zondag, april 21, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieArrestaties rond aanslagen op zwervers in Suriname

Arrestaties rond aanslagen op zwervers in Suriname

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 2 nov – Er zijn drie verdachten aangehouden in verband met de moordaanslagen op zwervers in Paramaribo. Dit zegt minister Chandrikapersad Santokhi van Justitie & Politie. Het is nog niet duidelijk of de drie ook betrokken zijn bij de moorden op zwervers de afgelopen maanden.

“Wat wel duidelijk is, is dat ze gemene dingen hebben uitgehaald”, zegt Santokhi. Omwille van het politieonderzoek kunnen geen details worden verstrekt. Er wordt alles in het werk gesteld om klaarheid te brengen in de serie mysterieuze aanslagen. De meeste hebben plaatsgevonden in de nachtelijke uren. In één geval is het slachtoffer doodgekapt. Een ander is doodgeschoten.

Twee anderen die in brand zijn gestoken, hebben het nog ternauwernood overleefd. Volgens Santokhi is dergelijk handelen onaanvaardbaar. Door justitie is een speciaal onderzoeksteam samengesteld. Het aantal zwervers in Paramaribo wordt geschat op enkele honderden. Afgezien van tijdelijke opvang en begeleiding door het Psychiatrisch Centrum Suriname, PCS, is er geen sprake van gerichte voorzieningen.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

15 REACTIES
 1. Ik kan me het voorstellen dat sommige bewoners zich eraan irriteren dat deze zwervers heel de dag zitten te bedelen, stelen en mensen lastig vallen. Dag in dag uit worden ze ermee geconfronteerd, winkeliers zullen er ook gek van worden, want klanten bijven liever weg waar deze zwervers geconcentreerd zijn zijn. Maar dat je ze gaat liquideren gaat me een beetje te ver. Er moet een oplossing komen vanuit de politiek om voorzieningen te treffen voor deze zwervers die zowieso psychische hulp nodig hebben en de nodige nazorg. Eventueel onder toezicht aan het werk gezet worden, om nuttige dingen te doen voor de maatschappij, tegen een kleine vergoeding.


  Maak melding
 2. Surinamers denken dat je niemand mag verplichten om aarbeid te verrichten, laat suriname maar een voorbeeld nemen van singapore, dat land vangt ze op en verplicht de ordeverstoorders (zwervers)werkzaamheden te verrichten totdat ze van hun verslaving af zijn. Loop maar over de straaten van singapore dan zie je niet een zwerver rondlopen en dat straalt rust uit aan het publiek, zelf ook aan de vakantie gangers want die hebben het meest last van .


  Maak melding
 3. De politie in SUriname heeft geen voldoende informatie via de media.
  alles moeten zij horen via telefoon.
  het alarm nummer werkt zoms niet.
  meer politie op straat overal.
  op de politie posten doen ze niets , als er te hatrd wordt gereden dan weten zij dat niet en ook de verlichting in de donkere uren is gewoon een lachhertje.
  FRANS


  Maak melding
 4. Zwerver zij mensen zonder werk.
  De oivehied moet zorgen voor deze mensen.
  Geef deze mensen werk in de srad om de rootsooi op te ruimen die de anderte burgers achterlaten , vooral rond de makt.
  Frans


  Maak melding
 5. In nederland worden de zwervers ook niet verplicht om te werken hoor. Ze mogen niet eens tegen hun wil opgenomen worden in een kliniek ter behandeling. Ze hebben zelfs een uitkering. Er zijn verschillende redenen waarom mensen tot een zwervend bestaan gedwongen worden. Sommige kunnen daar niets aan doen en anderen kiezen er bewust voor. Dus Rob: het is geen kwestie van Surinamers denken dat niemand verplicht kan worden te werken. Probeer er maar achter te komen hoe het komt dat iemand gaat zwerven.


  Maak melding
 6. Hi Rob,
  Wat weet je nog meer te vertellen over Singa(poor)???Heb je het land gekend 40 jaar geleden??Ik wel…..,wat is de keerzijde van die zogenaamde welvaart,ga dat eerst onderzoeken voor je met je boodschap komt.


  Maak melding
 7. dat er aan deze situatie een einde zou moeten komen dat vonden we allemaal dat ze zo opgeruimd worden is schokkend. deze mensen kun je en mag niet verplicht te werk stellen ze leiden aan een geestelijke ziekte indien zij voor overlast zorgen of de orde verstoren of de veiligheid dan zal de politiek voor oplossing moeten zorg dragen in de vorm van opvang en nazorg en begeleiding pas dan mag je deze mensen aan het werk helpen


  Maak melding
 8. Zeg ze voor me Maureen,ik ken een man uit onze dorp,die een prachtige baan had,een mooie villa,maar door vreemdgaan van zijn vrouw met zijn beste vriend,sloegen de stoppen door bij hem,gelukkig heeft Harrie geen geweld gebruikt,maar werd afgevoerd naar een psychiatrische ziekenhuis,hij verbleef er 5 maanden en werd zonder pardon op straat gezet.Terug naar zijn villa,moest hij vaststellen dat zijn ex met zijn beste vriend daar woonden,Harry vertrok met stille strom,en zwerft sinsdien doelloos rond(reeds 7jaar)
  Ik wil enkel aangeven dat als iemand tot zwerven gedoemd is,is het in de meeste gevallen niet die persoon zijn keuze.
  Waarom doen sommige Surineds zo,altijd maar gelijk oordelen,als uffff allochtoon in Nederland moet je toch weten hoe het hier aan toe gaat,hoe dan ook de Ned.staat doet zijn best om het leed te verzachten voor de zwervers,Suriname kan hier goed lering uittrekken.De ministers reizen wat af,laat de minister van Gezondheid of huisvesting or whatever,hier komen kijken en de zwervers daar helpen.
  Maar tja ze kunnen geen eens voor de gewone burgers zorgen laat staan voor die arme zwervers.


  Maak melding
 9. Niemand is in Suriname zo arm dat zij een zwervers bestaan moeten leiden. De mogelijkheden om geld te verdienen zijn er te talloos. Zij die zwerven zijn verslaafden en zwakkelingen en daar heeft de hele samenleving ellendige last van. Als men de middelen niet heeft of beschikbaar wil stellen om deze groep nutteloze ellendelingen op te vangen,mogen zij zeker uitgeroeid worden.


  Maak melding
 10. Niet vergeten dat de eerste zwervers exnederlanders drugsverlaven zijn. Met mooie verhalen moesten ze hun nationaliteit inleveren. Geld werd belooft en noem maar op. Helaas in de steek gelaten. Pas op voor drugs, anders word je ook een zwerver. Drugs tast de hersenen. Geeft de arme zwerver een baan en huur woning. Het zijn heel lieve mensen.


  Maak melding
 11. Nog ff dit,Staman,als je in Nederland woont………..heb je niets geleerd van respekt hebben voor anderen,de meeste zwervers in Nederland,worden met rust gelaten,ze krijgen veel van het Leger Des Heils,voedselbanken enz.

  Maar tja, waar maak ik mij druk om,nah nah een looser als jij heeft natuurlijk niets bereikt in zijn rotte leven.


  Maak melding
 12. Perfect,

  Suriname eindelijk verlost van het kwaad zwerver,
  Goed begin om de toeristen te tonen dat suriname een Prachtig vakantie land is

  Bouterse Fan


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES