zondag, april 14, 2024
HomeOnderwerpenMaatschappijSurinaamse bevolking bijna half miljoen zielen

Surinaamse bevolking bijna half miljoen zielen

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 29 okt – De Surinaamse bevolking telt officieel 492. 829 zielen. Dit meldt het Algemeen Bureau voor de Statistiek, ABS, aan de hand van de resultaten van de Zevende Census. De census is gehouden in 2004. De totale populatie bestaat uit 247.846 mannen en 244.618 vrouwen.

Ongeveer de helft van de bevolking blijkt te wonen in Paramaribo. De beroepsbevolking is vastgesteld op 309.150 personen. Het aantal werkozen bedraagt 26.990 of ruim veertien procent van de beroepsbevolking. Op het totaal van 123.463 huishoudens, worden ruim achtendertigduizend geleid door een vrouw. Dit komt neer op ruim dertig procent.

Van de huishoudens die geleid worden door vrouwen bevindt het grootste deel zich in de districten Sipaliwini, Brokopondo en Marowijne. Daar is ook de werkloosheid het hoogst en het opleidingsniveau het laagst. “Algemeen is al te zien dat hoger ontwikkelde vrouwen minder kinderen hebben. Langer naar school gaan betekent minder ruimte voor zwangerschap”, zegt ABS-directeur Iwan Sno. Goed opgeleiden zijn bovendien beter in staat hun sociale omstandigheden te analyseren.

opening
Fernandes Express
BODO Party

4 REACTIES
  1. If wan kondre no abi nofo libisoema a kondre datie no kan drai nooit. Er moeten meer mensen zijn wil het land redelijk floreren. Dus we moeten met zijn allen meer kinderen krijgen of moeten we open staan voor meer immigratie.(Australie)

    Odi


    Maak melding
  2. Wat is dat voor een domme opmerking Waarom Niet ik hoop dat jou vrouw de eerste buiten vrouw word van een van die mannen.Als je niets beters weet schrijf dan niets maar les gewoon mee.


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES