Cash geld remt economie Suriname meent NFX

8

De economie van Suriname profiteert niet optimaal van migranten die in Nederland werken. Het verdiende geld wordt vaak nog cash naar het land van herkomst gebracht. Dat remt de economie,zegt het samenwerkingsverband van banken en overheid (NFX).

Als het geld niet op een rekening komt, kan het niet worden uitgeleend. Dat remt investeringen. Migranten moeten daarom vaker geld gireren. Om dat te stimuleren moeten de kosten voor giraal betalen omlaag, vindt de NFX.

Surinamers in Nederland maken jaarlijks 68 tot 107 miljoen euro over naar hun moederland. Zeventig procent van dat bedrag wordt cash overgebracht.


8 REACTIES

 1. Ja bankiers,

  Jullie moeten minder gierig en hebzuchtig zijn met het betalingsverkeer. Niet € 20,- stelen als betalingskosten, ma gewoon minder, bijvoorbeeld 2% van het overgemaakte bedrag.

  Waarom zouden jullie mogen rijden in SUV-voertuigen die benzine zuipen??? Voor minder mag het ook. En met het belenen van andermans geld verdienen jullie bankiers al geld zat. Wat d8en jullie van 13% rente ???

  En ook voor sommige kortlopende leningen waarvoor 18% rente wordt bedongen??? Bloedzuigers zijn jullie bankiers in Surinen.

  Groeten,……………..


  Maak melding

 2. niet cash flow remt economie suriname maar de boven bende daar. als een iemand door hard werken wat bereik wordt die persoon door de politiek kapot gemaakt als hij een member is van de tegen partij


  Maak melding

 3. Alweer een opmerking van de een buitenstaander (hoeft niet fout te zijn).

  Waarom durft men niet te roepen dat het fucking leiderschap vanf 1975 funest is geweest in Suriname. Het zijn boelers al die leiders daar.

  Ma pang pang.


  Maak melding

 4. en omdat ze het moeten uitlenen, duurt het weken voor dat je geld in handen hebt. Dat ding gaat met een druk op een knop en plotseling drie weken later is die computer nog niet klaar met overmaken. Daarom stuurt men geen geld via de banken.
  als de mensen geld genoeg hadden om te sparen, zouden ze het storten op een spaarrekening zodat de bank er mee kan gaan spelen. En over de kosten die banken in rekening brengen maar niet gesproken.


  Maak melding

 5. gewoon je geld met een europas in en bij de rtbb bank bij de kerkplein cash pinnen en zo hebben de banken meer dienst verlening te doen, en kan de zwarte circuits dood bloeden en is alles legaal gebeurt, dus niets en geen zwart geld meer , maar legaal geld dat is verdiend met werken en op vakantie is opgemaakt, zonder heffingen…….
  mijn ervaringen waren positief in suriname, vanaf heden zal ik altijd geld zelf opnemen als ik daar op vakantie ben.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.