Slecht milieu Surinaamse rechtspraak onder vuur

0

PARAMARIBO, 29 okt – De slechte werkomstandigheden van de rechterlijke macht zijn weer eens aan de kaak gesteld. Volgens rechter Iwan Rasoelbaks is er zelfs sprake van “levensgevaarlijke situaties.” Verdachten en publiek worden niet gefouilleerd en de meest elementaire veiligheidsvoorzieningen ontbreken.

Zo is er geen metalen detector, waardoor altijd het gevaar bestaat dat verdachten of anderen aanslagen uitvoeren. Van overheidswege wordt maar zuinig gereageerd op klachten. “Zelfs minister Santokhi van Justitie & Politie heeft zich georiënteerd over de situatie, maar de hoognodige veranderingen blijven uit”, zegt politieinspecteur Fred Jhinkoe tegenover de Times of Suriname.

Als begeleider van arrestanten heeft hij vaker incidenten meegemaakt. Rasoelbaks wil het nogmaals proberen met een brief aan de procureur-generaal. Dit komt bovenop de beperkte fysieke omstandigheden van de rechtszalen in een gebouw dat is ingericht voor ander overheidswerk. Magistratuur en publiek zitten dicht op elkaar en er is geen scheiding.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.