maandag, juni 17, 2024
HomeOnderwerpenGezondheidAantal malariagevallen in Suriname neemt af

Aantal malariagevallen in Suriname neemt af

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 13 okt – Het aantal malariagevallen neemt steeds meer af. Dit zegt minister Celsius Waterberg van Volksgezondheid. Het jaargemiddelde is gedaald van achtduizend naar drieduizend. Nog steeds er hoog, maar er is genoeg reden om optimistischer tegen de gezondheidssituatie in het binnenland aan te kijken.

Het heeft er veel van dat Suriname de strijd tegen malaria aan het winnen is. De afgelopen jaren is veel geïnvesteerd in preventie. Voorlichting en verstrekking van met gif bespoten klamboes beginnen vruchten af te werpen. “We beseffen dat we er nog lang niet zijn”, zegt Waterberg. De doelstelling wordt nu de cijfers nog meer omlaag te krijgen, desnoods via grotere investeringen.

Voor Volksgezondheid behoort de malariabestrijding tot de prioriteiten. De ziekte die wordt overgebracht door de malariamuskiet, heeft de afgelopen decennia duizenden slachtoffers gemaakt. Door de grote stroom Brazilianen in het binnenland, is de situatie lange tijd verergerd. Vereenvoudiging van de preventieve medicatie heeft ook belangrijk bijgedragen aan de afname.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES