Burgemeesters bezoeken leprapatiënten Suriname

0

Het Nederlands Burgemeesters Elftal (NBE) bezoekt op zaterdag 14 oktober aanstaande het leprosarium De Estherhof in Paramaribo. Zij zullen die dag met de bewoners praten en een rondleiding over het terrein krijgen. Dit bezoek is het hoogtepunt van een reis naar Suriname.

De burgemeesters, die zelf de kosten voor hun reis betalen, spelen gedurende hun verblijf twee wedstrijden , ondermeer een team van district-commissarissen in het Clarence Seedorf Stadion. De opbrengst van deze wedstrijden komt ten goede aan de leprabestrijding en de bewoners van de Estherhof.

Het Nederlands Burgemeesters elftal staat officieel ingeschreven bij de KNVB en vormt een bonte verzameling van burgemeesters uit het hele land. Zij spelen jaarlijks tien tot twaalf wedstrijden ten bate van de Leprastichting.

Lepra in Suriname
Vaak denkt men dat lepra in Suriname niet meer voorkomt. Maar elk jaar worden er tientallen slachtoffers van deze besmettelijke ziekte ontdekt. Volgens de WHO is lepra in Suriname daarom een reëel volksgezondheidsprobleem en steunt de Leprastichting er het nationale lepra-bestrijdingsprogramma.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.