Suriname voor strakker antidrugsbeleid regio

4

PARAMARIBO, 9 okt – Suriname is absoluut voorstander van een krachtig antidrugsbeleid in de Amerika’s. Dit zegt minister Chandrikapersad Santokhi van Justitie & Politie. De aanstaande Paramaribo Declaration moet de aanzet geven. De verklaring moet het hoogtepunt worden van de internationale antinarcotica conferentie die op 12 oktober wordt gehouden.

Vertegenwoordigers uit twaalf landen doen mee, waaronder de Verenigde Staten en Nederland. Het moet het tussentijdse hoogtepunt worden van inspanningen de afgelopen jaren in de strijd tegen drugshandel. Verscheidene bendes zijn opgerold en andere worden nu aangepakt. “We willen keiharde en duidelijke afspraken met de deelnemende landen en organisaties”, zegt Santokhi.

Zonder samenwerking komt de eigen strijd neer op verloren energie. “We hebben elkaar nodig in de internationale keten, precies zoals de drugshandelaren nauw met elkaar samenwerken”, aldus Santokhi. Suriname investeert zwaar in de bestrijding en verwacht zoveel mogelijk resultaat. Er is dus bereidheid tot samenwerken. De VS heeft daar al oor naar, getuige de omvangrijke materiële hulp aan de politie.


4 REACTIES

 1. Voor mij mag het beleid echt strakker worden waarbij, ook zonder aanziens des persoons dient te worden opgetreden, zware straffen o.a.levenslang voor bezit vanaf een pond cocaine etc. en minimaal 40 jaar straf voor minder dan een pond, dat bij aanhouding de opsporing zich niet dient te beperken slechts tot de ene dader(s)maar tot de wortel etc…


  Maak melding

 2. allemaal leugens, in sur word bijna op elke hoek van en straat druks verkocht, als je politie beld komen ze nooit opdagen, alleen maar overlast, zo heb je in vredenburg aan de pvw meer dan 10 verkoopplaatsen van druks, dan praat ik alleen van mijn straat, tegenover de politie post van lelydorp heb je 3 verkoopplaatsen, het is verschrikkelijk, bijna in alle straaten worden druks verkocht, heb een mailtje voor de politie gestuurd,maar heb nooit wat meer gehoord.ze doen gewoon niks.


  Maak melding

 3. Jerrry waar kom je vandaan??Je taliban beleid van 40 jaar opsluiten is barbaars man..ga toch spelen..laten ze er voor zorgen dat die troep het land niet binnen komt en behandel mensen niet als kinderen..geef goede voorlichting ..kick america eruit want die bakken er niks van..en voer samen met nerderland een drugs beleid naar nederlands voorbeeld !!
  Geen barbaarse acties ..ik zal jou eens opsluiten voor 40 jaar gek !


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.