woensdag, april 17, 2024
HomeNieuws uit SurinameSurinaamse ondernemer wil internationale aanklacht

Surinaamse ondernemer wil internationale aanklacht

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 7 okt – Ondernemer Imro Manglie wil de staat aanklagen bij het Inter-Amerikaanse Hof voor de Mensenrechten. Dit meldt de Times of Suriname. President Venetiaan zelf zou ‘s mans rechten hebben geschonden. Nu pogingen om zijn recht te halen op Surinaamse bodem zijn mislukt, moet het maar internationaal gebeuren.

De jaren geleden opgenomen lening van staatsbedrijf SML bij Manglie kan maar niet betaald worden. Door de titel op de grond in te trekken waar het bedrijf op staat, heeft Venetiaan voorkomen dat Manglie tot veiling overgaat. Een rechterlijk vonnis in diens voordeel is op deze manier teniet gedaan. Manglie is des duivels. “Mijn juristen zijn nu bezig. Ik ga alle ambassadeposten in dit land op de hoogte stellen.”

Nadien gaat het richting Organisatie van Amerikaanse Staten en het Inter-Amerikaanse Hof. “Ik heb ze contant geld gegeven en ze weigeren maar me terug te betalen. Zelfs het vonnis van de rechter negeren zij, het is crimineel”, aldus Manglie. Hij zegt ruim zeven miljoen dollar tegoed te hebben. Eerdere pogingen tot veiling hebben steeds weer ter elfder ure geleid tot een compromis.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

11 REACTIES
 1. Imro Manglie ik vind het heel erg voor jou. Hoopt dat je je geld terug krijgt. Weet je dat kunstmest en gif de rijstvelden arm (niet vruchtbaar) heeft gemaakt. Tot heden is niet bewezen dat die middelen echt helpen. Was het ook niet beter als je vissen in die rijstvelden had. Heel jammer dat veel zangvogels en vissen dood zijn ge gaan. Hebben jullie mest nodig, ga bij de arme boeren, koeienmest, kippenmest halen. Geef ze wat dan brengen ze het zelf naar jou. In Bei bei, China zag ik in elke rijstveld met ongeveer 12 bedden een betonnen bak van 1 meter bij 2 meter, de helf was gevuld met mest en de rest met water. In elke bed legden ze 3 liters verdunde mest in. Die slimme Chinezen zien zelf dat gif niet heeft geholpen. Probeer het alleen als je zeker weet als het nodig is. Niet vergeten dat de klei grond duizend jaar geen mest hoeft.

  Groeten,

  Dewanand


  Maak melding
 2. Weer een typische streek van de Front regering. De producent wordt zoveel mogelijk tegengewerkt. De gond wordt liever gegeven aan corruptelingen die ‘slands grond (onze grond!) verkavelen en verkopen tegen woekerprijzen.
  Mensen als MAnglie zouden juist moeten worden gesteund om internationaal de concurrentie aan te kunnen gaan. In plaats daarvan moeten ze de “concurrentie” aangaan met de corrupte staat en verkavelaars.


  Maak melding
 3. Oplichting door de staat, oplichting door Venitiaan.
  Die begroting heeft dus een 7 miljoen te veel die eigenlijk als te kort moet staan.Ga die man betalen,oplichters


  Maak melding
 4. Weer een bewijs dat het instituut Overheid niet te vertrouwen is.
  Ze hebben de mond vol van wetten en regels, maar de overheid is de eerste die deze niet naleven.
  Afschaffen Overheid.


  Maak melding
 5. Venetiaan,de man met de zogenaamde 10 schone vingers heeft geen hersenen in zijn kop.Geadviseerd door van Dijk-Silos?
  Juridisch misschien correct om de titel in te trekken maar hoe staat het met het vertrouwen van de burger. Is dat geen onbehoorlijk bestuur. Hoe staat het met het vertrouwen van investeerders en van banken als op elk moment een titel ingetrokken kan worden.Nogmaals idioten die het land regeren en niet verder kunnen kijken dan hun neus lang is.Het is triest.


  Maak melding
 6. Aangezien het gaat om een zakelijke kwestie tussen het bedrijf Manglie en de Staat Suriname denk ik dat het hof zich niet ontvankelijk zal verklaren.
  Toc een slimme zet van Manglie. Dit soort internationale exposure kan de Surinaamse overheid zich niet permitteren. Elke (internationale) investeerder die er ook maar even aan dacht om iets in Suriname te doen, zal bij een dergelijk gebrek aan rechtszekerheid zich meedere malen bedenken.
  Dus Vene, volgens mij kan je die goede man liever zijn geld geven.

  Maar ja. Ik krijg wel vaker de indruk dat men (de regering) zich niet erg druk maakt om het beeld van Suriname naar buiten toe.

  PS.
  Saya, bedankt voor de vriendelijke woorden.
  Zoals je ziet ben ik er weer.


  Maak melding
 7. Bepaalde mensen met geld moet je vooral uitsluiten van overnames van staatseigendommen. Deze mensen hebben gewerkt naar de huidige situatie , met als einddoel het bedrijf voor een appel en een ei in hun bezit te krijgen .Er zitten meer mensen achter .Over de reakties die hierboven gedaan zijn kan ik alleen maar zeggen dat ze gewoon in de ruimte lullen , want van suriname hebben ze weinig of geen verstand .Allemaal door ratten besnuffeld .

  Viva


  Maak melding
 8. Rare opmerkingen van Viva.
  “mensen met geld moet je vooral uitsluiten van overnames van staatseigendommen”
  Wie moet er dan overnemen? Mensen zonder geld?
  Kennelijk vind Viva het normaal om geld te lenen en het niet terug te betalen.
  Jammer, want dat soort mensen tref je vroeg of laat aan bij bureau’s voor schuldsanering, krijgen aanplakbiljetten van de deurwaarder op de deur, belanden in de rij voor de voedselbank of nog erger.
  Sorry hoor Viva als je niet terug betaald wordt het alleen nog erger. En als je problemen hebt met bepaalde kredietverstrekkers moet je niet bij ze lenen en niet wel lenen en dan zeggen dat zij niet goed bezig zijn.

  En wat de rest betreft. Ach je bent niet de eerste die zichzelf tot enige echte Surinamedeskundige uitroept zonder daar enig behoorlijk argument voor te hebben. veel succes met je zelfwaan.


  Maak melding
 9. Ik ben een buitenlander en ik heb die kwestie gevolgd.
  Stel nou dat ik wilde investeren,dan doet ik dat niet meer.
  Want de overheid in Suriname kan mij bestelen.Lekker is dat die rchtsonzekerheid.
  Het is oerstom van de vaandeldrager.


  Maak melding
 10. Overheden, ook in Nederland, blijken onbetrouwbare partners te zijn.
  Jammer dat het volk zich telken laat misleiden door dezelfde figuren aan de macht te helpen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES