Mexicaanse parlementariërs: Suriname voorbeeld

8

PARAMARIBO, 23 sep – Suriname is een voorbeeld voor de rest van de Amerikaanse regio. Dit zeggen twee parlementariërs van de Mexicaanse regeringspartij Partido Acción Nacional, PAN, die door de regio trekken. Gerardo Priego Tapia en Erik Porres Blesa vinden vooral de manier van samenleven uniek. De regio zou er lessen van kunnen leren.

Door alle culturele en religieuze verschillen heen weten Surinamers een samenleving op te bouwen en ontwikkeling teweeg te brengen. “Dit is het belangrijkste wat we van Suriname kunnen leren”, zei Gerardo Priego Tapia tijdens een persconferentie. Mexico zelf heeft avak te lijden van etnische verschillen, waar niet altijd even makkelijk overheen gestapt kan worden.

De lessen zullen worden meegenomen. De twee willen zich bij terugkeer inzetten voor betere samenwerking tussen Suriname en Mexico. Onderwijs, economische ontwikkeling en armoedebestrijding bieden in dit opzicht interessante perspectieven. Priego Tapia en Porres waren te gast bij de buitenparlementaire Progressieve Surinaamse Volkspartij, PSV, Suriname’s enige christen-democratische partij.


8 REACTIES

 1. En de Surineds, blijven maar ontkennen dat in Suriname vredig naast en met elkaar geleefd kan worden.Zie daar,ook Mexico vindt dat we een unieke samenlevings vorm hebben.

  Blijven jullie maar lekker in sweet Holland,waar jullie niet geaccepteerd worden, nu niet en nooit niet.
  De allochtoonsche kandidaten op de lijst van verschillende partijen ,worden alleen gebruikt voor jullie stemmen,daarna verdwijnen ze in the middle of no where.


  Maak melding

 2. Waren deze heren langer gebleven, zouden zij zeker te weten zijn gekomen wat voor puinhoop
  deze regering aan het vergaren is.
  (Mexico is ook niet beter ook een stel boeven opbezoek)Kijken jullie uit.


  Maak melding

 3. Beste Singh,

  Sur heeft groot gelijk. Kijk maar hier om je heen in Nederland hoe verschillende culturen met elkaar omgaan. Een ding mag je van mij aannemen, De echte “Surinamers” leven inderdaad in vrede met elkaar en met ander culruren. Heel veel “Surinamers” die naar de Antillen verhuizen voelen zich op hun gemak. De “Antillianen” zijn gewoon weg van onze manier van leven eten en omgaan met verschillende culturen.
  Hier in Nederland zijn de “Surinamers” zo verhard tegenover de verschillende culturen. Kijk maar nu wat in Amsterdam is gebeurd. En denk je dat “Surinamers” hier de “Antillianen Turken” ect echt mogen. Let maar goed op.
  Als ik over een onderwerp praat zorg ik ook altijd dat ik bewijsstukken kan leveren, of door mijn eigen onderzoek. Maar heel veel mensen reageren gewoon op wat ze horen van anderen.

  Sur thank you.

  Janny


  Maak melding

 4. Nr 5 :I can’t give you the 5. Wij hebben het over de politiek en geen enkel rassen verhaal.Dus jij en Zuurtje blijf cool.
  Suri.heeft een geweldige politieke probleem en vergis je niet, het wordt opgelost.
  En of dat wij hier zitten, of tenzij je zeer ontvreden ben, met de landgenoten die zich met Su.(lotgenoten)meevoelen toont, dat zij een behoorlijke dosis respect en liefde voor het land hebben.
  Dus houd van je land en landgenoten waar ook ter wereld. Je fam/vrienden en vriendinnen zijn altijd blij als je in Su. ben voor korte of lange tijd .
  Ik heb het nooit anders gekend.

  love Su. die boeven, knope draaiers niet.


  Maak melding

 5. de surinaamse nederlanders willen wel terug naar suriname, maar durven die stap niet te nemen. ze zijn hier niet gelukkig en blijven maar kankeren op nederland en suriname. ze zien alleen de negatieve dingen van suriname.ik zou tegen de surinaamse nederlanders willen zeggen: ga iets doen voor je woonwijk, houd je omgeving schoon, doe vrijwilligerswerk. misschien worden jullie dan gelukkiger in nederland. besef dat nederland jullie land is en verspil je energie niet. jullie zijn toch nederlanders en willen toch als nederlander behandeld worden? omarm nederland en voel je hier thuis, succes Jessica


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.