woensdag, februari 21, 2024
HomeNieuws uit SurinameSuriname, Amerikaanse staat South Dakota partners

Suriname, Amerikaanse staat South Dakota partners

-

Does Travel & Cadushi Tours

PARAMARIBO, 23 sep – Suriname is een partnerschap aangegaan met de Amerikaanse staat South Dakota. Dit meldt het ministerie van Defensie. Het State Partnership programma is na maanden van voorbereiding officieel bekrachtigd. Defensie en de National Guard van South Dakota zullen deze stedenband coördineren.

Een delegatie uit South Dakota is op bezoek voor afspraken over deelname aan het programma. Delegatieleider luitenant-kolonel Tracy Settle heeft voor de staf van Defensie een presentatie gehouden over de doelstellingen van het State Partnership programma. De bedoeling is jonge democratieën in de wereld te ondersteunen via uitwisseling van kennis en expertise.

Deskundigen zullen over en weer worden ingezet bij ontwikkelingsprojecten. Volgens minister Ivan Fernald van Defensie past het programma in het Surinaamse beleid van inzetten van het leger voor ontwikkeling. Banden tussen leger en samenleving moeten zoveel mogelijk worden aangehaald. Suriname is het drieënveertigste land dat een partnerschap aangaat met één van de vijftig Amerikaanse staten.

opening
Fernandes Express
Caribbean Party

9 REACTIES
 1. bush zal zo zijn eigen achtertuin veel verder creeren, dan van de sandinisten uitbreiden en kan veel meer bos en jungle bezoeken waar de drugs verbouwd worden, bouterse moet nu wel de velden verwijderen voordat ze het komen bezoeken… wees alert, dus geen geheime vliegvelden meer aanleggen, via satelliet opnames kan nu het onderzoek gaan beginnen, ze zijn echt niet gek hoor, ze weten alles wat je in je achtertuin verborgen houdt, ze komen het nu effe na-checken….


  Maak melding
 2. Uit bedriegelijkheid weet deze regering in Su.niet wat ze moeten doen.Wat hebben wij hieraan, als wij niet eens onze eigen vliegtuig kunnen onderhouden. Dit is pure blindemans gedrag.
  Op bedeltocht gaan, maar wel jouw eigen zakken vullen.(er komt een koek die jullie niet kunnen opeten).Wacht maar!!!!!!!!!!


  Maak melding
 3. effe checken?
  en wie?
  noem je eigen familie naam!!!!!!!!
  het zijn vaak de mensen die anderen hun naam noemendie zelf familie hebben die voorzichtig moeten zijn , zie GILDS!!!!!!!


  Maak melding
 4. Beste journalist,

  De echte drugshandelaren zitten in het Nieuw Front Plus .

  Er zijn de afgelopen jaren miljoenen besteed om aan te tonen dat hij drugs bezig is. Toen bleek dat de man niets maar ook niets met drugs te maken heeft hebben ze maar een Belg omgkocht om belastende verkklearingen ag te leggen. Als jouranlist moet je je gaan vediepen in de zogenaamde Stellendamer zaak.

  Het resultaat van deze mega-operatie is juist het tegendeel. Glashelder (met keiharde bewijzen) is aangetoond:
  “ALS ER IN SURINAME IEMAND IS DIE NIETS MET DRUGS TE MAKEN HEEFT OF TE MAKEN HEEFT GEHAD DAN HEET HIJ D.D.BOUTERSE”


  Maak melding
 5. “De bedoeling is jonge democratieën in de wereld te ondersteunen via uitwisseling van kennis en expertise.”

  En dan beginnen ze maar met het leger?! Wat een flauwekul.

  Wiens belangen komen hier nu op de eerste plaats? Denkt men in Suriname werkelijk dat er in dit verband ooit echte ontwikkelingsprojecten zullen worden uitgevoerd?

  En zowel Suriname als de VS mogen wel uitkijken waar men mee begint. Noriega en nog meer geflipte dictators waren immers allemaal opgeleid door het Amerikaanse leger.


  Maak melding
 6. Een artikel uit koers: maar ja hopelijk wordt het vergeven:Wie het nu over Drugs heeft zit er zelf dichter bij dan men denk
  Vtje. weet veel, echt veel, maar houdt zijn (….)lippen op mekaar.Vele Drugsmannen (zij die het weten moeten maar stil blijven)zitten al jaar en dag bij de V…P.
  Onderdeel Sartje.(dus Giller een kleintje een niksnutter)

  Luister fluister


  Maak melding
 7. Beste mensen,

  Ik vind en blijf het zielig vinden van “sommige” Surinamers op de manier hoe ze reageren. Volgens mij zitten “sommige” zo in de stress hier in Nederland dat ze gewoon een uitweg zoeken om alles van zich af te reageren. Denk ik persoonlijk.
  De reden van mij reactie heeft te maken met het feit dat Nederland al heel lang projecten in Suriname financieert en er ook nog Nederlanders in Suriname te vinden zijn die bepaalde projecten aanstuurt.
  Ik hoor niemand hierover praten. Op het gebied van Justitie gebeurt er ook veel, waar blijven de reacties vanuit Nederland?

  Laat de Surinamers die daar wonen hun eigen zaken regelen en van hun fouten leren.
  Het is gemakkelijk kritiek te leveren op afstand, maar zelf wat aan te gaan doen is nog maar de vraag.
  Elke keer weer een paar die uit het niets reageren. Jongens wordt wakker!!!!!

  Janny.


  Maak melding
 8. OEH OEH HA HA GIG IGI !! A mang disi “Danhoedan” joe no hafoe bering gi ding mang so
  Tje poty: ding mang breni en dofoe.
  Laat ze: kandi oenoe moesfoe firie.

  Tori di foe taki
  Ahi-boi


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES