Surinaams staatshoofd naar NAM-top, VN-vergadering

7

PARAMARIBO, 15 sep – President Venetiaan is afgereisd naar Havanna, Cuba, voor het bijwonen van de veertiende top van de Beweging van Niet-gebonden landen, Nam. Voor Suriname blijft de Nam relevant, ook al is de koude oorlog voorgoed voorbij. “Het blijft zo dat er conflicten zijn in de wereld, het streven naar vrede en veiligheid blijft van belang,” aldus Venetiaan.

Suriname kan zich dus nog terugvinden in de decennia oude doelstellingen. Het belang van behoud van de eigen soevereiniteit bij het streven naar ontwikkeling is nog steeds actueel. Het hervormingsproces waarin de beweging zich nu bevindt, wordt dan ook ten volle ondersteund. Er kan dan beter worden ingespeeld op problemen waar de ontwikkelingslanden mee geconfronteerd worden.

In Havanna zal de nieuwe koers bepaald worden en mogelijkheden voor effectievere besluitvorming. Venetiaan gaat ook naar New York, waar de Algemene Vergadering van de VN bijeenkomt. Hij verwacht een ontmoeting te hebben met Venezolaanse regeringsfunctionarissen voor onder meer bespreking van Venezuela’s ambities voor een zetel in de VN Veiligheidsraad.


7 REACTIES

 1. Onbegrijpelijk met het geld kon men een computer aanschaffen voor een lagere school.
  Dit heeft een meerwaarde dan een zinloze reis zonder enig essentie en inhoud.
  Hij heeft ook dezelfde neigingen als mw. amafo.


  Maak melding

 2. Hallo V. ik hoop dat je wijzer terug zal keren naar Su.Want dat dingen dat jullie de afgelopen tijd hebben uitgehaald. Mi boi, a no mooi srif-sriffie. Afgesproken toch,geen snoep reisje, maar serieuzer bezinnen.
  ”Your wel come”.

  Aboi-koni


  Maak melding

 3. Vene reist inderdaad de wereld rond, dan naar dit dan naar dat….met een grooooote delegatie, wat moet het allemaal niet kosten denk ik dan. PR campagne? Neen want niemand heeft belangstelling voor Suriname om er te investeren? Netwerken, sens o’ten? Tje poti, wereld beroemd in Par’bo en dan denken dat ze elders op de wereld op je zitten te wachten.


  Maak melding

 4. Och mensen niet moeilijk doen. Zoals men ook als zei over de hangjongeren van amsterdam zuidoost. Iedereen heeft toch recht op vakantie.
  Of is er iemand die wil beweren dat het geen vakantiereis is.


  Maak melding

 5. Ik wens de president veel succes toe!
  Participeren aan wereldorganisaties aan deze is belangrijk.Qua inwonerstal is Suriname een klein land, en dingen kunnen gek lopen, ik denk dat Suriname een goed netwerk wel nodig heeft.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.