dinsdag, april 16, 2024
HomeOnderwerpenEconomieRepsol YPF wil meer investeren in Surinaamse bodem

Repsol YPF wil meer investeren in Surinaamse bodem

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 8 sep – Repsol YPF is bereid veertig miljoen dollar extra te investeren in onderzoek naar olievoorkomens voor de Surinaamse kust. Dit meldt directeur Antonio Martinez van dochteronderneming Repsol Exploraties Suriname. De resultaten van het uitgevoerde boorprogramma zijn gunstig genoeg bevonden. Het geld komt boven op de twintig miljoen dollar die reeds besteed is aan onderzoek sinds vorig jaar.

Er is driedimensionaal onderzoek verricht in het zogeheten Blok 30, dat is uitbesteed door Staatsolie. De veertig miljoen komt eind 2007 vrij om vast te stellen of er werkelijk winbare hoeveelheden voorkomen. Martinez zegt tegenover de Times of Suriname dat alles staat en valt met het vinden van voldoende hoeveelheden gas en aardolie. Er zal worden samengewerkt met het Amerikaanse bedrijf Trans Ocean.

In oktober arriveert een tien man sterke delegatie van Repsol YPF voor besprekingen met Staatsolie. Bij gunstig resultaat zal een productiedelingsovereenkomst gesloten worden. Staatsolie wekt via openbare inschrijving interesse voor de economische zone voor de kust. Met het Noorse Maersk Oil is reeds een overeenkomst gesloten. Het Australische Hartmann Oil mag aan land exploreren.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

1 REACTIE
  1. liever investeren in de mensen van de samenleving zoals beter infra voor onderwijs of wegen, dan in de bodem grond waar niemand iets aan heeft behalve repsol alleen, dus wie wordt hier wijs van, alleen repsol en het geld is dan spoorloos..


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES