dinsdag, februari 27, 2024
HomeOnderwerpenEconomieNederlands bedrijf renoveert waterleiding in Suriname

Nederlands bedrijf renoveert waterleiding in Suriname

-

Does Travel & Cadushi Tours

Het bedrijf Q-flow uit Hoge Hexel gaat in opdracht van de Surinaamsche Waterleiding Maatschappij (SWM) de gehele werktuigbouwkundige, elektrotechnische, civiele engineering en constructie voor renovatie en uitbreiding van zes drinkwaterpompstations in en om Paramaribo verzorgen.

Het Nederlandse bedrijf sloot hiervoor een contract af ter waarde van ruim 4,6 miljoen euro. Voor dit project gaat Q-Flow een samenwerking aan met de Surinaamse bedrijven Lincoln (civiel), Elgawa (elektro) en Fluid (projectmanagement).

Renovatie waterleiding Suriname

De renovatie en uitbreiding van de zes pompstations in Paramaribo is noodzakelijk voor SWM om Suriname te kunnen blijven voorzien van voldoende kwalitatief drinkwater. Zo worden waterwinputten, leidingen en meet- en regelsystemen vervangen of nieuw geplaatst. Het project is gestart op 1 september. Na vier maanden engineering begint de constructiefase in Nederland en Suriname. De definitieve eindoplevering van alle zes drinkwaterpompstations vindt achttien maanden na de projectstart plaats.

opening
Fernandes Express
Werken in de Caribbean

24 REACTIES
 1. een gezegend land, geen orkanen, geen hongersnood, geen aarbevingen, geen droogte; wel voldoende water aanwezig voor iedereen, maar het schiet te kort aan de gezagsdragers om behoorlijk schoonwater te scheppen voor iedereen, ook behoorlijk stroom voorziening, een land dat elke week wel ergens bewust en of onbewust stroom tekort creert voor burgers, een behoorlijk wegdek dat met behoorlijke gebreken en weinig of geen onderhoud kent en geld wacht van de eu- commissie om de oostwestverbinding richting moengo te vernieuwen na 35 jaar. 1 jaar geleden kostte 1 liter diesel Srd 1.40; op dit moment is dat inmiddels gestegen naar Srd 2.78. bijna 100 prijsstijgen, dat is natuurlijk een verkapte vorm van inflatie wat Venetiaan creert, overigens is er genoeg aardolie voor de eigen burgers, maar toch wordt er bewust mondjes maat naar boven gepompt om zo een schaarste te creeren, een volkswoning nood, de prijzen van een huurwoning zijn net nederlandse maatstaven om van te schrikken. Hoe moet je dan een huurwoning betalen als je salaris maar 700 srd per maand is. Om de touwtje in handen te behouden, wordt er telkens beloofd als je op mijn partij stemt, dan krijg je een functie als overheids ambtenaar en dan te bedenken dat elke 5 jaren meer ambtenaren bijkomen, en niet beseffende, waar je het geld moet vandaan halen om alle ambtenaren te betalen, en ambtenaren die 5 maanden moeten op hun salaris. Waar en bij wie moet je je gelijk halen???


  Maak melding
 2. Opvallend verschil.

  Staatsolie werkt samen met Repsol YPF. Voor wie dat niet kent: Het is Spanjes grootste oliebedrijf, maar waarschijnlijk onbekend bij de meeste Surinamers. Kennelijk is deze keuze gebaseerd op objectieve maatsstaven.

  de SWM geeft Q-flow uit Hoge Hexel(?) in Nederland de eer om 4,6 miljoen euro op te strijken.
  Zal wel 4,6 miljoen euro ontwikkelingsgelden zijn die rechtstreeks terug vloeien naar Nederland. Hopelijk doen ze toch nog een beetje hun best voor dat geld.


  Maak melding
 3. Er zitten zoveel mensen in Suriname te niksen en te wachten totdat ze een pakket krijgen uit Nederland, kunnen zij geen opleiding tot loodgieter en pijpfitter gaan volgen. Dit geldt ook voor de overbodige ambtenaren die zitten te niksen. Dan zou een hoop geld uitgespaard kunnen worden ermee, en die werklozen hadden inkomen, twee vliegen in 1 klap.


  Maak melding
 4. Als de Surinamners op jullie pakketten moesten wachten met die rotzooi van de LIDL,zouden ze nu al kapot zijn,gelukkig zijn er maar een paar pakketten per jaar,die hun bereiken,al stuur je pakketten, kom je het niet hier verkondigen,WAT ZIJN SURINAMERS IN NEDERLAND,: NIETS EN DAN OOK NIETS.Gierig en kunnen geen cent missen,ze geven nooit aan goede doelen ook niet aan de watersnoodramp,UITZONDERINGEN daargelaten.

  Ik ben ontzettend blij met dit project,het verschaft werk en verzekerd Suriname van een optimale water voorziening.
  De negatievelingen ,gunnen de Surinamers weer niets,bang dat ze zijn dat Suriname op weg is een bloeiend land te worden,kunnen ze dan niet meer af geven op Suriname en de Surinamers.Sujetten zijn het.


  Maak melding
 5. hmm fa a gersi leki den man meki wan moni?
  de krant uit twente zegt 4.5 miljoen

  Q-Flow Hoge Hexel krijgt mega-order in Suriname

  HOGE HEXEL – Het bedrijf Q-Flow in Hoge Hexel heeft een mega-order afgesloten met de Surinaamsche Waterleiding Maatschappij in Paramaribo. Q-Flow gaat daar voor 4,5 miljoen euro in anderhalf jaar tijd enkele nieuwe pompstations voor drinkwater bouwen. De omzet van het bedrijf zal daardoor volgend jaar verdubbelen naar bijna twee miljoen euro.

  Dus wie heeft het verschil opgemaakt? 4,6 – 4,5? wan man meki 100 000 hihi( ik plaag maar, zo word men snel van corruptie beschuldigd, maar iemand heeft een fout gemaakt.)


  Maak melding
 6. Velen denken nog steeds dat su een gezegend land is. Volgens mij klopt dit niet. Het feit dat het land met een stel onbekwame, zakkenvullers die zich voordoen als bestuurders, leiders is opgezadeld is toch geen zegen, maar een straf.


  Maak melding
 7. Jammer Jammer: Atibrong >>Kijk het gaat hier om, dat SU. na al die jaren niet eens in staat is, een waterpomp met enkele dikke metalen buizen, motoren, besturingskast met sluiters in elkaar te zetten. Het is geen, geweldig stuk techniek en ook niet gevaarlijk. Er zijn op dit moment bij Staatsolie, Suralco,en noem maar op, genoeg lasers, electriciens die dit soort eenvoudig werk kunnen verrichten. Dus er klopt iets niet. Waarschijnlijk krijgt SU. een groot deel cadeau van NED. of de heren politiek hebben iets verzonnen om het bedrag te delen (je weet hoe)

  Leer de jongens/meisjes Lts’ers Natin’ers deze techniek zo moeilijk is het niet.

  Wie heeft er meer weet van s.v.p. reactie.

  (iets klopt niet.)
  Ano-smeer boeng


  Maak melding
 8. Beste atibrong,

  Gelijk heb je dat suri niet op paketten zitten te wachten. Niet meer althans.
  Maar vergeet niet,dat de surinaamse economie ongeveer 20 jaar geleden draaide op paketten vanuit Nederland. Wij hebben hier krom gelegen toen er geen moer te krijgn was in de winkels daar. Al die schulden die wij toen gemaakt hebeen betalen we nog steeds en weet je we hebben het met plezier gedaan, omdat we wisten dat de ontvangers daar met een brede smile naar nieuwe haven gingen om het op tehalen.
  Nu zitten de winkels vol en jullie zijn die tijd vergeten.
  Nu zitten jullie weer te wachten op Nederland om van alles daar te doen.
  Het ene buitenlands bedrijf na ander komt daar doen wat de suri s zelf moeten doen. En zijn ze daar nog trots op.
  Bijna alle surinamers in ned. gunnen suriname vooruitgang, maar als jllie het daar niet kne moeten jullie ook geen grote mond op zetten.
  De Hoge Heren kiezen voor buitenland en geven daarmee een brevet van onvermogen aan jullie af.
  Domme koeien


  Maak melding
 9. Waterleingnet in en om Paramaribo krijgt de aandacht.
  Suriname is meer dan alleen Paramribo.
  Er zijn gebeiden die geen eens een waterleiding net hebben.
  paramaribo slib vdicht.
  Regering kijk eens verder dan Paramaribo.


  Maak melding
 10. Ineke: sst sst

  En wisten jullie wie de winkels in Su.leeg kochten, land stiekem leeg halen. Weten jullie wie hier achter zat, dit om de burgers zwaar ontevreden te laten worden, ik noem geen >>> namen >>> maar heel wat van deze boys spelen nu de >>>>popie jopie mi boi.(b.v import en export)

  Bepaalde momenten waren de militairen te lief voor deze boys.( hallo stil blijven )of ze zaten op wacht te slapen.(vandaag winkel vol morgen leeg )omoe, misamoi ziek of wegens omstandigheden gesloten volgende week weer open maar bijna leeg. >>talk we don’t >>
  en wij maar pakket-ten.

  Luister fluister.


  Maak melding
 11. Ineke, ter jou informatie, ik woon in Ned. Hahahahahah, de economie van Suriname heeft gedraait op jullie pakketten oei,oei,oei, die pakketten met het goedkoopste van het goedkoopste,van de Aldi en Lidl noh.
  Ik heb geen ervaring met pakketen sturen,mijn mensen in Suriname werken keihard,dus hebben ze mijn euro`s en pakketten niet nodig.Je geeft zeg je, nou dan kom je het niet hier verkondigen,is meer bigiting kom je spelen hiero.Vroeger, heel vroeger 30 a 40 jaar geleden werden pakketten uit Suriname naar hier gestuurd,met rijst,bakkeljouw,massala alle lekkers uit Suriname wat je toen der tijd heel moeilijk hier kon krijgen.Ik kan je vertellen dat ik elke maand smachtend wachtte tot ik van het postkantoor bericht kreeg om mijn pakket op te halen.
  Jullie allochtoonse Surinamers, scheppen altijd op wat jullie allemaal voor je achter gebleven familieleden doen,erg vind ik dat en een smerige streek ook nog,jou soort heeft geen respekt voor je arme familie in Suriname.
  De Antillianen ,Afrikanen Turken en Marokkanen hoor je nooit over het steunen van familieleden.Schaam je Ineke.


  Maak melding
 12. Er zijn veel jongens die werkloos zijn en het vak goed kennen, maar ze worden altijdt belazerd. Alle middelen hebben ze daar, zo niet te bestellen. Wie houden ze nou voor de gek. Steeds om geld bedelen, groot doen en weg geven. Bakras in dienst nemen en onze sranang mang kleineren. Waarom de ouderen discrimineren die naar Suriname willen. Waarom was de NPS tegen een dubbelle paspoord. Ja Chinezen geven tjoekoes en krijgen het in een dag. Was een dubbelle paspoort niet beter geweest. Kijk de slimme Marokanen en Turken hebben twee paspoorten, maar ze reizen iedere jaar en brengen geld en spullen het land in. Was het niet beter voor Suriname, nee Sranang mang moeten de hele dag in de rij staan voor de visum, voor maar 50 euro en miljoenen aan die bakras weg geven. Pestkoppen! Kijk naar de werklozen van de plantage Marienburg, ze weten hoe je suiker en rum moet maken. Maar nee ze krijen geen kans plantage Marienburg moet dicht. Suiker liever kopen, ja, groot doen en bedelen.


  Maak melding
 13. Ineke:laat atibrong hij/zij krijgt straks,last van een hoge bloeddruk.

  Libi a sma dalik jo go jeri joe kir ing.
  libi ing nanga alla lisspiki.

  Tang Boeng.

  Susser


  Maak melding
 14. Dew:reactie klopt als een bus.

  Maar ja politiek is een kippenren(fowroe kooi)alleen gekakel en gekraai geen enkele oplossing.
  En Su.is aan het gedrag van V&Co alleen Par’bo

  Dus ?????? wie weet.

  Wako


  Maak melding
 15. Ik heb iets iets hier aangekaart, met de bedoeling om mensen wakker te schudden. Is ook engiszins gebeurt. De hele verhaal waar het om gaat is dat Suriname zelf de potentie heeft om veel van zijn problemen zelf op te kunnen lossen maar daar geen moeite voor doet. Alleen maar dure arbeidskrachten uit het buitenland halen voor iets wat ze zelf ook hadden kunnen doen, als ze het goed aangepakt hadden. Terwijl er zoveel werkelozen zitten toe te kijken daar of sommigen zijn lui om te werken dat kan ook en het schaarse geld gaat naar het buitenland, dit had naar mijn inziens beter gekund. Dat je je waterleiding gaat laat onderhouden door het dure Nederland is gewoon belachelijk en zo ook met veel meer andere zaken wat men zelf had kunnen doen, de mensen die het voor het zeggen hebben daar moeten veel economischer en efficienter te werk gaan in belang van het land. Maar helaas het is en blijft een bananenrepubliek waar veel corruptie heerst en waar eigenbelang belangrijker is en waar sommigen nooit echt zullen willen gaan werken.


  Maak melding
 16. voor de mensen die kritiek hebben op de voedselpakketten van het merk Lidl. Ik was vorig jaar in suriname en zag bij Grote Boom supermarkt in de schappen: tomatenpuree uit polen gedateerd uit – schrik niet – 1995. En ook andere levensmiddelen uit vormalige oost-europese landen waarvan uiterste vervaldatum al 2 jaar geleden was. Dus niet l.llen over Lidl, maar suriname heeft er wel bij gevaren toen. Maar ondanks dat de winkelschappen vol liggen met boodschappen, de mensen kunnen/willen niet betalen zolang ze nog bij familileden, vrienden en kennissen ui nederland kunnen bedelen. Het is een gegeven waar we niet omheen kunnen, hoe moeilijk het ook is voor sommige forumschrijvers om dat in te zien.


  Maak melding
 17. Beste lieve Sranang Mang,
  Geloof me Sranang Mang zijn niet lui om te werken, ze hebben de kans nooit voor gekregen. Jammer dat ze als tweederangs burgers worden behandelt. Bakras en Chinezen geven TJOEKOES en daar zijn ze blij mee. Jammer voor de arme jonge vrouwen die steeds om eten moet klagen en dat ze kleine kinderen moeten voeden. Dat is ook de reden dat ze naar gif moeten grijpen. Surinamers zijn niet arm geboren, maar straatarm gemaakt door groot te spelen. Grote delen worden door de zee meegenomen en gierig om de arme man en vrouw een stuk te geven.


  Maak melding
 18. Nou ik ben blij dat er mensen zijn die begrijpen wat ik bedoel.
  Wij gunnen suriname alle goeds. Wat de regering daar moet doen is zorgen voor haar volk met name de jongeren. Ik zal niet afgeven op suri s dat ze lui zijn. Als je jaren geen werk heb en ook geen opleiding kan volgen dan wordt je lui.
  Wat doet nu de regering die kijken naar het buitenland en halen daar hun kwaliteiten.
  Terwijl er genoeg daar rond lopen. Kwestie van eruit halen wat erin zit.
  En wat zo erg is is dat ze zich nog op de borst kloppen dat ze goed werk verricht hebben.
  Bruggen worden gebouwd, straten gemaakt, waterleidingnet wordt gerenoveerd en waar blijft het geld. Alle verdiensten worden gebruikt om de buitenlandse maatschappijen te betalen.
  Suriname zit straks met een gerenoveerde waterleiding net en wie zal voor de onderhoud zorg dragen. Wat denk je dat er op teermijn gebeurd??? Terug bij af.
  Kijk maar naar de wegen, gemaakt maar geen onderhoud. Over enkele jaren mogen de chinezen weer komen.
  Wat de suris daar moeten doen is zich losrukken uit de slachtoffers rol hun stem laten horen en laten zien dat ze geen achterlijke honden zijn.

  Hoe deze politici savonds kunnen slapen is mij een raadsel. Domme gewetenloze boeven.

  Ps: Atibrong, ik haal overal mijn boodschappen voor eigen gebruik dus ook in de lidl of aldi en ik kom er veel suris tegen hoor.
  Dus wat ik geef eet ik zelf ook.


  Maak melding
 19. Het gaat hier om een Samenwerkingsverband tussen Q-Flow en de Surinaamse bedrijven Lincoln (civiel), Elgawa (elektro) en Fluid (projectmanagement, dus ik denk dat Die baras bepaalde expertise kunnen bieden die Suriname voor dit project niet heeft. Dat is toch goed dan? En die renovatie is hard nodig. toen ik 5 jaar geleden in Suriname op vakantie was, kwam er soms gewoon geen water uit de kraan(ik was wel op boitie, maar niet zo ver van de stad).
  Jammer dat sommige mensen bij bijna elk bericht gelijk met allerlei verwijten en koskosies komen. Vaak hebben die verwijten en koskosies, niets te maken met het onderwerp van het bericht. Opeens vliegen er voedselpakketten rond en zelfs lidl. oeng tjading jere.Trouwens in die tijd dat er pakketten werden gestuurd, werd dat gedaan om te helpen, neem ik aan. Waarom moet dit nu een verwijt worden? Het is toch logisch dat je deelt met je familie en vrienden als je dat kunt? Gelukkig hoeft het nu niet meer, maar er over praten is niet netjes hoor!


  Maak melding
 20. Bingoooooo Megawatie,daar erger ik mij mateloos aan,tja en daar haak ik gelijk op in.Maar dat is bepaalde Suri`s eigen,altijd maar hun familie`s verwijten dat ze pakketten hebben gehad vreselijkkkkkk bahh,bahh.
  Nemen jullie een voorbeeld,aan de Turken,Marokkanen,Afrikanen en Antillianen,ik ga door mijn werk heel veel met ze om,ik hoor ze nooit over hun hulp aan de familie,terwijl ze idd heel veel hulp bieden.Maar de allochtonen van Surinaamse afkomst, mie gadooo jere, zielig voor hun familie dat ze hiet te kak worden gezet.


  Maak melding
 21. Lekker belangrijk allemaal! Volgens mij doen ze tenminste iets of zie ik het verkeerd?
  En als jullie over Ned Suri’s praten de volgende keer even goed nadenken a.u.b.
  Kennen jullie mij of zo, dat jullie ons allemaal over één kam scheren, dus a.u.b alles graag goed onderbouwen voor dat je in de lucht lult!


  Maak melding
 22. Mega-W/Ati-B/Car-L.

  Jullie begrijpen het ergins niet, het gaat niet om anderen het is puur dat wij zelf vanaf nu zelf zaken in handen nemen, en niet gaan zitten wachten, zo wordt het natuurlijk nooit wat. Als je je eigen koeken kan bakken ga je geen schulden maken om buitenlandse koeken te eten of niet.(simpel).

  P.S.Wij worden momenteel uitgelachen, het is feest voor een ander nu in Su. Zij lopen al te brullen en te lachen dat de Suri’s niks kunnen en niks in handen hebben, alles is in handen van buitenlanders.

  Verrekijker


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES