Suriname heeft geen geld voor stabiliteitsfonds

9

PARAMARIBO, 5 sep – De regering houdt geen geld over voor invulling van het stabiliteitsfonds. Dit zegt minister Hildenberg van Financiën. Alle inkomsten, ook het extra geld uit de hoge prijzen voor geëxporteerde grondstoffen, gaan naar het ‘lenigen van de noden’ van de samenleving. Er spelen ook administratieve en politieke omstandigheden.

Er is nog geen ruimte gevonden voor het bespreken van het juridisch kader. De regering is zich er degelijk van bewust dat de prijzen niet eeuwig hoog zullen blijven. “Dan zou je een situatie kunnen krijgen dat overheidsinkomsten afnemen en je moet je uitgaven dan beperken. Met dit fonds kan je de schokken opvangen”, zegt Hildenberg tegenover de Ware Tijd. Door de hoge nood lukt het nog niet erg.

Het stabiliteitsfonds zal dus nog even moeten wachten. “De situatie is dat er middelen binnenkomen en op dit moment hebben wij die dringend nodig om de noden op te vangen en aan te pakken”, aldus Hildenberg. Ook het produceren van de wetgeving zal nog even duren. Hildenberg weet dat als hij nu met wetgeving komt, een deel van de extra dividend uit Staatsolie gereserveerd zal moeten worden.


9 REACTIES

 1. Hallo politicus,

  Gaan jullie altijd huilen over geld.

  als jullie 10 SRD inkomsten hebben en honderden SRD uitgeven, tja wat wil je dan.
  hou een keertje op met huilen, en stellen jullie je eigen beleid goed in.

  bedelen he,
  tja,

  vrij spraak,
  vrij land


  Maak melding

 2. het lijkt alsof de minister hildenberg alle inkomsten belegd in een pyramidefonds.
  de kleine man is kind van de rekening en de beleidsmakers met hun voorkennis zijn groot verdieners.
  hallo minister hildeberg, laat de kleine man ook van economische vooruitgang profiteren.


  Maak melding

 3. wanneer heeft suriname wel geld dan, altijd maar sur, heeft geen geld, terwijl wij zoeveel geld meenemen met vakantie en de hoge ticket prijzen die betaald worden, waar gaan die, sur je zou rijk worden, alleen aan toeristen, afgelopen zomer was ik laat met boeken, ik kreeg geen plaats om naar suriname te vliegen, dus sur, doe je best met toeristen, wij komen graag in het mooie land.
  tang boeng sur, tot ziens.!!


  Maak melding

 4. Wat een geluk voor dit (beleidsloze) kabinet dat de grondstofprijzen nu net hoog zijn, want WAT was er anders niet gebeurd met al de NODEN(welke?) die gelenigd moeten worden?

  Wel, laat een ding duidelijk zijn: Zonder een degelijk (meerjaren) beleidsplan zal geen enkel kabinet in staat zijn welk fonds dan ook op te zetten so don’t LET US FOOL OURSELF meneer Hildenberg. Heeft iemand een keer tijdens een vergadering geroepen dat er een “Stabiliteitsfonds” moet komen, en heeft men verder nooit nagedacht hoe men dan tot zoiets moet/kan komen? Mist men daarvoor het inzicht/kennis/kunde?

  Laat het huidige ministersteam samen met hr. Venetiaan e.a. eens een seriueze sessie op de Surinaamse heide houden, en laat hen pas terug keren indien het hen gelukt is een gedegen plan (toekomstvisie) op te stellen hoe SME tot ontwikkeling te brengen? Ik ben bang dat zij dan nooit terug keren van de heide, of er bij voorbaat niet over peinzen op zo’n heide te gaan zitten, want een echt beleidsplan maken waren zij toch NOOIT van plan. Moet jij je eens voorstellen dat ene Somohardjo daar zijn hoofd eens over zou moeten breken. Een WARUNG opzetten OK, maar een beleidsplan maken ….is effe andere koek.

  Volk van SME . . sterkte met deze oude gare maar denk de komende jaren goed na over welke alternatieven er mogelijk zijn om het land beter te kunnen regeren. Op dit moment lijken helaas ook de mogelijke alternatieven weinig goeds te bieden. Ook die hebben al eens hun kans gehad.(The NEW RICH/ SME Elite?)


  Maak melding

 5. Observer…….

  Somo een bamihuis(warung bigi of mini) bestaat niet, hij is daarvoor te klein, een dobbelhuis(colesi)Pakta-oso, tjek-re-tjek-re >>>> ai mi boi, >>> meid, jawel.
  Met dit soort figuren. houden V.tje en Sar,tje zich bezig.

  Meneer de voorzitter

  Goklustig


  Maak melding

 6. staatsolie heeft al plannen tot 2015, niet aan hun geld komen mr hildenberg.
  wat gaat hildenberg doen om geld te genereren om wel in staat te zijn om een fonds te creeeren.Waarom het niet kon is niet belangrijk.wanneer komt er verandering in de situatie rond de noden?


  Maak melding

 7. Ach mensen, het gaat toch zo goed met suriname?
  De zon schijnt overvloedig, de mensen relaxen meer dan dat ze produceren, de surneds brengen genoeg eurooooooooos het land binnen. suralco en staatsolie garanderen de regering regelmatige inkomsten. de broodjes goud vliegen het land uit. als je een uurtje aan de waterkant hebt gezeten met een koude djogo of derby dan zijn alle problemen verdwenen als een lichte sneeuwval in de surinaamse zon.
  Dus sranamangs no spang alla sanie e kong boeng!!!!


  Maak melding

 8. Stabiliteitsfonds zal er ook niet komen. Ik begrijp de warrige taal van Hildenberg heel goed. Er worden op sommige departementen kunstmatige tekorten gecreeerd. Dit met een dekking van zelfgemaakte declaraties. M.a.w. er wordt geld verduisterd en mensen voorwie het geld is bestemd, worden niet uitbetaald. Hildenberg weet dat! Hij heeft voor de toekomst 2 keuzes, hij kan het onderzoeken en verduistering aan het licht brengen. Of hij maakt een wetgeving waarin hij zijn regeercompaanen dekt. Het feit dat hij die bom niet bost geeft te denken dat hij ook mee eet uit die potten. Of men weet intern ook wat hij op zijn kerfstok heeft. Maar Hillie ik zou maar snel in het reine komen! Of mensen als ik zullen die tingibom voor je komen bossen!! Ik wacht nog af!! Je bent gewaarschuwd!!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.