donderdag, februari 22, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieSurinaamse vreemdelingenwetgeving is achterhaald

Surinaamse vreemdelingenwetgeving is achterhaald

-

Does Travel & Cadushi Tours

PARAMARIBO, 5 sep – De Surinaamse Vreemdelingenwet is achterhaald. Dit stelt de werkgroep Ontwikkeling Vreemdelingenwetgeving van het ministerie van Justitie & Politie. Na doorlichting van de hele dienstenketen is vastgesteld dat de veranderde omstandigheden in Suriname en in de wereld om aanpassing schreeuwen.

Er zijn nog teveel zwakke schakels, die bovendien langs elkaar heen werken. Dit leidt tot gebrekkige dienstverlening aan vreemdelingen, wat af te leiden valt uit het grote aantal klachten. Erger nog, ‘ongewenste personen’ kunnen ongehinderd het land binnenkomen. Het is dus zaak dat procedures minder ingewikkeld worden en het aantal schakels in het toelatingsproces wordt terug gebracht.

Diensten moeten meer met elkaar gaan samenwerken. Ideaal is alles onder één dak te brengen. Categorisering van vreemdelingen kan onder meer duidelijkheid scheppen in de privé omstandigheden van personen die vragen om toelating. Minister Chandrikapersad Santokhi van Justitie & Politie heeft al voorgesteld om de procedures te versoepelen voor buitenlanders van Surinaamse afkomst.

opening
Fernandes Express
Werken in de Caribbean

5 REACTIES
 1. Wanneer?! Ik ben nu 60 met pensioen. Hoeveel jaren heb ik nog? Ik zou graag de plaatsen waar ik leuke herinneringen heb willen bezoeken. Het aanvragen voor een visum en de overdreven hoge vliegtarieven vormen een belemmering.

  Pluk de kip, maar je moet haar niet laten kakelen.
  Kikkers, jullie kunnen gerust kwaken. Ze kunnen jullie toch niet kaal plukken.


  Maak melding
 2. Henk,
  Als je echt de plaatsen wil bezoeken in jouw vaderland waar je goede herinneringen aan hebt, dan zijn tickets van rond de 600 euro’s inclusief belastingen echt niet duur. Ik denk dat je een in Nederland vastgeroeste “eens Surinamer” bent. Volgens mij ga je alleen naar Su als je een ticket gratis krijgt, en hebt dan vervolgens nog een heleboel commentaar op van alles en nog wat.
  Er zijn tegenwoordig drommen Nederlandse toeristen die het geld er wel voor over hebben.
  Dus blijf jij maar lekker achter de geraniums zitten.


  Maak melding
 3. Mooi gesproken hihi of getypt Opmerkzaam.
  Velen denken dat de tickets duur zijn,ze willen voor niets naar Suriname hahahaha ,maar no spang, de vliegtuigen zijn overvol.De 1 zegt dat de visa`s moeilijkheden ,neem ik aan, opleveren jeetje mang.Wij laten het reisburo de visa`s doen no problems.
  Maar ik denk dat Nederland zulke soort lui verpest heeft,met alles voor niets weggeven,dat verwachten ze ook van het LAND,dat ze verlaten hebben.Mijn oma van 68,gaat voor een 1/2 jaar naar Suriname,ze heeft 60+korting,kost haast geen drol euhm,euhmm,dus dat.
  Iedereen met een ander paspoort,dan het Surinaamse is een vremmdeling en zo moeten ze ook behandeld worden,ik heb daar absoluut geen problemen mee.Jullie hebben er voor gekozen om Nederlander te zijn,waarom moeten jullie dan een VIP behandeling krijgen????
  Mijn schoonvader komt sinds 4 jaar elk jaar naar Nederland met vakantie(hij is een geboren Nederlander)ook hij moet een visum aanvragen in Australie,om naar zijn roots te komen, no problems heeft hij daarmee,want daar heeft ie voor gekozen,om Australier te zijn.

  Waarom moeten de Surinamers toch zo klagen,huilebalken zijn het gewoon.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES