Samenwerking installateurs Nederland en Suriname

4

De Vereniging van Installateurs in Suriname (VIS) gaat de samenwerking met de Nederlandse ondernemersorganisatie voor de installatiebranche en de technische detailhandel UNETO-VNI verstevigen. Dat heeft Marilyn Matroos, voorzitter van de VIS, afgesproken met haar Nederlandse collega’s.

Matroos was vorige week met een Surinaamse delegatie waaronder vice-voorzitter Dinesh Brindaben Panday en ir. Roy K. Tjong-A-Hung, onderdirecteur Planning van de NV Energiebedrijven Suriname (EBS), in Nederland om verder inhoud aan de samenwerking te geven.

De samenwerking tussen de VIS en UNETO-VNI begon in 2005, na een bezoek van Nederlandse installateurs aan ons land. De vakbroeders vonden elkaar al snel en kwam er een convenant tot stand tussen de VEI en de VIS: we spreken dezelfde taal, we hebben hetzelfde soort uitdagingen om mensen voor ons vak te werven, erkenningen te regelen en samen te werken met de nutsbedrijven, waarom de kennis en kunde niet delen?

De collega’s gaan elkaars kennis nu uitwisselen en elkaar helpen in hun vak. Zonder vooroordeel en met een helder gemeenschappelijk belang schrijft UNETO-VNI in een persbericht.


4 REACTIES

 1. Ze komen toch weer terecht bij nederlandse bedrijven. Waar blijven de namaak-nationalisten die niks liever willen dat er geen zaken worden gedaan met nederlandse bedrijven, maar uitsluitend met surinaamse bedrijven?
  Waar is het ‘geloof in eigen kunnen’gebleven???


  Maak melding

 2. Haal techniek in huis direct toepasbaar,in Su.

  Alle geweldige software gestuurde apparatuur kost klauwen met geld.( en na enkele jaren geen stuiver meer waard).Dus tron(g) mati ma opo joe ai.

  Electroni-ca


  Maak melding

 3. Geode zet van de vis; met een kleine van je een grote.Goed voorbeeld voor burgers, (werkgevers) organisaties en surinaamse hulpgroepen:doe zoveel mogelijk zaken buiten de surinaamse overheid,want dat kankergezwel richt je ten gronde.De beste garantie op succes.
  Voor wat betreft het geloof in eigen kunnen, wel daar is het bij gebleven.
  Surinaamse bewindslieden met misplaatste arrogantie, onwetendheid en grootheidswaan hebben 31 jaar lang hun bijdrage mogen leveren.
  Kijk naar het resultaat en wees trots, nationalist.


  Maak melding

 4. Geachte heer/mevrow,

  Goede dag.
  Mijn naam is Arthur Bito en ik ben de voorzitter van de elektrotechnische Installatie Vereniging van Curaçao die ADIEK heet.

  Wij willen in contact komen met de E-installateurs vereninging van met Suriname en Nederland.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.