Doorwin nog geïnteresseerd in Bruynzeel Suriname

7

PARAMARIBO, 26 aug – Doorwin BV is nog altijd geïnteresseerd in Bruynzeel Suriname Houtmaatschappij, BSH. Dit zegt Jan Kersten, algemeen directeur van Doorwin. Concluderen dat het nieuwe aanbod bij de onderhandelingen duidt op verminderde belangstelling, slaat nergens op. Het is juist de bedoeling om ook Surinamers te laten deelnemen in het bedrijf.

De regering is dan ook voorgesteld om niet Doorwin als koper toe te staan, maar een dochterbedrijf, Doorwin Suriname BV. Er zouden dan aandelen beschikbaar worden gesteld op de Surinaamse markt. “Juridisch gezien is het haast onmogelijk lokale gegadigden toe te laten tot de aandelen van Doorwin BV”, zegt Kersten tegenover de Times of Suriname.

Desondanks is een intentieverklaring getekend met de regering, waarin ook is toegezegd dat er aandelen beschikbaar gesteld zullen worden. De verklaring is onder meer onder deze voorwaarde goedgekeurd door het parlement. Kersten heeft eerder zelf aangegeven meer beschikbaar te willen stellen dan de overeengekomen twintig procent aandelen. Intussen is het ultimatum voor het sluiten van de koopovereenkomst verlengd met twee maanden.


7 REACTIES

 1. Ahiboi
  Laat de Suri’s zelf het hout voor verkoop klaar leggen.
  De wereldmarkt weet het te vinden.
  Echt de Suriboys weten hout uit de jungle te halen.
  Durf aub een keer.
  Waarom worden de boys geboycot.Ik weet het niet meer.

  Geloof in eigen kunnen !!!.

  Woodboy


  Maak melding

 2. Als ik het goed heb begrepen heeft de overheid Bruynzeel in de verkoop gedaan en is het bod van Doorwin door de regering aangewezen als het beste aanbod.
  En nu dat de andere spelers buiten spel zijn gezet wil Doorwin de voorwaarden wijzigen of ten minste zich verstoppen achter onduidelijke constructies.
  Wat is dat voor onzin.
  Waar beperkt de surinaamse wet burger om aandelen te bezitten van buitenlandse bedrijven? Die man wil gewoon geen zwartjes in zijn witte BV’tje. Die man wil gewoon de boel naaien.
  Kappen deze tori. Verkoop Bruynzeel dan maar aan CHM. Als er toch genaaid moet worden dan maar door een echte Surinamer en niet door een nep BV.

  Overigens mijn verontschuldigingen voor het grof taalgebruik.


  Maak melding

 3. Ik ben er ook voor dat Suri’s dit doen maar wat is het verschil tussen een Suri en een buitenlander?
  Buitenlander wordt gedwongen (ook vanuit zijn eigen land) een menselijke behandeling te geven aan zijn medewerkers (salaris medisch etc) terwijl de Suri’s (de goede niet te na gesproken) grotendeels de familie bedrijven (zijn dus geen rechtspersoon met aandelen) hebben lak aan de werknemers in Suriname. Beoordeel het salaris verschil tussen de bedrijven alsook de medische en oude dags voorziening en vertel mij wat beter uitkomt.


  Maak melding

 4. Dat is dat ding toch.
  Als wij niet onze eigen Oedoe & Gotoe doen dan vragen wij om gepakt te worden.En je weet, het kan pijn doen !!

  Baas V en aanhang.(kijk uit!!!)land in uitverkoop.

  afz.Perro met zijn honden.


  Maak melding

 5. Suriname slaap niet, word nu wakker! Laat jullie je niet belazeren. Hout verlies zijn waarde nooit. Hoe langer je wacht, hoe meer het opbrengt. Zie waarde aardolie.

  Groeten

  Dewanand Makhan


  Maak melding

 6. Of het nou aan een sur. bedrijf of buitenlands bedrijf verkocht wordt vindt ik niet zo van belang. immers we leven in een globaliserende wereld.

  Wat ik echter niet kan begrijpen is dat Bruynzeel voor 13 miljoen wordt verkocht zonder dat Doorwin cash op tafel hoeft te leggen. Ze mogen rustig achteraf in termijnen aflossen met inkomsten van het surinaamse hout.

  Vreemde constructie. Te bedenken dat wij met een enorm begrotingstekort zitten.


  Maak melding

 7. beste mensen in Suriname, wij als Trotse Surinaamer constant maar zeuren dat onze nationale bedrijven in handen komen van de buitenlandse investeeders maar wij zelf doet geen FUCK om het tegen de houden en alleen maar grote mond en beklagen, dat de schuld ligt bij de buitenlanders geloof ik er niks van. Want wij maken ons zelf als een zwak prooi waardoor de buitenlandse investeerders de kans ziet om hun belangen uitoefenen en ons maar uitlachen en een stelletje amateuren “apen”.

  Kijk de hele zaak voor DOORWIN is voor de heer kersten drie keer JACKPOT, want hij hoeft geen contant geld op tafel neer te tellen en de Europese Uni spekt hem met de subsidie uit zogenaamd groene project en daaruit van de HOUTproductie dan pas op langere termijn het koopsom aflossen ( en dan nog de vraag in de techniche belans wel of geen winsten heeft gemaakt ) en de fabriek Bruynzeel terrein vertegenwoordig voor 250.000 m2 grond op een van de gunstigde lokatie in Suriname en wanneer het gaat verkopen is de verkoopprijs van het terrein meerdere maal groter dan de koopsom tot nu toe. En als bedrijf weer gezond is en hij breng het bedrijf naar de beursgang en wat zal er wel niet voor DOORWIN opbrengen ??

  Waarom overheid niet een team inhuurd en onder eigenbeheer opereert en de schulden op dit moment in grote aandelen uitgeeft zodat alle rijke en arme Suriname het aandeel bezit ( stukje national trots behoud )en behoud en met een goed management team nieuw leven in blaast.

  Rickie


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.