Surinaams leger stuurt troepen naar westgrens

6

PARAMARIBO, 26 aug – Het Nationaal Leger stationeert tot 2 september honderden manschappen langs de grens met Guyana. Dit meldt het ministerie van Defensie. Operatie Surwest is bedoeld als voorzorgsmaatregel tegen calamiteiten rond de verkiezingen in het buurland. De operatie krijgt de vorm van een oefening die soepel omgezet kan worden in een ‘non-exercise operation’.

Dit betekent dat de militairen elk moment in actie kunnen komen als de omstandigheden dat vereisen. Er kan ook humanitaire hulp verleend worden aan eventuele vluchtelingen. Volgens Defensie is het personenverkeer vanuit Guyana sterk toegenomen via de illegale Backtrack-route in Nickerie. Dit kan verband houden met het incidentele geweld in de aanloop naar de verkiezingen op 28 augustus.

Bij een aanslag op het dagblad Kaietur News zijn vijf burgers doodgeschoten. Het leger heeft voorgesteld om de grens af te sluiten voor enkele dagen. Slechts de grensoversteek waar de gemeenschappelijke veerdienst onderhouden wordt, zou opengelaten moeten worden. Controle op antecedenten wordt dan makkelijker. Politie en douane zullen betrokken worden bij de operatie.


6 REACTIES

 1. SU.niet doen.Trek naar Tigri en laat de uitdagers naar huis rennen,dit omdat wij het aan eigenlijve hebben ondervonden.Ik zit er nog steeds mee. Ned.jaran 60 en( Pengel kon niks, geen hulp van Ned.) hebben niks gedaan dus grijp je kans.
  Er komen echt geen Guyana’s om het land Su.te ontregelen. Zij kennen ons(de militairen 80).Zij zeiden: they are not joke’s ,realy they know.

  Take Tigri back


  Maak melding

 2. De Guyanezen zijn wat mij betreft een broedervolk. Ze zijn helaas wat eerder in de shit geraakt dan wij. De doorsnee guyanees is ook niet crimineler dan ieder ander mens.
  Dus als er in het grensgebied inderdaad verkiezingsonlusten uitbarsten en onschuldige burgers op de vlucht slaan, dan juich ik het toe dat het surinaamse leger humanitaire hulp wil verlenen.
  Ik begrijp alleen niet hoe dat rijmt met het willen sluiten van de grens. Als het er op aan komt moet je niet Verdonk-achtig gaan doen, maar die mensen gewoon toelaten.
  En hopelijk voor guyana en suriname gebeurt er niets.


  Maak melding

 3. Suriname ooit een conflict met haar buurlanden?
  Nee dat imago heeft suriname niet en guyana ook niet. Feit dat tijdens de heerschappij van vreemde mogendheden dit niet bilateraal goed is vastgelegd. Samen komen ze er wel uit.
  Zuid amerika is geen middle east.


  Maak melding

 4. Het Surinaamse leger moet niet aarzelen om indien zware criminelen uit Guyana de grens met Suriname willen oversteken, hen niet aan te houden, maar meteen neer te schieten.
  De Guyanese en Surinaamse bevolking worden hiermee bespasard van een hoop ellende.
  Shoot first, than ask questions!!!


  Maak melding

 5. Wees wijs.

  Don’t ask to kill Pedro.(I’m sorry).

  Love you .But let they give us the country back.

  because we like Tigri.

  Thank you,

  Wees wijs (don’t shoot then talk)


  Maak melding

 6. ik zou zeggen ga ff nr de site vn KPS en dan “engelstalig” aanklikkn …en dn helemaal naar beneden lezen/scrollen…maar houd j hart vast >>voor die n zwak hart heeft het is een thriller komit’ horror…logisch dt het NL daarnaar toe wordt gestuurd….MAAR kan men de hele lengte (dus noord-zuid)…bewaken? zoja, met een interval van hoeveel…..Kilometers…na elke militair…????…ook al bn j niet in staat Engels t lezen >>>> a picture says more than a thousands words…..Blaai…


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.