zondag, april 14, 2024
HomeOnderwerpenEconomieSuriname wil binnenkort resultaat goudexploratie

Suriname wil binnenkort resultaat goudexploratie

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 26 aug – Goudmultinational New Mont zal binnenkort op de proppen moeten komen met de resultaten van de exploraties in Oost-Suriname. Dit zegt minister Gregory Rusland van Natuurlijke Hulpbronnen, NH. Na ruim twee jaar is het welletjes. De belangrijkste resultaten moeten reeds bekend zijn. New Mont moet uiterlijk november uitkomen.

De regering wil weten of het gebied exploiteerbaar is. “Het beleid is om alvast om de tafel te zitten, terwijl er nog geëxploreerd wordt”, zegt Rusland tegenover de Times of Suriname. De exploratie vindt deels plaats in een concessie van het bauxietbedrijf Suralco. Bij voldoende winbare hoeveelheden zal via een joint venture geopereerd worden. New Mont is vaker aangesproken.

De exploratie mag niet te lang gaan duren, zeker nu de goudprijs recordhoogtes bereikt. De regering wil “het maximale eruit halen voor Suriname”, aldus Rusland. Aan perspectieven schijnt de lange duur niet te liggen. De honderdduizend hectare waar nu geëxploreerd wordt, zijn blijkbaar niet voldoende. New Mont bekijkt mogelijkheden om het exploratiegebied uit te breiden.

opening
Fernandes Express
BODO Party

12 REACTIES
 1. Ik begrijp dit niet.Toen de Suri’s zelf en massaal naar goud zochten, zag ik het hele binnenland opbloeien. Er was zelf een nieuwe stad in ontwikkeling ontstaan in het binnenland. Een ieder met een beetje geluk zat vol goud om nek en vingers,(tanden) voor de handel natuurlijk.(alleen lieten zij een verwoesting in de gezochte gebieden achter.)Maar nu de overheid zich ermee is gaan bemoeien(hun goed recht)komt er geen moer meer van terecht.Zij hadden de Suri’s zelf naar goud moeten laten zoeken, en dan belasting heffen, dan had Su. meer aan.Daarnaast zou Su. zelf goud kunnen verkopen op de wereldmarkt.
  Het is jaren bekend dat deze buitenlandse gasten meer mee nemen dan wat opgegeven wordt.(de boel laten plunderen door een buitenlander).
  Echt heren politiek de boys in Su. weten goud te zoeken. waarom alleen buitenlandse ondernemers.Is dit minachting van eigen Suri’s of weet de buitenlander beter te stelen.(steekpenning ??) Ik weet het niet.

  Goudzoeker.


  Maak melding
 2. Maak het binnenland toegankelijk, betaal de wereldmarktprijs in amerikaanse dollars of euro’s en de mensen zullen vanzelf goud gaan delven. Heb geen buitenlndse multinational voor nodig en voor je het weet is de goudvoorrad van de Centrale Bank weer op een behoorlijk niveau. Die braziliaanse goudzoekers mogen we dan niet zo leuk vinden, maar ze tonen in elk geval aan dat je met eenvoudige middelen voldoende naar boven kan halen.
  Beperk verder de rol van de overheid tot toezichthouder en ordehandhaver.


  Maak melding
 3. gouddelver en bhai,
  na so a de, de oplossing ligt heel voor de hand alleen onze leiders denken anders.
  alleen surinamers kunnen suriname ontwikkelen.

  als je een bauxietconcessie hebt mag je je alle bijkomende natuurlijke rijkdommen toe eigenen,

  als het vet nu niet duidelijk is waar we in gaar gebakken worden dan wordt dat nooit.

  het hout het goud de flora en de fauna,heel het leefgebied van mensen,planten en dieren
  wordt opgeofferd aan en stuwmeer.
  think twice


  Maak melding
 4. Ik ben geen expert Bhai, maar volgens mij is er sprake van enerzijds kleinschalige winning (bv Brazilianen) en anderzijds grootschalige winning waar enorme voor-investeringen voor nodig zijn om de juiste infrastructuur te creeren. Ik vergelijk het kleinschalige met het winnen van bauxiet. Je kunt met emmertjes aluinaarde uit de grond halen en dat aan de kook brengen op een houtvuur om daar aluminium uit te smelten.
  Maar nogmaals ik ben op dit terrein geen expert.


  Maak melding
 5. bhai, je hebt gelijk,laat het eigen volk zich bezig houden met de goudwinning en laat de overheid een goed salaris aan de mensen betalen,en een redelinke tax betalen bij grotere winning, en inderdaad de overheid verder alleen maar toezicht houden.
  dan kom er weer een gezonde ontwikkeling totstand,

  gr, schorpioen.


  Maak melding
 6. Jullie hebben allemaal gelijk, alleen hebben ze het zelf ook verpest door kwik te gebruiken. Jammer dat het water en het dieren leven vergiftig is. Waarom kwik gbruiken,kon het niet met een brander of in een metalen pan op een vuur. De regering laat meer vervuiling to aan de goudbedrijf, hoe zit het met de giftige afval, zeker in de rivieren. Kwik en gif kan je overal kopen. Hoeveel gif moeten de Surinamers nog in nemen. Kan Surinamers geen olie palm planten, kunnen ze geen suikerriet planten (suiker), nee het volk word dom gehouden. Hout, goud en bauxiet verkopen kunnen ze. Weten ze niet dat er ijzer erts en diamanten meegenomen word. Waarom laten ze Surinamers niet toe om het hele zaak te kontroleren. Suriname is al 10 jaar bezich om een dijk te bouwen, tot heden niks. Grote plantage onder zout water. Vroeger was Commewijne een grote citrus plantage. Jullie weten het grote bord nog, na zuur het zoet. Nu is het bieta! Vroeger waren de vruchten heel groot, nu door het zoute water heel klein. Hoe vaak vertrekken schepen men bauxiet, hoeveel gaten zit er nu, zeker zo groot als Paramaribo. Kunnen de schepen niet een hele maand gratis die grote graniet stenen vervoeren, en de dijk langs de Commewijne verhogen. Zo krijg je ook een heel grote en stevige dijk. Iedereen weet waar die stenen liggen (in de rivieren). Zie, in Nieuw Amsterdam heben ze meer dan 50 jaar geleden die stenen daar gelegd en ze zitten nog steeds. Alleen moet het honderd keren meer en heel hoog ook. Surinamers laat je niet plunderen, ze kunnen alleen maar buitenlanders in dienst nemen, omdat ze ook denken dat hun diplomas veel waarde heeft. Waarom kan een arme surinamer geen baas worden en de buitenlanders het werk maar laten doen. Ja ze worden dom gehouden. Ik heb niks tegen de leiders, ze weten het niet beter. Verkoop Suriname niet. Pas op! Wordt niet straat arm!

  Groeten,

  Dewanand Makhan


  Maak melding
 7. No doe dong !!

  Je hoeft niet groot te beginnen om groter te worden.
  Doe als staatsolie niemand wilde het voor ons doen.

  Maar nu betalen zij dik belasting je wil het niet weten voor zo een klein bedrijf. Komt nog kijken dat het moelijker is te doen(olie) ten opzichte van hout en goud .
  Come up guys doe een keer iets wijs. Werk elkaar niet tegen.
  Bang worden dat straks arme jongens in Su. rijk worden. Oh oh. Baas V en aanhang.


  Maak melding
 8. Ik meen toch te weten dat Suriname rijk is aan delfstoffen. Suriname is nu bijna 31 jaar onafhankelijk. Vele inwoners van Suriname hebben het moeilijk om het hoofd boven water te houden en moeten ondersteund worden door hun families in Nederland. Ik weet niet waar de Surinaamse regering in die afgelopen jaren mee bezig is geweest,maar veel klopt er niet van. Het lijkt er op dat het Surinaamse volk niet bij machte is de juiste leiders te kiezen. Ik hoop toch van ganser harte dat dit heel snel wel gaat gebeuren. Het is eeuwig zonde zoals het er nu op veel gebieden aan toe gaat. In de Ware Tijd mocht ik deze week lezen dat door JetInvest aan Surinamers geleerd werd Chinees te leren met als reden dat het een wereldtaal is,als argument werd aangedragen dat dit door 850 miljoen Chinezen gesproken werd. Dit is ongetwijfeld waar echter het is dan nog geen wereldtaal. Engels is een wereldtaal,met deze taal kun je overal in het zakelijke verkeer mee terecht zlefs in Rusland. En ik heb maar een advies Suriname staart U niet blind op China,Pakistan en of India.


  Maak melding
 9. En ik heb maar een advies Suriname staart U niet blind op China,Pakistan en of India.

  Mijn reactie op het bovenstaande:

  Als in Afrika de economie booming zou zijn,
  dan zou wel aan Suriname geadviseerd worden zich blind te staren op dat werelddeel?
  Echter ik lees nergens dat welk land van Afrika op welke wijze dan ook enig hulp biedt aan Suriname!


  Maak melding
 10. Hahahahhaah zeker op Afrika no Cock Key??? Hahahahahahah,maar tot nu leven de Surinamers gelukkig nog,met de Chinezen (Supermarkten)Indiers rijst,groenten enz.Wat een kul zeg.


  Maak melding
 11. Wij afrikanen zullen in de volgende 22e eeuw heel sterk bloeien en wij zullen een grootmacht worden in de wereld.
  wanneer het tijdperk van India en China voorbij is.
  Kijk maar wat wij gepresteerd hebben de meeste multionationals vind je hier in afrika.


  Maak melding
 12. Surinamers!’ Waarom verwacht u dat de regering het aan de kleine man zal overlaten om onze grondstoffen te exploiteren?
  Weet u niet dat er op deze wereld wereld nu een bende zit,die regeringen van arme landen het mes aan de keel houd, om hun land open te stellen voor internationale boeven,om er tegen een lage vergoeding huis te houden?
  Wel deze bende van boeven heet “de World Trade Organization” Zo in het vervolg Als u,”al doet het mij pijn dit te zeggen”Het nodig acht Vene eens goed uit te schelden.
  Denk dan maar aan wat u net gelezen hebt.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES