vrijdag, mei 24, 2024
HomeNieuws uit SurinameSurinaams leger ontkent wilde actie manschappen

Surinaams leger ontkent wilde actie manschappen

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 25 aug – Legermanschappen zijn niet betrokken bij de afpersing van goudzoekers in het Sarakreek-gebied. Dit stelt de persdienst van het Nationaal Leger. Na onderzoek is gebleken dat er ‘belasting’ wordt opgevraagd door een ex-militair en “anderen die geen enkele band hebben met het Nationaal Leger.” Dat de lieden zich presenteren in legertenue zegt nog niets.

Burgers kunnen ongestraft rondlopen in militair uniform. In tegenstelling tot bijvoorbeeld het politie-uniform, is legerkleding niet wettelijk beschermd. Volgens de Ware Tijd is de identiteit van de afpersers bekend. Ze zouden ook nog activiteiten verrichten voor een goudbedrijf in het Sarakreek-gebied, in het district Brokopondo. De legerpersdienst sluit uit dat het om legerwerk gaat.

Zo er militairen in het gebied zouden zijn, zou het een patrouille moeten betreffen. “Die gaan in behoorlijke militaire kleding en zijn uitgerust met militaire bewapening”, aldus de persdienst. Wie een militair betrapt op overtreding van de wet, wordt aangeraden om de Militaire Politie in te schakelen. In geval het ex-militairen betreft, “burgers dus”, moeten die aangebracht worden bij de politie.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

4 REACTIES
 1. Okay, okay dat is duidelijk! Maar hoe vraag je iemand naar zijn i.d. terwijl hij je aan het afpersen is en een pipa die op scherp staat op je gericht heeft?? Zodat je na dit afpers incident precies weet bij welke politie je terecht kunt. Het ligt derhalve niet in onze cultuur om vrijpostig te wezen terwijl je onder schot wordt gehouden. Ik denk dat ik op zijn minst in mn broek kan plassen en braaf mn spulletjes afgeef. Wie heeft de laatste maatregel op geschreven??


  Maak melding
 2. Als de identiteit van de afpersers bekend is waar wachten ze dan op om die lui in te rekenen? Kijk de burger kan wel willen , maar heeft geen adequate uitrusting voor en die kijkt echt wel uit om zich overhoop te laten schieten, toch? Dus meneer/mevrouw woordvoerder van de persdienst, wanneer kunnen we enige actie richting deze lui verwachten? Laten jullie dat afweten dan geven jullie n verkeerd signaal af,niet alleen aan de oplichters , maar ook richting de slachtoffers. Niet optreden maakt dat men t recht in eigen handen gaat nemen met alle narigheid tengevolge.


  Maak melding
 3. Het is duidelijk dat de regering (weer) geen zicht heeft op het leger. Het leger kost teveel en de gevaren om het leger in stand te houden zijn te groot, want er kan in dit geval dus elk moment een opstand met alle gevolgen van dien uitbreken. Ik vraag me af waar die minister die zich met het leger bemoeid en waarom niemand zich de lessen van de jaren 1970 herinnerd.


  Maak melding
 4. Jongens (militairen) stop met rotzooi. Zoniet krijg niet onnodig een slechte naam.

  Heren in Su laat deze jongens na een goede opleiding. Planten(groenten) en kweken(kippen varkens koeien)bouwen enz, dit om verveling tegen te gaan.

  Een sociaal leger mag best wel bestaan. Om deze jongens elke maand voor niks geld te geven is pure zonde,er zijn geen gevaarlijke vijanden momenteel in de buurt.

  Uw begrijpt dat een land een leger moet hebben, maar de heren mogen zich best dienstbaar maken voor het land (derde wereld)nogmaals leer de mannen bouwen,planten,kweken,schoonmaken enz.
  Then we will love them.

  Hoe weinig de soldij ook mag zijn respecteer de gewone burger,(niet beroven of wat dan ook dat niet strookt met je taak.

  Old soldier.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES