woensdag, februari 21, 2024
HomeNieuws uit SurinameSchoolverlaters in Suriname moeten baas worden

Schoolverlaters in Suriname moeten baas worden

-

Does Travel & Cadushi Tours

PARAMARIBO, 25 aug – Schoolverlaters zouden zich er meer op moeten toeleggen om ondernemer te worden. Dit zegt minister Maurits Hassankhan van Binnenlandse Zaken, Biza. Kiezen voor de makkelijkste weg, solliciteren naar een slecht betaalde baan bij de overheid, moet taboe worden. Er zijn mogelijkheden te over als het aankomt op ondernemen.

Die moeten nu flink benut worden. Suriname heeft er veel aan, maar ook individueel kan dit versterking opleveren. “Doe er alles aan om hoger op de maatschappelijke ladder te komen”, zei Hassankhan tijdens een motivatieseminar voor schoolverlaters. Scholing en creativiteit moeten maar eens de boventoon gaan voeren. Dit zeker aan te raden, nu ook concurrentie uit de regio mag worden verwacht.

Met het vrije personenverkeer zullen banen in Suriname regionaal in trek komen. Het seminar is georganiseerd door de Kamer van Koophandel & Fabrieken, KKF. De jaarlijkse aanwas van ruim vijfduizend jonge werkzoekenden is aanleiding om de perspectieven van het ondernemen aan te prijzen. “Deze mensen moeten goede banen krijgen, dus we moeten die scheppen”, zei KKF-voorzitter Robert Ameerali.

opening
Fernandes Express
Caribbean Party

5 REACTIES
 1. Ik ben het helemaal eens met Hassankhan.
  De handen uit de mouwen en aan de slag.
  OK dat opstropen van de mouwen zal niet zo een probleem zijn. Maar dat aan de slag gaan wordt een beetje lastig.
  Van ondernemen heeft zo een jonge man of vrouw weinig verstand. Het onderwijs is nu eenmaal niet er ondernemersgericht. Aan de benodigde middelen zoals financien en grond kunnen jongeren die geen ouders met geld of connecties hebben al sowieso niet komen.
  Dus Maurits niet alleen praten maar geef op zijn minst aan hoe!


  Maak melding
 2. Yep, maar goed dat de minister zelf zegt dat het slecht betaalde ambtenaren zijn in SME. Kan ook niet anders. Het zijn vaak ook slecht presterende, slecht opgeleide personen die door partijpolitieke gedonder ambtenaar zijn geworden (De goede niet te na gesproken).Men moet uit de belastingpotzoveel ambtenaren (ook spookambtenaren)betalen dat het vanzelf sprkend slecht betaalde jobs zijn.Maar geen probleem voor die mensen, want de meesten melden even en gaan daarna de zingen doen waarmee zij zelf extra geld verdienen.

  Intussen hebben zij via de overheid hun ziektekosten verzekering gedekt, en wat pensioen opbouw.J Nu hopen dat er eens een regering komt die echt durft sanmeren en een goed overheidsapparaat weet op te zetten met goed betaalde mesnen.
  Dus jongeren nu zeg ik eens:”” Luister goed naar deze minister, want die geeft indit geval een GOEDE TIP”.

  Nu wel hopen dat deze goede tipgever zijn apparaat wel de instructie geeft om jullie als jonge durvende ondernemers dan niet tegen te werken, want meestal zoeken deze ambtenaren altijd een TJOEKOE voordat zij eens een zaak voor jullie afronden, dus HOE KOMEN WIJ eigenlijk verder, want uiteindelijk lopen jullie toch tegen het ROTTE OVERHEIDSAPPARAAT AAN waardoor sommigen of velen gefrustrerd na enige poos afhaken en dan uiteindelijk toch ook die slecht betaalde overheidsbaan zoeken.

  Dus de moraal van dit verhaal “. . . . ” mag door een ieder zelf ingevuld worden.

  Verder heb ik wel de hoop dat er inderdaad genoeg jongeren in SME het ondernemerspad op gaan,want van de overheid moet je het ECHT niet hebben.Sterkte en succes allemaal.


  Maak melding
 3. Geen slecht idee , maar wie verschaft dan t starterskapitaal aan hen wiens ouders of arme komaf daarin niet kunnen voorzien? Om ondernemer te worden komt er heel wat op je af, en voor wie t een uitdaging vormt prima , maar iemand die uit pure : ik weet niet wat ik moet doen, daaraan begint kan t behoorlijk frustreren worden.Sommige zit t in t bloed of in de familie , geen probleem maar voor diegene die er onbekend mee zijn moeten ook mogelijkheden worden geschapen om uit te voeren.Als de heer Ameerali stelt dat er goede banen moeten worden geschapen , ben ik t 100% mee eens en wil aan toe voegen dat t ook goed betaalde banen met perpectieven en doorgroei mogelijkheden moeten worden.Als werkzoekende heb je niet van de ene op de andere dag een baan , dus wat minstens net zo belangijk is om scholieren en studenten op t hart te drukken, en ervan doordrongen te laten zijn, dat hoe beter de genoten opleiding hoe groter de kans op een goed betaalde baan, t zij in Su of elders.


  Maak melding
 4. Hallo broerders en zusters,

  Hier ben ik weer van weggeweest.

  Ik heb een oplossing model.

  A) 38 % Belasting afschaffen voor nederlanders die naar sur. willen remigrerend.

  En je zult zien dat direkt de helft van
  de schoolverlaters een baan vinden, met geld
  van de remigranten die een zaak in suriname willen beginnen.

  Met vriedelijk groet.
  Pakromo.


  Maak melding
 5. helemaal mee ens, maar geef ze wel een goede mogelijkheden voor starterkapitaal,starterbelastingklimaat, en zeker voor 5 jaren aantrekkelijke aftrekposten cq subsidies anders redden ze het niet.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES