zondag, mei 26, 2024
HomeNieuws uit SurinameOnderwijs Surinaams binnenland op ontleedtafel

Onderwijs Surinaams binnenland op ontleedtafel

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 2 aug – Het niveau van het onderwijs in het binnenland loopt te veel achter op dat van het kustgebied. Dit zegt coalitieparlementariër Cornelis Kanaly. Er kan zelfs gesproken worden van discriminatie van het kind in het binnenland. De opleiding voor de zogenaamde boslandakte wordt systematisch laag gehouden, maar de kinderen moeten hetzelfde examen afleggen.

Dit geeft een ongelijke start met alle maatschappelijke gevolgen vandien. Grote aantallen binnenlandse kinderen vallen jaarlijks af. De boslandakte voor merendeels krachten uit het gebied zelf, moet de onwil van stadse onderwijzers goed maken. Die zijn er niet happig op les te geven in het binnenland. Los van de luxe die er ontbreekt, is de kans op vervolgonderwijs nihil.

De jeugd wordt het kind van de rekening. “We zullen hoe dan ook een oplossing moeten zien te vinden”, zei Kanaly in het parlement. De sympathie was kamerbreed. Onder meer is voorgesteld om het binnenland ‘aantrekkelijker’ te maken. Een zware opgave voor een gebied met honderden verspreid liggende gemeenschappen. Volgens anderen zou een toelage best wonderen kunnen doen.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

4 REACTIES
 1. Ja dat klopt
  En men stuurt ook een heleboel ongeschoolde krachten naar het binnenland om les te geven, dat kan toch niet
  Om goeie krachten daar te hebben moet men de toelagen verhogen en men moet woningen bouwen
  Men moet het aantrekkelijk maken dan zult men zien hoe goed het zal lopen


  Maak melding
 2. Hoewel de situatie daar ter plaatse mij niet zo bekend is, lijkt het mij dat er misschien een behoefte aan repetitoren is voor het onderwijs. Iedereen kan overigens geheel kosteloos gebruikmaken van de oefeningen op mijnj eigen (Nederlandse) website: http://www.repetitoren.nl .


  Maak melding
 3. Elke zondag middag gaan de juffrouws van nickerie richting paramaribo om op tijd de lessen te kunnen aanvangen op maandag ochtend, en elke zaterdag ochtend gaan zij weer huiswaarts na 5 dagen les te hebben gegeven in het binnenland, mijn eigen ogen aanschouwd in een nickerie bus!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  onrecht en uitbuiting!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


  Maak melding
 4. Dit probleem moet nu opgelost worden. Kijk hoeveel gestoomde leerkrachten we nu in Suriname hebben,die zonder werk zitten. Ze kiezen eerder voor een baan als verkoopster in de winkel, maar ze willen niet in het binnenland werken.Er moet goede voorzieningen worden getroffen en een regeling worden toegepast dat de pasgeslaagden voor twee jaren in het binnenland moeten werken. Zo kan er dan geen sprake zijn van verstoken onderwijs in het binnenland en zijn de kinderen even gelijk als alle andere kinderen.Mensen met de boslandakte kunnen dan verder opgeleid worden zotdat ze de eigenlijke akte kunnen halen.Kinderen van het binnenland zijn ook de toekomst van morgen.

  Radjiev.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES