Award voor Jane Wijdenbosch en Wilfred Lionarons

3

Op zondag 6 augustus a.s. zal de Kwakoe -Jagernath Lachmon- Award weer worden uitgereikt. Dit jaar gaat de award naar twee personen, te weten Jane Wijdenbosch en Wilfred Lionarons. Wijdenbosch, die momenteel in Suriname woont, verdiende haar sporen ondermeer als pionier in het welzijnswerk.

Wilfred Lionarons heeft tientallen jaren lang zijn stempel gedrukt op de Surinaamse journalistiek woont vanaf 1982 als gevolg van de decembermoorden noodgedwongen in Nederland. De keuze voor de in Nederland wonende Lionarons is opmerkelijk, omdat het gebruikelijk is om de award uit te reiken aan een ingezetene van Suriname , die zich op sociaal of cultureel gebied verdienstelijk heeft gemaakt.

Kwakoe vice-voorzitter Tjon A Ten gaf eerder al aan dat hij het voor de verandering wel eens leuk zou vinden om een Surinaamse Nederlander de eer te gunnen. Komend weekend is ook het laatste weekend van het jaarlijks Kwakoe festival.


3 REACTIES

 1. WTF is jane wijdenbosch, alles wat met die naam te maken heeft smaakt mij bitter in de mond, net zoals bv de naam Bouterse.
  Ik bedoel je zou ook geen award geven aan iemand die bv Mladic heet of iets dergelijks


  Maak melding

 2. Ach! Wat is er nou sociaal aan die Lionarons?
  Voor de staatsgreep sleepte hij alle drukopdrachten van de overheid in de wacht door blackmail. Hij beheerste immers de pen om de vuile was van de regering al of niet buiten te hangen. Na de staatsgreep toen hij geen opdrachten meer kreeg was hij plotseling democraat in hart en nieren. Toen vervolgens zijn drukkerij in brand geschoten werd door de militairen, werd hij eensklaps voorvechter voor vrijheid en democratie. Laat me niet lachen!! In zijn drukkerij voerde hij schrikbewind En al die alleenstaande moeders die schoonmaaksters waren in zijn drukkerij buitte hij godsliederlijk uit. Een doodgewone oplichter is hij. Die gladjanus en pleeboi Somohardjo zou nog eerder voor de prijs in aanmerking moeten komen dan voor de prijs dan dit onderkruipsel.
  Temekoe


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.