zaterdag, juni 15, 2024
HomeNieuws uit SurinameMinister Marica: acties Surinaamse douane onzuiver

Minister Marica: acties Surinaamse douane onzuiver

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 2 aug – De vakbondsacties van de douane zijn niet gestoeld op zuivere motieven. Dit zegt minister Clifford Marica van Handel & Industrie, HI. De haven zou alleen maar dichtgegooid worden om de eigen enge wil door te drukken: erkenning van de nieuw ambtenarenvakcentrale Col. De staat derft miljoenen aan inkomsten zonder dat er zicht is op een uitweg.

Geen van beide partijen wil ook maar een duimbreed wijken. De Douanebond staat erop dat de gewraakte misstanden op de werkvloer besproken worden met de Col. “Maar wij verkeren niet in de positie om dit te doen”, zegt Marica. Het onderhandelingsteam van drie ministers is bereid te praten, maar dan met de Douanebond alleen. Spreekpunt voor ambtenarenbelangen blijft de oudere CLO.

“Voor ons is de CLO de legitieme vertegenwoordiging van ambtenaren”, aldus Marica. Dit neemt niet weg dat de douaniers zich mogen laten adviseren door de Col. Dat is niet voldoende. De douaniers hebben hun acties verscherpt. Scheepvaartbedrijven houden de overheid aansprakelijk voor de toenemende schade. De Col, waarin onder meer politie en leraren deelnemen, eist ook koopkrachtversterking.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

1 REACTIE
 1. Hou toch op Minister Marica
  We leven in een democratische land en ik neem dan aan dat we vrij zijn om ons aan te sluiten bij welke bond dan ook
  De CLO is nu politiek bezig en komt niet meer op voor arbeiders belangen. Hun partij, de NPS , is aan de macht dus ja want verwacht u
  Het gaat niet goed in het land , maar niemand mag praten.
  Moet er eerst iets ergs gebeuren zoals in de jaren tachtig. Die arrogantie van de toenmalige regering gaat nu steeds door binnen het Nieuw Front
  Wees eerlijk tegenover u zelf Minister, want dat bent u niet

  wan dja dja oeman


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES