Zware eis in witwaszaak Surinaamse ex-minister

7

PARAMARIBO, 27 jul – Als het aan de vervolging ligt gaat Carlos Aaron, medeverdachte van ex-minister Siegfried Gilds, voor vier en een half jaar de bak in. In de witwaszaak wordt ook verbeurd verklaring geëist van Aarons voertuig en andere luxe goederen, die op zijn naam zijn geïmporteerd uit Nederland. Tegen de architect Elfried Macnack is twaalf maanden celstraf geëist.

Beiden wordt deelname aan een criminele organisatie en het opzettelijk witwassen van drugsgelden verweten. Volgens officier van justitie Garcia Paragsingh moest Aaron op de hoogte zijn geweest van de afkomst van het geld, waarmee hij zaken moest doen voor de in Nederland veroordeelde Andy Groenewoud. Na de introductie van de Anti-witwaswet in 2002, werden de transacties aangepast.

Omdat de wet meldingen verplicht stelt van bedragen boven de tienduizend euro, werd tot 9.500 euro overgemaakt in plaats van eerder gangbare transacties van honderdduizenden euro’s. Groenewoud, neef van Gilds, heeft ook een container gestuurd met onder meer waterscooters en een Chevrolet Avalanche. Volgens Paragsingh heeft de zending te maken met de export van bloemen.

Die gingen naar het bedrijf van Groenewoud in Nederland, waar drugs zijn aangetroffen in een bezending. Volgens de verdediging had het witwassen al plaatsgevonden, toen Aaron de goederen ontving. Door Gilds’ deelname zou hij zich bovendien gedekt voelen en opdrachten ‘blindelings’ hebben opgevolgd. Gilds is begin dit jaar afgetreden na formeel als verdachte te zijn aangemerkt.


7 REACTIES

 1. Als gilds Vrij rondloopt dient u carlos aaron ook vrij te laten
  Vrienden , familis en kenissen zoeken jullie internationale hulp. Brengen jullie suriname voor, want dit kan niet. De ministers lopen steeds vrij rond, maar de kleine mannen moeten de bak in
  ik zeg niet dat carlos onschuldig is, maar recht voor een recht voor allen

  trotse surinaamse lene


  Maak melding

 2. Mensen dit kan toch niet.Gils is net zo schuldig als de anderen dus dient hij ook gestraft te worden.recht vooreen recht voorallen.

  rappie


  Maak melding

 3. Dit is wat men noemt rechtvaardigheid in Suriname. Wie een misdrijf pleegt moet gestraft worden ongeacht de status maar dit is gewoon belachelijk, de regering in Suriname die sluit zijn ogen voor de werkelijkheid omdat zij zich bewust is van wat zich allemaal afspeelt onder z’n eigen mannen. Siegfried Gilds heeft gebruik gemaakt van zijn status toen en de voortouw genomen in deze hele zaak en gaat er vrijuit. HOE RECHT IS RECHT????????????


  Maak melding

 4. Laat ik in het voor stellen! ik praat het niet goed, in deze!! oke’. Er zijn geen mensen “vermoord” in deze, u weet wel…..Ik vindt het wel misselijk dat een minister zig door crieminelen zo heef laten gebruiken.Ik vraag me dan ook af, hoe zit het met zijn partijgenoten?

  Willy


  Maak melding

 5. Wat Gilds en consorten gedaan hebben praat ik niet goed. What about de fraudepraktijken van Minister Balesar of ex minister Balesar.
  Ik hoor er niets meer over. Is deze zaak soms in een stoffige bureaula verdwenen.

  Recht voor een recht voor allen!

  Isis


  Maak melding

 6. Ja, zo zie je maar weer, de 60jaar oude corrupte politiek met aan het hoofd een man die pretendeert 10 schone vingers te hebben, terwijl de meeste van de mensen waar hij verantwoordelijkheid voor draagt crimineel is,…hoezo schone vingers. Die Gilds moet de bak in, zo ook Balessar(Belazer) en als verantwoordelijke Vene zelf wegens willens en wetens niet ingrijpen, dus medeschuldig!!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.