zondag, juni 23, 2024
HomeOnderwerpenEconomieStaking Surinaamse douane treft vooral burger

Staking Surinaamse douane treft vooral burger

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 27 jul – De staking van de douane treft vooral individuele burgers. Geschenkzendingen uit vooral Nederland kunnen niet afgehandeld worden. Volgens de Douanebond biedt de regering grote importeurs de gelegenheid om zonder visitatie goederen af te halen op de Nieuwe Haven. “Uiterst onverantwoord en dom”, aldus voorzitter Romeo Chin A Loi van de Douanebond.

Niet alleen worden grote veiligheidsrisico’s genomen, maar ook moet de staat inkomsten derven. “En minister Hildenberg van Financiën klaagt al zo vaak dat de douane streefdoelen niet haalt”, zegt Chin A Loi. Waar al jarenlang geklaagd wordt over ‘rotte appels’ in het korps, krijgen die nu de gelegenheid om ‘hun slag te slaan’. Het zijn degenen die nu de importeurs assisteren.

De bond eist betere werkomstandigheden. Met vakbondskoepel Col wordt gestreden voor hervorming van de loonstructuren bij de overheid. Deze vindt dat de beoogde koopkrachtversterking een kwestie van tijd is. “Waar we wel voor moeten waken is dat we onszelf niet in het been schieten door via koopkrachtversterking inflatie in de hand te werken”, zegt minister Hassankhan van Binnelandse Zaken.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

4 REACTIES
 1. Hidenberg die maak zich helemaal, niet druk wat erin Su gebeurd,hij wandelt hoog en droog
  op het veld van Kwaku,Zit sopi te drinken in de tent van colakreek,Arbeiders schreeuwen
  omgoede voorzieningen,betere werk lokatie
  jaar en dag hebben de douane in die smerige lozen moeten werken geen Airco,Hildenberg die heeft z,n airco zowel Hassankhan.wat ik jammer vindt, de vakantiegangers,die goederen moeten ontvangen. hun vakantie is gewoon verpest, leuk zal het niet meer zijn ,anderen zullen hun goederen nodig
  hebben,,voor hun culturele activiteiten
  de meeste Surinamers gaan tegen deze tijd hun KRA vereren Suriname.
  HAI BAJA SRANAN,O TEN A SA GO BUN.
  voor wie jullie moeten stemmen ,stemmen jullie niet
  dus un njan a sappa.

  AKUBA


  Maak melding
 2. Hoe lang gaat de staking nog duren. Ik vind dit zo belachelijk! Nu heb ik ook 3 dozen met cadeautjes en kledij voor onszelf gestuurd omdat ik over een week naar Su ga en dan krijg je dit. Als de importeurs wel mogen inklaren, waarom wij dan niet??
  Ik weet dat mijn 3 dozen niet belangrijk genoeg zijn. Ik ben ook blij dat er in ieder geval nu wel voedsel binnenkomt, maar toch het zijn toch mijn spullen die ik “nodig” heb.

  Een bezorgde vakantieganger


  Maak melding
 3. Kan de douane geen klantvriendelijke acties voeren. Hiermee krijg je niet de sympathie van de bevolking met je mee. Zijn er geen andere manieren om de overheid onder druk te zetten? Trouwens, ik vind dat de douane altijd een elitegroep binnen de overheid is geweest, die hun njang maken op de importeurs. Zie de dure aoto’s die ze rijden en de vele huizen die zij bezitten. Ze hebben niets te klagen over de situatie in Suriname. Toch willen ze meer en meer. Laat ze alvast een onafhankelijk onderzoek toestaan naar corruptie binnen de douane.


  Maak melding
 4. De aanpak inzake de kwestie Bouterse is niet zoals Nederland en de internationale gemeenschap dat voor ogen hebben. De Nederlanders hebben grotere misdaden begaan tegenover ons volk en we zitten met ze te eten en te drinken alsof het onze redders in Nood zijn geweest. Vrees de Danaers (met trema op de e) en de geschenken die zij meebrengen

  Als de nederlandse en de volgzame Surin aamse regering koste wat kost bBouterse aan de hoogste Tamerinde boom willen zien hangen, wordt het ook tijd om in Nederland een tribunaal in het leven te roepen om de Nederlanders te vervolgen voor de misdaden tegenover de Afrikaanse, Hindoestaanse en Javaanse burgers van Suriname.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES