vrijdag, mei 24, 2024
HomeNieuws uit SurinameFontys Hogescholen richten de blik op Suriname

Fontys Hogescholen richten de blik op Suriname

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 24 jul – De Fontys Hogescholen in Nederland kijken uit naar intensievere samenwerking met Suriname. Dit zegt Headly Binderhagel, burgemeester van Nuth, in Nederland, en Fontys-adviseur. Volgens plan brengt een delegatie nog dit jaar een bezoek aan Suriname. Er zullen onder meer samenwerkingsovereenkomsten gesloten worden.

De samenwerking zal voornamelijk gericht zijn op het wederzijds beschikbaar stellen van stageplekken. Ook wordt regulering beoogd.“Autoriteiten zijn het erover eens dat deze sector goed is geregeld, maar dat er voor een deel toch wildgroei is ontstaan”, zegt Binderhagel tegenover de Ware Tijd. Stages moeten goed aansluiten op de wensen van Surinaamse onderwijsinstellingen of bedrijven.

Er zal dus gebroken worden met de eenzijdigheid van het moment. “De studenten die hier stage komen lopen, zullen dit doen binnen een project dat theoretisch moet aansluiten op het ontwikkelingsproces in Suriname. Het moet een win-winsituatie worden voor alle partijen”, aldus Binderhagel. Volgens potentiële aanbieders kunnen zij per jaar tien tot dertig stagiaires opvangen.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

Vorig artikel
Volgend artikel
2 REACTIES
  1. Binderhagel moet ophouden om Suriname te gebruiken voor zijn mooie ideeen om zgn zijn bijdrage te willen leveren. Laat hij maar het burgemeestertje blijven spelen in Nederland, schoenmaker hou je aan je leest. In Suriname hebben wij genoeg deskundigheid en initiatieven om zaken van de grond te krijgen. Of zullen wij het eigenbelang noemen?


    Maak melding
  2. Mensen,

    Laten jullie geen roet in de ogen strooien, de heren politici, ook die in Nederland, ook van Surinaamse afkomst zijn enkel in eigen belang bezig. Let wel EIGEN BELANG. Dus ook ome Binderhagel. Mediageil is deze man en wil zijn weg plaveien in de Surinaamse politiek als hij in Nederland uitgerangeerd is. Let maar op hij komt de komende tijd vaker in de media om politiek terrein te winnen en wij moeten dit proberen te voorkomen. Laat hem maar lekker achter de
    geraniums zitten als hij in Nederland niet meer nodig is. Het zal niet niet lang meer duren en wij zullen lezen “Binderhagel goes for President in Surinam”.


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES