zondag, april 21, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieKhan nog te vervolgen voor delicten in Suriname

Khan nog te vervolgen voor delicten in Suriname

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 21 jul – De uitgezette Guyanese zakenman Shaheed ‘Roger’ Khan kan alsnog vervolgd worden voor misdrijven die hij gepleegd heeft in Suriname. Dit zegt minister Chandrikapersad Santokhi van Justitie & Politie. Een voorwaarde is dat de Amerikaanse justitie die misdrijven toevoegt aan het strafdossier. Ook moeten enkele formele handelingen gepleegd worden.

Zo zal de VS formeel om overdracht moeten vragen van het dossier. Bovendien zijn de tenlasteleggingen tegen Khan ingetrokken door het Openbaar Ministerie om de uitzetting mogelijk te maken. “Als de Amerikaanse jurisdictie zo ver gaat dat ook die strafbare feiten daar onderzocht kunnen worden, dan zal de Amerikaanse jurisdictie die informatie opvragen”, zegt Santokhi tegenover de Ware Tijd.

Officieel is nog geen informatie verstrekt aan Guyana, noch over Khan’s aanhouding, noch over zijn uitzetting. “Als men om die informatie vraagt, zullen wij die geven, want niets is geheim in deze operatie”, aldus Santokhi. Khan is in juni samen met elf anderen aangehouden bij een politie-inval. Er werden ook vuurwapens en ruim tweehonderd kilo cocaïne in beslag genomen.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

4 REACTIES
 1. Geachte Mister,

  Waarom heb je je daadkracht niet bewezen om Khan in Su te berechten. waarom moet de amerikanen zijn misdrijft is in zijn dossier toevoegen. Terwijl daarvoor niet nodig was.
  Wie denk de Mister voor de gek te houden?
  Dit vind ik een slap excuus.
  Nu wil de minister een afwachtende houding aannemen. Waarom geeft hij Guyane geen ongevraagde informatie omtrent Khan. Hij is immers onderdaan van het land


  Maak melding
 2. De heren Santhoki en Poenwasi moeten nu gewoon hun grote monden dichthouden.
  Nadat Khan Suriname was “uitgezet” verklaarden ze namelijk dat, omdat er geen aanwijsbare redenen waren om hem te vervolgen hij, Khan, het land was uitgezet.
  M.a.w. na diepgaand justitieel onderzoek was niet gebleken dat Khan de surinaamse wetten had overtreden.
  Dat vond ik al heel raar opmdat deze zelfde heren bij de arrestatie van Khan hoog van de toren bliezen dat er sprake zou zijn van een complot tegen de rechtsstaat en dat Khan en zijn organisatie het leven van diverse gezagsdragers van ons land op het oog had.
  Met name Minister Santhokie zou op de dodenlijst staan.
  Ik ben persoonlijk ervan overtuigd dat Khan in de VS beter af is dan in Suriname voor wat betreft het uitzitten van een mogelijke gevangenisstraf.
  Alleen wordt ik misselijk bij het leugenachtig gedoe van gezagsdragers.


  Maak melding
 3. mister Gio ik wil zeker niet in discusie met u treden, maar ik wil toch enige feiten onder uw oog brengen nl het is publiek geheim dat criminelen heel makelijk uit de gevanginssen vaN suriname vluchten want bepaalde agenten en cipiers kan je gewoon om kopen met een halve fles cola ze willen allemaal heel snel rijk worden en ik denk zelf dat de minister zo te kennen heeft geven dat hij met een crimineel als khan geen kans moet nemen dit soort mensen verzieken de maatschappij uit eigen gewin ze gaan letterlijk over lijken heen ,dat hij is overgedragen aan die amerikanen is een goede zaak omdat ik de mening ben toe gedaan dat als hij aan guyana overgeleverd zou worden hij binnen de korste keren vrij was want ook in guyana zijn ze niet minder corrupt en ten twee heeft de minster duidelijk gemaakt dat dit soort criminelen niet meer ongestoort in suriname hun gang kunnen gaan,ze zullen zich voortaan zeker twee keer bedenken , want mensen als khan zorgen er voor dat surinamers en dan alle surinamers ja ook de surneds worden gezien als een potenciel crimineel. in amerika zijn ze ten minste voor de komen de jaren zoet achter de trallie’s dus een crimineel minder ,ik hoop dat uw begrijp dat ik het van uit een algemeen maatschappelijk belang bekijkt maar dat neemt uiteraard niet weg dat ik niet eens ben met uw mening in tegen deel ik respecteer ik mening het is gewoon een aanvulling mijns zijds dank u
  flor


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES