zondag, april 21, 2024
HomeOnderwerpenEconomieSuriname voorlopig nog zonder stabilisatiefonds

Suriname voorlopig nog zonder stabilisatiefonds

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 21 jul – De economie zal het nog even moeten doen zonder structurele compensatie voor internationale prijsschommelingen. Dit zegt minister Gregory Rusland van Natuurlijke Hulpbronnen, NH. Er ligt weliswaar een plan klaar voor oprichting van een ontwikkelingsinvesteringsfonds.

Echter, de uitvoering hangt af van de parlementaire goedkeuring van het Meerjaren Ontwikkelingsplan, MOP, 2006-2011. In het fonds zullen uitsluitend extra winsten gestort worden uit de mineralensector, zoals aardolie. “Want de bestaande inkomsten hebben we hard nodig om de bevolking tegemoet te komen”, zegt Rusland tegenover de Ware Tijd. Het geld komt vrij als de prijzen dalen.

Uiteindelijk doel is stabilisatie van de overheidsinkomsten en verminderde kwetsbaarheid van de economie. Volgens het MOP bestaat ruim tachtig procent van Suriname’s export uit mineralen. De winstbelasting is goed voor ongeveer dertig procent van alle directe belastingen. Dit bemoeilijkt voorspelbaar fiscaal en macro-economisch beleid, wat Suriname minder aantrekkelijk maakt voor investeerders.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

3 REACTIES
  1. Is goed voor 30 procent, of maar 30 procent van de directe belastingen?? Wat is het meerjaren ontwikkelingsplan voor macro economisch beleid?? Moeten we weer wachten op een zak geld van investeerders?? Waarom zou een potentiele investeerder in Suriname moeten investeren, indien het hem op volgens gangbare sequence of events onmogelijk wordt gemaakt?? Mits een grote koffer wordt opengemaakt en verdeeld.
    Lands belang?? wat is dat?? Boy oen na sjen noh foe mekie sma piena so?? En dan die passieve houding, ai we moeten gaan kijken wanneer het geld vrijkomt, als/indien de prijzen ooit dalen!!! Boen steef fonfon oen moes kiesie, a herie regeing dies!!!


    Maak melding
  2. Als die almachtige naar beneden zou kijken. Naar suriname bijv. Dan zou die zien wat daar gebeurt. Hij zou zien hoe ze liegen. Hij zou zien hoe de arme bestolen word door zijn eigen leiders. Hij zou zien dat sur.genoeg geld heeft.Maar dat sur toch hulp krijgt. Hij zou de tweedehandse matrassen zien die van uit nederland naar suriname gaat. Wat zou hij dan zeggen. Ik denk dat hij zegt. Wie mijn niet eert die is het hemel niet weert. En dat geld voor de hele mensheid.


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES