Slikverdachte wacht hel op Surinaams politiebureau

33

PARAMARIBO, 12 jul – Wie in Suriname verdacht wordt van het slikken van smokkeldrugs, moet niet rekenen op een al te zachtzinnige behandeling. Dit heeft de 41-jarige Surinaamse SE onlangs nog ervaren, toen ze werd aangehouden op de Johan Adolf Pengelluchthaven. Haar vakantieplannen zijn uitgelopen op ruim een halve dag hel bij de politie.

SE zou zich met haar kind en kleinkinderen herenigen in Nederland. Het is een avond geworden van geketend doorbrengen op een stoel bij de Narcotica Brigade. Pas na enkele keren gedwongen afgaan, mocht ze weg: geen cocaïnebolletjes. Haar familie is des duivels. “En dan zeuren ze over Nederland, maar daar boeien ze je niet”, zegt de moeder van SE tegenover de Ware Tijd.

President Venetiaan heeft eerder dit jaar de behandeling van Surinamers op Schiphol bestempeld als ‘mensonwaardig’. Ook in het parlement is vaker geprotesteerd. Volgens politiewoordvoerder Humphrey Naarden heeft de Surinaamse politie onvoldoende opvang. Hij betreurt het incident. “Het zou billijk zijn als er voor deze verdachten een bed beschikbaar was.”


33 REACTIES

 1. Geachte bradas en Sisas,

  Wanneer ik soms de negative berichten lees omtrent de behandeling van mensen, in het bijzonder zwarte mensen door anderen, dan
  verplicht het mij te denken aan de oorzaak van die houding, welke ertoe leidt dat dat ook op die manier regelmatig gebeurd.

  Wat heeft men zo tegen de huidskleur zwart.
  Wat heeft de huidskleur ‘zwart’de mensheid ooit zo erg gedaan dat anderen het zo moeten haten, en nu zelfs ook door de eigen soort.

  Zwart, de dominante kleur, blijft het maar ontgelden, omdat kleingeestigheid te graag wil domineren over het lot van onze aarde, ongeacht haar kortzichtigheid.

  De natuur bijvoorbeeld, is niet bang voor zwart, dieren zijn niet bang voor zwart, de zee houdt van zwart, de ruimte houdt van ons, zelfs de ozonlaag kan met ons hand in hand omdat het weet dat het onze schuld niet is.

  Kinderen houden van ons, de liefde is ons teder, de romantiek ons eigen. Het leven houdt van ons, sex houdt van ons, maar kan ons helaas niet beschermen tegen het kwaad dat ook haar verschikkelijk raakt.

  Afrika is ons lief, blijft ons lief, ookal weet onze Moeder dat wij niet echt naar haar omzien. Maar ze schijnt het te begrijpen, ze begrijpt het, en wij door de jaren heen ook.

  De Aarde blijft ons trouw, wat wij ook mogen ondervinden. Net zo stanvastig als zij is, is zwart.Wij lijken onuitroeibaar. Maar als wij gaan, echt gaan, voor eeuwig, dan zullen wij ook met z’n allen gaan, dat staat vast. En ik bedoek de gehele mensheid.

  En pas dan zal men tot het inzicht komen, dat klonen, reageerbuisbevruchting, en het invriezen van sperma, als alternatief voor het voor het uitroeiing van een geheel ras, niet het juiste spoor was.

  Wel zal de mensheid met de neus op de feiten worden gedrukt en tot het besef komen, wat de gevolgen van een vals superioriteitsgevoel kunnen zijn, hoe het ware gezicht van racisme zich kan manifesteren, wat spiritueel falliet zijn, allen te samen, voor ramp kan veroorzaken. Maar de mensheid, die was hier.

  En alleen God weet what goes up, when it comes down.

  Denki en tan bun.


  Maak melding

 2. De Suri agenten denken dat ze god zijn.Probeer eens je gelijk daar te halen!. Nou Santhokie hier moet je ook tegen optreden. Of neem je ze ook in bescherming net als tegen Khan. Ongelooflijk en Vene zeuren dat de hollanders discrimineren. Kijk eens eerst in de spiegel mang.


  Maak melding

 3. Indien de Surinaamse narcoticabrigade op Zanderij de besckikking had over een bodyscan apparaat, hoefde mevrouw SE deze behandeling niet te krijgen.
  Terecht, dat zij en haar familie boos waren.
  Het moet niet meer gebeuren.
  Dit apparaat zou ook geplaatst moeten worden op Schiphol, waardoor de vernederende 100% controle achterwege gelaten kan worden.


  Maak melding

 4. In 2000 is dit me ook overkomen.Ik werd samen met iemand anders geboeit en naar Academisch ziekenhuis gebracht om foto’s te maken.Resultaat geen bolletjes geslikt. Geen excuses van de overheid.


  Maak melding

 5. belachelijk!! Ze weten niet hoe ze de koe bij de horens moeten pakken en intussen gaan de grote dealers gewoon onder hun goedvinden door!!
  Ernie


  Maak melding

 6. Suriname,

  Het land waar wij als Surinamers heel veel van houden. Wij verlangen er elke keer op nieuw naar een bezoek te brengen aan ons zeer geliefd land en volk. Eenmaal in ons geliefd land word je wel met je neus op de feiten gedrukt. Door je eigen mensen en volk als een beest behandeld worden doet pijn, veel pijn. Dit is Jammer genoeg het beleid in ons land. Degene die ons moeten beschermen voelen zich oppermachtig, en willen hun machtspositie ook duidelijk kenbaar maken aan hun slachtoffers, met alle gevolgen van dien. De wonden die ze slaan kunnen hun verder niets schelen. ik wil hier niet te veel over uit weiden. Zelfs ben ik ook slachtoffer geweest van degene die een beschermende rol zou moeten spelen in onze samenleving. ze gaan hun gang maar. God’s molen maalt langzaam maar zeker.

  Jammer.


  Maak melding

 7. Zolang er nog slikkers rondlopen zal en hoeft deze manier van controle niet te worden afgeschaft.Veroordeel niet de politie of duane of narcotica brigade in Suriname en Nederland om hun zogenaamd vernederende methoden.Begin eerst met het ertoe bewegen van jou buurman,vriend,zoon,neef of oom om te stoppen met het verhandelen van dope.Maak je kinderen duidelijk waarom ze hun scholing moeten afmaken en geen bigi ai moeten krijgen op andermans bezittingen en zelf keihard moeten werken om wat te vergaren.Zoniet probeer ze voor te bereiden op t leven als een rat in de gevangenis,want zo eindigen de meeste dealers en criminelen.


  Maak melding

 8. Als je niet instaat bent mensen op een normale wijze te detineren dan moet je ook niet controleren stelletjes surinaamse EZELS.
  Zo zie je maar hou hypocriet de Surinamers zijn wel lullen dat anderen het niet goe doen, maar zelf zijn ze nog erger.En dat is met alles zo in SU.


  Maak melding

 9. Dan hebben Vene en de zijnen hun mond vol over de behandeling op Schiphol. Verder heb ik vaker de zgn Surinaamse top zien vetrekken zonder enig onderzoek. Ja, het zijn deze kloten die dan ook het spul meenemen. Ik ga al jaren niet meer naar Suriname. Heb leukere tijden in overige Caraibische eilanden. Probeer ze ook eens.


  Maak melding

 10. Weet u nog toen minister van tct Amafo op schiphol werd gevisiteerd met een endoscoop toen heeft ze nederland de huid vol uitgescholden.
  Wat doet men op zanderij jegens hun eigen landgenoten?

  blakamaribo


  Maak melding

 11. Sorry mensen,maar idd zolang er nog drugsmaffia`s bestaan en bolletjesslikkers,kan de politie er niet omheen te controleren,voor betere faciliteiten ,moet idd de regering voor zorgen of wachten ze weer op Politie Midden Holland,voor een aalmoes?Dez regering staat niet voor verbetering,maar voor v ernietiging van Suriname.
  Met dank aan het stomme STEMVEE.


  Maak melding

 12. In holland moet je je p**e pieren ja en je r**t open gooien. Maar je wordt niet als een hond een nacht lang zonder eten en drinken aan een tafel vast geketend.

  Dus Vene mondje Toe !!!!!

  Een Suri woonachtig in de Ned.


  Maak melding

 13. de surinaamse politie gebruikt geen parate KENNIS om zaken op te lossen cq te onderzoeken, maar gaan consequent door met de methoden van de jaren 40 t/m 70. ( bedreigingen, geweld, bedreiging met geweld, intimidaties, pesterijen. Geef ze scholing die overeenkomstig is met de tijd (2006) en bovenal moeten ze een mentaliteits-verandering ondergaan.


  Maak melding

 14. Daar heb je de Surineds wer,ai bajaa,de verdachte bolletjesslikkers worden nog erger behandeld op Schiphol,vooral als ze niets vinden bij de verdachten,aiiii bajaaaaa Ned.wordt altijd de hemel ingeprezen,nagemaakten dat jullie zijn,mag hopen dat jullie het 1 keer mogen ervaren.

  Mijn witte vriendin werd als een hapje vuil behandeld, enkel omdat ze uit Suriname kwam en was er niets te vinden bij haar,gut o gut,was ze maar in Suriname verdacht,graag ,halve dag geboeid op een stoel,dan de mensonterende behandeling wat zij heeft meegemaakt op Schiphol, 1 nacht en een dag in een smerige cel.
  Dus sosolobi,wat is erger?


  Maak melding

 15. waarom moeten we klachen over de grens bewakker , als onze mensen niet slikken en transporten , zal er geen kontrole zijn , neen wij willen gauw rijk worden , het is jammer voor de onschuldige mensen de grens bewakkers moeten hun werk doen , daar voor worden ze tog betaald , wetten zijn om na te leven , als je niets te verbergen heb hoef je ook niet bang te zijn , laat de dealers het zelf doen


  Maak melding

 16. beste mensen,

  waarom houden surinamers zo van slikken?
  Er zulke mooiere dingens in het leven om te slikken en je wordt er lekker ontspannen van na de ontlading. ye zweef mang.

  Groet,
  bedenk eer je slikt.

  Slikkerveer


  Maak melding

 17. Hallo mensen,

  Gewoon niet meer naar suriname gaan dan veranderen ze wel. Ik denk dat klagen toch niet helpt. Voor de zwarten denk ik dat afrika beter is om te gaan voor vakantie ,daar ben je lekker tussen je eigen mensen allemaal zwart geen probleem.

  Dus niet meer naar suriname hoef je ook niet meer te klagen of blijf lekker in nederland.


  Maak melding

 18. Weet je wat:
  Ik ben zo verdomd blij dat dit naar voren komt!
  Zo zie je maar weer nederlandse surinamers: ZOEK niet het probleem bij de hollanders.
  Dat jullie zo behandeld worden is jullie eigen stomme schuld ga zo door en jullie zijn weer de slaven van de hollanders.
  In je iegen land ben je niet eens meer veilig.
  Is dat ons suriname!
  A tang so


  Maak melding

 19. Dat er zoveel beschuldigingen voortkomen naar de politie toe uit 1bericht, is niet terecht en DAT veroordeel ik. Eindelijk een daadkrachtige minister bij Justitie en Politie. Dat geldt ook voor het hoofd van de Narcotica brigade. De vorige, Beck en Janssen, zijn een aantal keer voor hun huis neergeknald, waren zelf bezig met drugshandel en gaat zo maar door. Naarden heeft in elk geval meer integriteit getoond tot nu toe, dan zijn voorgangers.

  Santokhi heeft ook al een aantal rotte appels op geruimd binnen het korps. En ook dat verdiend een pluim. Wat betreft meneer Khan daar is er CORRECT in gehandeld. En als jij dat niet vindt, stap dan in het vliegtuig en sollliciteer bij de politie, ga dan ook drugscriminelen oppaken IN SURINAME, dan ben je een grote jongen

  Als het gaat om drugssmokkel dan heb ik niks aan sentimenten met Afrika en een hoop blabla daarom heen en of dat nou zwart is of niet. Drugssmokkel vanuit Suriname loopt door alle etnisiteiten. Dat is niet aan kleur, cultuur en religie gebonden. Het gaat voornamelijk om Armoede beheersing. Laat het nou net zo zijn dat mevrouw SE een Surinaams Afrikaanse achtergrond zijn, wil dat dan zeggen dat ze allemaal zo zijn?

  Het is wel bekend dat het aantal groter uit deze Etnische groep. Dat wil niet zeggen dat de andere groepen niet meedoen of niet hetzelfde doen. Misschien wel veel erger.
  Zolang er in Suriname groepen zijn die zich inzetten om hoger op te komen en hun kinderen een betere opleiding te laten volgen, zul je een scheiding hebben waarbij de een dag in en dag uit op hoek van de straat staat uit te lachen en te schimpen, maar te beroerd is om te verbouwen. Dit raapt nog liever het fruit onder de boom van buurman om vervolgens zonder vergunning voor de VCB te verkopen. WEG TIMMEREN of SODEMIETEREN DAT ZOOTJE KLOOTVIOLEN!!!!. En als twintig jaar later zij nogsteeds voor de VCB staan, en jaren lang de landbouwer hebben uitgelachen, maar wiens kinderen wel verder zijn gegaan met hun ontwikkeling en er staat een betere woning en andere auto, staan deze VCB verkopers wel klaar om hun dochters te verkrachten, in te breken en te moorden. Ik ben dus nog altijd voorstaander van “Zero tolerance” en SPOEDIGE heractivering van de dood straf, te beginnen bij 1 gram zoals dat in Singapore, Thailand, Vietnam wordt toegepast. Hiermee zullen dan ook de grotere jongens die kunstmatige armoede inde hand werken ook worden bestraft.
  Daarnaast dienen Surinamers te leren wat processen en regelgeving en vooral controle en hoe daarmee om te gaan.

  Het grootste deel van de klagers vindt de Surinaamse politie niet goed deugt, niet en zus en zo. Maar o wee als zij zich hier misdragen, voelt dit zootje ongeregeldheden zich zo beschermd door de Nederlandse wetgeving dat de Politie hier mag worden uitgescholden.
  Het wordt dan ook zo makkelijk over de zwarte kleur gegooid. Bedenk iets beter en doe niet zielig en miesserig, armlastig, senitmenteel vermoeiend, slavisch verward en / of wanhopig zoekend naar eigen ik.
  Want als de nederlanders zo slecht zijn geweest, waar ook mijn kritiek op heb, waarom vernederen wij veel eerder een mede Surinamer, kruipen wij om eigen gewin steeds weer in het gatwerk van de Nederlander? Elkaar Neerhalen kunnen wij als geen ander, vooral onze onderlinge raciale opmerking, zijn dodelijker dan alle bommen die op Irak gegooid zijn. En als dat niet door een Neger naar een Hindoestaan wordt gedaan of omgekeerd, dan doen we het onderling wel. In Nederland is de lachende derde de Nederlander zelf in Suriname zijn het de gelijkenissen van Salam Somohardjo(zie de werkvoorziening en werkverschaffing op het ministerie van Socialezaken in Par’bo. Niemand die optreedt).

  Succes en doen jullie er wat mee.

  Steven


  Maak melding

 20. Ja Roy,en waarom niet?
  Wees blij dat er een verscherpte drugscontrole bestaat hoe dan ook elk beetje wat ze pakken is een overwinning.Denk aan je kinderen.
  Dus als die mevr.dit alles heeft meegemaakt so be it ,de goeden moeten maar voor de kwaden betalen.In Nederland blijven? The Hell No,3 a 4 weken op vakantie in Suriname verlost mij even van alle stress en het harde werken.Waar ga jij trouwens naar toe India no,gelet op je domme typgedrag jou soort grijpt iedere gelegenheid aan om over zwarten te beginnen,boerikie joe.

  Suriname here i come nog 10 nachtjes slapen.


  Maak melding

 21. Let the game begins jeetjeeee Surineds,kappen nu een keer met vergelijkingen,Nedeland is geen haar beter met hun behandelng van verdachte
  drugssmokkelaars.

  Gelukkg maar dat er zo een drastische controle is zowel in Suriname als in Nederland.En o zo ergggg was het niet wat die mevrouw heeft meegemaakt,een halve dag geboeid op een stoel? Lijkt me beter dan een dag en een nacht in een gore cel.
  Niet zo op de politie schelden,als Santokie niet voor betere faciliteiten kan zorgen kunnen hun er niets aan doen,dan maar roeien met de riemen die ze hebben idd ze wachten op weer een aalmoes van Politie Holland Midden.
  Venetiaan en Santokie wroko opo ,go begi baka,om de opvang van verdachte drugssmokkelaars te verbeteren.


  Maak melding

 22. Kohinoor, ik heb een broer die inspektuur is bij de suri korps.heef me eens een rondleiding gegeven bij buro nw haven. Ik ben hoofd agent bij de ned korps, ik heb hem een rondleiding op mijn buro gegeven. ik zou niet graag in een suri cel als verdachte terecht willen kom.

  Dus kohinoor als je reageert, moet je op de hoogte zijn van zaken.

  sosolobie


  Maak melding

 23. Dit gedrag van de Surinaamse politie getuigd van weining ethiek. Ook de Nederlandse politie (marechaussee) maakt zich hier schuldig aan. Zelf iemand die daadwerkelijk bolletjes heeft geslikt heeft recht op een menswaardige behandeling. Tijd voor de bewindslieden om in te grijpen. Of doet het er voor hen niet toe, omdat zij altijd zonder visitatie langs de douane kunnen en van alles kunnen wegsmokkelen (incl. drugs).


  Maak melding

 24. Ik weet waarover ik praat sosolobi,fijn voor jou dat je hoofdagent bent??????????
  Ik studeer criminologie,en ben vaak in Suriname,ja de cellen zijn niet om aan te zien,en door wie komt het?Niet door de politie,maar door Santokie en zijn bende,politiestatinos laten die bedelaars opknappen door de Nederlandse politie Hollands Midden is dat niet erggggggg.Maar toch zijn niet alle politite cellen in Nederland rein.Ik heb reeds aangeven over mijn bakra vriendin die was als stagiaire in Suriname bij aankomst op Schiphol,werd ze aangehouden als drugsverdachte,dat arme kind wist niet wat haar overkwam.O,huh een Nederlandse uit Suriname en single,hier komen jij,de rest ,lees mijn vorige reactie.
  Ik wilde alleen maar aangeven dat sommige Surineds ,elke gelegenheid aangrijpen om Suriname met de grond gelijk te maken,en dat vind ik erg,terwijl mijn bakra vriendin vol lof is over Suriname en ik ook,al ben ik hier geboren en opgegroeid.
  tsssssssssss.


  Maak melding

 25. Ik denk dat men zowel in SU als Ned verdachten per persoon op een bepaalde manier behandelen,werk je mee dan gaat het op manier A,werk je niet mee dan gaat het op manier B enz,enz.

  Het is wel erg dat mensen het zo ver hebben laten komen dat ze zo behandeld worden om vergif.

  Maar tja er zijn vele Su die tot dat dit bekend werd de controle op Schiphol normaal vonden en dat het de verdiende loon was van de Surinamers of ze nou uit NL of SU komen of niet en nu gebeurd het eens in SU zonder dat de daadwerkelijke reden waarom en dan word het afgekeurd,raar toch??Ik keur het zeer zeker niet goed en dat van Schiphol ook niet.

  Er werd weleens iemand aan zn stoel in de vliegtuig geboeid omdat die de boel op stelten zetten en losse handjes hand,dus wie weet wat er daar op die buro is gebeurd.

  Ik vind het wel erg voor die dame daar niet van,voor een ieder btw en al helemaal als blijkt dat ze onschuldig zijn.

  Verdacht word is al erg genoeg dus.

  De suriaamnse buro mag wel minder luxe zijn vergeleken met die van hier en dat hoort ook want een crimineel hoort niet in een 5 sterren hotel maar vergeleken met een surinaamse agent is een nederlandse agent een watje,kijk maar naar programma’s ald wegmisbruikers,blik op de weg enz.Ze mogen hier ook wel strenger worden.

  Probeer zo tegen een su agent te doen dan.

  In su als een agent je iets zegt dat gehoorzaam je want die staat zn mannetje ook al ben je met nog zoveel mensen en hij in zn 1-tje maar in ned moeten ze altijd meer oproepen omdat iedereen van alles tegen ze zegt enz.


  Maak melding

 26. Het is sinds jaar en dag zo in suriname,dat als er vluchtgevaar dreigt,de arrestanten,ten
  zij er niet genoeg agenten aanwezig zijn,aan elkaar of aan stoelen/en of tafels worden vast gezet(geboeid).Neem maar een kijkje in b.v.frans-guyana,guyana,T&T,spanje, turkye,ma
  rokko hoe mensonterend het daar is.
  om niet te spreken over:indonesie,fillepijnen
  bankok enz.daar wordt je gelijk lekker opgehangen tot de dood er op volgd.Suriname kan je toch niet vergelijken met deze landen?
  Of toch wel!!!!!!!


  Maak melding

 27. op de luchthaven in Suriname als betaald aan MP kun zo met je drugs langs de controle heen je wordt zelf gerust gesteld door de MP .kijk maar naar de MP op Zanderij wat voor huizen ze hebben en auto,s dat alles kun je niet met de salaris van de overheid in Suriname aanschaffen
  De MP op zanderij staan op de luchthaven hun zakken te vullen en het is de waarheid .


  Maak melding

 28. Ja hoor daar zijn we weer,Disciminatie,het stopwoordje als er weer een Djuka gepakt wordt die geslikt heeft en soms is het wel eens onterecht maar meestal terrecht kom nou mensen stap eens over je minderwaardigheids syndroom heen en kijk eens naar de feiten,elke vlucht naar NL is het weer raak .
  dus blijft de 100% controle plaatsvinden
  Wat betreft de Surinaamse politie die hier altijd afgezeken wordt s je seze mensen om hulp vraagt voor wat dan ook is mijn ervaring dat je altijd vriendelijk en correct geholpen wordt en dat voor een salaris waar de NL diender zijn bed niet voor uitkomt,hulde aan het korps Politie Surinameen zeg eens wat goeds over deze dienders,ze verdienen het.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.