maandag, mei 27, 2024
HomeNieuws uit SurinameVan fraude verdachte ex-minister wacht proces af

Van fraude verdachte ex-minister wacht proces af

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 12 jul – De van fraude verdachte ex-minister Dewanand Balesar wacht het strafproces zelfverzekerd af. Dit zegt zijn advocaat, mr. Irwin Kanhai. De publieke bewering van procureur-generaal Punwasi dat tegen Balesar een ‘sterke case’ ingebracht kan worden, maakt nauwelijks indruk. “Ook wij hebben een sterke case”, aldus Kanhai.

Balesar is er helemaal klaar voor. “Laat het Hof maar oordelen wiens case het sterkst is”, zegt Kanhai tegenover de Ware Tijd. Volgens Punwasi volgt de dagvaarding binnenkort. Intussen is het bezwaarschrift tegen de kennisgeving van verdere vervolging, afgewezen door het Hof van Justitie. Balesar wordt verdacht van betrokkenheid bij frauduleuze handelingen op het ministerie van Openbare Werken.

Er is voor opdrachten betaald die nooit zijn uitgevoerd. Balesar heeft eerder als getuige verklaard dat hij ‘in goed vertrouwen’ een reeks foute nota’s heeft ondertekend. Hij is nooit aangehouden, hoewel hij van meet af aan als verdachte is aangemerkt. Een aantal ondergeschikten heeft wel in voorarrest gezeten. Die zijn intussen weer op vrije voeten gesteld, in afwachting van het proces.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

8 REACTIES
 1. opsluiten deze boeven,

  Dankzij deze soort type krijgen burgers geen vertrouwen in de politiek.

  Ik papa somo denk tenminste nog aan mijn eigen volk.!


  Maak melding
 2. Somo,

  met je eigen volkk bedoel je waarschijnlijk jou stemvee. Ze moeten er voor zorgen dat jij positie verwerft om je kroeka zaakjes te kunnen dooen in je eigen belang. Net als Brunswijk en Sardjoe. Jullie frontigers zijn 1 pot nat.

  Knoop het goed in je oren foerman Somo: “Niet elke Javaan is zo dom op Somo de pedofiel te stemmen”.

  Annie Partodikromo van Combe


  Maak melding
 3. opsluiten allemaal,al die boeven die daar in de regering zitten.allemaal eruit kiepen,of eruit slingeren,en mensen nemen die niets op hun geweten hebben,die geldverslinderende boeven.en hun zelf maar verrijken,schurken.


  Maak melding
 4. warung annie, ik ben het met je eens. De bestuursverkiezingen binnen de VHP naderen en prompt laat Sardjoe weer iets van zich horen aan zijn stemvee in Nickerie. Hij brengt natuurlijk suikergoed mee namelijk grondbeschikkkingen (waarop ze jaren hebben moeten wachten).

  Na de verkiezingen hoort zijn stemvee natuurlijk weer niets meer van hem, want dan is de buit binnen. Hij, Somo, Vene, Brunswijk en andere boeven kunnem het het volk weer uitlachen.

  En zou gaat het al jaren in Suriname. Etnische verdeel en heers van de natie door de oude politiek (NPS, VHP, PL, etc.). Tegenwoordig heeft Brunswijk ook zijn eigen stemvee.


  Maak melding
 5. Je hebt 1 of meer hindoestanen op het net die niets anders doen dan mensen/bevolkingsgroepen tegen elkaar opzetten. Je moet die postings gewoon herkennen en ze laten voor wat ze zijn.


  Maak melding
 6. Survival of the fittest. Dat is het mom in een maatschappij, waar er altijd een struggle for life is. In iedere maatschappij is dat zo. Sommige hoge Pieten denken het bedekt te kunnen. Dat lukt hen vaak. Niet alleen in Suriname maar ook in Nederland of elders. Zolang men niet onder ogen kan zien dat armen ook brood nodig hebben zal deze ellende blijven bestaan. Men denkt te voelen wat een arme voelt en wil hen dat niet laten overkomen en daarom grijpt men in machtstoestanden naar middelen om dat voorkomen inplaats van armen daadwerkelijk en niet via de tong te helpen.
  Voor alle duidelijkheid . IK oordeel niet.


  Maak melding
 7. Men reageerd op de brief van heer of mevr;Wolther. Wat vind u van die volks verkrachting en roofmoorden onder de surinamers. 99% procent van de daders zijn boslands kreolen. Dat doen ze met hun eigen volk ook in afrka. En het ergste is dat de politie van suriname soms geen benzine heeft. Als ze dat wel hebben dan zeggen ze ik kom niet want die djoeka.s hebben grote wapens die gaan mijn dood schieten. Ik vind dat een ander mens medelijden mag hebben met de slachtoffers.Dat is toch normaal.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES