Teveel belemmeringen voor remigranten naar Suriname

93

De Surinaamse Nederlander Hedley Binderhagel, in het dagelijks leven burgemeester van het Nederlandse Nuth, is begin deze week naar Suriname vetrokken om te praten over het ‘open gooien van Suriname’ voor Surinamers uit Nederland. Dat meldt Radio Nederland Wereldomroep (RNW). Binderhagel vindt dat de regering Venetiaan veel te grote belemmeringen opwerpt voor remigranten.

De Surinaamse regering speelt momenteel ook nog met de gedachte om de toescheidingsovereenkomst met Nederland op te zeggen. Dit verdrag tussen Nederland en Suriname maakt het o.a. mogelijk dat Nederlanders die in Suriname geboren zijn, alsnog voor de Surinaamse nationaliteit kunnen kiezen. Zonder de toescheidingsovereenkomst wordt het volgens RNW voor Surinamers uit Nederland moeilijker om zich in Suriname te vestigen.

Volgens Binderhagel kan Suriname juist verdienen aan al die oudjes uit de VS, Nederland en Curaçao die naar hun vaderland terug willen. Ook kan zij de kennis en know-how van remigranten goed gebruiken.


93 REACTIES

 1. De Sur. lusten geen ex-pats. Ze hebben liever de chinezen die het land letterlijk wegdragen. Deze mensen moeten tenslotte hun schulden (vliegtickets o.a.) in china terugbetalen aan geldwoekeraars. Vene heeft liever letterlijk buitenlanders met al hun verderfelijkheden dan ex-pats die behalve geld ook nog liefde voor het land hebben.


  Maak melding

 2. Hehe,
  groot gelijk.
  Waarom moeten wij altijd zo moeilijk doen, alle marrokanen, turken enz lopen met 2 paspoorten en wij…..
  Ook van de visum beleid snap ik niets van.
  tot dan


  Maak melding

 3. We zijn niet welkom in ons eigen landje:)
  Face it..Euro-Suri zijn alleen goed voor hun geld. Derest telt gewoon niet! Sommigen zeggen je wou toch weggaan..blijf dan waar je bent daar het er zo goed is. Ze vergeten dat zij elke maand geld van je eisten om het te overleven, dat als jij op vakantie naar Suri ga dat jij voor ze zorgt en hetzelfde als zij naar hier komen…Vraag me af wanneer zij eens moeite gaan doen om iets terug te geven. Je moet gaan bedelen voor papieren als geboren Suri die verhuist is, maar anderen zoals Chinezen krijgen hun gekochte papieren bij aankomst in Suri, zonder dat men aan hun oren zeurt. Ze zouden het toch niet verstaan, want ze leren er niets behalve mensen uithalen en hun dingen aan de man te brengen.


  Maak melding

 4. het spijt mij te moeten constateren,dat onze eigen mensen namelijk de gezagdrager,
  het belang van zoveel surinamers in nederland niet kunnen inzien.
  daarom zou ik ze willen adviseren om alsnog gebruikt te maken van het feit dat we hier zijn.
  want als het aan de hollander lag, hadden ze suriname al lang en breed vergeten.
  bovendien zou een surinamer nooit zijn nationaliteit moeten verliezen waar die ook te wereld woond.[zie maar de joden]president Ronald Venetiaan aub maakt gebruik van uw landgenoten in den vreemde om dat land op te bouwen. verlaat aub dat pad van rancune minachtinggggg!


  Maak melding

 5. Burgermeester Bilderhagel,
  Ik hoop dat U de egocentrische president van Suriname zover kan kan laten inzien hoehij Suriname geen stap vooriut helpt met zijn bekrompen denken.Als expsychotherapeut moet u Venetiaan tot nadenken brengen dat wij hier in Nederland niet van plan zijn zijn mooie halsband af te pakken, zijn God. Venetiaan heeft zijn ik verkocht aan de hindoestanen om president te kunnen zijn zonder inspraak. Zijn opdrachtgevers wonen in Nederland, een groep rijstboeren die eerlijk zijn om toe te geven dat Vene niets kan doen zonder toestemming uit Den Haag. Dat hij geen vuile handen heeft is een fabel, hij is een korrupte dwaas die gelooft in zijn onschuld zo diep is hij gezonken. Waarvoor is hij bang? Dat de Suris uit Nederland de mensen wakker gaan schudden en hun ogen open gaan over zijn wanbeleid. Het wordt tijd dat de VHP en NPS de weg vrij maakt voor mensen met visie en management ervaring de kans geven om Suriname tot welvarend land te maken. Suriname is na ruim 50 jaar verdeel en regel politiek geen stap verder gekomen.


  Maak melding

 6. Ik ben het totaal eens met Anoes en Patricia. De Surinamers aldaar kun je niet aan het verstand brengen dat ex-pats het goed menen met hun moederland. Wanneer houdt de bureaucratie op en al die tjoekoe’s. Nooit…En toch diep in je hart wil je terug en zo om het land tezamen weer op te bouwen. Al die zwartwerkers en die Brazilianen die het binnenland plunderen eruit!!! Noord-Paramaribo wordt één grote Brasilian-getto. Ongemanierd, gaan niet voor je opzij als jij langswilt met je auto. Parkeren pontificaal en het kan ze geen reet schelen. Doen alsof de hele straat van hun is en bovenal parasieten als ze weten dat je uit het buitenland komt en vermogend bent. Laat Vene nou eens goed naar de infra structuur van Su kijken. Eerst de eigen bevolking dan de rest. Oenoe Sranang mang hoeven niet zo onder te lijden want ik heb mijn land lief.


  Maak melding

 7. wij die bijna elke dag geld en paketen sturen naar sur, zij niet welkom in sur.
  in moeilijke tijden hebben we sur masaal gesteund, dat zijn ze vergeten.


  Maak melding

 8. Beste Swietie en Anoes,

  Luister, als jij als geboren surinamer de Nederlandse nationaliteit hebt, heb je ook recht om de surinaamse nationaliteit aan te vragen. je mag 2 nationaliteiten hebben net als alle marokkanen.
  Anoes volgens mij maakt mensen als jij die mensen in suriname lui door ieder keer maar te helpen met financieeen en goederen. zodra jij ze blijft steunen gaan ze niet werken, ze zullen je uitbuiten. Weet jij nog steeds niet dat het heerlijk is om op je rug te ligen en dat andere mensen voor geld zorgt. Volgens mij moet je niet over die mensen klagen jij bent degene die hen lui maakt. Het moment dat je niks meer stuurt zullen ze zeker hun eigen boontjes doppen.het is goed om mensen te steunen, maar je moet opgegeven moment ook het resultaat van je steun kunnen zien.


  Maak melding

 9. Venetiaan is het toonbeeld van achterlijkheid. Nu wordt hij bijgestaan door ene Cor Pigot die als minister van Onderwijs(als ik het goed heb) moest aftreden vanwege malversaties net als Balesar. Ze zullen altijd proberen om Surinaamse Nederlanders te weren omdat ze die niet als stemvee kunnen gebruiken om tot in lengte van dagen aan de macht te kunnen blijven. Iedereen die z’n verstand op de juiste plaats heeft ziet wel in dat Venetiaan niet de persoon is die Suriname de plaats kan bezorgen die het verdient. Suriname verliest te veel tijd aan politiek gebakkelei en nepotisme. Duidelijkheid,eerlijkheid, structuur, ordening, verantwoordelijkheid, plichtsbetrachting, vootvarendheid, transparantie allemaal zaken die je niet bij het Nieuw Front moet zoeken.Is het nu te begrijpen waarom men alles doet om de Surineds er buiten te houden.


  Maak melding

 10. Ongelooflijk deze regering.
  Wat er in Suriname gebeurt is een drama. Het lijkt wel een kleuterklas. Openbare werken die er een potje van maakt. Goud dat voor een habbekrats aan buitenlandse investeerders wordt gegeven. Iedereen denkt maar aan hun eigen zak. De Chinese instroom, overal waar je ziet, alleen maar chinezen, die geen woordje Nederlands kunnen.
  En dan worden wij, Nederlanders die in Suriname geboren zijn, nog erger behandeld dan de Mexicanen in de U.S.A. Wij moeten hemel en Aarde bewegen om terug naar Suriname te kunnen.
  Sranang, ik zal altijd van je houden.


  Maak melding

 11. Ik vraag me af of het geen tijd wordt dat de Surinaamse overheid zichlaat voorlichten wat er zich op het gebied dubbele paspoort afspeelt.
  Wij Ned. Surinamers wij brengen alleen naar Suriname en niet omgekeerd.
  Eerst wilden ze onze euro`s niet alleen us-dollars.Hoe zit het vandaag?

  Ik ben 20 keren naar Su.geweest , vele Caraibische eilanden en bijn alle Westeuropese landen bezocht ;Als men zo moeilijk doet ,ga b.v.op Barbados wonen of Zuid Portugal dan zal je zien hoe je gewaardeerd wordt als inbrenger voor het economisch leven. +heerlijk klimaat.
  Wij houden van Suriname ,maar Suriname niet van ons.


  Maak melding

 12. die venetiaan die bakt er niks van die wil alleen zijn eigenzak vullen voor het land doet hij niks, hij hangt de clown uit, hij moet zich realiseren als de top zo currupt is kan een land niet draaien hij moet opstappen.


  Maak melding

 13. Ik ben al heel veel naar suriname geweest en wat me heel boos maakt is dat de mensen daar denken dat het geld hier nog steeds op straat ligt.
  er gaat geen dag voor bij met wanneer kom je want je moet dit en je moet dat voor ons brengen.
  want ma woord 70 jaar en wil een groot feest .
  of je bent in nederland dus moet je ons helpen.
  ik wil al heel lang terug naar suriname maar zodra ze het in sur horen dan wordt er meteen gezecht.
  is goed maar je hoeft op ons niet terekenen hoor.
  waarom terug komen dan hebben we niets meer aan je .
  en dat heel veel pijn dat je familie je alleen als melk koe ziet en verder niet.
  nuheb ik besloten om nooit meer een cent voor ze te sturen.
  misschien leren ze dan het.
  groetjes astrid


  Maak melding

 14. Ik zou graag willen weten wat dan die belemmeringen allemaal zijn, mij niet echt bekend.
  Dubbele paspoort???????, ik zie wel haken en ogen aan hoor, hoewel ik zelf meer dan 30jaar in Ned woon.

  Marron


  Maak melding

 15. Surinamers in Nederland zijn machteloos omdat ze denken dat ze machteloos zijn en zich dus ook als zodanig gedragen. Wat kunnen jullie doen om Suriname onder druk te zetten:
  1. Boycot de SLM; bijvoorbeeld in de maand november 2006 vliegt er geen enkele SurNed met de SLM.
  2. Stuur in dezelfde maand geen geld of goederen voor familie of vrienden.
  3. Stuur in die maand diverse ingezonden stukken naar dit Forum en naar het forum van de Ware Tijd over het waarom van de actie.
  4. Eis van de familie, vrienden die altijd hebben geprofiteerd van het geld en de goederen die steeds hebt gestuurd, dat zij je actie publiekelijk ondersteunen.

  Je moet weten dat mensen pas in beweging komen als ze pijn voelen of verliefd zijn. Laat Suriname de pijn voelen en onze liefde missen voor slechts 1(één) maand.

  Zolang de SurNeds zich schuldig blijven voelen, geld geven en om emotionele redenen met de SLM vliegen, zullen de Surinamers daar zich verzetten tegen onze komst. Het ligt niet aan Venetiaan, maar aan alle Surinamers daar. Voor het beleid van Vene en Pigot bestaat er een groot draagvlak in Suriname. Laat ze weten dat wij het niet pikken!

  En wie neemt het stokje van mij over om dit te organiseren?


  Maak melding

 16. het blijft nog altijd het oude liedje,als je in suriname bent,ben je alleen goed voor de euro’s,laten wij de burocratie niet vergeten en vergeet de “vriendelijke” ontvangst op zanderij!ik heb familie die geremigreert is naar suriname,maar dit is alleen gelukt dank zij eigen inzet.misschien praten wij over 20 jaar nog alleen chinees of portugees dankzij
  ex-minister van onderwijs venetiaan(over kennis gesproken)!


  Maak melding

 17. als je op vakantie naar su gaat ben jij de enige met geld,zo zien de su het.vandaar dat de meeste mensen maar een huis huren om van dat gezeur af te zijn.zoals de meeste van jullie zeggen is waar,geen geld meer sturen naar fam dan moeten ze hun luie reet wel lichten om hun brood te verdienen.wij gaan door weer en wind om ons geld te verdienen en als je op vakantie gaat en geef ze wat geld kijken ze soms aan met ogen van,dies na alla.het is jammer dat ze ons niet in su willen,gaat mijn toekomst om terug te gaan en steentje bij te dragen.ik denk dat ik maar elligaal ben in eigen land,maar gaan doe ik wel,laten ze met z,n allen oprotten,het ons land en niet van de regering.

  leggs


  Maak melding

 18. De hoofdoorzaak waarom de surinamers het de surineds moeilijk maakt om zich in Suriname te vestigen is broodvrees. De surinamers mogen daarom niet dezelfde kansen hebben als de surinamers. De vier belangrijkste redenen voor deze opstelling zijn:

  1) De surineds zijn vaker veel beter opgeleid en hebben internationale ervaring opgedaan in de globaliserende wereldmarkt. De surinamer vreest dat de surined gaat worden verkozen boven de surinamer als het gaat om de invulling van openstaande vacatures voor lijn- en topmanagement posities binnen de publieke en private sector;

  2) De surineds zijn een bedreiging voor de huidige patronage cultuur binnen publieke en private ondernemingen. De surineds hanteren vaak internationaal erkende proffesionele standaarden en richtlijnen voor hun beroep en dit vormt een bedreiging voor de machtspositie van de huidige leidinggevenden die op basis van de richtlijnen van patronage en loyaliteit hun posities weten te handhaven.

  3) Vanwege de voorsprong in kennis en ervaring met innovatieve technologien, strategien en bedrijfsmodellen zijn de surineds geduchte concurrenten als zij zich als ondernemers begeven op de surinaamse markt. Het huidig bedrijfsleven vreest dat zij een groot marktaandeel zullen verliezen als zij het moeten opnemen tegen surined concurrenten;

  4) de zwakke krabbenmentaliteit, die zegt dat als je zelf of je eigen groep niet vooruit komt dan mag iemand anders buiten jezelf of je groep dat ook niet.

  Uitgangspunt van de surinamers is dat de bestaande marktvraag naar personeel, producten en diensten alleen mag worden geserviced door surinamers die in het land zijn gebleven, ook als deze marktvraag under serviced is.
  Surinamers die het land hebben verlaten hebben daarmee hun recht op servicen van de marktvraag verloren en worden alleen geduld als consument/toerist. Om bovenstaande redenen wordt het de surineds ontzettend lastig gemaakt om te remigreren.

  Ik denk dat de oplossing gezocht moet worden in het vergroten van de marktvraag, het werken aan een sterkere mentaliteit, en aan professionalisering van publieke en private sector. Surineds kunnen hierin een belangrijke bijdrage leverenen als ze daatoe in staat worden gesteld.

  Ik wens Henry Binhagel dan ook heel veel succes toe met zijn missie.


  Maak melding

 19. Hahhahaahaah ex-pats menen het goed met hun eigen land hahahaah wat een lachertje,ze doen niets anders dan Suriname afzeiken. Jullie brengen geld naar Sur.oeff die paar sociale euricentjes noh.Jullie land opbouwen ,dat op latere leeftijd 65jaar?Ik weet het niet hoor,maar mijn ouders zijn 4 jaar geleden geremigreerd naar Sur.zonder problemen ze hebben een verblijfsvergunning voor 5 jaar,nou komt het misschien omdat ze geen ene beroep hebben gedaan op de regering,gespaard voor hun eigen stulpje,hun pensioentje,(gepensioneerd boekhouder)?En nu leven ze als God in Frankrijk in hun geliefd Suriname.

  Ik lig echt in een deuk hiero, de enige met geld wat een VALSE hoogmoed zeg,eten drinken gratis van de familie?Dat jullie familie denken dat julie geld heben komt,omdat jullie zitten op te scheppen hoe oooo zoooo goeddddd jullie het hier(Ned.) hebben hahahahahah terwijl nothing doing hahahahaha,maar tja, wat voor sooort mensen zijn jullie om je eigen mensen zoo neer te halen bahhhhhhhh.

  Voor mijn part zijn alleen Chinezen,Javanen en Hindustanen welkom in Suriname ,de rest kan lekker in honing Holland blijven.
  Tot dat Wilders en Verdonk jullie een trap geven,dan zal Suriname het paradijs op aarde blijken te zijn.

  Sari torie met die nagemaakte Surineds.


  Maak melding

 20. Wat een reacties; dit bericht treft blijkbaar een gevoelige snaar. Begrijpelijk!
  Maar wat lees ik in “Suriname” (van Wereldomroep RN)?
  Wil de heer Bindernagel zijn functies in Nederland neerleggen om actief te kunnen zijn in de Sur. politiek? Denkt hij echt dat ze in Sur. zitten te wachten op mensen zoals hij? Ze willen daar geen pottenkijkers of mensen met visie en ontwikkeling.Die lopen maar voor de voeten van de incompetente zakkenvullers aldaar. In 1975 waren Arron en de zijnen maar al te blij met al die vertrekkenden; des te beter kon men daar dan zijn gang gaan en des te meer was er te verdelen voor de achterblijvenden. Blijkbaar is er na 30 jaar nog niets veranderd.
  Zet hem op, mensen, laat je verontwaardiging blijken over zoveel minachting vanuit Paramaribo van jullie patriottische gevoelens.


  Maak melding

 21. Tegenwoordig kan je kennelijk aan de manier van schrijven zien of je te maken heb met een Chinezen,Javanen en Hindustanen, marrons,creolen en anderen…..aldus Angy.

  Marron


  Maak melding

 22. Mensen ik denk dat jullie het nog niet snappen van die regering. De Surinaamse regering heb niks aan ex-Surinamers wat geen geld opleverd, het liefst zien ze haitianen, guyanesen, brazilianen, dominicanen, chinezen etc.. etc… binnenstromen. Ex-surinamers moeten extra tjoekoe (steekpenningen) betalen om toch te mogen komen wonen, want ze hebben veel geld in het buitenland verdiend, en wil de regering daar natuurlijk ook een graantje van meepikken, dus moet het maar op die manier. De staatskas van de regering is al leeggeplunderd door die hoge heren dus moeten er andere manieren gevonden worden om toch nog makkelijk inkomen te kunnen bewerkstelligen…En wie anders moet weer gaan betalen…..Jij mag raden wie……let maar op.


  Maak melding

 23. Hahahahahahhahah Marron,ik heb genoeg eurie`s ,ik woon en werk in Nederland mongool.En gelukkig hebben mijn familie in Suriname ook genoeg.Ga maar lekker op je luie r… zitten en je handjes open houden bij de soos.
  Dus jij dacht te weten dat ik in Suriname woonde,puh ik ben hier geboren en getogen.
  Typische Surined gedachte,ze denken dat ze de wijsheid in pacht hebben en ja zijn zulke lui als jou (creolen)die zo reageren.

  Ga werken dan doe je iets nuttigs .


  Maak melding

 24. Oke Jehuomi
  U got a point, maar niet iedereen stuurt geld voor anderen om op hun rug te gaan liggen en maar te ontvangen. Sommigen sturen geld om te ondersteunen en te helpen waar nodig is. Niet iedereen is even gierig of hard. Als je er bent geweest en zie hoe sommigen leven krijg je al snel medelijden etc etc wat weer niet wilt zeggen dat ik misbruik van me laat maken.
  Sommigen willen gewoon voorkomen dat hun nichtje of zo stomme dingen gaan doen voor wat geld..

  Verder nog zij die naar Suri willen gaan om te helpen ehm..Vraag jezelf eerst af in hoeverre men je daar nodig heeft en een kans wilt geven jezelf te bewijzen. Ken genoeg vrienden die huis en tuin achter hebben gelaten om hun landje wat vooruit te helpen etc..maar ehm..Ze leken niet echt happy toen ik ze terug zag. Suri blijken dus vaak geen hulp van euro-suri te aanvaarden omdat ze ons betweterig vinden en hun manier van zaken doen zo goed vinden zoals het is ookal heeft het geen effect.
  Mensen die er willen gaan helpen, mijn raad is begin iets voor je eigen, voor zover je al aan die vergunningen kom of zorg dat je goede kennissen hebt, anders raak je nergens!
  Verwacht zeker geen wonderen in Suri.


  Maak melding

 25. Helaas Angy ik zit al meer dan 30jr in Ned , en ik heb nog geen enkele socialedienst of wat voor uitkeringsinstanties dan ook, ooit van binnen gezien. En ik ben ook niet de type die anderen van mongool uitmaakt. dus hou ik het kort.
  Trouwens als je in Ned woont dan snap ik jouw reactie helemaal niet, maar ja ik ben een marron en wij zijn natuurlijk maar domme mensen.Succes er mee met je knappe kop, sorry hoofd.

  Marron


  Maak melding

 26. Ik ben ook een SuriNed. Ik woon al een tijdje in Nedereland en mijn ogen zijn opengegaan net als alle broeders en zusters die hierboven gereageerd hebben. Ik begrijp dat wij het allemaal goed menen met ons geliefd Suriname. Het grootste deel van de Surinaamse bevolking in Suriname is helaas nog niet wakker. Op deze site worden talloze reacties achtergelaten, echter komen deze reacties niet aan bij de bevolking. Wij moeten met zijn alleen proberen om de bevolking toch te bereiken om zodoende hun ogen open te krijgen.

  Hierdoor kunnen ze hun opinie beter vormen en de meest geschikte leiders kiezen. Het volk van Suriname is te lang als stemvee gebruikt door de traditionele politieke partijen.

  Suriname en de Surinaams bevolking verdienen beter.!!!

  Opo kondreman oen opo!!!

  The Blue Print


  Maak melding

 27. Het is echt tijd dat men echt serieus over de toekomst van sur. gaan nadenken. De grens open gooien brengt meer voordelen dan nadelen. Met Ned. een bilateraal beleid voeren komt alleen sur. ten goede, de caricom is leuk en aardig, maar je schiet echt niets me op als je een consumptie land bent.


  Maak melding

 28. Angy, ben het helemaal eens met uw reactie.

  Hoor al vele jaren dat bepaalde Surinamers terug willen gaan om het land op te bouwen maar ze gaan niet. Een loze kreet dus.

  Degenen die de daad bij het woord hebben gevoegd zijn de mensen die na hun studie in het buitenland wel zijn teruggekeerd. Niet die praatjesmakers met hun (ongetwijfeld) goede bedoelingen.

  Ze blijven tientallen jaren weg en verwachten dan dat de rode loper wordt uitgelegd en dat zij als vorsten worden onthaald als zij terugwillen.
  Men houdt o zoveel van Suriname maar verkiest toch de luxe van het leven in een welvarend land. Ieders goed recht overigens maar om vervolgens de mensen in Suriname af te schilderen als een stelletje profiteurs, dat alleen maar de hand weet op te houden, gaat mij echt te ver.
  Ik herken dat in ieder geval niet (noch in mijn familie noch bij anderen uit mijn directe omgeving die ook uit eenvoudige milieu’s afkomstig zijn).

  Men schijnt bovendien te vergeten dat er inmiddels een nieuwe generatie in Suriname
  is, die zich daar heeft ontwikkeld en werkt of studeert en geen boodschap heeft aan al die ex-pats die alleen maar eisen denken te kunnen stellen (zo komt het op mij tenminste vaak over).
  Die zullen zich (ter)echt niet de kaas van het brood laten eten.

  Voor het geval men, zoals in het geval van Angy, mocht denken dat ik ook tot de genoemde categorie profiteurs behoor, woon en werk ik al enkele decennia in Nederland en ben ik dat ook van plan te blijven doen.


  Maak melding

 29. Na lezing van de diverse bijdragen kan ik mij heel goed voorstellen dat Suriname niet zit te wachten op nog meer domme mensen, ze hebben daarvan reeds genoeg in huis. Wat een schrikbarend laagniveau. Ik trek mij eerder bijdrage bij deze in. Ik schrik hier echt van!


  Maak melding

 30. Ik ben het eens met de gene die voor mij gereageert hebben, dat het zo niet verder kan.
  de surinaamse regering maakt het onmogelijk voor de vele sur:met een nederlands paspoort
  die terug willwen naar hun geboorte land om zo te helpen het land verder op te bouwen.

  rappie


  Maak melding

 31. Wat wil je horen dan Marron,dat ik met het gros hiero alles wat Suriname aangaat de grond inboort?Ik heb er jammer genoeg niet voor gekozen om in Ned.geboren en opgegroeid te zijn.Zeg en lees nou zelf,die Surineds(uitzonderingen daar gelaten)grijpen elke gelegenheid aan om Suriname en de Surinamers de afgrond in te duwen,dat maakt me furieus.
  Als je mijn vorige reactie bedoelt,nou je typt sturen jullie geld voor angy ,want die is boos hahhaahhhahahah,dat bedoel ik nou,Surineds willen doen geloven dat ze in de € zwemmen,hahhaahhaahah Suriname en de Surinamers leven van hun hahahahahah €,anderen geven af op hun familie omdat die geld zouden bedelen hoe zal dat nou komen?????Ik dacht altijd dat Surnamers,waar ook ter wereld familiemensen waren ,maar uit de reactie`s hier blijkt het tegendeel waar te zijn,(uizonderingen daar gelaten),tja of zal het komen dat ik het altijd naar mijn zin heb als ik op vakantie ben in Sur.?In tegendeel word ik in de watten gelegd,word vaak mee uit genomen op kosten van mijn nichtjes,neven en vrienden,aan mij wordt er nooit om geld gevraagd en hoef het ook niet te proberen wat te geven,het enige wat ik mee kan nemen is drop en chocoladerepen (studentehaver).Dus dat Marron.

  Dank je Get A Life,jij begrijpt me tenminste.
  But Still I Love Surinam,no matter what.


  Maak melding

 32. Als ik de reacties van enkelen op dit forum lees weet je waarom suriname zich niet verder ontwikkeld. Dat er mensen zijn die met droge ogen beweren dat het goed is wat gebeurt in suriname. Men doet dat enkel en alleen om de vooruitstrevende surneds (uitkeringsgerechtigden en werkenden) heel negatief neer te zetten. Deze mensen weigeren gewoon in te zien dat de ontwikkeling van suriname niet zonder de surneds kan. Dat is gewoon een feit. Zelfs uitkeringsgerechtende surneds sturen regelmatig een deel van hun inkomen naar suriname waardoor zij uitkeringsverstrekkers geworden zijn voor de passieve bewoners van suriname. Dus heerschap angry, je lult heel slap en dom uit je ongewassen nek.


  Maak melding

 33. ik vind het jammer dat angy zo reageert,denk je echt dat elke creool in de sociale dienst zit,weet je hoeveel in zorg ,het onderwijs,justitie enz,enz,zitten.je bent zo negatief.denk je echt dat iedereen met z,n 65e naar su wil om te gaan wonen.het zijn niet alleen je ouders die voor hun oude dag hebben gezorgd,ik ken er tientallen,en ook veertigers en vijftigers die terug willen precies om zulke arogante mensen als jij niet meer te hoeven zien en spreken.blijf toch lekker hier en vang jij die trappen en schoppen van ijzeren rita en nepblond wilders maar op.omdat wij dat niet willen gaan wij weg.succes met je vele euro,ik hoop dat je ze eerlijk verdiend.

  leggs


  Maak melding

 34. Vene wil geen slimme suri in suriname, want dan kan hij (en overige regering) tegenspraak verwachten.

  En dat kunnen ‘ze’ niet controleren.

  Als die slimme opgeleiden straks de corruptie in regering zichbaar maken baaja.., ‘noh ane kan’


  Maak melding

 35. We zouden ons heel graag naar Suriname willen remigrerern, na 40 jaar bij de Ned.overheid in dienst te zijn geweest en daarvoor 5 jaar in Sur.
  Maar er worden allerlei obstakels en hindernissen opgeworpen.Je wilt je kennis en
  ervaring vrijwillig overdragen, maar je wordt
  als concurrent gezien .In plaats makkelijker te maken doet de Sur.regering juist heel moeilijk tegen aspirant remigranten.
  Een gepensioneerd echtpaar brengt maandelijks minimaal € 1.000, (euro)naar Sur.
  als men zich daar vestigt, al is het maar tijdelijk om te overwinteren.
  Goed voor de economie van Sur.enz.


  Maak melding

 36. Uit zonderingen daar gelaten,Helen.
  Hahahahahhah ik ga reeds over 2 jaar terug puhhh.Ik heb het over die Surineds,die alles in hun schoot willen toegeworpen krijgen.Als je niets van de Regering verwacht,je goed gespaard hebt en een eigen stulpje bouwt legt niets je in de weg,vakaturen te over om te remigreren,maar de meeste Suineds is het maar blablablablablabla,en ze grijpen elke gelegenheid aan Suriname, met de grond gelijk te maken,lees ook andere berichten.
  Als je bereid water bij de wijn te doen (in Suriname)en niet het zelfde salaris verwacht,ja dan redt men het,maar de Surineds willen meer voor niets.Veel Turkse vrienden van me (afgestudeerd)zijn ook terug naar hun land,ben reeds een paar keer op bezoek geweest,nou,die kijken niet met Hollandse ogen,maar met Turkse.Het gaat ze prima af.

  Dus Hellen,ik scheer niet iedereen over 1 kam,ik geef telkenmale aan UITZONDERINGEN DAAR GELATEN pffffffffffffff.


  Maak melding

 37. Hahahahahahahahahah ik heb de gevoelige naar geraakt,bij prik,NOGMAALS,Suriname en de Surinamers zitten niet te wachten op jullie Surineds (uitzonderingen daar gelaten) Nemen jullie een voorbeeld aan de Turken en Marokkanen ,je zal die mensn nooit zo horen spreken als jullie nagemaakten hier en die zij echte familiemensen ze helpen hun achtergebleven familieleden zonder op hun borst te slaan.Wat voor geld baja ,die €50 wat je eens in 1 keer stuurt pffffff dat zet een hoop zoden aan de dijk,en dan nog,kom je het niet hier rondbazuinen,je geeft of je geeft niet VALSE HOOGMOEDLIJDERS pffffffff.

  Hahahahahahahhaahhaah zie weer zo 1 Suriname kan niets zonder de Suineds,hoogopgeleid dan de Surinamers.Daar heb je Chinezenen en Hindustanen voor,die hoor je niet zo praten,dat ze hoger opgeleid zijn,Suriname heeft meer aan zulke lui.
  Jullie doen je best maar,Suriname komt er wel With Or Withou You.
  Wat me opvalt is het volgende ,in Nederland,merk je niets ,dat jullie zo hoog van de toren blazen ,en waarom niet? omdat jullie idd niets in te brengen hebben,maar in Suriname willen jullie The Bigg Sht spelen pffffffff.En daarom worden jullie door de Surinamers uitgekotst en gelijk hebben ze .

  Maar goed I rest My Case.

  En Prik Go toHell sikie sani.


  Maak melding

 38. Goed advies voor de huidige machthebbers. Ik zou eerst naar andere landen kijken hoe zij het hebben gedaan. Zij zijn niet zo rancuneus geweest tegen hun vroegere burgers die om welke reden dan ook uit hun geboorteland zijn vertrokken. Globalisatie is nu eenmaal niet te vermijden, of heeft de regering er niet van gehoord. Neem een wijze beslissing want als een derde werelland ben je er nog lang niet.Elk hulp kan bijdragen aan de opbouw kijk maar naar China en India. Neem het goed in overweging en vergeet nu op uw oude dagen maar eens aan uw eigen belang, ik denk dat dat speelt bij de huidige machthebbers. Surinamers zijn nu eenmaal gewild in Nederland. Ze zijn de beste buitenlanders. Daar kun je heel veel geld voor krijgen als je de deuren voor hun sluit is het dat of zijn andere reden. Ik ken er geen die in landsbelang is.


  Maak melding

 39. ik ben enkele jaren geleden met mijn hele gezin geemigreerd. ik heb voordat ik voorgoed terug ging eerst een job gezocht, verblijf in orde gemaakt, gezorgt voor huisvesting, eigen vervoer etc… Indien je echt terug wilt, weerhoudt niets en niemand je. Zoek dus a.u.b. geen excuses, maar hak de knoop door.


  Maak melding

 40. beste ang(r)y,
  Zolang je valium gebruikt blijf je uit je ongewassen nek lullen. Je heb het jammer genoeg zelf niet door ha ha ha. Je voelt je volgens mij het prettigs in een van de prasie-oso’s in de laddesmanstraat of limesgracht. Huis nr 17 helemaal achterop waar de plee’s beginnen. Je bent bedwelmd geworden door de aldaar vrijkomende dampen.


  Maak melding

 41. Mensen! Mensen! Is Suriname nou echt zo’n heerlijk land om te wonen of vakantie te vieren? Of hebben gewoon geen smaak? Krijgen we echt waar voor ons geld? Worden we gewaardeerd als Euronamers? Is er ontwikkeling of vooruitgang in het land?
  Zou jij niet-Surinamers aanbevelen in Suriname te gaan wonen? Buiten de Chinesen, Gajanamangs en Brasilianen dan.

  Wees eens eerlijk tegen jezelf? En stel eisen! Wees kritisch! Zeg eens eerlijk! Wat is er zo geweldig aan SURINAME? De wegen? Infrastructuur? De huizen? De SRD? Politiek?

  Noem maar eens iets op? Noem iets in Suriname op om trots op te zijn?

  Su is een heerlijk land. We hebben er een binding mee. Maar zowel de Surinamers in Nederland als in Suriname houden het zelf in stand dat het land niet vooruitkomt.

  De mensen in Suriname vragen om euro’s met een grote zak srd op hun rug!

  Ze vragen om geld, maar hebben wij ooit hun financiële voordelen onder de loep genomen?

  De meeste mensen wonen in een aflosvrije woning in Suriname. Ze betalen geen belasting. Krijgen gratis grond en huizen van de overheid. Ze kunnen een eigen kweek houden. Stroom kost bijna niks. Een gasbom kost ook niet veel. Het land is vruchtbaar. En toch wil men alles van buiten het land hebben.

  Wat zegt dit allemaal?

  Ik geef graag euro’s uit in Suriname maar wil dan ook eurokwaliteit. Vraag je mij 800,- voor een boottrip terwijl je de mensen daar 50 srd vraagt, dan wil ik niet in een boomstam varen maar in een speedboot of iets dergelijks.

  Wil je mij een huis / perceel verkopen 200.000,- euro zorg er dan voor, dat het huis of perceel onderhouden is, de buurt er goed uit ziet, ik me veilig in mijn huis voel enz.
  Waarom vraagt men niet de prijs die de mensen daar kunnen betalen?

  Verhuur je een huis aan mij voor 600 euro voor 3 weken, dan wil ik een soortgelijk bed, en meubels als ik hier in Europa heb, en niet op een paja slapen of op houtenkisten zitten.

  Suriname kan voortuit komen door simpele acties als belasting in te voeren. Vraag bijvoorbeeld 5% op de vraagprijs van de huizen en grond die in euro te koop worden aangeboden. En investeer dat geld in het land in plaats van in de ministers hun zaken te steken! Denk aan wegenbelasting en onroerendgoedbelasting enz. Jammer voor die huizenbezitters en hummerdrivers. Maar men kan toch niet blijven denken dat wij maar blijven steunen en bijdragen. Terwijl het land op eigen benen kan staan. Laat ze maar collectief gaan denken.

  Voor de rest. Bekijk ook het volkslied eens goed. Dat mag toch een keer veranderd worden? Klopt dit lied nog? Wat komt er van terecht?
  En ook de mentaliteit van de mensen daar. Dat bedel, tjoekoe- en nakkie sma gedrag moet eens afgelopen zijn.


  Maak melding

 42. Glen is nou echt de enige hier die echt wat zinnigs heeft gezegd. Ik denk dat Suriname er niet meer onderuit kan om die maatregelen te treffen waar Glen het over heeft. Bovendien hoor ik steeds meer geluiden van jonge Euro Suri’s die terugwillen. Het land is grootgenoeg en als je inventief bent valt er genoeg te werken.

  Maar ja het zou inderdaad wel helpen als er eens een daadkrachtige regering zou komen. En wanneer DAT nou eens gebeurd??? geen idee.

  jammer hoor van ons prachtige paradijselijke land. en dit is wat ons hier in de kou houdt.

  Maar ik bereid me voor. over 4 jaar ben ik weg.


  Maak melding

 43. hahahahaha wat Glenn van Suriname verlangt hahahahaha verlangt niet eens een blanke Nedelander,je woont in Nederland neem ik aan,hahahah nou dat ben je echt achterlijk,je speelt de verwende EuroSuri hahahahah man,man je bent gewoon een Surinamer,want zo zien de Nederlanders je,ze hebben het nooit en te nimmer over Surineds of EuroSuri,wat een hoogmoed zeg brrrrrrrr.
  Ik ben naar Galibie geweest voor sechts €90. Jij noemt bedragen op die nergens opslaan hahahaha of woon je soms in Wassenaar ,aiiiiibajaaaaaaa zielig met je.

  Jeeminee ,zelfs Nederlanders gaan in Suriname wonen ik ken er 6 ,die zullen et wel redden,zie de Nederanders in Australie,Nw-Zeeland,Canada,die verlangen niet in een gespreid bedje te belanden,maar door HARDDDDDDDDDD werken en roeien met de riemen die ze hbben,met in hun achter oofd we zijn niet in Nederland,dus dwz,ze vergelijken niet.Vandaa dat ze het gemaakt hebben oeral waar ze naar toe geemigreerd zijn.De Surinamer ,die uit nederland naar Suriname wil remigreren zal een addertje moeten laten,als je echt van plan bent om je land op te bouwen,maar met zulke wensen wat jij hebt ,moet je maar in Nederland blijven,waar je alleen verdwijnt in de massa en niet de verwende kwast kan spelen.
  Oefffff wat een hoogmoed hebben sommige zg,Eurosuri`s/Surineds toch bahhhhhh

  Ik ga lekker over 9 maanden voor goed met een prachtige baan op zak naar MIJN GELIEFD SURINAME.Zelf ben ik hier geboren en getogen,maar ,ik ben in hart en nieren Surinaamse(Hind.)Ik vertrouw in mezelf,op God, en in Suriname.


  Maak melding

 44. Prik je typt over je zelf he.Of heb je gesnoven?
  O neen je hebt een tik van de molen gekregen.
  Deze Hindustanie ,zijn roots is in Nickerie,lekker puhhhhhhhhhh weer mis,kan ik er wat aan doen dat je uit die a-sociale buurt komt?Jaloerse maniak.
  Ga werk zoeken ,dan doe je iets nuttigs ,anders stuur ik Verdonk of Wilders op je af.


  Maak melding

 45. Glenn,
  Proficiat. Niemand had dit zo helder kunnen verwoorden. Ik denk dat wij allen precies zo denken, maar het niet willen verwoorden omdat we dan voor hooghartige nep-bakra’s worden uitgemaakt. Het is een gegeven dat wij het hiet in nederland veel beter hebben dan zij in suriname, ondanks rita v. en geert w. Hier hebben we plichten maar ook rechten. Ik weet zeker dat als je de inwoners van suriname vraagt of ze naar nederland willen verhuizen dat 95% volmondig JA zegt. Van die andere 5% die neen zullen zeggen zijn 95% daarvan boeven, drugsdealers, politieke corruptelingen en niksnutters die door familieleden uit nederland dik worden gesponsord, de zogenaamde euromaniakken


  Maak melding

 46. Er was een tijd dat het economisch slecht ging in Suriname en een groot tekort aan buitenlandse valuta was .

  De valuta markt kon toen niet zonder de ex-Surinamers die nu in Suriname gediscrimmineerd en geweerd worden .

  Velen van hen hebben in het buitenland ook grote ontberingen moeten doorstaan om het instand te houden.

  Wat een ondankbare gasten daar in zweety Srannang.

  M.v.g.


  Maak melding

 47. Eyyyy Glen,jij heb last van een enorme identiteitscises.Ja Suriname is heerlijk land om te wonen en werken.
  Door mijn vader ,is een rasechte Nederlander naarSuriname geemigreerd,sinds 2 jaar en Arend doet het heel goed,tja hij zal het goed doen,doordat hij niet et Hollandse ogen en verwachtingen daar naar toe gegaan.
  Wat jij wil,is dat ze de rodeloper voor je uitrollen the hell no.

  Altijd maar Eurosur of Surined jeemig, je bent gewoon een Surinamer,de Hollander ziet je zo en die praten nooit over een Suri/Euroned.

  Niet overdrijven,met die bedragen die je daar noemt,wij zijn vorig jaar naar Galibi geweest voor maar €90 met logie`s in begrepen.
  hahahahah je hebt het over je euro`s,tja in Suriname kan je,je groot voor doen,maar hier kom je niet verder dan een snackbar,of je moet in Wassenaar of Bloemendaal wonen .
  Altijd maar dat op scheppen tegen over de Surinamers, bahhhhhhh.

  Wie zijn verleden kent,kent zich zelf.
  Wie zijn geschiedenis ontkent,ontkent zijn identiteit.

  Uhmmmmm. Zulke soort negatievelingen als jij,moeten maar in blanda blijven.Ik denk dat Suriname niet zit te wachten op zulk soort lui als jij.Laat maar die Chinezen komen die zullen van Suriname een bloeind land maken.

  Dus,Glen blijf maar in Eurapa,in je bed en huis wonen,heb je geen ergenissen.
  En laat Suriname en de Surinamers in hun waarden.


  Maak melding

 48. Vele politici zijn gebaat bij het feit dat de situatie in suriname niet beinvloed mag worden door Surinamers die in het buitenland verblijven en m.n de Sur/Neds.

  De Surinaamse politiek is verworden tot een zgn.Bakbawinkrie met incapabele mensen of zogezegd zij die over het paard zijn getild.
  Het zijn danook deze mensen die hun positie desnoods met list en bedrog of desnoods met geweld zullen verdedigen.

  De Sur/Neds vormen in de ogen van deze politici een potentieel gevaar voor de koers die men wil varen. Vanwege mondigheid,een betere algemene ontwikkeling en daarmee ook een betere kijk op zaken wordt de Sur/Neds tenonrecht bestempeld als landverrader die zijn rechten niet mag doen gelden.Terwijl de toescheidingsovereenkomst nou juist dat recht verschaft.

  Hoe dom is het ook al niet om s’landsgrens voor vreemdelingen open te houden en Sur.Neds uit te sluiten of in het minst moeilijk te maken, terwijl zij juist zo’n oprechte affiniteit met hun geboorteland tonen. Een merkwaaardige zaak maar desalniettemin duidelijk om als melkvee blijven dienen.

  Venetiaan jouw politiek is een grote leugen!!!!


  Maak melding

 49. Jeemg Prik nu pas komt de aap uit de mouw,je typt precies hoe je zelf bent,zielig met je hoor.
  Jij bent daar geboren en opgegroeid hé.
  ik moest het effe laten lezen door mijn tante,o zegt ze hij komt zeker daar vandaan.
  Naar je typgedrag kan ik vastellen dat je een a-sociaal bent bahhhhh en dom ook.
  Ik typ wat ik wil,het is mijn MENING,we leven gelukkig in een democratisch land puhhhhhhhhhhhhh.
  Maar zo te zien heb ik een gevoelige snaar geraakt bij je, dus I`ve proved that i am right.


  Maak melding

 50. Surinamers in Suri zijn nogsteeds de mening toegedaan dat Ned. een luilekkerland is.Stuur dit voor me,ik heb geld nodig, ik ben achter met mijn huur,stuur geld voor me. Nu is dit niet zo erg,maar je stuurt het deld en de goederen, maar het houdt niet op, ze blijven vragen, onder het motto je bent familie.Hardnekkige wantoestanden, want ze weten niet met het geld en de goederen die je voor hen stuurt om te gaan. Maar wel schelden op suri-ned.en dit gedrag is typisch aan de negers voorbehouden.


  Maak melding

 51. kon-koni schreef
  “”Misschien zijn Angy en Marron verliefd op elkaar , er zijn tog zoveel langdurige relatie zo begonnen , ha,ha !””

  Foutje neem ik aan, ik denk dat je Prik
  bedoelt in plaats van Marron?
  Ik wens ze veel geluk , ik ben trouwens al 18 jr getrouwd en 18jr monogaam , niet gek voor een een Surinamer. als je tenminste al die verhalen moet geloven. Maar dat is nu niet aan de orde.

  Marron


  Maak melding

 52. Beste mensen,mijn vrouw en ik gaan voor de tweede keer overwinteren in Suriname.
  Omdat Suriname ons hart gestolen heeft.
  De natuur,het klimaat, maar bovenal de hartelijkheid van de mensen daar.
  Ik denk dat dit land een ideaal touristenland is,voor wie eens wil bijkomen van de stres in Nederland.
  Bijvoorbeeld de trein is 2 minuten te laat!
  Grote bedrijven die praktisch telefonisch onbereikbaar zijn bij problemen.(toets een , twee enz. (probeer het later nog maar eens een keer a 25 eurocent per minuut!
  Wij hebben in Suriname geleerd te relaxen.
  En daar ben ik als geboren Nederlander erg dankbaar voor.
  PS: Deze winter gaan we als gepensioneerden zeker weer!

  groeten,

  Rob


  Maak melding

 53. Ik heb mij al lang, met tranen in mijn ogen erbij neegelegd dat ik een surinaamse nederlander ben en dat de surinaame regering en haar bevolking mij niet als surinamer zien. Ga daarom niet op vakantie naar Suriname, want je wordt vanwege de dure vliegtickets uigebuit. Ik bel er ook niet naar toe, want de teleooffontarieven zijn schrikbarend hoog. Ik kies als surined liever voor de antillen of een ander land in het caraibisch gebied, waar pensionado’s met open armen worden ontvangen en een bijdrage leveren aan de plaatselijk economie. De houding van de Surinaamse regering leidt tot veel pijn en verdriet bij ons. Ik sta niet meer toe dat wij vernederd worden.


  Maak melding

 54. Helemaal mee eens met wat Faradiba hier stelt. Er zijn er surinamers,die daarom niet meer met vakantie gaan naar suriname,en ik geef ze geen ongelijk. Als dezelfde fam.leden naar ned. komen (dan hebben ze wel geld !) dan verwachten ze dat je ze overal naartoe brengt,en ook de toegangskaarten betaald. Vandaar dat vele surinamers huizen hebben gekocht in b.v. spanje en portugal;daar is het ook lekker warm zeggen ze dan.


  Maak melding

 55. Dank je wel Rob.
  Jij gaat als Nederlander ,tenminste niet met Nederlands ogen naar Sriname.
  Ik weet zeker dat je hartelijk wordt ontvangen en doet als of je thuis bent.Kan ik niet van die zg,Surineds zeggen die doen alsof ze o zoveelll euro`s hebben,als ze in Suriname zijn ,terwijl ze in Nederland moeten knokken om te overleven hahahhahah dan wachten de rekeningen ,ze vallen door de mand,omdat ze niet hun beloften kunnen na komen wat ze aan hun mensen beloofd hebben in Suriame,nu krijgen die arme mensen de schuld ,dat ze zoveel vragen erg erg met ze.Let maar op ik krijg een hoop naar mijn hoofd geslingerd straks,doordat ik het bij het rechte eind heb.
  Deze mensen (Surineds)lijden echt aan een enorme identiteitscrisis,ze worden al Nederland uitgekotst en nu door de Surinamers,ze hebben geen poot om op te staan,eigen schuld dikke bult.

  Angy, jij hebt groot gelijk m/v,laat je niet de mond/vingers snoeren.Het is nu 1x zo als je hier voor je mening uitkomt ,word je of proberen de neppe Surineds je de mond/vinges te snoeren ,vooral omdat ze weten dat je ze door hebt.Ik ga gewoon door met mijn visie deze buru laat zich ook niet uit het veld slaan.
  Sticks And Stones Will Break My Bones ,But Words Will Never Hurt Me.

  Hemeltje lief,ik hoop zo dat de Chinezen en de Hindustanen van Suriname een welvarende en economisch sterk land gaan maken, zonder de negatieve Surineds,die niet bereid zijn 1 addertje te laten,nog effe en ze willen dat de Surinamers voor ze buigen.No way laat ze maar naar andere oorden gaan,maar dan krijgen ze niet, wat ze toen van Nederland hebben gekregen,huisje boompje beestje.

  De Surieds die het goed voor hebben met Suriname ,UITGEZONDERD natuurlijk.


  Maak melding

 56. Een simpele vraag van Glen nr 45, zie boven?

  Zijn er mensen met plannen om voor langere tijd naar Suriname te gaan?

  Waarom niet collectief of met een groepje daar naar toe?

  Stel je voor. Hier in Nederland alvast een netwerk opbouwen, en dan collectief vertrekken in bijvoorbeeld 2010.

  Mijn eerdere schrijven kan je lezen op punt .45. Van; Glen. Sommige mensen zijn het met mij eens en anderen weer niet.
  Het is niet mijn bedoeling Suriname af te vallen. Maar ik wil gewoon het beste voor mijn land.

  Ik heb plannen om in 2010 met een grote groep gelijkgestemde gemotiveerde mensen (jong en oud) gezamenlijk naar Suriname te remigreren.

  Met dit groepje denk ik wel dat het gaat lukken.

  Alleen, is het ook wel te doen, maar uit cijfers blijkt dat men het in Suriname niet langer volhoudt dat hooguit 7 jaar.

  Probeer je eens in te denken hoe het zou zijn als je met 20, 30 of meer gelijkgestemde gemotiveerde mensen naar Suriname vertrekt en daar een leven opbouwt.
  De 1 plant bijvoorbeeld uien, de ander kweekt kippen, de een regelt vergunningen, de ander rijst. Iedereen heeft in Su wel een familielid ergens zitten die iets voor deze groep kan regelen. En alles wordt met elkaar uitgewisseld of gedeeld. Men kan gezamenlijk wonen of afzonderlijk. Denk aan een collectieve voorzieningen zoals gezondheidszorg. Collectief vervoer. Denk aan wat er uitgewisseld kan worden met elkaar.

  Waarom praten we hier niet over?


  Maak melding

 57. ben niet helemaal eens.want in suriname is er geen sociale voorzieningen. Af en toe vind ik het begrijpelijk om een beetje te helpen. niet voor de mensen met veel. maar de gewone mensen. het is niet makkelijk om een werk te vinden in sur. en als je wat vind is het twintig euro per week.


  Maak melding

 58. Jaaaaa Glenn,eindelijk iemand met een prima idee,jammer ik ga over 2 jaar naar Suriname emigreren,maar 3 bakra vrienden die ook wel willen vertrekken naar Suriname,als je aangeef of een website opent ,laat ik ze kontakt opnemen met je.
  Wat SUPER van je.Misschien nog een politieke partij oprichten?

  Go For It.
  Nu ga ik lekker slapen,ik wist het, dat er nog Surineds zijn die het echt goed voor hebben met Suriname.


  Maak melding

 59. Beste Tim,

  Jazeker wij werden heel hartelijk ontvangen in Suriname.
  Ook de resturantjes waar we zijn geweest,werden we met een glimlach bediend.
  En nooit hebben we het gevoel gehad dat er naar onze portomonnee werd gekeken.Wel is het zo dat het een land in opbouw is, maar wij hebben gezien dat er wel degelijk aan gewerkt wordt.
  Bijvoorbeeld verkeersrotondes,verharde wegen,
  enz.
  Aangezien mijn vakgebied electrotechniek was,
  heb ik met interesse de vernieuwing bij EBS gevolgd.
  Daar electra ook duurder wordt,heb ik gekeken wat er bezuinigd kon worden.
  Proberen onder de 500 kw te blijven, is namelijk het goedkoopste tarief.
  Zo zijn er momenteel douchkoppen te koop,die simpel zijn aan te sluiten op electra,en alleenwarm water alleen als je staat te baden.
  De aanschafkosten zijn ongeveer 190 SRD aan matriaalkosten.
  Ik heb bij kennisen er een geplaatst, en voldoet uitstekend.
  Kijk wel goed de electraleidingen en het stopcontact na of deze betrouwbaar zijn.!
  Zo kunnen we onze verworven kennis daar gebruiken om mee te helpen in de opbouw.
  Wij gaan in ieder geval met een positieve instelling daar weer overwinteren.

  Groeten,

  Rob


  Maak melding

 60. Goedendag Rob,
  Bedankt voor je uitleg ,zeg het voort,zeg het voort,zulke positivelingen als jij,kan Suriname goed gebruiken,je zou een goede promotor zijn.
  Ik doe dat ook in mijn omgeving,zo heb ik 3 collega`s kunnen porren om Suriname eens aan te doen,wat denk je,ze zijn er niet meer weg te slaan.Ze zijn rasechte Zuid-Hollanders.
  Wij gaan met z`n zessen in oktober voor 6 weken naar Suriname (4Blanken)mijn broer en ik ,we kunnen niet wachtennnnnnnn.

  Wat lief dat je de mensen helpt met het 1 en ander,en ze wat bezuinigingsregels bij brengt.

  Bye Rob,have a nice day.


  Maak melding

 61. Alle theoretische plannen zijn nog niet uitvoerbaar in de praktijk.Je moet de juiste personen en instanties om je heen hebben en weten met wie je in zee gaat. Alle geschreeuw em mooie theorién ben je nog ver weg van huis.


  Maak melding

 62. Ai Baja,daar heb je haar weer 1 van de grootste negatievelingen Faradiba.
  Bij een andere reactie van prem gaf je al aan ,dat je een creool bent, door deze creoolse gedachten, zal jij nooit een toegewaarde voor Suriname zijn.
  Alles en dan ook alles wat met Suriname te maken heeft kraak je af.
  Wat wil je mens,dat Suriname jou ook het zelfde geeft wat die domme bakra`s je gevegen hebben,voor al het niets doen en de grote beterweter hier komen spelen ,Las Edeh joe.
  Heeft iemand iets positiefs te vermelden of met een goed plan komt,wat betreft Suriname,ben je er als de kippen bij om het af te zeiken ,typische azijnzeikers mentaliteit heb je.

  Om dit soort rotzooi wat jij en die andere schorums typen kom ik niet meer op deze site.

  TEH BLAKAMANG FINI BOENG DING EH KAH BAKA BAKRA MAGZING.
  Gelukkig als die bakra`s jullie stomme reacties lezen,zeggen ze, ben benieuwd wie deze zeikerds zijn,wooiiiiiiiiiiiiiiiiii ga maar kijken het zijn de nietsnutten die de grootste bek hebben.

  Btw. Glenn een ontzettend goed plan,ik teken er voor,geef een website waar we kunnen inschrijven.


  Maak melding

 63. ik vind dat elke surinamer in ned het recht heeft zich weer te vestigen in suriname met of zonder behoud van hun nederlandse nationaliteit. ik ben voorstander van een dubbele nationaliteit, want het heeft zijn voordelen. Denken jullie dat nederland een prettig land is om te wonen? nee, maar omdat onze leiders een troep maken in het land waardoor het onmogelijk is voor ons om ons op te bouwen daarom gaan we weg en kiezen voor een ander nationaliteit.Het is niet eerlijk als je werkt in je eigen land dan kan je geen eigen huis kopen noch perceel of geen huis huren want men vraagt euro. Je kan niet verder studeren want je bent onderbetaald. Dat ervaar ik momenteel .
  Werk je tot je oude dag ben je niet instaat een degelijke pensioen te krijgen, je krapeer van verdriet. Ik bid tot God dat we eens een vrouw krijgen als president. Ik wens zelf dat ik de eerste wordt die president wordt van Suriname en met alle steun van iedereen in het byzonder de vrouwen red ik het, dan kan ik het land halen uit die troep.

  arki boeng san a djadja sranang oemang disi e taki
  wan pasensi oeman san wani feti foe na leti foe ala sranang mang

  laten we gezamenlijk strijden en vechten voor ons geliefd land suriname en opkomen voor onze surinamers buiten suriname zodat ze terug kunnen komen naar hun eigen land

  byeeeeeeeeeeeeeeee


  Maak melding

 64. Hi Angy ,

  Ik ben compleet met je eens .
  Ik ben met een Nederlander getrouwd ,maar voel me lekker in me vel als ik in suriname ben .
  Die Anoeska ,Astrid Grap ,Helen, Marron,Prik , zijn gek in hun hoofd.
  Ze zeggen dat jullie (nederlanders ) geen geld moet opsturen voor de Surinamers .
  Zie Reactie :als je op vakantie naar su gaat ben jij de enige met geld,zo zien de su het.vandaar dat de meeste mensen maar een huis huren om van dat gezeur af te zijn.zoals de meeste van jullie zeggen is waar,geen geld meer sturen naar fam dan moeten ze hun luie reet wel lichten om hun brood te verdienen.wij gaan door weer en wind om ons geld te verdienen en als je op vakantie gaat en geef ze wat geld kijken ze soms aan met ogen van,dies na alla.het is jammer dat ze ons niet in su willen,gaat mijn toekomst om terug te gaan en steentje bij te dragen.ik denk dat ik maar elligaal ben in eigen land,maar gaan doe ik wel,laten ze met z,n allen oprotten,het ons land en niet van de regering.

  leggs

  Helen.

  2 de reactie :We zijn niet welkom in ons eigen landje:)
  Face it..Euro-Suri zijn alleen goed voor hun geld. Derest telt gewoon niet! Sommigen zeggen je wou toch weggaan..blijf dan waar je bent daar het er zo goed is. Ze vergeten dat zij elke maand geld van je eisten om het te overleven, dat als jij op vakantie naar Suri ga dat jij voor ze zorgt en hetzelfde als zij naar hier komen…Vraag me af wanneer zij eens moeite gaan doen om iets terug te geven. Je moet gaan bedelen voor papieren als geboren Suri die verhuist is, maar anderen zoals Chinezen krijgen hun gekochte papieren bij aankomst in Suri, zonder dat men aan hun oren zeurt. Ze zouden het toch niet verstaan, want ze leren er niets behalve mensen uithalen en hun dingen aan de man te brengen.

  Ik vind dat ze belachelijk hebben gereageerd .
  Jullie zijn naar Nederland gegaan ,maar dat wil niet zeggen dat je geweldig ben .
  Ik weet 100% dat jullie het meer moeilijk hebben dan wij in Suriname .
  Jullie moeten in Nederland met alles aanpassen .
  Eten hebben jullie al moeilijk .
  Jullie worden in Nederland als voetveeg door die bakra beschouwd .
  Hoe je draait of keert ,jullie zijn in Sur. geboren .
  Jullie zijn pas komen komen kijken in nederland .
  En die reactie van Glen !!!
  Ik vind gek van hem .
  Hij zegt dat als hij Naar sur. komt is alles duur en wordt hij op een paja slapen .
  Maar hij denk niet dat hij geen geld heb .
  want als je geld heb wordt je natuurlijk op een wattenbed gezet .
  Want dan ga je in een Hotel slapen .
  Glen wil alles gratis .
  krijgen wij (surinamers )ook gratis als wij in Nederland zijn ???
  De zogenaamde nederlanders komen naar Suriname is om te profiteren .
  Jullie komen en betalen je ticket alleen en verder zorgen wij alles .
  Maar als wij naar nederland gaat doen wij alles zelf .
  omdat eten of onderdak jullie niet hebben .
  en jullie schamen niet om met een grote smoel naar sur. te komen .
  Als Suriname zo slecht was , waarom zitten alleen maar nederlanders in het vliegtuig ???
  wat komen jullie in sur. doen ?
  Profiteren en uitbuiten !!!!

  AAAAhhhhhhhhhhhhhh ik weet wel !!!
  Om je stress die jullie lijden .
  Want als je voor die ticket betaald en voor de rest geen hoofdpijn meer .
  Elke ochten opstaan en er staat al eten op tafel .
  Uitgaan moeten wij ( Surinamers )voor je zorgen .
  En je zit zo prinsheerlijk op een terrasje zonder onkost.

  En deze dingen heb je wel in nederland maar is te duur voor jullie .
  En je hebt het niet voor over .

  Wat willen jullie me zeggen dat wij elkedag op jullie rekenen en wachten op jou geld ???
  Bah ik vindt het vies !!
  Of mischien die 10 euro die je heb gestuurd voor je moeder of vader na 10 talen jaren praat je erover ???
  Je hebt geld voor je gestuurd omdat ze arm zijn .
  Maar ik ben niet arm en geld heb ik cker .
  gelukkig is mijn man met mij getrouwd want anders moest hij ook schijten net als jullie in Nederland .
  Ik ga nooit en nimmer in nederland willen blijven .
  En als jullie het goed hebben ,waarom willen jullie 2 paspoorten hebben ???
  Ga maar oprotten !!!

  Ik heb nooit geld van een fam gekregen en wil ik ook niet .
  Want jullie hebben het moeilijk als ratten .
  zelfs je buurman of buurvrouw in Nederland wil niets van je weten .
  Ze kijken niet eens naar je !!!
  Dus dat betekend al heel veel .
  terwijl wij in sur. zoveel vrienden hebben en elkedag gedag kunnen zeggen .
  ” Ai fawaka mie matie ”
  En deze dingen kennen jullie niet !!
  Wij hebben hier in Sur een eigen huis en een auto(`s) jullie wonen allemaal in een huurhuis en gaan met de metro of trein naar het werk!!

  Jullie de zogenaamde bakra , moet je schamen .
  zit maar lekker in je huurhuis daar in Nederland en laat de Surinamers met rust .
  dan zal ik wel zien wie het lekker en beter hebben .
  Ik denk dat jullie eerder dood gaat van je stress die jullie leijden en wij genieten hier o zo heerlijk .

  Nogmaals bedankt Angy .
  Ik ben trots op je en ben compleet met je eens .

  Mie switie sranang , mie lobie joe .

  See you soon !!!
  is dat niet zielig ???


  Maak melding

 65. Tegen Madame Angy wil ik kwijt dat zij gewoon uit haar ‘nek aan het kletsen’is. In Suri, zijn de Hindustanen de grootste bevolkingsgroep en desondanks dat zij zo prat gaan dat zij harde werkers zijn, dan zou je verwachten dat deze grootste bevolkingsgroep wat van Suri zouden maken. Maar neen Angy, jij kletst uit je nek en
  stelt jij en je familie veilig.We hebben jullie door.
  Succes voor mij en mijn familie alleen. Buitendien als eurosuri,s terug willen komen naar hun land,moet dit mogelijk gemaakt worden,daar hebben zij recht op en het zal niet lang meer duren,voordat alle belemmeringen zijn opgeheven.

  We must have patient and we shall overcome.
  Het is al eerder geroepen hier op deze site, een vrouw aan de macht in Suriname, laten zij het nu proberen, want de mannen Hindustanie of Creool het zijn allen ZAKKENVULLERS.


  Maak melding

 66. Ik voel me totaal niet lekker in me vel in suriname.
  Mensen die je niet verstaan ,chinezen die je aankijken alsof je van een andere planeet komt.Werkelijk ik heb nog nooit zoveel rassen bij elkaar gezien die ook nog vrolijk
  naast elkaar leven .Er is totaal geen contact
  (nooit geweest ook).Er zijn i miljard chinezen op de wereld dus die kunnen bij bosjes het land binnen komen en dat doen ze ook. Vlak de brazilianen ook niet uit .Voor hun is sur een grote speeltuin die gemakkelijk bevolkt kan worden.Zeg mij wat is suriname De Efteling?


  Maak melding

 67. Wat een negativisme
  Ik vind het erg jammer voor de mensen die nare ervaringen met familie hebben gehad,ik
  heb dat ook maar dat weerhoudt mij er niet van om te steunen waar ik kan gelukkig ben ik in de gelegenheid om dat te doen en niet
  iedereen die je helpt in Su is Lui ik steun
  een nichtje die op de Universiteit zit heeft nu haar bachelor rechten gehaald en gaat door voor haar masters ben ik heel trots op
  Ik help ook mijn Nichten en Neven die hard hebben gewerkt in Su maar die jammer genoeg maar een schammel pensioentje hebben om van rond te komen en te oud zijn om nog iets erbij te doen ze zijn dankbaar voor alles wat ze krijgen.
  Mijn motto is dan ook help waar je kan.
  Ik ga twee keer in het jaar naar Su stuur medicatie naar twee artsen voor de minder bedeelden geeft voorlichting in hun praktijken en het bevalt me prima in Su ik hoop over 6 jr voorgoed terug te keren ik verwacht niets van de Ned nog de Sur regering
  Ik heb gewerkt vanaf mijn 17de mag pas met 63jr met pensioen maar ben niet van plan dat af te wachten want dan ben ik te oud en versleten om nog van het leven te genieten.
  Dus laten we elkaar niet afzeiken maar de positieve dingen benoemen dat lijkt me beter dan al je energie te verspillen.

  Lilibit


  Maak melding

 68. Wat een voorbeeldig Familie heeft u Lilibit,dat kun je vaak niet zeggen van andere families. Zij zijn erg veeleisend en het vragen van hun houdt nooit op.Ze denken dat het geld en de goederen uit Ned. zomaar komen aanwaaien.
  Geloof me ik stuur twee keer in het jaar goederen via Stichting Tamara naar Suri, en vele anderen met mij.Ondersteun ook kinder en ouderenprojecten,maar we weten niet of de goederen bij de juiste mensen terecht komen, bv:ik schrijf op de dozen en pakketten: bestemd voor het binnenland.

  Komen die goederen ook werkelijk in het binnenland en bereikt het ook de boslandcreolen.
  Waar komen de goederen als eerste aan en in wiens handen komt het. Je hebt van die corrupte douanes, die pakketten openmaken en spullen die zij goed kunnen gebruiken eruit halen.
  Mijn moeder is een maand geleden overleden, zij woonde in een verzorgingstehuis in Nieuw-Beekvliet( St. Michielgestel.Voor haar dood heeft zij te kennen gegeven dat zij haar spullen naar Suri wil laten gaan. Dat heb ik haar beloofd, dus ik moet weer contact opnemen met Stichting Tamara om de spullen op te halen.
  Maar geloof mij, met pijn in mijn hart doe ik dit omdat er steeds weer die twijfel is waar gaan haar spullen, komen ze wel goed terecht?.
  Velen met mij houden de moed erin en sturen zoveel als mogelijk om te helpen, maar telkens weer hoor je slechte dingen over de Suri,s en met name de Creool die erg lui van aard is en niet van aanpakken weet.
  De hele dag loopt te hosselen en naar wijven fluit, inplaats dat ze het iniatief nemen om zelf iets met hun vrienden te beginnen. Al is het voor mijn part de straten van Suri weer leefbaar maken en geen rotzooi creéren.

  Wees trots op je land. Er zijn zoveel burger-iniatieven ipv doelloos rondhangen en mensen bestelen.
  Maar ja, wie ben ik. Suri,s worden heel erg boos als wij surined hun op hun fouten wijst en krijg je niets anders dan alleen maar verwijten van hun kant. Hun STOPWOORD is dan, je had dan Suri niet moeten verlaten.Hetzij zo, maar vroeg of laat komen zij er wel achter, maar dan ben ik bang dat de hardwerkende Hindustaan de scepter zal zwaaien en TERECHT ook


  Maak melding

 69. Wat is dat nou voor een site?Och ja,het zijn Surinamers die elkaar zo afvallen
  altijd geweest en zal ook altijd zo blijven.
  De Surneds,hebben slechts 1 ding overgenomen van de echte Nederlanders,nl.zeuren en klagen.De rest hebben jullie nog in je,het schelden en oeverloos gezwam.

  Ik ben een Surinaamse die snds 1964 in Nederland vertoeft.Ik was GEEN economische vluchteling,maar kwam simpelweg studeren.
  Wat ik hier allemaal lees,is het net als of Suriname en de Surinamers Biafra zijn,schaam jullie ,jesus zeg.Toen ik hier kwam,hebben mijn familie uit Suriname voor me gezorgd,er was geen Sur.rijst,bakkeljauw,zoutvlees enz.alles werd voor me gepost,elke maand werd er geld voor me overgemaakt.

  Als ik alles zo lees,en gaat relativeren zijn het toch de Surinamers die na 1975 hier zijn gearriveerd,die zo vreselijk opscheppen.

  Surinamers die na 1975 zijn geimmigreerd:
  40% belandde in de criminaiteit
  47% in de bijstand
  13% ging werken
  Nederland tel uit je winst
  Voor de gene die denken dat dit een farce is ga naar het staatsarchief.

  Maar ik remigreer a.s november met mijn man naar Suriname,lekker genieten van onze oude dag.En gaan zeker niet de bakra`s spelen al is mijn man een rasechte Brabander,die man is helemaal verzot op mijn geboorte land,hij werd altijd door iedereen in Suriname keurig behandeld en voelt zich echt thuis en ergerde zich aan de Sur.vakantiegangers uit Nederland,niet allemaal,ga eens een keertje op het terras van Krasnapolsky zitten en observeren,je schaamt je diep voor het overdreven gedoe van ze,iedereen moet weten dat ze uit bakrakondre komen en ze laten die mensen echt voelen dat ze fam.zijn van koningin Beatrix.Eerlijk, maar de Surinamers laten niet op hun kop ziten en geven ze er goed van langs,dan geniet ik.

  As je het hier allamaal zo leest zou je denken dat ze tot de Upperclass behoren ,ik zou zeggen maak je zelf dat wijs,zoals het jullie eigen is.De goeden niet meegerekend.

  Odie,odie sranagang ,woh mitie in november,hatsjeeeeeeeeeee


  Maak melding

 70. Beste mensen,

  Wat een reacties en negativiteit!!! Verbeter de wereld en begin bij jezelf zou ik zeggen. Naar mijn bescheiden mening is Dora een van de weinige die de zaken goed kan beschrijven. Ieder land bevolkt allerlei soorten mensen, goede en slechte, profiteurs en harde werkers, eerlijke en corrupte, enzovoorts. Het is jammer dat de meeste mensen hier in hokjes denken en een hele samenleving in een negatief hokje stoppen. En wat de standpunt van een hoop surinamers tegenover de zogenoemde surineds: ik denk dat een hoop surineds het zelf verpest hebben. Ik ben veelvuldig in Sur geweest en hoe vaak zie in surineds de mensen aldaar onrespectvol en laatdunkend behandelen en misbruiken. Vind je het gek dat ze niet veel moeten hebben van de surineds? Ze zijn nog geen generatie geleden verlost van de slavernij en nu komen surineds met hetzelfde gedrag?? Natuurlijk zullen er ook goede surineds zijn die de dupe zijn geworden van misbruik. Vraagje: hoe zit het in Nederland? Zijn jullie ooit de dupe geworden van misbruik in (het kapitalistisch) NL? Beste mensen die waarheid is hard en helaas kan niet iedereen ertegen, maar dat is wel de enige manier om de wereld te verbeteren. Steek de hand in eigen boezem en vraag je af in hoeverre jezelf schuldig bent aan de opstelling en het standpunt van sommige surinamers..

  Een Hindoestaanse surinamer


  Maak melding

 71. Beste Dora en een Hindoestaanse Surinamer ,

  Ik geeft jullie groot gelijkt .
  Veel van die Ex Surinamers praten slecht over Suriname .
  Ik ben met een Nederlander getrouwd en heb ook mijn Nederlandse nationaliteit .
  Jammer genoeg dat de meeste Ex Surinamers die nu in nederland zijn slecht over Sur.praten en uitschelden .
  Ik zou me diep schamen omdat ik precies weet dat de meeste Hollanders echt niet goed menen over deze mensen .
  Ex surinamers schelden ons geboorte land uit ,wat voor voordelen hebben wij dan ??
  Vandaag of morgen gaan wij met vakantie naar Suriname .
  En hoe je draait of keert “wij zijn Surinamers “.
  In Sur. zijn wij geboren.
  En behalve dat “wij hebben onze familie nog” .Mischien je ouders ook.
  Want als je slecht over suriname praat ,dan praat je slecht over je eigen familie .
  En dat vind ik heel erg jammer .

  Ik hou heel veel van Suriname en praat nooit slecht ondanks dat ik door de Ex Surinamers wordt uitgescholden .
  (zie reaktie )
  Maar ik heb kaas met ze en blijf ik van mijn moederland houden .
  En trouwens ik woon in Suriname en bezit wel een Nederlandse nationaliteit .
  men denk en praat ook veel over of ik al eens naar Nederland ben gewwest ?
  Ik woonde vanaf ik getrouwd ben in Nederland en na 22 jaren zijn wij naar suriname teruggekeerd .
  Nadat wij nu in Sur . zijn ben ik 9 keren met vakantie naar Nederland en tussen door maken wij ook een reisje naar andere landen .
  En mijn man (bakra ) heeft geen druppel spijt van .

  sranang mie lobie joe !!!


  Maak melding

 72. Beste dora, ik ben 200% met jou eens.Eindelijk een wijze reactie,zij maar zeuren familie dit en familie dat terwijl zij zelf die mensen gouden bergen beloven.Doen alsof ze hier een heleboel hebben maar intussen behoren zij misschien tot die 47%.Als ik naar al die reacties kijk vraag ik mezelf af zijn dit dan de echte suri,want zo gaan echte suri”s niet met mekaar om.

  para…….


  Maak melding

 73. Ik heb meermalen erop gewezen dat er iets niet klop met mijn landgenoten.Ze weten dat
  er iets niet klop met Vene en toch gaan ze op die man stemmen om hen te leiden.
  Ik kan me niet voorstellen.


  Maak melding

 74. Beste Dora,

  U hebt het bij het rechte eind.Idd zo praten de echte Surinamers uit Nederlad niet,helpen van familie is iets dat je in je hebt of niet.de werkenden onder ons zal je daar niet over horen opscheppen,de meesten zijn ook door hun familie hierheen gstuurd daar hoor je ze niet over.Maar goed,ik ben blij dat de meerderheid van de Surined er anders over denkt, zie de vele reactie`s op uw schrijven.
  Een heel prettige terugkeer naar uw roots, groetjes aan uw Brabander hahha.

  Nog een paar nachtjes slapen en ik vertrek ook naar Sweet Sranang voor 2 maanden ,met de SLM.


  Maak melding

 75. het is heel erg dat je als mens , geboren in Suriname nog als een vreemdeling wordt behandeld. je spreekt de taal,goede opleiding en je brengt geld het land binnen. En toch ziet men jou aan als een vreemdeling. Maar de chinezen hebben geen enkel probleem en de Brazilianen evenmin. maar dit is gewoon vriendjes politiek. dat zal altijd zo blijven zolang de oude politieke leiders er zijn. Jammer.


  Maak melding

 76. Mensen,

  Laten jullie geen roet in de ogen strooien, de heren politici, ook die in Nederland, ook van Surinaamse afkomst zijn enkel in eigen belang bezig. Let wel EIGEN BELANG. Dus ook ome Binderhagel. Mediageil is deze man en wil zijn weg plaveien in de Surinaamse politiek als hij in Nederland uitgerangeerd is. Let maar op hij komt de komende tijd vaker in de media om politiek terrein te winnen en wij moeten dit proberen te voorkomen. Laat hem maar lekker achter de
  geraniums zitten als hij in Nederland niet meer nodig is. Het zal niet niet lang meer duren en wij zullen lezen “Binderhagel goes for President in Surinam”.


  Maak melding

 77. Lieve mensen,

  Het onderwerp is; te veel belemmeringen voor remigranten naar Suriname?

  Is dit waar of niet waar? Mee eens of oneens? Klopt het wel of niet?

  Heb je een oplossing voor deze belemmeringen? Of een idee hoe de remigratie naar Su beter of anders kan. Lever je idee dan aan! Zijn er zaken die verbeterd kunnen worden? Deel je mening!
  Deel je mening over wat er gedaan kan worden om het met z’n allen prettig(er) te hebben in Suriname?

  Mijn mening is dat we te veel uitgaan van PERSOONLIJKE ERVARINGEN en alle Surinamers en het hele land hierop afrekenen. En dit terwijl we maar met een klein aantal in aanraking komen en ook maar een klein gedeelte van Suriname hebben gezien.

  We moeten niet op basis van de mensen, diensten, enz. met wie je in aanraking zijn geweest, een mening te vellen over Suriname.

  Ik roep jullie dus op om na te denken over het onderwerp en een positieve bijdrage te leveren!

  Want het moet toch mogelijk zijn om zonder al te veel belemmeringen naar Suriname te gaan?

  Glen


  Maak melding

 78. Van mijn part mogen stikken in hun achterlijke, nationalistische wan ideeen . Het lijkt alsof de wereld alleen uit Suriname bestaat. Mij krijg je in elkgeval niet meer daar .


  Maak melding

 79. Wie kent het lied nog die wij op school moesten zingen. Het gaat zo:
  Suriname land der landen, siem sierie diem sierie diem diem diem……
  Dit lied zegt genoeg over suriname. In feite zingt men:
  Suriname land der landen…. (en verder niks meer. Ja niks meer. Suriname is in principe niks meer. Dat komt door de door de trotse, bedelzieke, overgekwalifiseerde, hardwerkende, feestvierende,schreeuwlelijke, jaloerse namaak-nationalisten. Een bananenrepubliek waarin de bananenproduktie op sterven na dood is.


  Maak melding

 80. Prik ik ken dat liedje niet maar ik ben hethelemaal met je eens, suriname is echt een bananenrepubliek geworden je hebt daar geen kromme bananen meer. Het hele klimaat is daar verstoord. Dus de vraag waarom zijn de bananen krom geldt niet voor Suriname.


  Maak melding

 81. Het blijft hoe dan ook een feit.
  Surinaamse nederlanders die in Suriname proberen te reintegreren stuiten vaak op bijna onoverkombare barrieres.
  Reeds bij het treffen van de voorbereidingen in Nederland komen zeer lastige problemen in zicht.
  We kunnen gerust stellen dat je als eenling inderdaad een ijzeren wilskracht moet hebben om de moed te verliezen niet door al de tegenslagen.
  Daarom vind ik het idee om in groepsverband deze “missie” aan te gaan uitstekend.
  Ik zou zeggen: “Zet ‘m op mensen”.


  Maak melding

 82. Todo morso en eygi nyan patu.

  Een dier dat zijn eigen nest of eten bevuilt maakt zijn eigen millieu onleefbaar en toont minachting voor zijn eigen afkomst.
  Zo is het ook gesteld met zij die afgeven op hun eigen volk en familie.

  Stanga


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.