dinsdag, juni 18, 2024
HomeOnderwerpenBinnenlandSuriname pakt interlokale infrastructuur aan

Suriname pakt interlokale infrastructuur aan

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 7 jul – Suriname verwacht buitenlandse hulp bij de aanpak van vitale verbindingswegen met gebieden buiten Paramaribo. Dit zegt minister Ricardo van Ravenswaay van Planning & Ontwikkelingssamenwerking, Plos. Er zijn financieringsvoorstellen ingediend bij de EU en het Franse agentschap voor ontwikkelingssamenwerking, AFP.

Het betreft de herasfaltering van de Oost-West Verbinding naar de oostelijke grensplaats Albina en verharding van de Afobakaweg naar Zuid-Suriname. “De aanvragen zijn in afrondende fase”, zegt Van Ravenswaay tegenover de Ware Tijd. De hulp van de EU wordt niet voor 2007 verwacht, omdat er rekening mee wordt gehouden dat de uitvoering twee jaar kan duren.

“Op dit moment wordt gewacht op goedkeuring”, aldus Van Ravenswaay. Eerst zal een voorstudie worden verricht om de uitvoering te garanderen. Bij de hulpverlening aan de door watersnood getroffen gebieden, is de kwetsbaarheid van de infrastructuur duidelijk gebleken. Met name de verbinding met het Zuiden is problematisch verlopen, door de gevoeligheid van de laterietwegen voor zware regenval.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

7 REACTIES
 1. Niet alleen de wegen meneer van Ravenswaay, maar de totale infra-structuur met name woningbouw, onderwijs,transport, gezondheidszorg, industriele ontwikkeling en werkgelegenheid zodat de binnenlandbewoners niet naar Paramaribo hoeven te komen.
  In Paramaribo belanden zij in verpauperde volksbuurten en raken betrokken bij de zware criminaliteit.


  Maak melding
 2. Voorstudie voor tenminste nog twee steden. Albina is geschikt om te groeien tot een stad met ongeveer 100.000 inwoners. In Nickerie langs de Corantijnrivier moet ook kunnen. Meer populatie is goed voor de veiligheid. Er zijn genoeg fondsen b.v. EU en US zouden graag willen helpen via IMF of WereldBank. Maar kijk uit voor EHM,s, En corrupte families en partijen.
  Paramaribo is niet meer goed te onderhouden. Alles raakt verstopt terwijl er nog zat land/ruimte is. Nieuwe wegen en wijken in een groeikern zijn goedkoper dan het steeds onderhouden van de huidige weg- en riolen.


  Maak melding
 3. beste Pedro,
  Zo makkelijke materie is dat niet omdat er het aantal dorpen talrijk is, is er van totale infra-structuur met name woningbouw, onderwijs,transport, gezondheidszorg, industriele ontwikkeling en werkgelegenheid etc, een hele hoge moeilijkheidsgraad. het zou wat eenvoudiger liggen als de 200 dorpen zouden besluiten, grotere gemeenschappen aan te gaan van bv 10.000 man per dorp, pas dan kunnen we structuur in brengen, maar de meeste van de binnenlandbewonerers hebben er zelf voor dit leven gekozen, of dat zo;n vooruitgang voor hun zal zijn, dat is nog een grote vraag???


  Maak melding
 4. g1,
  Inderdaad zouden de vele honderden dorpen moeten worden samengevoegd tot grotere gemeenschappen.
  Bestuurlijke vernieuwing is ook een voorwaarde voor de sociaal-economische ontwikkeling en de industrialisatie van het binnenland.
  Dit heb ik over het hoofd gezien.
  Bedankt voor de aanvulling.
  Maar of de binnenlandbewoners het zullen accepteren zeg je?
  Het zou ook in hun eigen belang zijn ipv te blijven vasthouden aan hun traditionele denkwijze.
  Ze schreeuwen al eeuwen moord en brand dat zij achtergesteld worden gehouden.
  Als ze niet willen kiezen voor vooruitgang, maar willens en wetens blijven vasthouden aan hun tradionele denken, dan is dat hun eigen schuld.
  Dan zou hun kritiek op de centrale overheid niet waardig zijn.


  Maak melding
 5. hoi Pedro,
  ik werk al meer dan 20 jaren voor onze oerwoudbewoners, het is een way of living, en ze hebben heel wat voor hun vrijheid voorover, maar alles wat je doet, willen ze niet voor betalen, de overheid moet maar voor ze zorgen vinden ze, en je moet niet vergeten dat het om een 20-tal stammen gaat, die echt niet met elkaar kunnen opschieten, het blijft hoofdpijn om een poging te doen zie Compagnycreek, de Saramacaners en de aucaners samen gaat niet is vrijwel altijd oorlog, het dorp blijft in tweeen verdeeld, zal nooit een samenhorigheid worden.je eindconclusie was juist schelden op de overheid is ten onrechte.
  groetjes


  Maak melding
 6. er moeten zelfs meer wegen aangelegd worden, niet allen in het zuiden, maar ook in het noorden. het verkeer in paramaribi en wanica loopt al jaren vast en door veranderingen in de wegen te brengen los je het probleem niet op, maar door meer nieuwe wegen aan te leggen. zolang er geen nieuwe wegen komen blijft het verkeer in suriname rumoerig.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES