Illegaal uitgeleverde Surinamer op vrije voeten

7

PARAMARIBO/ALBINA, 7 jul – De vorig jaar illegaal aan Frans Guyana uitgeleverde Steven ‘Boeroe’ Oehlers is weer vrij en terug op Surinaamse bodem. Dit meldt de Ware Tijd. Oehlers is geboeid afgezet in de grensplaats Albina. Hij bekijkt nog wat te doen om geleden schade en de schending van zijn rechten als Surinamer, vergoed te krijgen.

“Boeroe kan een goede case maken”, zegt procureur-generaal Subhas Punwasi. Oehlers, heeft ruim een jaar vast gezeten op verdenking van moord, protest van familieleden ten spijt. De vrijlating volgt vrij kort na het bezoek van minister Santokhi van Justitie & Politie aan Frans Guyana. Hij heeft er besprekingen gevoerd met de Franse minister van Binnenlandse Zaken, Nicolas Sarkozy.

Oehlers is op 10 maart 2005 aangehouden door de politie van Albina en overgedragen aan de Franse autoriteiten. De Surinaamse grondwet verbiedt de uitlevering van onderdanen aan het buitenland. Voor Punwasi is duidelijk dat Suriname’s soevereiniteit is geschonden. “Het maakt voor Suriname de zaak zwak, dat de Surinaamse politie er zelf aan heeft meegewerkt.”


7 REACTIES

 1. Het zou goed zijn dat politie-functionarissen tijdens hun opleiding en ook daarna in het kader van refreshment een cursus staatsrecht volgen om dit soort pijnlijke fouten in het vervolg te voorkomen.


  Maak melding

 2. hahhahahahahhahah soso tjoekoe tik ini a zaak disi,Surinaamse politie is
  zo corrupt als wat.
  Boeroe sta op je recht en klaag ze desnoods aan bij het Internatianaal Strafhof.


  Maak melding

 3. Ik vind het vreselijk te lezen als Surinaamse,dat de Justitie zo omgaat met de rechten van de mens. Dat de politie in Suriname niet weet hoe zij zich moeten gedragen en opstellen tegen burgers die zij moeten beschermen is reeds lang bekend. Recent hoorde ik nog door de radio over het geval van een zeventienjarige jongen die door de politie is dood geschoten omdat de chinees zij dat hij te weinig geld had gegeven voor een pakje sigaret. Ik vond het zo erg dat er gauw een wapen getrokken wordt bij zulke onbenulligheden. Ik vind dat de Overheid moet optreden tegen agenten die niet goed funtioneren of de regels niet opvolgen zoals het hun bij gebracht is.


  Maak melding

 4. Ik vraag me af als de politiemannen die hem hebben overgedragen al ontslagen zijn.
  Als dat niet het geval is dan is er geen voorbeeld gesteld en wordt het de volgende keer weer gedaan door dezelfde of door andere politie agentenen.
  Ze moeten verantwoordelijk gesteld woreden voor hun daden.


  Maak melding

 5. Beste Creton,
  Ach, de surinaamse overheid kan niet tegen politoefunctionarissen optreden, omdat de hele politieleiding en zelf de procureur-generaal de heer Punwasi corrupt is als de pest, hoe kun je dan optreden tegen andere functionarissen als je zelf een drugsdealer bent geweest ?????????????????????????. Deze mensen zitten daat voor de “sier”in functie als de salarissen einde maand maar betaald wordt. Geldt ook voor de thans meest besproken minister Santokhi, deze zat al die tijs ook als sier als politie commisaris en als hooft justitiele diensten. Wat heeft hij al die tijd gadaan en wat kan hij nu doen als minister??. “GEEN ENE MOER “”


  Maak melding

 6. ik vind het heel erg wat er gebeurt is.
  waarom mensen zo zijn ge worden.
  boeroe je moet voor je rechten vechten .je krijg de steun van ons allemaal.

  dank u


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.