vrijdag, april 19, 2024
HomeOnderwerpenGezondheidJongeren cruciaal bij HIV-voorlichting in Suriname

Jongeren cruciaal bij HIV-voorlichting in Suriname

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 7 jul – Jongeren hebben een cruciale rol te vervullen bij de voorlichting over HIV en AIDS. Dit stelt het ministerie van Onderwijs & Volksontwikkeling, Minov. Het is dan ook logisch dat zij steeds meer ingezet zullen worden om meer effect te bereiken dan totnogtoe het geval is geweest. Het roer zal worden omgegooid. Ouderen zullen het veld moeten ruimen.

“De tijd is voorbij dat HIV/AIDS-voorlichting werd voorgekauwd door ouderen en opgelegd aan jongeren”, zegt Richenel Trustfull van het directoraat Jeugdzaken van het Minov. De resultaten van de afgelopen jaren liegen er niet om. Hoewel er enorm is geϊnvesteerd in voorlichting, is het aantal besmettingen blijven stijgen. Het heft moet nu maar in handen van de doelgroep zelf.

“Jongeren zijn beter in staat de boodschap over te brengen”, aldus Trustfull. Met de regionale Pan Caribbean Partnership Against HIV/AIDS, Pancap, zal een speciaal programma worden uitgevoerd. Zeven jongeren zullen een jaar lang zelf voorlichtingsactiviteiten uitvoeren en coördineren. Het binnenland krijgt extra aandacht vanwege de schrikbarende stijging van het aantal besmettingen.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

1 REACTIE
  1. Is de boodschapper belangrijker dan de boodschap zelf?

    Wellicht is het handig(er) om mensen voorlichting te laten geven die zelf besmet zijn. Die spreken dan tenminste uit ervaring.


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES