zondag, april 14, 2024
HomeOnderwerpenMedia en literatuurAfro-Surinamers boos op Prem Radhakisun

Afro-Surinamers boos op Prem Radhakisun

-

Does Travel - naar Suriname

Het Algemeen Nieuwsnetwerk Suriname (ANS) meldt in haar nieuwsbrief dat de Afro -Surinaamse gemeenschap woedend is op journalist en programmamaker Prem Radhakisun. Volgens het ANS uitte Radhakisun in een radioprogramma van Nova ongezouten racistische kritiek op enkele radiostations.

Hij noemde daarbij naam en toenaam en zei onder meer dat er een eind moet komen aan het geweeklaag van gefrustreerde mislukte afro – Surinaamse programmamakers over de afwezigheid van (zwarte) Surinaamse voetballers in het Nederlandse Nationale elftal. Radhakisun prees Marco van Basten om diens genialiteit en verweet de Afro – Surinaamse programmamakers dat zij zich niet vertegenwoordigd willen zien door andere allochtonen maar perse door personen met een Afrikaans uiterlijk.

Ook wordt Radhakisun verweten zich herhaaldelijk zeer laatdunkend over met name de Afro – Surinamers uit te laten, tot groot vermaak van blanke programmamakers.

opening
Fernandes Express
BODO Party

171 REACTIES
 1. Wiens voer men eet, diens taal men spreekt

  dat is Prem aan het lijf geschreven. indien hij enige geestelijke intelligentie in zich had zou hij andere misstanden in deze samenleving zien en onder de aandacht brengen. hij moet heel snel naar Su, zodat hij bij terugkeer onderworpen wordt aan de 100 % controle. Daardoor zal hij zich misschien gaan realiseren dat hij geen speciale behandeling en/of achting krijgt van de witte man, zelf niet na zijn afbrekende relaas over afro-surinamers.

  uiteindelijk is hij bezig zijn eigen poten onder zijn kont weg te zagen. heeft hij niet genoeg voorbeelden uit de praktijk, zeer recentelijk Hirschi ali(mangal)….

  Dus eigenlijk wens ik hem veel sterkte toe, dat zal hij nodig hebben

  Beryll


  Maak melding
 2. Dit is de manier om carriere te maken in dat land (als je zelf een allochtoon bent) Afgeven tegen andere allochtoten dan kom je er wel. Waarschijnlijk is Prem uit op een functie in een actualiteitsprogramma of een sportprogramma. Vraag me af of hij ook de ballen had gehad om een bepaalde bevolkingsgroep in Nederland uit te maken voor Geiten……… Heel origineel allemaal van de heer Prem, als hij maar niet denkt dat hij het zover zal schoppen als Hirshie Whats in a name.Frappant detail is dat op die zelfde zenders waar meneer P het over heeft, jaren geleden cruciale informatie werd doorgegeven aan hen die hier hun voordeel mee konden doen. Ik heb het voer de tijd dat Tara Oedraising Varma informatie doorgaf over o.a. immigratie en naturalisatie vraagstukken. En dat is nou net iets wat in het voordeel is van de groep waartegen Prem afgeeft. Tara is uiteindelijk met de grond gelijk gemaakt door de Nederlandse Media. Om maar te zien wat dit land niet maakt van mensen. Voor geld en roem worden de bekende normen en waarden aan de kant geschoven. Als je hier tegen protesteerd wordt alles met de mantel der liefde bedekt, of goed gepraat onder het mom van VRIJHEID VAN MENINGSUITING. Bij deze vindt ik Prem een zielig product van deze zieke maatschappij. Er is echter een uiterste manier om dit soort mensen duidelijk te maken dat er grenzen zijn, vraag maar aan Theo v Gogh,Barend en Van Dorp (Hells Angels),Hoofdredacteur van Quote (die na puplicatie van over bepaalde mensen, kogels kreeg afgeleverd op kantoor)In iedergeval men weet ook over wie men zijn mond opentrekt. Wie heeft de laatste maanden iets vies gehoord over moslims? of ooit over het Koningshuis,over Joegoslaven, Antillianen, Zigeuners.


  Maak melding
 3. Hindoes en zwarten zijn nooit goede vrienden geweest. Kijk maar hoe het eraan toe gaat in Suri. Ik denk niet dat het iets nieuws is dus tja…Een hindoe mag bv trouwen met een witte maar durft hij/zij dat te doen met een zwarte wordt hij/zij verbannen uit de familie en van dat soort gedoe. In bepaalde wijken kunnen ze ook niet gaan, omdat zwarte jongeren het ze heel moeilijk maken, maar tja omgekeerd moet je als blaka mang ook niet in een koeliewijk gaan wonen. Weet nog dat me tante..toevallig mulat-jampa werd gepest door die mensen en kan je zeggen dat ze heel wat afweten van voodoo en het ook vaak gebruiken. Zwarten onderschatten ze op dat vlak, maar wees gerust..Ze zijn niet van gisteren, maar goed…Niets nieuws onder de zon. Wel goed dat die zwarten eens hun stem laten horen en zich niet door jan en alleman laten kleineren. Zeg niet dat alle koelies zo zijn, maar zijn wel gekend voor hun kuurtjes in Suri en zijn daar ook niet echt geliefd door hun gedrag.


  Maak melding
 4. Beste lezers ‘het is niet de eerste keer dat deze Meneer Radhakisun zijn gal spuit over de Afro Surinamers.Als ik mijn goed kan heugen heeft hij ook een keertje bij aankomst in Suriname staan roepen dat hij weer in het Apenland is beland.Daarom vroeg ik mij af waarom zij deze Meneer het televisie programma over de watersnood van twee maanden geleden in Suriname hadden laten presenteren.Het was mij al lang bekend dat hij een Racist is.


  Maak melding
 5. IK blijf het zeggen….. een hindoestaan ( niet allemaal over een kam scheren )is en blijft een likker. Ik werk met een aantal van hen, ze gaan over lijken om hun slijmerige doel te bereiken. Je spreekt bijvoorbeeld vooraf iets met ze af om op het werkoverleg naar voren te brengen en als je dan bezig bent met het gesprek laten ze je door de stront zakken.


  Maak melding
 6. Ik sta achter Radhakisun al mag ik hem niet, maar dingen moeten ook gezegd worden zoals het is.
  Bovendien zijn sommige radio stations heel erg anti hollanders.
  Alles wat de klok slaat zijn de hollanders!

  We moeten nu maar eens leren om zelf dingen te doen en zelf de wereld laten zien wat wij kunnen.

  A tang so


  Maak melding
 7. Het is Prem kennelijk ontgaan dat zijn donkere huidskleur, hem in dezelfde categorie plaats als de Afro-Surinamers.
  Zwart zijn en doen alsof je het niet bent, leidt altijd tot hilariteit onder de racisten in Nederland. Ze hoeven dan zelf geen kleur te bekennen. Prem jonge,zoek een goeie tandspasta en poets je tanden minstens twee keer per dag. Dan zien ze weer stralend wit! De racisten zullen je nog meer bewonderen! Smile you are on candid camera.


  Maak melding
 8. wiens brood men eet,wiens taal,men spreekt, die gekke koelie.laat hij eerst over zichzelf spreken
  hij gaat onder invloed van alcohol naar bed en staat er weermee op.de militaire hadden gelijk de radiostation van z,n vader op te blazen.zij vader riep zijn rasgenoten op om
  niet op een kafri partij te stemmen.maarop de vhp.zie je niet ze proberen zich in de partij uit te moorden.a drienin, na en(g)ma bobi rasistische ellendeling.

  Akuba.


  Maak melding
 9. radhakisun is een triest geval hij is de clown van de blanken en is zwaar gefrustreerd hij heeft niet eens een land van herkomst want hij zegt het zelf dat hij een geen surinamer is.


  Maak melding
 10. Als het waar is wat er staat dan zegt dit wat meer over de heer Radhakisun zelf. Zijn uitlatingen getuigen geenzins van respect naar de Afro-surinamers of gewoon Surinamers. Als ik me niet vergis is de heer Radhakisun er zelf ook een van, dus getuigt zijn uitspraak misschien ook dat hij geen respect voor heeft zichzelf?
  Ik vraag me af waar het commentaar van de heer Radhakisun was toen blank Nederland commentaar had over van Basten en Huntelaar of gewoon de wedstrijden? Of mag een blanke wel commentaar geven en een kleurling niet?
  Gelijke monniken, gelijke kappen toch? Of is de meer gelijk dan de ander, en mag de een wel ergens iets over zeggen en de ander niet? Ik hoop dat de heer Radhakisun zijn verstand terug vindt en zijn excuses maakt over zijn uitlatingen. Of zou de heer ook stiekeme plannen hebben om naar Amerika te gaan en is hij bezig met de soap serie Hirsi Ali II, met als hoofdrolspeler de heer Radhakisun zelf?

  Een hindoestaanse surinamer.


  Maak melding
 11. Prem is iemand die van aandacht houdt,die geven jullie hem.
  Het beste is om hem gewoon te negeren.
  Als hij Marco een geniale trainer vindt,dan zitten zijn ogen in zijn hol.Trouwens hij is geen echte surinamer,hij is een BOUNTY.
  Het is bij iedereen bekend dat marco niet wilt,dat een andere speler hem overtreft.
  Wat EDGAR en vooral CLARENCE bereikt hebben,is voor marco een droom geweest en gebleven.Heren van kwakoefestival,ik vind dat CLARENCE een award verdient.


  Maak melding
 12. Dat heet de witte of blanke Ko…… likken/kussen om hoger op te komen, daar is die Radhakisun heel goed in, kennelijk. Let wel, ik heb
  het niet over hindoestanen maar over de persoon Radakisun. Ik zou zeggen laat maar gaan,maak je niet druk. De hollanders kennende komt zijn tijd ook om uit gelachen te worden,let maar op. Dezelfde mensen die nu met hem lachen zullen als het op aan komt zijn eigen woorden gebruiken om hem naar de klote te helpen.

  Marron


  Maak melding
 13. Iemand met de naam prem kunnen jullie toch niet serieus nemen. Er zijn vele synoniemen te bedenken. prem = vlerk = schooier = niksnut = sukkel = ………..


  Maak melding
 14. Marco van Basten is op een voetstuk geplaatst. Wie hem tegespreekt doet aan heiligschennis. Hij is een heilige.

  En over slijmen/likken naar boven en trappen naar beneden(eigen mensen) gesproken.

  Is van alle tijden! De toekomst zal laten zien waar het goed voor was.


  Maak melding
 15. Negers hebben altijd een kort lontje.
  Ze schelden nederlanders uit voor kaaskoppen, boeren, patatvreters enz.
  Zie afgelopen reacties omtrent van Basten.
  Dat mag allemaal wel. En als iemand democratisch zegt dat het afgelopen moet zijn met het gezeik omtrent de natuurlijke selectie in ned 11-tal
  Wordt hij of zij voor racist uitgemaakt heel erg goedkoop. Vergeet niet hoe negers reageren op andere bevolkingsgroepen in suriname. Ze mogen iedereen en alles beledigen en andersom schreuwen ze WE WORDEN GEDISCRIMINEERD. Overigens snap ik de term afro-surinamers niet. We wonen toch ergens in Europa. Hoe noemen negers zich op de noordpool afro-noordpolianen of zoiets.
  Prem Radhakisun heeft groot gelijk time over.
  If you do not like holland please ……..

  Blakamaribo


  Maak melding
 16. Deze vervelende persoon genaamd radhakisun heeft geen titel hindustaans of surinaams.

  Zelfs binnen de hindugemeenschap is hij gehekeld en wordt hij zelden promoot met een schouderklopje.

  Hij is een bounty. maar hij denk dat hij geaccepteerd is door de blanken, totdat ze hem naaien net als hirsi ali. daar zit ik als hindustaan op te wachten.

  een schande is deze man voor surinamers met een hindustaanse achtergrond.

  Hij wilt alleen maar aandacht krijgen. maar echte surinamers weten dat hindustanen, creolen, javanen en chineze een bloed is en niet deze verdwaalde aap die geen identiteit heeft.


  Maak melding
 17. Prem heeft een probleem met zich zelf, hij heeft geen roots. Tegen de tijd dat hij door heeft wat zijn roots is is het al laat voor hem
  Je blijft wat je bent prem daaraan kan je niks doen
  Sranang mang sabi i presi

  trotse sranang lene


  Maak melding
 18. En toch blijven we van je houden Prim.
  Ook al ben je even een afvallige.
  Maar zodra je weer tot zinnen komt, zul je beseffen dat je even ” gebruikt” werd door die gasten die jou dit hebben uitgelokt.
  Wees in het vervolg een beetje alerter. Je bent niet voor niets een jurist toch. No meki din racisten kisi yoe fu taki don don sani.

  Nanga lobi
  Trafasi


  Maak melding
 19. Anoes je scheert alle hindoestanen over 1 kam valt het je niet op in je betoog.
  Wat voor eigenschappen hebben negers?
  Bovendien wij zijn Hindoestanen en geen nikkers of negers.


  Maak melding
 20. Ik ken Prem heel goed uit de tijd dat hij nog op de middelbare school in Paramaribo zat en in zijn vrije tijd bij het radiostation van zijn moeder werkte.
  Ik werkte toen al heel lang bij de media, dus in die hoedanigheid maakte ik al kennis met zijn ondoordachte mening en kritiek op anderen.
  Zijn manier van kritiek leveren is ook de reden geweest dat hij tijdens het militaire bewind moest vluchten uit Suriname.
  De toon van Prem’s kritiek op een bepaalde categorie afro-Surinamers deel ik niet,
  alhoewel ik de betreffende uitzending niet heb gezien.
  Natuurlijk acht ik het mogelijk dat er mislukte, gefrustreerde afro-Surinamers rondlopen. Er zijn naar mijn mening ook mislukte en gefrustreerde hindostaanse-, javaanse- en chinese Surinamers en zeker ook blanke, mislukte en gefrustreerde Europese Nederlanders.
  Elke groep in de samenleving heeft dit soort type personen en mag zeker niet alleen beperkt worden tot afro-Surinamers.
  We kunnen en mogen(gelukkig) allemaal van mening verschillen over de teamkeuze van van Basten.
  Zo ook de afro-Surinamers.
  Prem zou als advocaat moeten weten dat ieders mening in een democratisch land gerespecteerd dient te worden.
  Prem heeft het recht om van mening te verschillen met de afro-Surinamers, echter had hij dat op een respectvolle wijze moeten geven.


  Maak melding
 21. Even los van Prem: het onnodig gebruik van het woord koelies door ‘Anoes’. Lijkt me niet gepast. Zoals calcutta zegt we noemen creolen toch geen nikkers? Dus kap daar even mee


  Maak melding
 22. deze gefrustreerde kan niet anders. Wat verwacht je van een principeloze … die notabene de hand schudt van de opdrachtgever van het wegblazen van hun radiostation.
  Een loser die over de lijken van ex-landgenoten aardig gevonden wilt worden door zijn witte heersers. Om van te huilen.


  Maak melding
 23. Jullie zeuren mang,

  De meesten zijn het niet met Prem eens om het feit dat hij zich niet diplomatiek kan uiten. Waar rook is is vuur! De meeste vernederende grappen en etnische flauwekul in suriname worden gemaakt door negers of zo je wilt creolen. Dit doen zij luidkeels, ongeremd en onbeschaamd. Nu dan! Opo joe borsoe en laat eens zien of die koelie onterecht iets opmerkt over die blaka mang. Introspectie mie boy! Negers hebben hele goede eigenschappen, maar ook zeer kwalijke gewoontes. Verder zullen we met zijn allen iets kunnen bereiken als we ook doordrongen zijn van het feit dat wij suri’s met zijn allen verre van koosjer zijn. Time for improvemnt now! de koelie moet zijn les leren, de kafri, de iling of jampa, snesie bakra en de djoeka. what’s in a word??
  We noemen elkaar al zo sinds ik me kan heugen. En we huichelen dat we dat nu opeens zo erg vinden. Ondertussen zijn we niet zo vies van elkaar dat we niet onderling wippen.
  Daarom wong ireng ga eens een keer hard werken, koelie wees wat minder egoistisch, Jampa wees wat meer betrokken, snesie wordt wat socialer enz enz..

  later…


  Maak melding
 24. Geachte redaktie,

  Met verbazing heb ik kennis genomen van de uitspraken van, wat men noemt, een hoogopgeleide allochtoon, in den vreemde.

  Eigenlijk niet vreemd als het gaat om deze persoon, maar wel verbazingwekkend, daar ik intussen begrepen heb dat de witte media hierin de hand heeft gehad.

  Eerder was duidelijk gemaakt dat ‘racisme’
  de afgelopen jaren haar bolwerk in Amsterdam-Zuidoost sterk verstevigd heeft, waardoor zij nu slechts gebruik hoef te maken van haar zwarte bondgenoten aldaar. Maar dat men ook de heer Prim zover heeft kunnen krijgen, is rede om je bezorgt over te maken.Het racistisch standbeel van Anton de Kom in Amsterdam-zuidoost spreekt boekdelen.

  En dat een belangrijk deel van de Grassroots in dat gebied van Amsterdam meeheult met het racisme, is ons sinds kort ook bekend geworden. En dat binnen de hoogste leiding en delen van het midden-kader binnen het stadsdeel Zuidoost, samenwerking met het racisme verworden is tot een normaal gegeven, is zorgwekkend.

  Maar dat dat nu openlijk en in je gezicht gedemonstreerd wordt, roep toch de nodige ernstige vragen op:

  Wat zijn hun plannen!?


  Maak melding
 25. Helemaal mee eens Andrio, ik word er ook doodmoe van dat gezeur.
  uhhhhhhh ,,, voor de zekerheid ik ben geen hindoestaan.
  Hee Calcutta …………niemand zit op jou wachten om nikker of neger te zijn , dus hou maar op.

  Marron


  Maak melding
 26. Die Prem wordt allang niet meer serieus genomen.
  Hij lult maar een eind weg.Laat hij het maar liever over die junks in z’n familie hebben.


  Maak melding
 27. Beste mensen wij weten wat in surname gaande is ,hindostaan of creool maakt niks uit , in nederland of in suriname is overal wordt gekanerd , ze hebben overal verpest .
  wat jullie noemen koeilie of jap jappie zijn
  jullie bezig met genaraliseren. hebben jullie steeds niet afgeleerd in suriname dus als je in nederland gediscrimeerd wordt is aan eigen te danken .Miboy


  Maak melding
 28. We zijn allemaal surinamers,waarom moeten we mekaar uitschelden.Kom op heren en dames laten we ons uiten als trotse surinamers.
  Je mag best je mening geven,maar op een normale toon.Negeer die prem gewoon.


  Maak melding
 29. Misschien voelde hij zich zo vrij om als Surinamer zijn mening te geven. Wij zijn toch Surinamers! Ik denk niet dat hij rasistische bedoelingen had. Hij heeft ook heel wat bloeddruk verhogende onderwerpen gedaan over hindoestanen in zijn programma’s.
  Chill out, niemand is volmaakt.


  Maak melding
 30. Prem maakt witte voetjes bij de bakra’s.
  Hij vergeet één ding; hij is en blijft een zwart hindostaan, een tweederangs burger.
  Die bakra’s lachen hem uit voor het feit dat hij zijn eigen “kleurgenoten afvalt”.
  Zo zijn er meerdere Prems in Nederland.
  Die zwarte kontelikker moet een keer hard op zijn bek vallen.

  Grt,
  van een hidostaan genaamd Faryal.


  Maak melding
 31. is dit wat je noemt een redi moesoe?

  terwijl de negers en k.oelies vechten sleept de witte man de bauxiet, hout en goud weg
  slaap verder surinamers


  Maak melding
 32. prem is opgevoed door een racistische moeder,die niet houdt van moslims, negers en de rest….junks in de familie en een zeer hoge pet van hindoes hoogste kasten…..dat hij djoeka’s bekritiseert ?….ach….de appel valt niet ver van de boom….

  een typische hindoe hindoestaan die man….ongelooflijk tolerant naar buiten…maar pikzwart huichelachtig van binnen…

  ferdy koper
  1/4 van alles (moslim,hindoe,blakka djoeka en mulatos)


  Maak melding
 33. A.U.B., anderen en Hindostanen niet over één kam scheren voor wat Prem heeft uitgelaten
  of niet.Daar is hij zelf voor verantwoordelijk.
  Ik,een hindostaan, meen te weten dat juist
  de meeste hindostanen achter onze Surinaamse voetballers staan en ook teleurgesteld waren in de selectiebeleid van Marco.
  Tot zoverre ik voorts weet was Prem een fervente aanhanger van de Suinaamse jongens.
  Ik begrijp dus niet wat er loos ging.
  Kalm aan iedereen ! Rustig ! Veel Hindostanen spreken nog steeds met trots en bewondering over Ghana en Ivoorkust en vragen zich af of Suriname een keertje zo ver komt.Bij de WK doen mensen weleens bepaalde foute uitspraken.We blijven broeders.


  Maak melding
 34. het is verbazingwekkend, dat men zoveel tijd besteed aan iets wat verdeelt. in suriname zijn de zaken zoals genoemd dagelijks merkbaar en als men over zaken spreek die betrekking hebben op de suri over een suri, dan zijn ze allemaal op hun lange teen getrapt. we zitten in nederland en probeer een middel te zoeken of te creeren om suriname te redden van wat daar gebeurt en dan met z’n allen opsodemieteren en daar onze tijd aan investeren i.p.v de boeven en moordenaars in het hoogste orgaan plaatsen. die koelie of blaka mang zijn in elke categorie ook aanwezig, ze kunnen ook likken zoals men dat opmerkt. in suriname likken velen om zijn positie te bereiken en dat is niet toegeschreven aan een kleur of ras, ze zijn een pot nat. dus gebruik de juiste taal, als je dat niet kan en je bent gepikeerd, houdt dan je kop dicht en ga tot tien tellen.


  Maak melding
 35. Wat zijn jullie allemaal idioten.
  Ano 2006 over koelie en kafri te praten.
  Werk aan de winkel om te intergreren.
  Denk aan je zelf wat je afkomst is en waar je nu bent/woont.

  mens is wereldwezen.


  Maak melding
 36. Prem wilde,belangrijk doen.Als hij had aangegeven dat 99,9% van de Surinamers, Afro-Surinamers zo je wilt, geen Oranje gevoel hebben,maar gewoon trots waren als er een Suriaamse voetballer in Oranje speelde was het beter te begrijpen.Maar neen meneertje wilde even die racistische Bakra napraten,hij dacht dan wordt ik als hun gelijke gezien, me marsssssss dagoe Prem.Reken maar dat je in de bakra`s hun ogen nu minderwaardig bent geworden.
  Maar tja, de hindustanen zijn een slijmerig volk,idd als je samen met ze werkt,proberen ze je zwart te maken bij de bakra`s,hahahaha gelukkig vinden de bakra`s ze ook slijmerig,ik kan het weten ik werk met ze.

  Maar laat Prem niet proberen zich op Kwakoe te vertonen,die slijmbal,als ik hem daar tegen kom, maak ik hem echt met de grond gelijk,niet fysiek,maar verbaal echt waar,ik hoop dat anderen dat ook doen,want Prem is zo een slijmbal dat ik zich onder de Afro-Surinamers zou durven te vertonen.


  Maak melding
 37. Waarom verbaasd mij dit helemaal niet. Nu weet ik dat er meer donkere mensen in Hol. een identiteitscrisis. Zodra ze denken dat ze slim zijn denken ze ook dat ze blank zijn. Prem is geen voorbeeld allochtoon. Die onzin die hij vaak uitkraamt is niet de moeite waard om naar te luisteren.

  Prem heeft vast een familielid die een balletje kan trappen. Aangezien van Baster het WK als warming up heeft gebruikt voor het EK. Dacht Prem zeker kans te maken door op deze manier te slijmen.

  Die stomme excuus koelie

  Hij vergeet dat hij te zien is op de NPS, een allochtone zender, en niet bij de tros “de grootste familie van Nederland”.

  Sommige koelies zijn echte zwarte judassen. Waarom nou??? Als zwartjes onder mekaar moet je elkaar toch steunen, waarom kunnen we niets voor elkaar betekenen in deze maatschappij

  Is dit het goede wat Pim Fortuijn ons heeft nagelaten.


  Maak melding
 38. Ik vind dat iedereen zijn of haar mening mag hebben, ik vind PRem wel tof omdat hij gewoon zijn mening uit, en zodra het goed gaat met iemand dan heb je altijd weer van die playa hata’s die het mensen niet gunnen. TJa het is heel erg als je als mens zijnde niet tevreden bent met jezelf en altijd jaloers bent op een ander. Veel surinamers zijn gefrustreerd en inderdaad vooral de zwarte mensen, altijd negatief, vind je het gek dat je leven niet gaat………
  Zoals ik al zei ik vind Prem heel erg tof, hij wordt tenminste niet geleefd en zegt wat hij wil.
  Vooral al die gefrustreerde zwarte mensen heb ik 1 boodschap : ga terug naar Suriname als het je hier niet bevalt, donder lekker op.
  Als je het eens bent met zwarte, dan ben je tof, als je anders denkt/doet of hetzelfde mening hebt als de witte mensen dan ben je gelijk een bounty of een hielenlikker, waar slaat het allemaal toch op.
  Beste PRem ga lekker zo door en al die gefrustreerde…….ach zekosten gewoon teveel energie…..

  Met vriendelijke groet,

  Monique


  Maak melding
 39. wat een fatoe mensen. een koelie die zijn mening geeft over een neger. Is dit zo vreemd? In Suriname worden wij dagelijks met zulke benamingen (dus geen afro surinamer maar doodgewoon neger “negre”of “blaka mang”)geconfronteerd.
  Zelfs negers bezondigen zich hieraan (a k..lo blaka man of a p..p p..g blaka man enz).
  Waar maken wij ons dus druk over. Edgar, Clarance, Patrick lachen zich krom want ondanks dat zij niet zijn geselecteerd “verdienen”zij een aardig ruim belegd boterham.
  If deng mang wan play dan meki deng play djie Sranang want color no e mekie neks uit.
  Prem jij hebt gelijk en Marco het is jou goed recht te selecteren wie je wilt. Maar Marco je moet niet gaan beledigen hoor.


  Maak melding
 40. Allemaal vooroordelen van jullie over een persoon, nu toevallig Prem.
  Zie hem als een individu die gewoon zijn vrije mening uit; gewoon hoe hij dingen ziet en beleeft. Het heeft niets met wiite voetjes te maken. Als mens mag een ieder zijn mening uiten, vandaar dat jij ook in een democratisch land zit; net als hij.


  Maak melding
 41. Beste Prem,

  laat de mensen maar kletsen uit hun nek.
  De beste stuurlui staan aan wal zoals bekend.
  Jij durft de dingen te zeggen hoe het is.
  Zo hoort het; jij hebt lef, anderen blaffen slechts van de kant. Trek je niets van de negatieve commentaar van mensen die zich surinamers noemen maar in hart en nieren het niet zijn. Ga door met je werk; je doet het fantastisch


  Maak melding
 42. Radhakishun heeft jullie mooi beet!
  Doe hem na… en wordt suc6vol!
  Gaat jullie niet lukken…want deze groep denkt aan wat eten we vandaag…morgen zien we wel……. geen VOORuitgang!
  Ga studeren/bezoekt universiteit../ stuur je kids naar bib..en wordt wat…
  Radhakishun is universitair opgeleid… velen die heer kletsen kunnen hem niet nadoen………..Minder naar Dansi en Bingo!!


  Maak melding
 43. Dames en Heren,

  Ik hoop dat mijn reactie de laatste is. Stop ermee. Besteed er geen aandacht aan, wat daar is het de meneer om te doen, zodat hij jullie/onze reacties weer kan gebruiken voor één of andere talk show. We we laten ons niet meet gebruiken. Als Prem vindt dat Marci geniaal is dan is dat zijn mening, en daar heeft hij recht op. Ik vind Marco een racist, en alles wat Davids heeft geschreven, en nog meer heb ik een jaar geleden gepubliceerd in de spits, en het is allemaal uit gekomen. We moeten blij zijn met Marco, want het zou ons pijn doen als Marco Davids en Seedorf had meegenomen naar het WK en zij WEER de schuld zouden krijgen van deze deceptie. We weten allemaal dat Nederlanders geen repect hebben voor het hetgeen een ander heeft gepresteerd, laatstan het geen een allochtoon heeft gepresteerd, dus kom op mensen ‘Deal with it’. De nederlandse media is de meest oppotunistsche van allemaal. Ze hadden ze Zidane 2 weken teug afgeschreven, en nu is hij ‘Le Grand Patron’. Mensen ergere je er niet aan, maar leer er mee omgaan, want als jij je ergert doe je alleen jezelf, want zij hebben er geen last van. Hier maar enkele historische feiten om jullie te helpen herinneren met wie jullie te maken hebben

  Wie heeft als allerlaatst in de wereld de slavernij afschaft?

  apartheid: welke taal is dat?

  Als je Nederlands praat in Zuid Afrika wordt je door de blanken verstaan?

  Het antwoord op al deze vragen is JA.
  dus mensen Deal with it en laat je niet van je doelen afhouden. En laat niemand tegen je zeggen dat je dan maar naar je land terug moet, want toen zij on ons land zaten zijn ze ook pas gegaan toen zij dat wilden

  Land genoten I Love you!


  Maak melding
 44. Heb de uitzending van Prem niet meegekregen, dus kan ik daar ook geen mening over geven.
  Wat ik wel wil aanhalen, is het volgende.
  De afstammelingen van de slaven in Suriname willen geen negers genoemd worden maar afro-suri’s. Ze willen met respect bejegend worden. Maar deze afro-suri’s hebben totaal geen respect voor de hindoestanen. Wij worden bijna altijd koeli’s genoemd.
  Respect moet je verdienen en niet afdwingen.
  Zolang de afro-suri’s ons hindoestanen koeli’s blijven noemen, krijgen ze van mij geen respect.
  Het zijn altijd maar die koeli’s die alles fout doen. De afro-suri’s vinden zichzelf heilig. No way.
  Suriname zal nooit een hoogontwikkeld land worden, teveel discriminatie onder alle suri’s. Denk daar maar eens over na.
  Tja, als Prem bepaalde uitlatingen heeft gedaan over de afro/suri’s, ik kan ook uitlatingen noemen gedaan door afro/suri politici over de hindoestanen.
  Geen hielenlikkers onder de afro-suri’s.
  Laat mij niet lachen.
  Wat een zielige vertoning, surinamers word eens volwassen.
  Het is en zal altijd een rotzooi blijven in Suriname.

  Prema


  Maak melding
 45. Daar gaan ze weer: de hindostanen en de creolen. Vreemd genoeg zijn ze op Nederlandse bodem racistischer dan in Suriname zelf. Waarschijnlijk iets te maken met de situatie in de jaren zeventig, toen ze richting Nederland vluchtten. En daar zaten ze weer: de koelies en een blakamans naast elkaar in dezelfde klm jumbo – op de vlucht naar Holland omdat met in Suriname anders bang waren voor elkaar …. ra ra ra. Niks nieuws onder de zon dus …


  Maak melding
 46. Het komt ervan als je teveel drinkt want dat weten we alleemaal dat deze man een zuiplap is net als wijlen zijn oom.Dit soort mensen komen ongevraagd dingen over anderen vertellen om leuk over te komen….Typisch dronkemans taal.


  Maak melding
 47. Zo zijn de Hindustanen,Redimoesoes, gelijk de indonesiérs en wat heeft het de indonesiérs toendertijd opgeleverd?.Prem je zou eens dat boek van Mutalulli moeten lezen, want volgens mij ken jij de Nederlanders niet.
  Mutatulli verhaalt in zijn boek wat ze met het indonesisch volk hebben gedaan en met hem toen hij partij trok voor het indo-volk.Ook een beetje bang om werkelijk je mening te poneren.
  Wat dat betreft zou dhr.Spong zulke uitlatingen nimmer bezigen.Ook een Surinamer,maar hij heeft veel respect en waardering onder zijn clienten hier in Nederland.
  Dhr Spong hoeft daarom geen rare uitlatingen te doen om de bovenste tree te halen of zich geaccepteerd te voelen.Wat doet Ned. toch met zijn allochtonen.
  Het is het zoveelste bewijs dat hindustanen een achterbaks en geslepen volk is, gelijk de Nederlander. Wat dat betreft soort zoekt soort.
  Het moet ook weer een leerles zijn voor de Creolen om voorzichtig met deze mensen om te gaan.Mijn boodschap aan de creolen is,koop niet bij de hindustaan,want ze leven grotendeels van onze producten.
  Langzamerhand moet het besef groeien dat onze kinderen in de toekomst onze eigen blackproducts moeten gaan verkopen.
  Laten zij hun rotie en barra zelf verkopen.


  Maak melding
 48. Zoveel mensen zoveel meningen. Ga in de gevangenissen van Suriname kijken en dan zul je zelf wel zien welke bevolkingsgroep daar het meest vertegenwoordigd is. Zolang Hindoestanen en Negers elkaar gaan afkraken zal je niks ermee bereiken, wie had voor de onafhankelijkheid gestemd in Suriname en wat is er geworden van dat land tot nu toe. Welke ras in Suriname pleegt het meeste roofovervallen, verkrachtingspartijen, moordpartijen enz. enz. en welke ras is daar meestal het slachtoffer van, check dat ook even na, Prem mag zijn mening uitten zoals iedereen in een vrije democratie, dat mag hij doen zonder vermoord te worden in december, door een dicatoriale idioot.
  Ook al is zijn mening niet de mijne. Zoveel mensen zoveel meningen, waarom moet je iemand doodwensen voor zijn mening, daar moet gewoon over gepraat kunnen worden.


  Maak melding
 49. Ik stop er mee , ik heb geen zin om over koelies en nikkers te ouwehoeren. ik ga liever een eindje wandelen. jammer dat er van die domme figuren ook zonodig moeten reageren. Die Prem is inderdaad het spoor bijster, dat is jammer , maar als ik de reacties allemaal zo lees, dan zijn er nog genoeg prem’s onder ons.
  Nog even ….en het gaat helemaal niet meer over Prem, maar over Hindo sur en AFRO sur.
  Succes er mee.

  Marron

  Marron


  Maak melding
 50. heel veel reacties, ik hoop dat die Prem ze ook zal lezen, hij is gewoon een ongeschoolde man die graag naar de pijpen van de blanken danst en die denkt dat hij blank is, hij is gewoon iemand die op een dag heel hard zal vallen en zijn les op een harde manier zal leren.


  Maak melding
 51. Veel Hindostanen spreken nog steeds met trots en bewondering over Ghana en Ivoorkust en vragen zich af of Suriname een keertje zo ver komt.

  Wie niet waagt, die niet wint.
  Gewoon je Nederlands paspoort inleveren en ophoepelen. Wie durft?


  Maak melding
 52. ik weet niet percies waar het over gaat maar toch een reatie,als het over Perm gaat dan heb een mening klaar.hij draait door of hij media ziek!!!


  Maak melding
 53. Realist,

  Ik ben het 100% met jou eens dat wij in een DEMOCRATIE leven en dat een ieder zijn mening moet kunnen ventileren. MAAAAAAAAARRRRR het is de manier waarop je dat doet, de woorden die je gebruikt. Toen wijlen van Gog het woord Geitenneuker naar de Marokkanen had gebezigd, stond ook half de wereld op zijn kop.Nu jij dan weer,verklaar me zo’n reactie van de Marokkanen.
  Alleen wanneer het zwarten aangaat dan komt men met argumenten z.a. ze zijn te gevoelig, je mag niets meer over die mensen zeggen want dan discrimineer je enz. enz. Allemaal argumenten waar Jan en Alleman zich achter verbergen, zodat zij Zwartvolk kunnen koeieneren. Wel wij pikken het niet meer en eisen ook Respect.
  Prem heeft toch niet alleen de lagere school doorlopen dus hij had het moeten weten.
  Ik heb niets tegen Prem, want zijn soortgenoot Anis Ramdan daar lees ik ook boeken van en lang niet altijd ben ik met hem eens, maar ik zal niet roepen in een intervieuw die ‘Koelie’Ramdan schrijft alleen maar shit.Hij heeft zijn mening en ik heb mijn mening en dat kun je op een beschaafde manier aan elkaar laten weten.
  Grof word ik naar naar andere bevolkingsgroepen als ik bemerk dat zij KEER op KEER de Afro-suri belachelijk willen maken door zichzelf beter voor te doen dan dat zij in werkelijkheid zijn,waardoor de ONWETENDE WITTE de vooroordelen voor WAAR aanneemt en verhalen een eigen leven gaan leiden.
  Als je het moet geloven zijn hindustanen in Suri de beste bevolkingsgroepen want ze maken iets van hun leven, hebben altijd werk, zijn vooruitstrevend, ze stelen niet enz enz.Het zijn altijd de creolen die in een kwaad licht word gezet. En soms ben ik het ROEREND met jullie eens, maar het moet niet zo zijn dat er geen één creool nog in jullie ogen deugen.
  Jullie willen het gewoon niet zien. Fijn dat Prem en anderen succes hebben in Nederland, maar kijk ook naar wat creolen in nederland hebben gepresteerd. Je hoeft alleen maar naar het voetbal te kijken. Dankzij creolen, weliswaar gemengd bloed maar die hebben het Ned. voetbal op de wereldkaart gezet.Al deze jongens van creoolse afkomst hadden hun carriére niet verder kunnen uitbouwen in het ‘kleine, jaloerse, stiekeme, een ander niksgunnend Nederland’stuk voor stuk succesvol in het buitenland met alle tegenslagen erbij.Nederland ( hoewel ik er prettig woon en werk is een vreselijk AFGUNSTIG LAND en je hoeft elke bevolkingsgroep te vragen en je krijgt dezelfde antwoord. Maar ja,Prem vroeg of laat kom je er zelf achter.


  Maak melding
 54. Oef, daar word je niet vrolijk van, van bovenstaande reacties. Triest om nog maar eens te moeten constateren dat (te) veel Surinamers in termen van ras denken. Prem kan een irritante betweter zijn en een botte ‘boer’, maar wie hem (en z’n onderwerpen) een beetje volgt weet dat hij geen racist is. En zich ook zeker niet omhoog probeert te likken bij de Hollanders. Flink wat bakra’s vinden hem door z’n felheid en manier van optreden óók een irritante luidruchtige betweter. Ook sneu die reacties mbt Het Racistische Nederland en de racistische samenzwering van De Nederlandse Media. Jezis, wie dat echt gelooft, heeft z’n eigen werkelijkheid geschapen. Uiteraard zijn er in ptata kondre hardcore racisten, maar gelukkig is de meerderheid ‘mens’. Anders zou ik hier niet kunnen leven.

  Juri (Bakra met Surinaamse vrienden)


  Maak melding
 55. Laten we het zo stellen, als Jurgen Raymann,zo over de Hind.had gepraat,huh mie gadooo,dan had je ook de zelfde reactie`s gehad van de Hinustanen.
  Maar Jurgen is geen slijmbal,en ziet iedereen als Surinamer,gelukkig maakt hij geen onderscheid tussen,creolen,hind.jav,chinezen enz.
  Sisi, ik hoop ook dat ie op Kwakoe langskomt,als ik hem zie krijgt ie het VOL.
  Wat een kontelikker,maar vergeet niet dat niet alle bakra`s het eens zijn met Prem,ze zien het slijm heus wel van zijn gezicht afdruipen.


  Maak melding
 56. Ik denk dat Prem een grote denkfout maakt door te concluderen dat wij ervan uit gaan dat het ons alleen maar om de zwarte jongens gaat. Als ik het goed begrijp, maakt het Surinamers, tenminste mij, niet uit of het nu om een zwarte creoolse voetballer of een zwarte hindostaanse, javaanse voetballer gaat. Ik zeg hier nadrukkelijk zwart, omdat Prem moet begrijpen dat ook hij zwart is. Oh ja, dat is hij inderdaad!!


  Maak melding
 57. Voor alle duidelijkheid:
  De zwarten zijn niet alleen op het sportveld, de dansvloer en vooral niet alleen in de kroegs te vinden. Ook in de kamer, nee niet de slaapkamer, maar de 1e en 2e Kamer!!! Hoeveel Hindostanen lopen daar rond? Op zoek naar Oedraysing Varma?? Die zit verstopt tussen de lakens!!!


  Maak melding
 58. Ai baja, als de blanken al deze meningen lezen, lachen zij zich een bult.
  Ikzelf lach om al dat gescheld op de hindoestanen.
  I.p.v dat alle suri’s de krachten bundelen en door eendracht en saamhorigheid Suriname gaan opbouwen, vliegen ze elkaar om het minste en geringste in de haren.
  De 1 verwijt de ander van asociaal gedrag, steek je handen maar eens in je eigen boezem.
  Mensen je hebt elkaar allemaal nodig, dus wees wijs want met schelden kom je niet ver.
  Wat betreft het voetballen.
  In 1974 en 1978 heeft Nederland zich al gepresenteerd aan de wereld zonder dat er maar ook 1 surinamer in die elftallen heeft meegedaan.
  Dus faradba leer eerst de voetbalgeschiedenis van Nederland goed kennen, eer je beweert dat de creolen het Nederlands voetbal aanzien hebben gegeven in de wereld.
  Ai ai ai de creolen willen ook alle eer voor zichzelf opeisen. Maar gelukkig zijn er onder de creolen ook goeie mensen net als onder de hindoestanen. Dus kam niet alle hindoestanen over 1 kam.
  Ik kan ook genoeg vooroordelen noemen over de suri-afro’s, maar ga me niet verlagen tot het niveau van jullie.
  Prem schijnt zich negatief uitgelaten te hebben over de suri-afro’s en wat doen zij?
  Precies hetzelfde als Prem, dus zijn ze ook geen haar beter dan hij.
  Wie is er nu wel geschoold of ongeschoold???

  Prema


  Maak melding
 59. Een kans voor suriname om een keertje deel te kunnen nemen aan een WK voetbal is de afro surned een dubbel paspoort te verlenen als de anderen ( Ronaldo van Portugal bezit daarnaast ook de Braziliaanse paspoort) alleen de sur. overheid beseft nog steeds niet dat dubb. nationaliteit alleen maar goed is voor het land suriname. Al op sport gebied kan suriname op de wereld kaart gebracht worden ( v.b. voormalig atlete L.Vriesde)Zolang sur. geregeerd wordt door een stelletje leeghoofden gaan de afro sur/ned altijd beledigd voelen als ze worden aangesproken op hun gedrag.


  Maak melding
 60. Ook ik heb die beruchte uitzending niet meegemaakt….maar Prem….

  >> Kijk in de spiegel en herhaal wat j zei over afro suri’s…
  >> Zeg eveneens ditgeen tegen een afro-surinaamse advocaat…
  >> Zeg dit op de laatste dag op het kwakoefestival in a’dam…om ‘debatten’ aan te gaan…
  >> Zeg dit op het alida of miss ndjuka contest in su…
  >> Zeg dit tegen dhr J. With kritische boekenschrijver….en zeer goed uit zijn woorden komend…
  >> Spreek nooit meer een surinaams woord uit van direct afstamt uit van de (zwart)afrikaanse taal….
  >> Ga nooit meer naar ‘apen’-land alhoewel ik nog nooit een aap met glad haar heb gezien…mocht j met ‘apen’land, creolen bedoelen…
  >>of ga naar de kern>>>>>> zeg het tegen bogarde>> >….die n complex in su heeft laten bouwen voor alle in su wonende kinderen>> of tegen kluivert….topscorer alllllller tijden vh ned elftal….en hij heeft zooooolang het oranje shirt niet gedragen…

  Ten einde: zeg het tegen Allah (Jah)we God Vishnu Shanti Budha en wt nog meer ….krijg j geen antwoord >>> luister dan GOED naar j geweten en j hart en je zal het antwoord/weerwoord vinden….

  Amen


  Maak melding
 61. Ontwikkelme (1:02), ik zal het je nog sterker vertellen, onze voetballers hier hebben niet eens een Surinaams paspoort nodig om voor Sranan te mogen voetballen.

  De FIFA heeft sinds enkele jaren de regels versoepeld. Er moet wel een “band” met het land bestaan en ze mogen nog geen interlands (senioren) voor een ander land hebben gespeeld in een officiele FIFA wedstrijd.

  Een voorbeeld hierin is Birchall van Trinidad, hij is gewoon een blanke engelsman, maar zijn moeder (ook Engels) is ooit op Trinidad geboren.
  Dat was voldoende om te mogen spelen voor de Soca Warriors.

  SVB, yu e sribi.
  Wie krijgt deze gasten wakker?


  Maak melding
 62. niet uit schelden toch . denk eens goed na door wie zijn wij eigenlijk in nederland beland, als suriname niet onafhankelijk zou zijn dan zouden misschien 10 procent in nederland wonen, wie heeft suriname onafhankelijk gemaakt,ik zelf geef geen antwoord , zeg jij het maar , en wat voor ras was het weer ???????????


  Maak melding
 63. Prema,ik heb allen blanke vrienden om me heen,ik heb ze ,en ze lezen nu nog steeds de meningen,en ze vinden Prem een LOOSER,en een GORE SLIJMBAL.
  Kijk een blanke houdt er niet van als de ene zwarte tegen de andere zwarte zegt ZWARTE,ze hebben het over Prem.Als we in Suiname zijn ja me blanke vrienden gaan sedert 3 jaar mee is een ieder een Surinamer,ook als we in Den-Haag zijn is een Hind. een Surinamer,dus wat lult Prem,denkt ie nou echt dat de blanken hem blank zien???????? hahahahahha Ja misschien in zijn dromen.


  Maak melding
 64. …Hemeltjelief zeg…ooeeeffff..ik ben totaal verbijsterd van alle reacties….vreselijk is het..hoe diep de wederzijdse haat tussen twee groepen van eenzelfde bevolking geworteld blijkt…het is enkel…bittere haat..wrok…rauwe minachting..afschuw…grenzeloze vernedering…ziekelijk wantrouwen en vooroordelen…enz..enz…vul zelf maar in…Deze reacties zijn eigenlijk hoogwaardig voer voor psychiaters en psychologen…Laat dit een signaal zijn voor alle culturele werkers,opvoeders,ouderen,sociaal maatschappelijke werkers en allen die met vooral suris werken en omgaan ernstige aandacht aan deze diepliggende ziekte schenken en behandelen….Indien niet,…dan is de kans reeel aanwezig dat onder grote hilariteit van de blanke samenleving, met regelmaat ,geweldadigheden tussen delen van een broedervolk kunnen gaan ontstaan…En dat zou voor iedere oprechte suri de allergrootste schande en vernedering zijn….en wellicht tot onherstelbare schade in de samenleving leiden….Waarom niet gewoon beginnen met een landelijke open en eerlijke discussie tussen vertegenwoordigers van beide etnische groepen , uit alle sociale lagen, en daar dan,buiten het zicht van de blanke, zo nodig de gal naar elkaar uitspugen….zodat aangehoord kan worden waar,waarom en hoe diep het probleem zit en hoe pijnlijk en ernstig het is….. Doen mensen ….alvorens een joegoslvische toestand hier uitbreekt met alle trieste gevolgen van dien en ons voor goed uit elkaar drijft….De geschiedenis zal u hiervoor blijvend eren………


  Maak melding
 65. Neen ,Sarka,in Suriname, wordt er niet zo een drama van gemaakt,ik vind dat de Surinamers in Suiname een eenheid vormen.Het zijn de Surined,die het woord racist hebben geleerd in Nederland,en daarmee aankomen bij tij en ontij.We stonden bekend als een vredelievend volk,dat alle groeperingen naast mekaar leven,maar echt De Surineds verpesten het steeds.Die willen de bakra`s nadoen,met het neerhalen van elkaar,die bakra`s kletsen over de Marokkanen,Antilianen,Turken en nu de Asielzoekers.Maar tja,ze gaan me aanvallen hier,dus chup ik .


  Maak melding
 66. Angry,

  De blanken lachen de suri’s uit, dat zij elkaar zo grof uitschelden.
  Je vindt dat blanken er niet van houden dat de ene zwarte de andere zwart noemt.
  Ben je het er wel mee eens dat blanken de zwarten zwarten noemen.
  Niemand heeft het recht een ander om huidskleur te veroordelen.
  Weet wel dat het de blanken zijn die ermee zijn begonnen. Nogmaals ik heb dat programma niet gevolgd, dus kan daar geen mening over geven.
  Maar de meningen die ik lees zijn verre van beschaafd, op een enkele na.
  Dus zijn die reageerders net zo erg in hun uitlatingen (misschien nog erger) dan Prem zich heeft (zou hebben) uitgelaten.
  De afro-suri’s/suri-afro’s* voelen zich nu weer gediscrimineerd. Zelf zijn ze daar ook heel goed in. In 1 van de vele columns geschreven door J. With, las ik hoe de stadscreolen de boslandcreolen discrimineren.
  Zo discrimineren de hindoestanen ook onder elkaar. Ook de blanken onder elkaar doen dat.
  Ik wil duidelijk maken dat er zolang als de wereld bestaat, geen respect is voor elkaar of men nu chinees, indiaan, blank of wie dan ook is.
  Marron ik geef je gelijk, reageren heeft geen zin meer.
  Dus bij deze mijn 3e en ook laatste mening.
  Het gaat jullie allen goed.

  Prema


  Maak melding
 67. Ik kan me niet voorstellen dat men dit alles zo racistisch vindt en ook zo heftig op reageerd.

  Ik zal wat extra info geven.

  Mischien heeft die man nog Trauma van Bouta periode.
  Hun radiostation radika is toen in de fik gestoken door bouta en ze moesten vluchten uit hun vaderland.
  En ik kan me voorstellen van wat je in jaren heb opgebouwd in een keer verdwijnt.

  Maar dat moet geen reden zijn om zo rancuneus te handelen.
  Wij Surinamers weten heel goed, en ik heb zelf elke keer ook geuit tegen de nederlanders dat Marco een keer wou laten zien dat het nederland zonder de buitenlanders, met name surinamers ook kan winnen en aan de top komen.
  Het resultaat spreekt voor zich.
  Is Cocu nog niet zo oud???????.

  Ik denk eerder dat Prem gewoon van zijn trauma af moet en als een echte kan-kan surinamer moet gedragen.
  Voor het verwerken van zijn trauma moet hij een ontmoeting hebben met bouta en de nog andere levenden uit die tijd.
  maar niet alle afro surinamers moet hij erbij slepen.
  Laten we begrip hebben voor mekaar en niet zo in de haren vliegen wanneer iemand zo reageerd.
  Ik weet zeker dat prem het niet meent maar als voer heeft gebruikt voor die bewuste podia om zijn dag leuk te maken.
  maar hij weet niet dat hij andersmans dag heeft verpest.
  We leven verder als sranang-man.

  vrede vrijheid en respect.

  barca


  Maak melding
 68. Klopt ik zie in Prem helemaal geen racist, hij maakte een grapje erover en dat is logischerwijze bij sommige creolen de verkeerde keelgat ingeschoten, hij is meer een van degene die juist het rascisme wil bestrijden kijk maar naar zijn programma premtime, dus hierbij bied ik me excuses namens Prem aan, aan alle zwarte Afrosuri’s, die zich beledigt voelen, vergeef hem aub.

  Als je een belgenmop verteld wil het niet zeggen dat belgen dom zijn en zo ook met djoekas. En als de ene ras de andere ras probeert te vernederen zal je natuurlijk reaktie verwachten.

  Een advies aan PREM: maak geen grapjes over zwarte Afro Surinamers, je weet dat een heleboel van ze maar een kort lontje hebben en het kan je duur komen te staan als je naar prachtig suriname op vakantie gaat, kijk maar naar wat bouterse gedaan heeft en wij als hindoestanen zijn trots op jou, we willen je niet kwijt.

  En hou op met zeuren over die surivoetballers want het komt wel goed, zodra er weer uitblinkers zijn, ik zie er op dit moment geen enkele, sorry, dat is mijn mening en bij de blanken zijn die er trouwens ook niet. Op Edgar Davids na zijn het naar mijn ogen alleen maar gelijk waardige spelers en omdat het een nederlandse elftal betreft logisch dat Marco, dan voor blank kiest, als hij ooit trainer van Nigeria ofzo wordt lijkt het me zeer sterk dat hij 11 blanke negerianen gaat opstellen.


  Maak melding
 69. Prem is iemand die graag zelf hoor praten. Hij denkt dat hij de wijsheid in pacht heeft. De appel val niet ver van de stam. Zijn vader was ook een racist. Hij had destijds een HINDOE partij opgericht. Met hun eigen radio station hebben ze al jaren een racistisch programma’s
  uitgezonden tot dat Desi mannen het zwijgen heeft opgelegd. Ik ben een koelie maar Prem denkt had hij een bakra is. Bakra is hij niet, maar wel een likker van eerste orde. Als ooit een oorkonde voor likkers worden uitgereikt dan komen mensen als Hirshi ali, Prem, Elian en anderen in aanmerking.

  Koelie


  Maak melding
 70. Als Prem inderdaad gezegd heeft dat hij weer in “apenland” op familiebezoek of vakantie is (Suriname), moet hij duidelijk maken wat hij daaronder verstaat.
  Als hindoe moet Prem weten dat Hanuman de apengod is van het hindoeisme.
  In feite beledigt Prem dus het hindoegeloof met zijn uitlating vooral vanwege het feit dat het hindoeisme door een groot deel van het Surinaamse volk wordt beleden.


  Maak melding
 71. Julie moeten het artikel goed lezen.
  Wat heeft hij precies gezegd wat voor racistische uitlatingen heeft hij gedaan omtrent onze negerbroeders?
  Ik snap jullie heftige reactie niet, als je niet weet wat Prem precies gezegd heeft.
  Dit lijkt precies op een kranteartikel waarbij later blijkt dat het totaal uit zijn verband gerukt is en dat het volk zijn/haar gal gspuuud over Prem en dat later blijkt dat hij totaal iets anders heeft gezegd. Immers het bovenstaand artikel vertelt toch ook niet alles in detail?
  Waarom dan zulke heftige, racistische en beledigende racties omtrent een bepaalde bevolkingsgroep?
  Mijn betoog lees goed en wacht op een reactie van Prem zelf of zoek zijn webstite of email en vraag om een reactie van hemzelf.

  Blakamaribo


  Maak melding
 72. Die goeie man heeft een z.g.syndroom .
  Er bestaan 2 soorten van rassen op de wereld;
  1)De Kaukasische Ras.(Blanke ras,europese)
  2)De Negroide Ras.(Afrikaanse ras en overige donkere ras,niet blank).
  Tot welke van die 2 rassen behoort hij?
  U zegt het maar.


  Maak melding
 73. Heb de meningen gelezen.Word gegeneraliseert. Men vind dat als iemand zijn mening geeft.Dan ben ik niet verantwoodelijk voor.Want ik ken hem niet.bovendien ben ik ook niet altijd eens met hem. Maar heb respect voor andermans mening. Men wenst u veel geluk.


  Maak melding
 74. Ik weet niet hoor, maar volgens mij had hij het in dit geval specifiek over de PROGRAMMAMAKERS v een zender die gefrustreerd zijn en liepen te klagen over MvB, niet over Afro Suri’s in het geheel.

  Wat iemand al zei, als hij echt een racist was, zou het mij niet logisch lijken dat hij bij een benefiet programma voor Suriname was betrokken, aangezien het m.n. marrons warenn die daar hun huizen en eigendom kwijtraakten door die watersnood. Maar goed


  Maak melding
 75. ik spuug op mensen zoals prem,hij wil hier in ned jopie popie spelen maar hij is en blijft een allochtoon.komt zogenaamd voor de zwakkeren op en ondertussen je eigen volk uitmaken voor alles wat fout is.je hebt meer van die ellendelingen die lopen te vertellen dat ze in india zijn geboren,please alsof india beter zou zijn dan su.ze moeten hem met veren en pek besmeuren en op straat loslaten.en die blazuu ook een pot nat als prem.blijven jullie weg uit su,ze hebben jullie daar niet nodig.blijven jullie bij jullie ptata vrienden.verraders. leggs


  Maak melding
 76. Als men goed begrepen heeft en goed gelezen.Dan zegt prem wat hij gehoord heeft.Wat is er om daar op boos te worden. Zou het niet goed zijn om daar over te cominiceren.Het goede nieuws is dat de meerderheid altijd democratisch is. gelukkig maar. God zij dank


  Maak melding
 77. Ik begrijp Prem zijn belediging aan de afro-suri’s; Prem voelt zich namelijk behoorlijk gefrustreerd om het feit dat er nog nooit een hindoestaan is doorgedrongen tot het top voetbal. sterker nog de hindoestaan speelt in geen enkele sport een rol op wereld niveau. volgens mij is dit de oorzaak hiervan hun diep gewortelde jaloezie op de mensen van afrikaanse afkomst. heb medelijden met Prem en zijn medestanders, wij hebben genoeg roll models in de sport, cultuur, amusement en politiek waar we trots op kunnen zijn.


  Maak melding
 78. De ouders en de rest van de familie Radhakisun pleitte in de zeventiger jaren van de vorige eeuw via haar radiostation Radhika voor een etnische afscheiding van district Nickerie ( lees hindostaanse Surinamers) van de rest van Suriname.
  Prem heeft dus in zijn opvoeding van huis uit geleerd dat het beter is om (a la dewanand) gescheiden te leven van de creoolse surinamers.
  Dat betekent dat hij al die jaren ontzettend zijn best heeft gedaan om niet te laten blijken dat hij een etnisch denkende sranangmang is. Hoeveel moeite moet dat hem niet gekost hebben? Waarschijnlijk lukte dat hem door het overmatig gebruik van alcohol en daarbij ook nog het regelmatig aanspreken van een lijntje. Maar hoelang kon hij zijn ware aard verbergen? Temeer daar hij beroepsmatig vaak in de scene is?
  Nu weten we dat hij niet anders is de doorsnee ouderwets denkende rascistische koelie. Tussen hem en die gek dewanand zullen daarom ook hechte banden zijn.


  Maak melding
 79. deze koelie is nog zwarter dan een neger dus zet hij zijn eigen voor schut met zijn uitspraken .ik ben niet onder de indruk van zijn uitspraken .hij is en zal voor altijd buitenlander zijn en blijven .hij kan zich wit proberen te schilderen hij zal een madras koelie blijven ,prim succes meer heb ik niet voor je .


  Maak melding
 80. Op een rustige manier in nette woorden kunnen de meeste Suri’s hun mening/kritiek niet geven. Altijd maar schelden.
  Daarin blinken ze uit. Bah bah bah!!!!!
  In de meeste reacties worden ook zaken aangekaart die absoluut niets te maken hebben met wat Prem eventueel gezegd zou hebben. Ook dat is de Suri’s eigen.
  Jullie moeten maar eerst goed leren lezen/luisteren en dan pas je mening uiten.
  Nu worden alle hindustanen voor achterbaks etc uitgemaakt. En hoevaak heb ik het woord koeli’s al niet gelezen. Wat een niveau en dan van Prem beweren dat hij dom is.
  Hoe kan een dom iemand nou advocaat worden.
  Heeft hij soms ook de docenten gelikt om zijn bul te behalen?
  Afrosuri’s (uitzonderingen daargelaten) noem de hindustanen geen koeli’s zoals jullie ook geen negers/nikkers genoemd willen worden.
  Jullie willen met respect behandeld worden, behandel anderen dan ook met respect.
  Omgekeerd geldt ook dat hindustanen de afrosuri’s met respect mogen benaderen.
  En als jullie vinden dat Prem heeft gediscimineerd, jullie doen het ook.
  Dus zijn jullie geen haar beter dan Prem.
  De pot verwijt de ketel dat hij zwart ziet.
  Zolang er nog in termen van negers/koeli’s gedacht en gesproken zal worden, zal er geen eenheid ontstaan onder de Suri’s en dus zal Suriname altijd een bananen republiek blijven.
  So sad!!!!!!!!

  Greetzzzzzz,

  Saya


  Maak melding
 81. Jongens, waar zijn we helemaal mee bezig. Zijn wij surinamers?? Nee dacht het niet, laten we eens een keer ophouden met zeuren over hindoestanen en negers. Wat doen de negers als ze iets hebben bereikt? Dan zijn ze Su vergeten. Een paar voorbeelden: Gullit, Rijkaard, Vanenburg en ga zo maar door. Kunnen die surinamers niet hun krachten bundelen en voor Su uitkomen. Nee dat kunnen ze niet. Negers gaan alleen voor het geld. Simpel.


  Maak melding
 82. I love blakkamaribo. Het zou ook mijn reactie kunnen zijn.
  TIP aan alle negers: ruk niets uit zijn verband,maar probeer begrijpend te lezen en probeer ook met krietiek om te gaan, want blijkbaar mogen jullie alles wat los en vast is zeggen over anderen met name de blanke medemens, maar owee als het andersom is dan heb je de (winti)poppen aan het dansen.Ik zeg wat ik wil en blijf zeggen wat ik wil, maak me niet meer druk om de donkere medemens want ze zullen tot in lengte van dagen nooit meer veranderen Jammer.


  Maak melding
 83. Zolang er nog in termen van negers/koeli’s gedacht en gesproken zal worden, zal er geen eenheid ontstaan onder de Suri’s en dus zal Suriname altijd een bananen republiek blijven.
  So sad!!!!!!!!

  De spijker op zijn kop


  Maak melding
 84. Beste sranang man,

  Iemand die teveel woorden nodig heeft om zich te uiten is iemand die onzeker is,…

  en dat is prem. te veel praten weinig doen..

  neem een voorbeeld van boutersse,

  DO not push a softman to far,..
  and boom na deze uitspraak a mang teki sranang abra.

  afzende: somo


  Maak melding
 85. trouwens het nationale voetbal elftal van Suriname bestaat sind mensen heugenis alleen uit afro-surinamers. Heeft ooit een afro-surinamer een poging ondernomen om het Surinaams voetbal elftal een weerspiegeling te laten zijn van de Surinaamse samenleving.


  Maak melding
 86. Lieve mensen,

  Hebben we nog steeds niets geleerd?
  Wij leven in een vrij en democratisch land prijs de Heer
  Prem ken ik redelijk goed. Een racist is hij zeker niet.Hij is wel de enige hindoestaanse creool die ik ken.Van Basten is niet geniaal. Maar een ding is wel zeker in dit team passen onze jongens niet.Jammer dat ze het zelf niet inzagen.

  Grego


  Maak melding
 87. Beste mensen,

  Het is toch zo triest om dit allemaal te lezen. Begrijpend lezen, heet dat.
  Wie is eigenlijk begonnen met het woord Afro??
  Dat zijn de Amerikanen. En ja hoor, wie neemt het over, wij Surinamers. We zijn Surinamers, zwart geel of rood. Waar blijft die eenheid???!!! Dit vinden de macamba’s heerlijk om te lezen. We moeten af van die negers, die koelie’s. Het is wij “Surinamers”.


  Maak melding
 88. “Er is één iemand die vindt dat Van Basten het goed heeft gedaan: Prem”

  “Van Basten wilde met de jonge spelers het voetbal terugbrengen bij het (…..volk)”.

  parade


  Maak melding
 89. Veel van u op deze site maken zich zelf schuldig aan hetgeen zij de heer Radhakisun verwijten. Wat een lange tenen; wat een overgevoeligheid.
  Ben benieuwd wie van de respondenten het bewuste programma waarin de heer R. optrad zelf hebben beluisterd.
  Wie zonder zonden is ………


  Maak melding
 90. Integratie in Nederland wil niet alleen zeggen : accepteren maar ook meedoen. Wat Prem heeft gezegd is mij niet bekend. De reacties zeggen veel. Er is weinig gedaan om de successen van Louis van Gaal als trainer van Ajax te analyseren. Hij heeft niet gelet op ras , maar op genetisch kwaliteit. En zie daar het succes. Van Basten wilde kennelijk zonder kleur in zijn elftal de titel halen. De ervaringen van anderen heeft hij kennelijk wel , maar met weinig aandacht bekeken.
  Als racisme wint , verliest de sport. Dat is een ideele reclame. Wat is nog van waar ?
  Verder is het handig te weten dat : wiens brood men eet, diens taal men spreekt. Dat is een oude gezegde,die in Surinaamse kringen veel gebezigd wordt. Ik weet dat dat individualisering van de maatschappij het gevolg is van welvaart. Men denkt een ander niet nodig te hebben, hoewel men wel afhankelijk is van een ander. Voor een brood moet je wel naar de bakker, voor je boodschappen naar de supermarkt. Het gaat hierbij om degene , die het maakt.
  Prem heeft zijn zegje gedaan, maar daarmee laat hij merken dat hij ingeburgerd is.
  Hij wil op niveau bepaalde bevolkingsgroepen uitdagen deel te nemen aan die ontwikkeling. Breekt er eentje door dan maakt hij zijn rasgenoten af of laat ze milieutechnisch werk doen. Daartegen kan niemand opkomen.


  Maak melding
 91. Na al deze meningen gelezen te hebben rest er voor mij maar 1 conclusie. Suriname is een mooi prachtig land maar zal helaas never en nooit 1 volk worden, ons mooie land ging na 1975 al naar de klote omdat sommige mensen vonden dat ze dat land beter konden besturen dan de hollanders, hahahaahah, hun bankrekeningen zullen nu al aardig gevuld zijn. Er zitten teveel rotte appels tussen de goeden en meestal zijn het de rotte appels die het voor het zeggen hebben, het zal nooit meer worden zoals het was. Een land waar de criminaliteit, drugshandel, moordpartijen, corruptie, rascisme, jaloezie, haat en nijd aan de orde van de dag is, wat gaat het naar toe vraag ik me af. Erg triest voor alle bevolkingsgroepen. Zwart, wit, bruin, geel of welk kleur dan ook, het had veel beter gekund. I.p.v. samenwerken, werken we elkaar tegen, en dat is altijd zo geweest.


  Maak melding
 92. Waarom zoveel aandacht aan prem radhakishun.
  Hij is verantwoordelijk voor zijn uitlatingen, hij heeft waarschijnlijk niet goed nagedacht voordat hij deze uitlatingen deed. Jammer!
  Verlaag je niet tot zijn niveau.

  Reggy


  Maak melding
 93. Mijn negerbroeders en zusters,

  Jullie zijn de ergste racisten lees wat jullie spuien over Prem terwijl het artikel geen gedetailleerde informatie weergeeft van wat hij precies uitgekraamd heeft.En jullie voelen je altijd gediscrimineerd waar ook ter wereld hoe komt dat eigenlijk?
  Mensen als jullie naar Suriname gaan kijk enkel naar zanderij hoeveel negers daar werken alle andere bevolkingsgroepen zijn op 1 hand te tellen.
  Kijk naar overheidsinstanties ook hetzelfde gedonder. Land opbouwers zijn de mensen die in de felle zon werken van’s, morgens vroeg tot s’avonds laat. Mensen van de overheid die werken van zeven tot even die hele dag niets doen geen moer uitvreten wil je me zeggen dat zij opbouwers zijn me mars noh.
  En maar schreeuwen dat ze gediscrimineerd worden in Ned. Wie worden in suriname gediscrimineerd? Of zijn jullie ook van plan om het sinterklaas feest af te schaffen net zoals het woord NEGERZOEN overigens vind ik het woord niet ongepast. Straks gaan jullie ook klagen waarom een voetbal, tafeltennisbal, volleybal, honkbal, korfbal,hockeybal en tandpasta wit is?

  Blakamaribo


  Maak melding
 94. weten jullien eigenlijk nog wat de hele isseu is van deze forum. Om jullie geheugen even op te frissen, het begon met uitlatingen van Prem. dat is inmiddels helemaal uit zijn verband gerukt, want ik lees dingen over van Basten en zijn jonge witte spelers en over discriminatie, maar 1 ding heb ik niet gelezen. Dat is om een ieder in zijn/haar waarde te laten en je niet druk te maken om wat een ander doet of zegt,want het leven is te kort om je met onzin bezig te houden.Ik lees alleen over bevolkingsgroep dit of dat en maar een vinger wijzen. Ik wijs 1 vinger en dat is naar mezelf. Laat een ieder zeggen wat hij/zij wil, ze mogen, wat ik ermee doe laat ik in het midden en ik geniet van al het moois in dit leven.En ik ben het zat om dat gemekker van die zwarte medemens steeds te moeten aanhoren. misschien zou een leuke hobby veel meer plezier en perspectief bieden dan het geweeklaag.


  Maak melding
 95. Ik zeg eerlijk dat ik het desbetreffende radioprogramma niet heb gehoord, weet dus niet wat er daadwerkelijk gezegd is en hoe het gezegd is. Ik kan er daarom dus totaal geen mening over ventileren. Maar mensen mensen, wat een ongelooflijke reakties hier op dit forum. Zowel van de creoolse als van de hindoestaanse kant. Koelie dit, koelie dat. Kafri dit, kafri dat. Zullen we het dan nooit leren. Ik dacht altijd, en dat willen wij anderen ook doen geloven, dat wij Surinamers een vredelievend volk zijn waar verschillende etnische groepen zonder onoverkomelijke problemen naast elkaar leven. En daar ga ik diep in mijn hart nog steeds van uit. Maar als ik 90% van de reakties hier op dit forum lees, dan tikt er een tijdbom. Ik hoop dat die bom op tijd ontmanteld wordt. Peace.


  Maak melding
 96. joh joh joh…….
  Weet je, die Surinamer in Suriname (dus die echt echte Surinamer)die denkt niet meer in deze termen. Mijn nichtjes en neefjes op de middelbare school praten niet meer over koelie, neger, jampa etc. Trouwen ze zijn ook helemaal mixed……
  Het zijn die zogenaamde Surinamers in Nederland die zeuren over het door Nederland gecreeerd probleem, verschil in Ras.


  Maak melding
 97. Het doet me zeer dat er zoveel heen en weer gescholden word als je ziet hoe sommige Afrosuri’s Prem en overige hindoestanen zomaar vervloeken is dat niet normaal. Maar als je het land effe in je fantasie gaat delen in twee stukken, de hindoestaanse zijde en de afrikaanse zijde welke denk je dat beter gaat draaien. De overige rassen even erbuiten gelaten. Nou ik denk dat de Afrikaanse zijde een soort ethiopie, sudan of kenya gaat worden, omdat KETIE KOTIE nog tien duizend jaar lang gevierd gaat worden ( dat betekent volgens mij, nooit meer hoeven te werken). De grootste gedeelte van de hindoestaanse zijde heeft altijd keihard op het zware land gewerkt en is dat gewend. Voor de andere zijde zal het effe wennen worden om zelf je boontjes te gaan doppen en ook echt te gaan werken, i.p.v. op kantoor te zitten en te teren op hindoestaanse rijst.


  Maak melding
 98. Afro Surinamers maken zichzelf weer compleet belachelijk, getuige de reactie van sommige figuren hier. Tje poti wat zijn jullie toch zielig. I’m a proud koelie, always have been always will. En Prem: je bent een grote aansteller.


  Maak melding
 99. Blacka Koeli,

  en ik denk dat als jullie zo prat op gaan dat jullie iets van Suri kunnen maken als het land is opgedeeld in twee zones, dan hadden jullie niet als gastarbeiders naar Suri moeten komen, of meteen terug moeten gaan naar calcutta.
  Het doet je zeer dat er zoveel gescholden wordt op jullie, ik denk dat als jullie niet van die rot manieren en streken van jullie laten zien dat het anders mee zou vallen.

  Ik heb niet één, twee, drie, vier,vijf, zes keren slechte ervaring met hindustanen, maar tientallen keren.Zeg nou zelf als je zo vaak slechte ervaring met creolen hebt dan trek je toch je conclusie.
  Ik blijf erbij dat jullie huichelaars zijn ,witte voetjes proberen te halen en geen zaken met jullie te doen valt.Ik zal nu ook jullie ras slecht promoten en ik wil nog één ding kwijt, ik zie graag dat creolen/ negers in de toekomst hun eigen blackproducts gaan verkopen

  Blijf jullie roties en barras zelf verkopen en het liefst GET MOVE TO INDIA or otherwise MOVE TO PAKISTAN( the TALIBAN) want dat zijn jullie.Talibans in SURI.HOJE.Creolen in Nederland koop niet bij de HINDUSTAAN, hij verdient het niet.Slijmen voor de witte en als je alleen met hun bent zijn het poesjes.


  Maak melding
 100. High Five,Dogla,dat is de naakte waarheid.
  Ik denk er precies hetzelfde over,zie mijn eerdere schrijven,ik maak het jaarlijks mee als ik op vakantie ben in Suiname,idd de Surineds,(uitzonderingen daar gelaten)die de boel verpesten,ik tenminste merk niets van discriminatie,zie vaak heel vaak,alle bevolkings groepen lekker met elkaar keuvelen,idd het zijn de surineds die de boel verpesten net hun racistisch gekakel, de schoolgaande jeugd, gaan hand in hand naar school,en daana chillen in de stad.Aiii bajaa,Surinds,kappen juliie nou mee, met elkaar de grond in te boren,Be Wise laat Prem zijn dingen doen en jullie je dingen,het zet geen zoden aan de dijk,op deze manier .


  Maak melding
 101. jullie lullen maar een end weg!!!!!!!
  hier hebben jullie een grote bek !!!!!
  waar waren jullie met de dec moorden……
  waar waren jullie toen we jullie hard nodig hadden in su……
  hier hebben jullie ’t te makkelijk….
  in die zelfde bakra kondre wonen en werken jullie.
  ik schaam me voor jullie.
  altijd dat geklaag achteraf.
  stelletje idioten.


  Maak melding
 102. Beste faridba

  Als je de koeli’s naar de taliban, india of pakistaan wenst, waar zou jij persoonlijk als neger moeten gaan vraag ik me af. Zelfs die afrikanen zullen zich schamen iemand als jou tussen zich te hebben. Als ik zo je artikelen leest. Tientallen keren in aanraking met hindoestanen zozo, kijk eerst eens zelf in de spiegel… Het liefst zou ik je tussen de bavianen, chimpansees en gorillas in natuurreservaten van afrika wensen want dat is jouw echte woonplaats, met respect voor andere afrosuri’s, dan ben je ook af van de baras en roti’s van de koeli’s, back to the roots, thats the place for u to be.


  Maak melding
 103. Faradba,

  Na jouw meningen gelezen te hebben, kan ik maar tot 1 conclusie komen en dat is dat je een racist(e) van de bovenste plank bent.
  Wij zijn koeli’s, wat ben jij? Een mens met beschaving???
  Wij (onze voorouders)hadden niet als gastarbeiders naar Suriname moeten gaan, beweer jij. Hieruit trek ik de conclusie dat jouw voorouders dus gekozen hadden om als slaven een mensonterend leven te gaan leiden in Suriname en andere landen.
  Wat een domme opmerking van je!
  Mijn advies: ga de geschiedenis van Suriname leren. Op de oorspronkelijke bewoners, de Indianen na, zijn onze voorouders van heinde en verre gehaald en echt niet op vrijwillige basis.

  Weet jij (en met jou de anderen, die heel graag het woord koeli in de mond nemen)wat dat woord betekent?
  Een koeli is een sjouwer, een drager, dus dat woord staat voor een beroep en niet voor een mensenras. Onthou 1 ding we zijn allemaal mensen en ik spreek daarom ook graag over het menselijke ras.
  Surinamers hebben (uitzonderingen daargelaten) wederom hun visitekaartje afgegeven aan de wereld. En dat visitekaartje houdt in: schelden en discrimeren. Hiervoor kan jij een doornenkrans ontvangen, je staat aan de top.
  Van harte gefeliciteerd met je prjs!!!
  Ik zal jou niet terugsturen naar je roots, want dat recht heb ik niet. Maar jij bent hondsbrutaal om ons hindustanen terug te sturen naar India, Pakistan etc.
  Jij hebt niet de gave om in de term mens te denken. Daarom ben je voor mij een looser!!!!
  Als je niet in de hel wilt belanden, ga dan met hulp van een deskundige, je racistisch gedrag veranderen. Word een mens!!!!!!!

  Zuidoost

  Heb jij nog nooit gehoord van Indiers (hindustanen dus)die op wereld-niveau cricket spelen? Of is cricket in jouw ogen geen sport?
  Wie is dus gefrusteerd????
  Haast een ieder denkt te weten waarom Prem bepaalde dingen gezegd zou hebben.
  Jullie zijn hoogbegaafd om dat te weten!!!!!!
  Vergeleken bij jullie ben ik maar een dom mens, want ik kan niet (be)denken waarom een ander handelt zoals hij/zij handelt/heeft gehandeld.
  Ik vraag me wel altijd af waarom iemand doet wat hij/zij doet/heeft gedaan.
  Echter ik kan wel zeggen dat jullie snel met een oordeel klaarstaan.


  Maak melding
 104. Laten wij Hindustanen Faradiba`s advies opvolgen en terug gaan naar India,hahahahah zal je zien hoe die ehm creolen creperen,want het enige wat ze kunnen is zg op kantoor zitten,(in Suriname vooral)uit hun neus vreten en jaloers zijn op de Hind.Javanen,Chinezen want die presteren tenminste iets.Uitznderingen daar gelaten.Ga eens de stad in (Suriname),99,9% is van creoolse/boslandcreoolse afkomst,die lopen te niksen.
  Dus Faradiba,idd ga hulp zoeken om van je jaloersheid en racistisch denken af te komen,want zonder de Hindustanen ,ik houd het maar op rijst,groenten,overleef jij het niet,achterlijk randdebiel.

  En maa huilen als de bakra`s jullie discrimineren,wat gebeurt er hier dan,iemand gaf het al aan het zijn idd de Surineds(creolen vooral)die het steeds maar verpesten en van Suriname en de Surinamers een racistisch volk WILLEN maken.
  Ik ben geboren en getoen in Nederland,heb vrienden onder alle allochtonen,ook Polen en Italianen,komt denk ik omdat ik ze als mens zie en hun ons(gezin)ook zo benaderen.
  Jammer dat wat Prem dan ook gezegd mocht hebben,zo in een racistich getinte discussie moet ontaarden.

  Door deze toestanden zal Suriname nooit en te nimmer tot bloei komen, EENHEID is ver te zoeken onder ons.

  Mie Kondreh Tru Mie Lobie Yu.
  Een Hindustan ,die kan opschieten met alle bevolkngs groepen!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Marit


  Maak melding
 105. Surinamers/landgenoten,
  Prim Radh… ken ik van televisie als programmamaker. Is het mogelijk (voor enkelen uit ons midden) kritiek nuchter en objectief te analyseren? Ik ben een zwarte, een negerin, een creoolse; what ever! maw geef mijn raskenmerken maar een naam. Ik vind dat sommigen van mijn rasgenoten/ niet rasgenoten uit (Su) bij verschil van MENING zouden kunnen proberen een beschaafde discussie te voeren. Misschien is het goed te vermelden dat er ook zwarten zijn zoals ik die zich niet gekrenkt, gefrustreerd of beledigd voelen door Radhakishun’s MENING over het ontbreken van bepaalde Surinaamse jongens in het elftal.

  groeten
  een gewone surinammse


  Maak melding
 106. Ik ken Prem als een integere persoon ik heb door heem en zijn programma de mogelijkheid gehad om aan de zogenaamde tolerante nederlanders dat Aalsmeer en kudelstaart een grote rassisties puinsooi is en blijft met behulp van de gemeente en politie aaldaar.
  Ook weet ik dat hij en zijn medewerkers niet over een dag ijs gaan maar gedegen onderzoek verrichten dat wou ik toch even gezegt hebben Herman Wagelaar Filsum duitsland


  Maak melding
 107. Prem is zowiezo geschoolder dan menig persoon hier op het forum, daarom begrijpen ze ook niet wat hij precies bedoelt.
  Vier jaar geleden was nederland niet eens bij het WK aanwezig.Ze waren toen in de kwalificatie voor het WK al uitgeschakeld en dat met al die Surinaamse voetballers in het elftal. Dus wat een gezeik inderdaad nu van sommige radiostations om te zeggen dat van Basten die Suris wel moest meenemen.

  Verder heeft Prem op iedereen ongezouten kritiek en niet alleen op creolen zoals hier op dit forum wordt gesugereerd.
  Toen KNORR de roti op de nederlandse markt bracht, werd er op de nederlandse televisie een reclame spotje uitgezonden waar een CREOOL de ROTI VAN KNORR aanprees.
  Heel wat hindoestanen waren kwaad hierover, zij vonden dat de ROTI door een Hindoestaan
  aangeprezen moest worden.
  Het was deze zelde PREM dat de hindoestanen
  van langs gaf.(ook op televisie trouwens)
  Hij vond het juist geweldig dat Roti door een Creool werd gepromoot.Odat je dus niet groepsgebonden moet denken over iets.
  Dus al die vreemde reacties van hierboven slaan nergens op, maar zijn wel typische surinaamse reacties.In iedergeval heeft het niets met Racisme te maken. Jammer dat Surinamers het steeds weer daarop gooien.


  Maak melding
 108. mensen ik heb de uitzending niet gezien maar wil aan alle mensen die hindoestanen nu over een kam scheren , zeggen dat dank zij een hindoestaan dat het vrede is suriname , want jaren geleden toen NPS geen 1 zetel gehaald had met de verkiezing heeft wijlen lachmon hem een hindoestaans zetel van saramacca( sew bharat missr ) aan wijlen pengel
  gegeven en toen minister president gemaakt alleen om rust in het land te krijgen , en dat is tot nu zo gebleven , maar ik ben zeker van als anders was toen zou nps nooit een hindoestaan een zetel af staan , prim heeft ook een keer op tv in lager huis gezegd toen paul witteman op merkte dat hij een hindoestaan is , zei prem neen ik ben een surinamer dus aan prem je bent een jurist , ga je wonden likken ,ik schaam mij niet te zeggen dat ik een hindoestaan ben ,in tegen deel ben trots op dat ik een hindoestaan ben , want een hindoestaan heeft de nul uitgevonden , ander hadden wij vandag de dag geen internet , etc,etc


  Maak melding
 109. afro-suri zo als jullie geen negers genoemd wiilen worden wens ik ook geen koeli genoemd worden , na de slavernij zijn jullie in de bossen gevlucht na de onafhankelijk heid zijn jullie naar nederland gevlucht , willen jullie op deze manier een land op bouwen , noem mij een land op deze aarde waar jullie soort zijn waar rust en vrede heerst , sorry ik ben nu echt sat van met jullie opmerking over hindoestaanen , ruik alleen jaloezie in juulie reaktie


  Maak melding
 110. Volgens mij is Prem radhakisun geen racist. Prem groeide op tussen afro-surinamers in wintie wai, zijn vrienden waren afro-surinamers.Dit is ook 1 van de problemen van afro-surinamers vooral die in Paramaribo en omgeving wonen. Ze ontvangen niet graag kritiek van mensen uit andere rassen net als hoe zij zich niet graag laten vertegenwoordigen door mensen uit andere rassen. Geachte afro,s begrijpen jullie hoe jullie broeders die, de marrons zich voelen wanneer jullie hen discrimineren?.ik als halfbloed al dat telkensweer herhalen. Zien jullie hoe pijnlijk het kan zijn wanneer men je discrimineer?.Dit voelen jullie broeders dagelijks. Zodra jullie je broeders niet als gelijke behandelen zal Prem jullie constant krenken. Ik vindt dat prem gelijk heeft, hij heeft niks kwaads gezegd.


  Maak melding
 111. Beste Kries,

  Ik ben een koeli en dat betekent een sjouwer, een beroep, een functie, iemand die tenminste een baan heeft en iemand die niet vies is van vuil en hard werken. Iemand die de lasten van een ander op zijn rug draagt. Iemand die op een eerlijk manier zijn brood wil verdienen. Iemand waar de maatschappij en zelfs God trots op kan zijn. Iemand die iets nuttigs doet in deze maatschappij i.p.v te leven als een parasiet van de maatschappij. Ik ben er trots op als iemand me een koeli noemt en schaam me daar absoluut niet voor.


  Maak melding
 112. Jezus , dat jullie niet moe worden van jullie zelf. niet te geloven dit.
  Mijn advies aan de beheerder of moderator van dit ” forum” …wat mij betreft mag je alle reacties die beledigend zijn poetsen(in de prullemand gooien), schandelijk gewoon.

  Marron


  Maak melding
 113. Thank you Marron.

  Ik meen te hebben gelezen dat berichten met scheldwoorden en/of beledigingen worden verwijderd. Wat schetst mijn verbazing? Men kan hier op dit forum frank en vrij zijn/haar gal spuwen. Op zich is dat geen probleem natuurlijk. Ieder moet zijn en/of haar mening kunnen ventileren. Maar de woordkeus die men in een hoop reakties gebruikt, is gewoon schrikbarend. Dus beheerder en/of moderator van dit forum aan u de taak om de door u gestelde regels ook uit te voeren. Anders doet u even hard mee met het in de hand werken van zoveel negativisme.


  Maak melding
 114. Wanneer begrijpen die Koelies en Kaffris dat we moeten leren denken als Surinamer en niet als stadcreool, djoeka, boitiekoelie en etc.?
  (denigrerende woorden voor de andere bevolkingsgroepen ken ik niet.
  En Kries “na de slavernij zijn jullie in de bossen gevlucht na de onafhankelijk heid zijn jullie naar nederland gevlucht ”

  De vluchtelingen van TOEN waren de marrons die n.l. terug konden vechten en zoals jij zal weten (als het jouw tenminste interesseert wat de achtergrond is van jouw mede (afro)Surinamer ) zijn de boslandcreolen hun afstammelingen. Als jij je misschien hebt verdiept in je kondremang is het je natuurlijk ook opgevallen dat er mentaal wat verschillen zijn tussen de Bosland en stadscreool. Helaas vertonen de stadscreolen af en toe eigenschappen die ze TOEN is ingeprent. Iets wat de Bosland broeder gelukkig niet zo ervaart. Een voorbeeldje is dat de stadcreool’s gevoel van solidariteit niet zo “ontwikkeld” is, wat ik wel meer bespeur bij de Boslandbroeders, Hindustanen, Snesies en zelfs Antillianen hebben het meer.(uizonderingen daargelaten).
  Verder zijn er ook veel Hindustanen “gevlucht” naar Blanda, omdat ze bang waren dat ze zouden lijden als een Nengre de macht had !!?
  En persoonlijk vind ik het jammer dat wij niet elkaars positieven eigenschappen proberen over te nemen maar alleen de negatieve bekritiseren.

  Wan Pipel


  Maak melding
 115. Grappig hoe 1 man zijn uitspraak over de oprichters v/e RADIOSTATION, ervoor zorgt dat je meteen de ware aard ziet v sommige mensen hier en er meteen een raciale/wij vs. zij issue v gemaakt wordt.

  @ Pitbull, dat geval v Roti Knor kan ik me ook herinneren, ja. Toen was Prem bij Raymann is Laat als ik me niet vergis en toen riep hij net zo goed dat sommige hindoestanen niet moesten zeuren over 1 of andere lullige Roti reclame (waarin die persoon die een Surinaamse creool speelde ook nog eens Antilliaan was, maar goed). hij zei toen inderdaad v dat het slap gelul is dat zgn een hindoestaas gerecht is of whatsoever. Het is gewoon een LEKKER gerecht, klaar en wie er dan in die reclame speelt, lekker boeiend!

  Dus kortom Prem was toen net zo goed kritisch naar zijn eigen volk toe. Mensen hebben misschien problemen met de schreeuwerige manier waarop hij het soms doet, maar mensen roepen inderdaad snel dat iemand een racist is als een soort v houvast maar tegelijkertijd, wat Jehuomi e.a. zeggen, willen vele zich ook superieur gedragen jegens mensen uit het binnenland en praten ze idd over koeli’s dit en dat.

  Als je het niet eens bent met Prem zijn mening, kan, maar stel niet meteen alle hindoestanen ervoor verantwoordelijk. Net zo goed hoe ook niet elke Afro Surinamer verantwoordelijk is voor bepaalde uitspraken v 1 individu/Afro Surinamer. Als men daar alvast mee begint, dan is dat hele wij vs. zij-gelul tussen hindoestanen en creolen onnodig. Die shit is echt zoooooo afgezaagd. Vind ik dan, maar goed


  Maak melding
 116. Marit,

  Jij hebt het als hindustaan hoog in je bol zitten, dus als ik jou goed begrijp als er geen hindostanen meer in Suri zijn dan zullen de Creoolse Suri,s niks te vreten hebben. Nou ik verwens jullie zo snel als mogelijk je biezen te pakken en voor jullie hongerigen in Calcutta te gaan werken en ze daar te vreten te geven.
  Ik word door sommigen van jullie voor racist uitgemaakt, nou dan ben ik een racist, maar van jullie kan ik dat niet zeggen, want jullie doen zich altijd anders voor dan jullie in werkelijkheid zijn en dat stoort mij enorm.

  Jullie kunnen me uitmaken voor racist, want uit mijn schrijven is dat eruit te halen.Nou dat is jou mening en die heb ik te respecteren.Maar Faradiba de racist heeft vroeger altijd zijn Surinaamse produkten bij de Hindustaan gekocht, maar toen ik er achter kwam dat mijn Hindustaanse vriendinnen niet bij de Creool zijn spullen kocht en de voorkeur gaf aan een Hindustaan waarvan de winkel wel 3 km van de stad waar wij wonen verwijderd was, is een enorme SCHOK geweest.
  Wie is er nou HEIMELIJK racist??? Ik zou met tientallen voorbeelden kunnen komen en jullie je foute gedrag laten zien.Als men alleen met jullie praten is alles koek en ei, maar in groepen zijn jullie niet zo fair, relaxed om voor je eigen mening uit te komen.
  Negers/Creolen moeten nu gaan inzien dat ze harder moeten gaan werken, om hun kinderen en land te respecteren.Hun kinderen moeten meer in het bezit komen van land en zij zullen ook zelf op het land moeten gaan werken.
  Negers/Creolen hoe jullie ze noemen willen moeten God op hun blote knieen danken, daar ze jullie nu van een andere kant leren kennen.
  Jullie hebben het over het woord’koelie’dat heeft niet de neger uitgevonden en dus moet je bij de ‘WITTEMAN’zijn die jullie zo heeft genoemd en het betekent inderdaad: Sjouwer.
  Tot mijn verbazing veréénzelvigen jullie dit met een beroep.Nou ik zou geen sjouwer van de witteman willen zijn.
  Het woordje Neger is ook door de witteman uitgevonden en betekent, zwart, roet, vies enz.Als je iemand weg wilt kijken moet je hem of haar neger(en).Ook allemaal door de witteman verzonnen. Leuk hé, en daar vechten wij voor dat men ons niet belachelijk maakt, want geen enkele ras op aard heeft een dubbele benaming. Ik ben van orgine Afrikaan, die weer gemixed is met ander bloed, maar je blijft een Afrikaan, vandaar Afro- american of afro suri.Ieder ras probeert zich hoger op te werken en te herdefiniéren en waarom zouden wij negers worden geroepen.

  Nou als jullie de naam van je baas/bazin, de witteman( zo genoemd willen worden mij best, maar wij pikken het niet langer.


  Maak melding
 117. De Surinaamse keuken is al jaren een mengelmoes van noem maar zelf op.
  Heb toch sterk de indruk dat haast alle suri’s onder elkaar eten wat elkaars potten en pannen te schaften biedt. Men probeert/kookt ook elkaars grechten.
  Waarom lukt het dan niet dat alle suri’s ook als 1 denken, doen en handelen.
  Hebben de blanken zo goed hun heers en verdeel politiek verspreid onder de mensen gehaald door hen vanuit met name Afrika en Azie.
  Het is in en intriest wat ik allemaal heb gelezen op dit forum.
  Zit de haat tussen de Afro/suri’s en de Hindustanen nog steeds zo diep.
  En waarom haten de afro-suri’s de hindustanen zo hartstochtelijk. Zelfs in NL,
  het land van de hollanders, wordt er vaak door de afro-suri’s geroepen dat wij, de hindustanen maar terug moeten naar India.
  Vind dat heel erg brutaal van de afro-suri’s.
  Wat denken de afro/suri’s(uitzonderingen buiten beschouwing gelaten) van zichzelf? Dat ze altijd en immer de baas kunnen spelen over de hindustanen.
  Het is heel erg naar dat de hollanders jullie voorouders tijdens de slavernij zo min hebben behandeld. De baas over hen waren.
  Zij hadden het recht daartoe niet. Geen enkel mens mag de ander een mensonterend bestaan geven.
  Denken de afro/suri’s dat mijn voorouders wel goed zijn behandeld door diezelfde blanken. Onze voorouders (niet alleen de hindustaanse maar ook de javaanse) zijn niet zo slecht behandeld als jullie voorouders, maar het was ook een vorm van slavernij. De verkapte slavernij. Waarom wordt aan dat gegeven geen aandacht besteed?
  Als een ieder zich echt zou verdiepen in de Surinaamse geschiedenis, dan zouden er al heel wat misverstanden voorkomen kunnen worden.
  De surineds zijn blijven steken in die haat naar elkaar toe en brengen dat nog steeds over aan hun kinderen.
  Het is immers bekend dat immigranten blijven steken in de traditie van het land van herkomst, terwijl de achtergeblevenen zich wel verder ontwikkelen.
  Ik hoor (en lees ook op dit forum) dat het met name de surineds zijn die zoveel stampij maken m.b.t. discriminatie/racisme.
  In Suriname zelf gaat men naar het schijnt heel anders met elkaar om.
  Het is nog steeds niet te laat om gezamenlijk een vuist te maken en van Suriname een land te maken, dat telt in de wereld.
  Hoop van harte dat er een eind zal komen aan het getouwtrekkerij en dat men gaat denken en praten over het menselijke ras en niet meer in hokjes van afkomst.

  Liefs aan alle Suri’s zowel in Suriname als in Nederland.


  Maak melding
 118. Nou,Nou zeg ,wat een geharrewar hierzo.
  Erg dat wij Surinamers elkaar zo vernederen,waarom vraag ik mij af????

  Surinamers in Nederland zowel in Suriname ,moeten eens leren dat,ongeacht ras of huidskleur wij toch gewoon Surinamers blijven.Het is mij opgevallen,dat bij elke bericht wat hier op waterkant verschijnt,Hindustanen en Creolen elkaar in de haren vliegen (figuurljk),wat hebben die 2 toch tegen elkaar??Mijn ouders vertelden dat hetin de vroegere jaren (in Suriname)niet zo heftig was.Maar vanaf jullie in Nederland zijn het steeds erger is geworden.
  Hoe willen jullie dat,als je terug naar Suriname gaat,ooit een EENHEID vormen jeemig wat vind ik deze gang van zaken erg.
  Gelukkig heb ik geen problemen met wat voor ras dan ook ik laat ieder in zijn waarde en zie iedereen als mens.

  Die Prem heeft ongewild of onbedoeld een hoop los gemaakt,maar ik weet 1000%zeker dat hij absoluut geen racist is,ik kijk graag naar zijn programma, en hij komt voor iedereen op,zelfs probeerde hij extreemrechts op het goede pad te brengen,en het is hem in grote mate gelukt.

  Ik ging er altijd vanuit,dat vooral in Suriname iederen vredig naast elkaar kon leven.Ik ben heel Europa haast afgereisd, sinds 5 jaar ga ik elk jaar steevast naar Suriname,maar eerlijk waar ik heb nog niet kunnen vaststellen dat er daar racisme heerst en hoop het nooit te mogen vastellen ook.

  Dus lieve Surinamers hier,aub proberen jullie elkaar niet meer aan te vallen,after all w`re just human,and most of all Surinams.

  Peace For All.


  Maak melding
 119. Ik discrimineer ook niet maar als iemand me een klap in het gezicht geeft dan zal ik keihard terugslaan ipv de andere kant van me gezicht draaien om nog zo’n klap te mogen ontvangen. Een vuist is sterker dan vijf losse vingers dat wil ik proberen uit te leggen, Surinamers moeten eigenlijk samenwerken en niet een ander vooroordelen zonder dat men de feiten niet zo goed kent en jezelf helemaal schoonwassen, ieder mens moet eerst naar zichzelf kijken, zichzelf schoonwassen van alle haat en nijd, dan pas over een ander gaan oordelen. Ik was boos omdat enkele afrosuri’s Prem zomaar aanvallen waarom???? ZOMAAR Die man is gewoon een grappenmaker dat is algemeen bekend. Als Jurgen Rayman grappen over hindoestanen maakt moet iedereen ervan gaan lachen. Maar owee als een hindoestaan een grapje maakt over creolen, moet je zien wat er allemaal gescholden wordt, wie meet hier nou met twee maten vraag ik me af, typisch surinaamse mentaliteit.


  Maak melding
 120. Ik ben een hindostaan. Ik ben een creool. Koelie. Kafri. Nikker. Neger.
  De tranen schieten mij spontaan in de ogen.

  Tussen 1492 en 1975 hebben de bakra’s hun uiterste best gedaan Surinamers in groepen op te delen en verdeeld te houden. Jopie Pengel noemde dat reeds de ‘verdeel en heers’ politiek.

  99,9% van de Surinamers met Afrikaanse roots kent Afrika alleen van de televisie. 99,9% van de Surinamers met Indiase roots kent India alleen uit de verhalen van de ouderen.
  Het enige land dat 99,9% van de Surinamers kent als vaderland is Suriname. Daar zijn zij opgegroeid, daar ligt hun navelstreng begraven. Daar zijn zij met zogenaamde Hindostanen, zogenaamde Chinezen, Javanen, op school gegaan.
  Samen hebben wij gespeeld, geravot, ruzie gemaakt, elkaar verrot gescholden, elkaar omarmd.

  En wat doen wij in de 21e eeuw? Wij, misschien het meest vermengde volk op aarde (want waarschijnlijk is 80% van alle Surinamers van gemengde afkomst) tonen de witte Nederlander dat wij op de Racistenschool goed hebben opgelet tijdens de les Apartheid, en brengen in de praktijk wat wij van de bakra hebben geleerd.
  En, zoals het hoort, probeert de leerling de meester te overtreffen.

  Mijn kinderen hebben Afrikaanse, Hindostaanse, Chinese, Indiaanse, Javaanse en Nederlandse roots. Kan ik niets aan doen – en WIL ik niets aan doen.
  Hun gemengde afkomst maakt hen tot wat zij zijn, en ik hou van hen. Dus ook van hun roots, want dat is een onlosmakelijk deel van hen.
  Zou ik de hindostaan of de javaan uitschelden, dan scheld ik tevens mijn kinderen uit.

  Laten wij de feiten onder ogen zien. Wij doen onze uiterste best de witte man te laten zien dat wij goede zwarten zijn. In dit land kun je alleen laten zien dat je een goede zwarte bent als je je afzet tegen andere zwarten.
  Precies zoals wij dat geleerd hebben tussen 1492 en 1975. En daarmee verlagen wij ons tot een niveau ver onder dat van de witten.

  De enige manier om de witte te laten zien dat je meetelt als zwarte, is jezelf te respecteren. Jezelf als persoon, en jezelf als groep.
  En jouw groep heeft een rijkdom aan/van vele kleuren. Spuug daar niet op. Want je zult ooit je eigen speeksel moeten oplikken.
  Daar zorgt de witte man wel voor.

  THINK! GROW! THEN GROW UP…


  Maak melding
 121. Maar nu even iets anders.

  Als je bezwaar hebt tegen het gebruik van het woord ‘neger’, wees dan consequent en betitel witte mensen niet als ‘blanken’.

  Als je mensen categoriseert in termen van kleur, en dus spreekt over ‘zwarten’, dan zou je als consequentie moeten spreken over ‘witten’.

  Blank is geen kleur, dus kan dit woord niet gebruikt worden in een context van kleur. De witten hebben zich de omschrijving ‘blank’ toegeëigend vanwege de connotatie ‘zuiver, smetteloos’.
  Wat niet zo slim was natuurlijk, want de denotatie van ‘blank’ is: blanco – leeg, inhoudloos.

  Dus achteraf bezien is ‘blank’ eigenlijk een scheldwoord!


  Maak melding
 122. Faradiba hoe heet je in het echt dan?
  En wie heeft jou hardhandig bekeerd?
  Wat is een afro-amerikaan, afro surianamer,
  afro-afrikaan, afro-belg, afro roemeen, afro-ghanees, afro-togolees, afro-albanier, afro-zweed, afro-rus, afro pakistaan, afro-spanjaard, afro-ier, afro-engelsman, afro-deen, afro-noor, afro-marokkaan, afro-turk, afro-egyptenaar, afro-indonesier, afro-indier, afro-thai, afro-japanner, afro-vietnamees, Tot welke ras behoren deze mensen? Ik ga het makkelijker voor je maken daar je het cumulatieve IQ hebt van een schoenmaat. Het zijn negers en geen afrooooooooooos.

  Blakamaribo


  Maak melding
 123. En dan nog een laatste opmerking: reeds geruime tijd woedt in kringen van mensen met Afrikaanse roots (zie je hoe ik om dat ding draai ;-))) de discussie over het woord ‘neger’. Tegenstanders zeggen dat het door de witten is gebaseerd op het werkwoord negeren.

  Hier wat extra stof voor de discussie:
  – als het woord afkomstig is van negeren, dan zou het zelfstandig naamwoord ‘negeer’ moeten zijn (daar lopen twee negeers);
  – in het Spaanse taalgebied noemt men zwarten ‘negro’, van het Spaanse woord voor zwart;
  – het argument om het woord ‘neger’ niet te gebruiken zou eigenlijk moeten zijn dat aanduidingen voor groepen doorgaans gebaseerd zijn op de huidskleur (zwarten, witten, roden), geografische lokatie (indiaan -> India {foutje van Columbus}; hindustaan -> Hindusthan ->hindu, niet te verwarren met hindostaan; javaan -> Java; Hollander -> Holland). Het woord neger hoort in geen enkel rijtje van typeringsgronden.
  Het woord ‘neger’ zou in het meest gunstige geval een sterk verouderde vernederlandsing van het Spaanse negro zijn.

  Als belangrijkste reden om het woord niet te gebruiken zie ik de sterk negatieve connotatie. Als belangrijkste reden om ‘negeren’ niet als herkomstwoord te gebruiken zie ik het voor de hand liggende argument als hierboven omschreven (negro). Je voorkomt hiermee dat je argumentatie niet serieus wordt genomen, van tafel wordt geveegd als niet ter zaken doende en uiteindelijk het woord ‘neger’ blijft bestaan [omdat wij niet in staat waren het woord met plausibele argumenten te weren].

  En nu ik toch bezig ben: als je racisme en discriminatie wilt tegengaan, o.a. door het gebruik van vernederende benamingen te bestrijden, zou je jezelf als serieuze opponent moeten neerzetten door je niet zelf schuldig te maken aan het gebruik van dit soort namen en bijbehorend gedrag.

  Dus vanaf vandaag schrappen we de woorden neger, koelie, kafri, jampanesi, snesi, libanesi, djuka – et cetera, en spreken wij van Surinamers als wij het hebben over personen die in dat land geboren zijn en/of zich onlosmakelijk verbonden voelen met dat land. Deal?

  En omdat wij serieus genomen willen worden, spreken wij af dat wij ons vanaf nu gaan gedragen als mensen die serieus genomen mogen worden. Dus gaan wij voortaan zakelijke argumenten gebruiken in onze discussies, en verbannen wij emotionele uitbarstingen en dito scheldpartijen naar de borreltafel (en dan pas na de 10e dyogo).


  Maak melding
 124. Bilal,

  Je uitleg over blanken is helder. Als ik dus volgens jouw uitleg een witte een blanke noem, scheld ik hem uit.
  Maar als je diezelfde witte een bakra noem, verheerlijk je hem.
  Iemand heeft mij verteld, dat ba=baas en kra=ziel. Bakra betekent dus baas van de ziel.
  Niemand is baas over mijn ziel. Dat ben ik alleen.
  Dus voortaan noem ik de blanken geen blanken maar ook geen bakra maar de witten en als het specifiek gaat over de autochtone bevolking van NL dan spreek ik over de hollanders.
  Nog een opmerking: ik heb het vermoeden dat het woord bakra is ontstaan tijdens de slavernij. Wie kan mij vertellen of dat ook zo is?


  Maak melding
 125. hallo .. hallo zwa , waarom zo’n ruzie zwa , ik eet rotie met pom zwa , moet ik het niet meer eten zwa , zeg me zwa ,ha ha ha no spang brothers jullie zijn allemaal me matie zwa , laat prem zwa , als ik die man zie zwa ,je weet toch zwa , ik ga die man vragen of hij rotie heeft leren maken zwa ,of die man kan alleen stampot met hollandse worst in zijn mond zwa , ha ha ha .


  Maak melding
 126. Prim heeft gelijk.
  Gewoon stevig blijven likken totdat je er bent. (al val je er bij neer)
  Daarna alle Surinaamse emigranten in Nederland helpen.
  Dat doen de Nieuwe emigranten in ons geliefd Suriname ook.


  Maak melding
 127. ik vind het erg dat er geen spelers van Surinaamse achtergrond waren opgesteld. Dus koos ik voor Brazilie’, Trinidath, of Ghana. jammer voor ze. ik ben zelf hindoestaan maar wij blijven Surinamers. onze kleur zullen wij nooit kunnen veranderen. wij zullen altijd zwartjes genoemd worden. laten wij elkaar met respect behandelen en anderen niet de kans geven om os uit elkaar te drijven.


  Maak melding
 128. Goedzo Prem,je bent een echte Indiër, het pleit voor je.
  Het zal een Hindustaan waarschijnlijk nooit lukken om in de hoogste divisie te voetballen.Kan dat misschien het probleem zijn?


  Maak melding
 129. ik weet niet of jullie laats nog een programma van prem de hollandse T.worst eter hadden gezien, over die tiener meisjes in bijlmer, over sex voor een flesje breezer , dus dat was toen een gerucht , en meneer prem dacht,heee dat is iets leuk voor mijn programma , dus effe heeel nederland laten zien ,dat er in bijlmer goedkope tiener hoerjes in rond lopen . oke programma maken , niets mis mee , kom dan liever met een discussie programma , om het bespreekbaar te maken ,dan zit er ergens mischien een oplossing dr voor. maar nee al lachend ,de tieners interviewen , en respect loos vragen naar hun sexleven , als surinamer zijn zou toch leuk zijn, als er naar het waarom en hoe te verkomen van dat soort problemen , prem dus graag leerrijke programmas en niet je eigen landgenoten voor schut zetten .


  Maak melding
 130. Zwa,

  Je verwijt Prem van voor schut zetten van zijn landgenoten.
  Jij bent zelf ook geen haar beter dan Prem, zou je dat wel zijn, dan zou je hem geen Hollandse T.worst eter noemen.
  Door hem zo te noemen heb je je zelf voor schut gezet.
  De meesten verwijten Prem van negatieve uitingen gedaan door hem naar de afro-suri’s.
  En wat doen de afro-suri’s? Juist nog harder terug schelden.


  Maak melding
 131. saya,veel hindustanen voelen zich geen Surinamer.Men kijkt alleen naar India,en heulen liefer met de autochtonen.waarschijlijk is Prem jaloers op de afro-suri voetballers,omdat hindustanen niks klaarspelen in geen enkele sport.


  Maak melding
 132. Pokoe,

  Hoe kan jij weten dat veel hindustanen zich geen Suri’s voelen? Ik hoor steeds meer om mij heen dat dat wel het geval is. Met name de hindustanen uit Suri voelen zich wel degelijk Suri’s. Ik heb de indruk dat het juist de afro-suri’s zijn die de hindustanen niet als Suri’s willen zien. Immers hoevaak worden wij niet door de afro-suri’s teruggestuurd naar India. Heb dat ook gelezen in reacties op dit onderwerp.
  Ik heb het programma waarin Prem zich beledigend, dan wel discriminerend zou hebben uitgelaten naar de Afro-suri’s, niet gezien/of naar geluisterd. In welk context de uitlatingen zijn gedaan is mij dus niet bekend en kan ik derhalve daarom mijn oordeel niet geven.
  Mijn reacties heb ik gegeven op de reacties die ik hier op dit forum heb gelezen.
  Ik vind het wel flauw van jou en alle anderen die beweren dat hindustanen geen enkele prestatie leveren op sportgebied.
  Zulke reacties raken kant noch wal.
  Men vult maar in waarom Prem bepaalde uitlatingen zou hebben gedaan, zonder te weten of die wel op waarheid berusten.
  Maar ja dat is de mens eigen, oordelen na het eenzijdig aanhoren van een verhaal.
  Hindustanen heulen met de autochtonen.
  De afro-suri’s zeker niet. Ik kan je wel een verhaal vertellen waarbij een afro/surinaamse het liet afweten in een zeer schrijnende discriminatie zaak. Ze heeft de kant van de blanke gekozen. Is dat geen huichelaarij. Mijn ervaring is wel dat een afro-suri als hij/zij de kans krijgt hindustanen een oor aan te naaien, hij/zij dat ook zal doen. Waarom zoveel haat en nijd naar elkaar toe?????
  En toch blijf ik zeggen dat er ook goeie afro/suri’s zijn alsook dat er onder de hindustanen zich slechten bevinden.
  Ik vraag mij af wanneer er een eind zal komen aan dat kinderachtig geruzie en gediscrimineer tussen de hindustanen en afro-suri’s. Als dat nooit zal zijn, dan zal Suriname voor eeuwig gedoemd zijn als een derde wereldland bestempeld te worden.
  Nogmaals eendracht maakt macht, dus houden jullie aub op met het naar elkaar uithalen!


  Maak melding
 133. Jullie hebben lekker je gal kunnen spugen op Prem.Ik zie het als een vorm van therapie voor jullie.Degenen die zoveel te lullen hebben over hindustanen,wil ik het volgende zeggen:Het land Suriname wordt nogsteeds door die bevolkingsgroep geregeerd.Hoe je het draait of keert.Het is een feit.Bovendien zijn ze de grootste bevolkingsgroep in Suriname.Want creolen voelen zich geen bosnegers,en bosnegers willen zich niet laten vergelijken met de stadsnegers/creolen.Stop nu met het gedonder.Problemen met de blanken,en problemen met de Hindu’s,chinezen,en zo kan ik doorgaan.Steek je hand(en)in eigen boezem.


  Maak melding
 134. Om nog even terug te komen om mijn reactie wil ik nog het volgende zeggen:ga naar Sur,kijk in de gevangenissen welke bevolkingsgroep het meest is vertegenwoordigd dan zul je wat minder van de toren gaan blazen.Alle talen die U spreekt, komen oorspronkelijk uit het SANSKRIET.Wie heeft het wiel uitgevonden?wie heeft de formule van de kernbom als eerste uitgevonden?wie heeft het priemgetal uitgevonden?Waarom is de westerse wetenschap zo onder de indruk van het oosterse?Waar komen volgens jullie bijbel de wijzen vandaan?Wie heeft PI(3,14)nodig voor het bereken van opp. van cirkels.En zo kan ik nog een tijds door gaan tot in lengte van dagen.Met dit alles heb ik alleen een tipje van de sluier gelicht.


  Maak melding
 135. Goedemiddag, met verbazing heb ik verscheidene reakties gelezen op de opmerkingen van Prem, Ik kan me niet druk maken om opmerkingen gericht om etnische groepen te splitsen. Er zullen altijd wel mensen die die dat als een middel zullen gebruiken om hun doel te bereiken, maar ik moet die figuren teleurstellen, als neger die alle etnische groepen tot zijn familie mag/moet rekenen, zal ik nooit neerkijken of opkijken naar een persoon vanwege zijn of haar etnische achtergrond, ik hou namelijk heel veel van mijn familie, hoe ze er ook uit mogen zien.

  Vergeet niet er is in principe maar een ras nl het menselijk ras.(vraag maar aan je biologie leerkracht)


  Maak melding
 136. ahh mensen kom op j0hh laten we elkaar niet beledigen. hoewel we hindustanen of afro-surinamers zijn we leven allemaal in een land.

  kijk maar naar suriname mensen gaan daar meer voorruit en er is langzaam meer eenheid tussen deze 2 volken ..en jullie zoeken juist de problemen zelf door dom te reageren op deze topic.

  we moeten met ze alle trots zijn dat we surinamers zijn :

  afro surinames bekend om hun : sport prestaties binnen de surinaamse volk
  hindustanen bekend: als werkende mensen in de landbouw
  Javanen: bekend om hun lekkere kookkunsten
  chinezen: hun handel binnen suriname

  we hebben een gezellig land met gastvrije mensen en we mogen best trots zijn met wat we hebben
  en natuurlijk zitten er rotte appels tussen maar dat heb je in elk volk..

  en om even terug te gaan op het onderwerp van deze topic

  het is meschien niet effe vriendelijk om een volk de grond in te duwen maar prem is zeker geen racist..en laten we dit negeren want wij als buitenlanders al moeilijk genoeg in nederland en het word steeds moeilijker.
  in dit land kom je alleen voorruit als je je eigen huidskleur en cultuur naar beneden haalt en de nederlandse cultuur aanhangt

  afz: SranangMANg


  Maak melding
 137. Kumar toch……………als je zo slim was zou je die uitspraken van je nooit durven te doen. En als je jezelf zo slim vind door te schreeuwen dat hindustanen de grootste groep zijn in Suri, omdat zwarte mensen geen eendracht vormen, waarom maakt je dan niet weer dat onderscheidt als je over de gevangenissen praat? Ben benieuwd of hindustanen, boslandcreolen of stadscreolen als winnaar uit de bus komen. Ach…..aangezien je zo trots bent op al je oosterse dingen en denkt dat zwarte mensen toch zo dom zijn………..:D
  Speciaal voor jou dan:

  Black Inventors and Inventions

  Andrew Beard – Automatic Car Coupling Device (1897)

  Henry Blair
  – Mechanical Seed Planter (1834)
  – Mechanical Corn Harvester (1836)

  C. B. Brooks – Street Sweeper (1896)

  Mark Dean – Microcomputer system with bus control means for peripheral processing devices (1984)

  Dr. Charles Drew – Established Blood Banks all over the world (1940)

  W. Johnson – Egg Beater (1884)

  Frederick Jones
  – Refrigeration for transport trucks (1938)
  – Refrigeration for railroad cars (1945)

  J. L. Love – Pencil Sharpener (1897)

  Elijah McCoy – Automatic Lubrication System for railroads and heavy machinery (1892)

  Jan Matzeliger – Automatic Shoe Making Machine that revolutionized the making of shoes (1883)

  Alexander Miles – Elevator (1888)

  Garrett A. Morgan
  – Gas Mask that saved many lives during WWI (1914)
  – Automatic Traffic Signal (1923)

  Norbett Rillieux – Sugar Refining System that revolutionized the making of sugar (1846)

  W. H. Sammons – Hot Comb (1920)

  Lewis Temple – Toggle Harpoon (1848)

  Dr. Daniel Hale Williams – First Open Heart Surgery (1893)

  Granville Woods
  – Multiplex Telegraph system, allowing messages to be sent/received from moving trains (1887)
  – Railway Air Brakes that provided the first safe method of stopping trains (1903)
  – Steam-boiler/radiator (1884)
  – Third Rail [subway] (1893)

  J. T. White – Lemon Squeezer (1896)

  (doe maar in een vertaal machine als je het nie kan volgen)


  Maak melding
 138. Prem alleen is verantwoordelijk voor zijn uitspraken. De verschillende Surinaamse groepen hebben er niets mee te maken. Vele reacties getuigen van weinig respect voor elkaar. Wij zijn hiermee in het rijke Nederland een slecht voorbeeld voor onze mensen in Suriname die het al moeilijk genoeg hebben.

  Siwpersad


  Maak melding
 139. Kumar heeft helemaal gelijk,sterker nog het is een feit.
  Maar dat krijg je he als je het tegen mensen hebt met een IQ van een ezel. Het verstand wilt gewoon niet…. tja wat moet je dan.

  chiney je bent zo’n ezel! is dat alles wat je uit de geschiedenis boeken hebt kunnen uit vissen?(Jij was ook niet bepaald vriendelijk in je reactie). God heeft alle bevolkingsgroepen uniek op zijn plaats gemaakt. Niet allemaal even slim, sterk,mooi,etc,heb respect en probeer mekaar in hun waarde te laten/accepteren zonder jaloers te zijn op elkaars kwaliteiten.


  Maak melding
 140. Als Kumar gelijk heeft, waarom krijgt Chiney dan geen gelijk.
  Als Kumar feiten heeft genoemd, wat heeft Chiney dan gedaan?
  Iemand die verkondigt dat we respect moeten hebben voor elkaar maar dat zelf niet heeft, neem ik niet serieus.
  God heeft alle bevolkingsgroepen uniek op zijn plaats gemaakt. Niet allemaal even slim, sterk,mooi,etc.
  Wat een walgelijke zin. Geen enkel mens is meer of minder dan een ander.
  Als Premita respect zou hebben voor een ieder en daarmee ook een ieder in zijn/haar waarde zou laten, dan had zij die zin nooit getypt.
  Wie is er nu een ezel(in)???
  Ik zal uitleggen waarom ik Kumar en Chiney niet slim vind.
  Ze smijten met modder naar elkaar, zoals anderen dat ook hebben gedaan.
  Het is mooi wie wat heeft uitgevonden of gedaan. Mooi om dat als kennis op te doen.
  Maar is verder irrelevant aan hetgeen Prem gezegd zou hebben.


  Maak melding
 141. chiney,

  u go girl/boy……was dat ook n tipje vd sluier zoals kumar eerder over zijn stukje beweerde? THANK U……dit is erg informatief…….de meeste wist ik ni maar bij deze……gran tangi….
  en kumar…..hahahahaha wat hb j DAAROP te vermelden……en Shanti he en geen kranti…..hahahahahahahaha di kumar toch gefrustreerde…..tja hoe kan ik hem noemen….hahahahahahaha…land wordt inderdaad geregeerd door zijn soortgenoten…..en we zijn ‘goed’…het gaat goed in het land…..olie prijs melkprijs….broodprijs …thank u ooooh almachtige bvolkingsgroep….

  chiney j bnt the bomb……


  Maak melding
 142. Hallo iedereen,

  Is er ook iemand die het radioprogramma van Nova, waarin Prem zijn zegje deed, WEL beluisterd heeft?
  Of weet iemand of het nog (via internet) te beluisteren is?

  Tot nu toe lees ik een paar genuanceerde reacties. Maar helaas ook teveel reacties van mensen die op de man spelen. Of van mensen die uberhaupt niet weten waar het over gaat, maar vooral hun gal komen spuwen.

  Ik geloof dat veel Surinamers in NL net zoals veel Turken en Marokanen in NL zijn blijven steken in een bepaalde denkwijze. Ik bedoel dus dat ze de ontwikkelingen die zich in het land van herkomst voordoen (of voordeden) niet helemaal hebben meegekregen.

  Daardoor kunnen bepaalde vooroordelen tussen bijv. Afro-Suri’s en Hindustanen in NL blijven bestaan. Terwijl ze in Suriname al veel minder spelen, zeker bij de jongere generatie.

  Advies tegen vooroordelen: BEHANDEL IEMAND ZOALS JE ZELF BEHANDELD ZOU WILLEN WORDEN!

  Groeten vanuit Damsko/Amsterdam


  Maak melding
 143. Saya,
  Baab re, je vraagt mij wie hier een ezel(in) is?
  Kijk maar naar ‘Suriname herdenkt -opstand- in 1902, reactie nr 18,19 en 25 dan kom je er gegarandeerd achter. Het is waarschijnlijk een soortgelijke MISVERSTAND. Ik noem het maar zo…. no spang
  Dong no abi dresi… (lees de laatste 2 regels van mijn reactie hier boven a.u.b nog een aantal keren en je zult inzien dat ik niemand voor meer of minder heb uitgemaakt).


  Maak melding
 144. Hoi Calcutta,

  Zou je het woord negers of nikkers weg willen laten. En dat geld trouwens voor ons allemaal. Het is een scheldwoord. Hou het gewoon op creolen a.u.b. Er is trouwens geen kleur verschil tussen hindustanen en creolen. We zijn beiden zwart of licht van kleur. Dus laten we elkaar niet voor de gek houden. Trouwens is Prem gewoon niet te peilen. De ene keer ben ik het met hem eens en de andere keer kan ik hem niet uitstaan wegens bepaalde opmerkingen. Die man is gewoon niet te peilen dus laat gaan.


  Maak melding
 145. De ene keer ben ik het met Prem eens en de andere keer kan ik hem niet uitstaan wegens bepaalde opmerkingen. Die man is gewoon niet te peilen dus laat gaan.

  Deze opmerking geld niet alleen voor calcutta, maar iedereen die hierop heeft gereageerd.


  Maak melding
 146. Pretima,

  Ik ben een ezelin die als het nodig is haar excuses aanbiedt (reactie nr 20). Zie opstand Hindoestanen, reactie nr 18, 19 en 25. Bovendien heb ik in mijn reactie (nr 19) ook aangegeven dat als ik het een en ander verkeerd interpreteer, ik daar graag een reactie op verwacht.

  Maar jij bent een edeldier, die zich het recht heeft toegeeigend de een gelijk te geven (Kumar), de ander (Chiney, die jij ook zonder meer een ezel hebt genoemd) de grond in te boren.
  Zoals jij die zin hebt getypt, lijkt het net alsof de ene bevolkingsgroep getalenteerder is dan de andere, temeer omdat je Kumar ( de hindustaan) gelijk geeft en Chiney (de niet-hindustaan) niet.
  Mijn inziens had je het eerste gedeelte van die zin kunnen weglaten en het alleen op het laatste gedeelte gehouden.
  Maar dan nog had ik jou niet serieus genomen.

  Een andere zin van je: Dong no abi dresi.
  Ik blijf liever dom, zodat ik nog het een en ander kan leren, maar niet van jou.
  Je hoeft mij niet te bewegen die zinnen van je nog een keer te lezen, temeer omdat je zeer partijdig bent begonnen met je reactie.

  Daarom vind ik niet dat jij het nodige respect toont voor anderen laat staan dat jij ze ook in hun waarde laat.
  Excuses van jou aan Chiney zou wel op zijn plaats zijn. Maar o ja, je bent een edel dier!


  Maak melding
 147. Gulpenruiker,

  Maakt het wat uit waar de uitvindingen van de creolen zijn uitgevonden? Nee toch? Het gaat erom dat ze degelijk wel wat in hun mars hebben! En dat is wat Chiney bedoeld.


  Maak melding
 148. Calcutta,

  Bij deze bied ik jou mijn excuses, volgens mij heb ik jou reactie verkeerd begrepen. Je bedoeld dat we moeten ophouden om elkaar koelies en negers te noemen. Bij deze nogmaals mijn excuses.

  En Anoes als jezelf ook geen neger of wat dan ook genoemd wilt worden toon dan wat respect voor andere surinaamse bevolkingsgroepen, want anders zijn wij creolen of wie we ook zijn geen haar beter dan de rest.


  Maak melding
 149. Op hindustanen zoals Pretima, Kumar, Gulpenruiker e.a die zich verlagen andere bevolkingsgroepen met name de creolen, zo de grond in te stampen, heb ik totaal geen respect.
  Maar ook voor de creolen die telkens met hun vinger naar de hindustanen wijzen, zonder de hand eerst in eigen boezem te steken kan ik geen respect voelen.
  En de hollanders staan aan de zijlijn en lachen ons vierkant uit en klappen met de handen.
  Hun verdeel en heers politiek werkt uitstekend.
  Als Prem inderdaad rastische opmerkingen heeft geuit aan het adres van de afro-suri’s, dan is het terecht dat er juridische stappen worden overwogen tegen hem en de desbetreffende omroep.
  Dan mogen zij hun billen branden en op de blaren gaan zitten.
  Als mens schaam ik mij dat er onderling geen wederzijds begrip, tolerantie, waardering en respect is.
  Als hindustaanse schaam ik mij nog dieper dat er hindustanen zijn die zich niet weten te gedragen.
  Ik stop met reactie’s geven. Heb mijn best gedaan mensen te bewegen anders te denken.
  Tegen de mensen die zich positief hebben geuit, wil ik zeggen ga zo door.
  Het gaat jullie goed, waar jullie ook mogen wonen.


  Maak melding
 150. Ik heb het ook gehad met al die reacties. Had er niet aan moeten beginnen om hierop te reageren. In suriname waar ik vaak op vakantie ben geweest, merkte ik zulke reacties niet. Daar kunnen de Hindustanen en de creolen het beter met elkaar vinden dan in Nederland. Triest hoor! Heel triest. Het breekt mijn hart om dat te moeten zien. Mijn ouders, beiden uit Su, hebben vrienden en vriendinnen, van verschillende bevolkingsgroepen uit Su. Ik ben met hun kinderen opgegroeid en heb nog nooit tot de dag van vandaag een heftig discussie hierover met ze gehad. En dat is voor mij een voorbeeld. Dus mensen, heb respect voor elkaar en heb elkaar lief. Want in tussentijd eten we wel elkaars eten op. Ik hou van mij Bara, Roti ,Tjaw Min, Rijst met Pom en Kip en Kousenband. En zo zijn er nog veel meer.

  God bless you all.


  Maak melding

Reacties zijn gesloten.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES