donderdag, mei 16, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieSuriname veilig genoeg voor 8 December-strafproces

Suriname veilig genoeg voor 8 December-strafproces

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 3 jul – Suriname is veilig genoeg voor een ongestoorde voortzetting van het strafproces rond de Decembermoorden. Dit zegt minister Chandrikapersad Santokhi van Justitie & Politie. De rechterlijke macht en het Openbaar Ministerie mogen “onbevreesd en zonder enige belemmering” hun werk doen. Daar staat de regering garant voor.

De beveiliging van rechters wordt opgevoerd. “We moesten er verder ook voor zorgen dat het 8 Decemberproces goed beveiligd wordt. In dat kader hebben we ervoor gezorgd dat de militaire politie en het Arrestatieteam goed getraind zijn en ook in staat zijn het proces te beveiligen”, zegt Santokhi tegenover de Ware Tijd. De rest is aan de rechterlijke macht.

Die moet onder meer het tempo en de fysieke omstandigheden bepalen. “Het ligt aan het Hof te beslissen waar de zitting gehouden wordt. Zaken die te maken met het proces vallen puur onder de rechterlijke macht en het Openbaar Ministerie”, aldus Santokhi. Waarschijnlijk wordt in oktober aangevangen. Eerst moet het hoger beroep worden behandeld van de verdachten tegen hun vervolging.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

14 REACTIES
 1. Mijnheer (minister) Santokhi, ga je nou weer huichelen. straks gaan de rechters en jij in jullie broek scheiten .Eerst zien en dan geloven ( wij weten immers dat jullie allemaal huichelaars zijn, zakkenvullers en drugsdealers). Waar bijft de berechting van ex-min. Balesar die miljoenen op zijn rekening in Zwitserland heeft staan??????????????


  Maak melding
 2. mijnheee Santokhi,
  gaan we weer huichelen, straks ga jij en de rechters in jullie broek scheiten. Wij weten dat jullie allemaal huichelaars, drugsdealers en zakkenvullers zijn. Eerst zien en dan geloven. enja, waar blijft de berechting van ex-minister Balesar die miljoenen heeft verduisterd die op zijn rekening in Switserland staat ?????????????????????


  Maak melding
 3. Het is goed dat het recht zijn beloop krijgt. Als dat maar ook geldt voor de ministers die het volk hebben betolen en daarmee ook indirekt


  Maak melding
 4. mijnheee Santokhi,
  een huigelaar ben jij. lid van DEA hoeveel wordt jij betaald. wacht maar wang de foe tjon tjon jij heb niet een de ballen Balesar te berechten omdat hij jou mati is


  Maak melding
 5. Ik luister nu naar Santhoki via Skyradio Suriname, en heb het gevoel dat deze man geniet van z’n macht die hij op dit moment heeft. Mijn idee is dat Santhoki een harde en stijve krijgt van z’n macht en alle publiciteit om zich heen.
  Maar…, hij moet niet overmoedig gaan worden want met dit ogenschijnlijk succes, moet hij toch uitkijken want een zwaluw maakt nog geen zomer.


  Maak melding
 6. Ja fleur ,laten we santhoki zwart maken of vergiftigen ! want deze man is op het rechte pad en tracht echt naar eer en geweten te handelen voor hemzelf en Su ,maar dat moeten wij niet hebben Zulke mensen anders hoe moeten wij criminelen dan leven in Su ! daarom alles wat goed is moeten we echt kapot maken !


  Maak melding
 7. heel goed,
  aan allse komt een eind.
  Al is de leugen nog zo snel,
  de waarheid achterhaald hem wel.
  Als ze niet berecht worden, worden ze blind,
  Want ze hebben niks gezien en gedaan.
  Zullen ze een keertje voelen hoe het is als ze blind zijn en daadwerklijk niet kunnen zien.
  Bhagwandas heeft zijn deel al gehad.
  de rest volgd.
  Zei zullen dit keer scheiten.
  Rambocus zei,
  Er zullen nog duizenden Rambocussen geboren worden.


  Maak melding
 8. he laten jullie santhoki zijn werk doen, wordt er eindelijk wat gedaan , dan is het nog niet goed, blijf van deze man af aub..een ieder komt aan de beurt zo wait on your turn, please


  Maak melding
 9. ahaha somo power,!!

  sanfobie de schrik van elke crimineel.,
  ook bouta en vene zijn er twee teveel..

  en papa somo ga je die ook berechten of beter gezegd hou je niet van concurrenten?

  Probeer pa somo ook te berechten en bosje kijken of je lef hebt.


  Maak melding
 10. lezers,

  ik schaam me als ik naar de reacties lees.
  ik krijg het gevoel dat meer nederlanders in ned reageren.wel ik ben en woon in sur. op jullie droge lijkt alles simpel,laat nou eens eindelijk een kundige proberen een aanvang te maken waar mogelijk zaken te corrigeren. u, en onze kids hebben er all belang bij. gaan julllie liever hard werken. dan thuis zitten in de kou en alsmaar kritiek die naar nergens leidt.
  sa na koers, heb je niet gehoord, geleuter aan de phone, een leugen veder tot waarheid proberen te brengen is het algmeen beeld dat surinamers over suriname brengen in ned.. kom naar suriname en zweet je ballen om dat land dat je groot gemaakt heeft en waar je ouds of fam nog wonen te helpen, ro


  Maak melding
 11. je ziet de minister vaak op tv verhaaltjes vertellen, terwijl bijna op alle hoeken, en straten druks worden verkocht, en niemand doet wat er aan.
  kijk bv naar p.v.w daar wordt overal druks verkocht, zelf bij lelydorp, overkant van de politie post.kijk bij hanaslust, vredenburg enz een blinde kan het zelf weten, waarom doet de politie niks.
  TIP: doe jullie nou wat we zijn moet van al dat gedoe, en praatjes.
  zo niet geef mij maar dat werk, ik wil het graties voor jullie doen, resutalen zullen jullie direct zien.


  Maak melding
 12. r persad ik wil weten wat jij voor sur heb gedaan, en hoeveel je heb gegeven aan de overstroming in het binnenland, misschien weet je het niet, maar ik zal het je vertellen bijna 80% van de inkomen in sur komt uit de toeristen sector, dus van mensen die ned wonen, slm word ook gesteund door hun,paketen en geld worden bijna elke dag naar sur gestuurd, mensen in ned zweten hier ook hun ballen, om sur op te bouwen, dat doen ze dag en nacht, ze zijn hier gekomen om van sur een beterland te maken, dat zal je wel gemerk al hebben ,de meesten investeren hun geld in sur.
  in moeilijke tijden hebben ze sur tot hun laatste geld gesteund.
  ik weet waarvan die haat, omdat het je niet is geluk om naar ned te komen, en je ben gewoon jaloers op nederlanders, het is niet nieuw, het is een soor ziekte die in sur heerst.
  ga je ballen ook zweten, en lul niet uit je bek, als je iets niet weet, ga iets nuttig doen voor sur, net als wij van hieruit dat doen.met jaloesie en haat kom je niet ver.


  Maak melding
 13. Lijkt wel alsof ze zitten te wachten totdat alle betrokkenen de pijp uit zijn, zodat ons nageslacht de rechtzaak rustig kan gaan voeren. Wie worden er dan berecht? De nabestaanden van de schuldigen?


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES