zaterdag, juni 15, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieSuriname en Frans Guyana samen misdaad te lijf

Suriname en Frans Guyana samen misdaad te lijf

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO/ST.LAURENT, 30 jun – Suriname en Frans Guyana gaan nauw samenwerken bij de bestrijding van criminaliteit in het gemeenschappelijke grensgebied. Dit zegt minster Chandrikapersad Santokhi van Justitie & Politie. Hij heeft in St. Laurent, Frans Guyana, een samenwerkingsovereenkomst getekend. Vervolgingsambtenaren krijgen vergaande bevoegdheden.

Politieagenten van beide landen mogen de grens oversteken en optreden. “De Franse politie mag Surinaams grondgebied betreden en omgekeerd voor ondersteuning bij het verhogen van de veiligheid”, zegt Santokhi. De misdaadbestrijding krijgt zo een extra dimensie. Dat moet het veiligheidsgevoel over en weer bevorderen. Het grensgebied bij de Marowijnerivier staat bekend als smokkeloord.

Controle wordt bemoeilijkt door de uitgestrektheid van het gebied. Criminelen steken vaker dan niet vrijelijk de grens over om onder te duiken als ze gezocht worden in het buurland. “Laat deze overeenkomst een sterk signaal zijn naar de criminelen, het is onze beurt om te laten zien dat we ook kunnen samenwerken”, aldus Santokhi. Ook militairen zullen ingezet worden.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

5 REACTIES
 1. Wijs Albina en Bigiston tot groeikern! Maak van deze dorpen steden! Zo krijg je meer bevolking. Kan men de beveiliging beter bemensen. En werkgelenheid voor de lokalen. Minder reden om te criminaliseren.(smokkel enz) Welke projectontwikkelaar staat op en zegt daar begin ik nu aan!


  Maak melding
 2. Beste mansen,
  tegen de heer ( minister) Santokhi zou ik willen zeggen: begin eerst Subhaas Punwasi aan te klagen en te berechten want hij is toch ook een crimineel, die drugsdealer!


  Maak melding
 3. Deze vorm van samenwerking had sinds de jaren negentig moeten aanvangen.Een groot deel van de momentele ciminele ellende zou Suriname gespaard zijn gebleven…


  Maak melding
 4. Santhoki wat een fantastische minister.
  De beste van Justitie en Politie aller tijden.

  de gouden Ster is in uw hart.
  ik salueer u.

  Santhoki zal Suriname als roversnest, als vrijbuiters staat weer op orde krijgen.
  voor de inwoners, voor de investeerders, voor de toeristen.

  Santhoki veegt Suriname schoon.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES