vrijdag, mei 24, 2024
HomeOnderwerpenMaatschappijRuim zestig Surinamers willen Caricom-status

Ruim zestig Surinamers willen Caricom-status

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 30 jun – Ruim zestig Surinamers hebben de Caricom-status voor deskundigen aangevraagd. Dit meldt minister Joyce Amarello-Williams van Arbeid Technologische Ontwikkeling & Milieu, ATM. Ook een Guyanees en een Jamaicaan hebben hun verzoek vanuit Suriname ingediend. Voorlopig kan nog niet worden voorzien.

Suriname loopt achter ten opzichte van de andere Caricom-lidlanden. Administratief moet nog het een en ander in orde gemaakt worden om onder meer de accreditering soepel te laten verlopen. “Een van de belangrijkste activiteiten wordt het certificerings- en verificatieproces”, zei Amarello-Williams bij de installatie van de Commissie Vrij Verkeer van Personen.

Het proces moet nog beginnen. Pas dan is het verlenen van de Caricom-status mogelijk en kunnen de belanghebbenden zich vrijelijk bewegen in de regio. De commissie bestaat uit vertegenwoordigers van verscheidene ministeries. Het leeuwendeel van de aanvragers komt van de Anton de Kom Universiteit van Suriname. De rest bestaat uit mediawerkers, sportlieden en kunstenaars.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

2 REACTIES
  1. neen oelewaper, natuurlijk is er geen lijst, dit is moderne autodeportatie van intellect en potentie uit su. deze intellectuelen en potentielen zijn het gezeik meer dan zat van onze leiding in su. ze komen geen mm verder met hun ontwikkeling, of eerder datgene wat ze aan de gemeenschap willen aanbieden wordt gewoon als :wat vertel je ons, we doen het zo al 30jaren hier, dus kom ons niets nieuw vertellen, want onze wereld heeft altijd al zo gefunctioneerd.daarom is er geen lijst.

    groeten

    g1


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES