dinsdag, april 23, 2024
HomeNieuws uit SurinameSurinaams parlement op stelten na uitlevering

Surinaams parlement op stelten na uitlevering

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 30 jun – Parlementariërs hebben zich verontwaardigd uitgelaten over de controversiële uitzetting van Shaheed Roger Khan. De emoties zijn zelfs zo hoog opgelopen dat twee leden van de oppositie door de politie verwijderd moesten worden. Een del van de oppositie is uit protest weggelopen. “Vandaag is het Khan, morgen zijn wij het”, zegt Jiwan Sital van A1.

Hij kreeg het danig aan de stok met president Venetiaan, na diens korte uitleg over de uitzetting van Khan op Trinidad. “Wil de president zeggen dat hij Amerikanen heeft toegestaan om ons grondgebied te betreden en iemand mee te nemen”, aldus Sital. Kort tevoren had Ronnie Brunswijk van de coalitie opgemerkt dat Amerikaanse veiligheidsagenten Khan hadden opgehaald.

Hij zou van de Santo Boma-gevangenis geblinddoekt zijn overgebracht naar de Johan Adolf Pengelluchthaven. “Gaan we nu criminelen beschermen?”, was al wat Venetiaan kon uitbrengen temidden van het parlementair rumoer. Volgens minister Santokhi van Justitie & Politie is er geen sprake van Amerikaanse agenten. De uitzetting is uitgevoerd door Surinaams personeel.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

36 REACTIES
 1. Wat een giller dat vene de vraag stelt dat we nu criminelen gaan beschermen. Wakker worden man. Dat doe je al jaren door de manier van optreden tegen je vriendjes in de regering. Ook tegen hen moet je optreden!!!!!
  Neem maar een kijkje om je heen en je zult zien dat er genoeg schoon te maken is en dat er heel veel wat daar beschermd wordt ook aangepakt moet worden, oa somo , balesar, gilds etc.


  Maak melding
 2. Daar heb je de hielelikkers van de VS weer. Alles wat Amerika wil is wet.Ik ben benieuwd als he onderzoek in Suriname was afgerond,en voor alles hem ten laste gelegde feiten hem in staat van beschuldeging stelde. Zo niet,dan mocht deze crimineel nog niet uitgeleverd worden of tenminste naar de gewone gang van zaken.
  Als er idd Amerikaanse agenten hem op Surinaams grondgebied hebben gehaald, dan is dit gebeur op advies van Nederland zeker weten.
  Wat een ongelooflijke looser is Venetiaan bangerikken zijn het.
  Iemand gaf het al aan Suriname lijkt wel Sodom en Gomora.Begrijp me goed, deze crimineel verdiend de hoogste straf,maar ,het is niet de gewoote iemand uit te leveren aan een land die de doodstaf hanteert.
  Of hebben ze eieren voor hun geld gekozen en Khan zo snel mogelijk uitgeleverd,bang dat ie een beerput gaat openen.


  Maak melding
 3. In principe ben ik geen fan van Vene, en al verdient het geen schoonheidsprijs, in DIT geval heeft ie gedaan wat ik ook zou doen. Uiteveren die gast!!

  In 12 jaar Vene’s bewind ben ik het eindelijk een keer een beetje met hem eens.

  Ik hoop dat ze dit middel vaker zullen inzetten. Want als we Somo kunnen verleiden tot het aanranden van een Amerikaans meisje (was hij misschien niet op Aruba tijdens de verdwijning van Nathalie), dan kunnen we er misschien voor zorgen dat de Amerikanen hem oppakken.


  Maak melding
 4. Titel bananen republiek hebben is nu op zijn plek.Effe kijken wie nu de zooitje in Suriname nu gaat helpen. Balkenellende en Donner no de moro.


  Maak melding
 5. Yes!!!!!!!!
  Eindelijk is Suriname verlost van meneer Khan.
  Verstandige beslissing van de Surinaamse regering.
  Laat Khan maar op kosten van de Amerikaanse justitie zijn straf uitzittten in de VS, want Suriname hoeft nu niet meer meneer Khan in de Santo Boma gevangenis te verzorgen.


  Maak melding
 6. eindelijk een daadkrachtige actie van zijne excellentie President Venetiaan.
  Maar de oppositie heeft volkomen gelijk “Vandaag is het Khan, morgen zijn wij het”, die corrupte geldvreters zijn inderdaad de volgende die uitgeleverd moeten worden.
  Mijn toekomstvisie is dat die corrupte gemeenschapgeldvreters allemaal worden uitgeleverd.
  Maar eerst op STVS verschijnen, geblinddoekt zittend in een Surinaams gemaakte houten stoel met tae rip vastgebonden armen tussen 2 staande leden van de MP met daarachter 2 grote Surinaamse vlaggen want niemand is groter dan de staat.


  Maak melding
 7. Ik snap bovendien totaal niet waarom de oppositie onder aanvoering van Jiwan Sital zich druk om maakt.

  Suriname heeft totaal geen capaciteit om een zo’n grote belangrijke crimineel als Shaheed Roger Khan in bewaring vast te houden.
  Hiervoor heeft men een maximale beveiligde inrichting nodig, die heeft Suriname niet en nooit gehad ook.

  Bovendien zou crimineel Shaheed Roger Khan in Surinaamse hechtenis binnen de korste keren ontsnappen op miraculeuze wijze zoals dit bij vorige criminelen al honderden keren gebeurd.

  Of heeft drugsboy Jiwan Sital een belangrijke zakenpartner verloren, daarom sprong hij uit zijn vel want hij had de ontsnapping plannen al klaarliggen voor zakenpartner Shaheed??? Jammer!!!


  Maak melding
 8. Het is weer bewijzen dat suriname haar eigen zaken niet kan oplossen.Hebben wij Amerika nodig om straffen uit te delen?Onze min. van politie heeft tot zo een grote mond en nu laat hij alles over aan Amerika.


  Maak melding
 9. Suriname is een free for all. Nederlandse (FICUS) agenten die Surinamers in Par’bo oppakken. Braziliaanse inlichtingen diensten die onderzoek doen naar (smokkel)wapens, Guyanese (politie)criminelen die hun werk in Sur voortzetten, nu ook Amerikaanse die Khan geblinddoekt afvoeren (zonder mede weten van het parlement)! Whats next ?


  Maak melding
 10. Als er iets goed gedaan wordt in Suriname moeten wij dat ook laten weten. Felicitaties Vene. Keep up the good work!!.
  Heeft die Sital misschien ook iets aan te geven? Inderdaad Sital, vandaag is het Khan en morgen kan jij het zijn. En er is niets mis daarmee!!!


  Maak melding
 11. kan,is geen surinamer.zelf in zijn geboorteland is hij personna non grata.en ondanks zijn crimineel verleden en the most wanted man in trinidad,is hij niet welkom .hij heeft kontacten zat in surimaribo die hem toch op een op ander manier zou helpen te ontsnapen.

  de oppositie moet niet zeuren.het is alleen maar theather politiek wat ze doen.poppekast.

  ze hebben sinds dag een een hekel aan regering venetiaan.

  met het uitleveren van knan,weten nu anderen wat hun te wachten staat.

  knan,is helemaal niet zielig als ik de oppositie moet geloven.khan, wist vanaf zijn loopbaan als drugs barron,dat het ooit fout zou aflopen.

  en ik ben benieuwd hoe ome vene zijn beste vriend en ex collega de hr s gilds en parlement voorzitter somohardjo zal aanpakken.

  somohardjo,sinds zijn aan treden in surinaams parlement een oplichter en verkrachter/voor de onafhankelijkheid van suriname stiekem is gaan ondehandelen met de hollanders,dat alle javanen hun nationaliteit moesten behouden na de onafhankelijkheid van suriname.

  dat deze verkrachter nog anno 2006 nog in het parlement zit.

  wat een armoede in surinaamse politiek.

  somohardjo,hij kan nooit goed uit zijn woorden komen want hij heeft een mond voltanden.

  maar zijn crimineel gedrag kent echt geen grenzen

  hij is echt niet waardig om het land en vlag te dienen.
  eending is zeker,zijn ouwe dag is heel goed geregeld.


  Maak melding
 12. We weten allemaal dat t veiligheids systeem in Suriname niet optimaal functioneerd.Waarom niet blij zijn met de buitenlandse steun ? Khan is geen Surinamer,dus laat hem maar in de VS verotten met zn familie.In Suriname “ontsnapt” hij binnen de korste tijd uit de gevangenis en dat moet vermeden worden!!Hopelijk worden zijn Surinaamse maatjes ook gauw opgepakt en gehokt.


  Maak melding
 13. Jongens, waar hebben we het over. Wij zijn uit Su weggegaan en we willen nogsteeds iets zeggen over hun beleid. Als we daar iets over willen zeggen moeten wij die hier zitten daarnaar toe gaan en wat voor Su betekenen. Ik ga volgend jaar reemigreren.(voordat jullie gaan gillen).


  Maak melding
 14. En als zn moeder strax in Suriname komt om haar bek open te trekken moet ze meteen eruit gegooid worden ,want zij wordt binnenkort ook opgepakt in de VS voor witwas praktijken…


  Maak melding
 15. Vene heeft een goee daad verricht?????????
  Ai baja,typische uitspraken van de domme massa.Tja Vene loopt aan de leiband van de Vs en Nederland,zeker weten dat de beslissng niet uit zichzelf is genomen.
  Ieder mens heeft recht op een eerlijke proces,de crimineel Khan heeft ook misdaden gepleegd in Suriname en naar ik aanneem hele ernstige.Justitie had eers het onderzoek moeten afronden en dan overleg plegen over zijn uitzetting naar deVS.Maar Amerika zegt hier met die crimineel,en Vene en zij bende druipen af met de staart tussen de benen.
  Idd er zou een beerput open gaan van jewelste.


  Maak melding
 16. Beste leden,

  de oppositie heeft gelijk, een ieder komt hier en doet wat hij of zij wilt. We zijn dus niet meer veilig hoor.
  Ze moeten dan opkomen
  Somo je verdient een pakslaag

  wan dja dja sranang oema


  Maak melding
 17. jiwan wat lul je nou ???
  heb je ook iets op je kerfstok???Ben je ook bang dat je ook wordt uitgeleverd???
  Zou me niet verbazen als jij de volgende bent
  Ronny Brunswijk jij bent de volgende brada daarna zullen er nog meer volgen
  Santoki en punwasi ga zo door we staan achter jullie besluit
  kraktie brada


  Maak melding
 18. Beste Ezels van Suriname, zoals jullie weten zijn er in een democratisch land rechten en wetten die ook voor verdachte mensen gelden.Mensenrechten heet dat, en die zijn hier op grove wijze geschonden door baviaan venitiaan, door op een laffe wijze iemand aan
  de Amerikanen uitteleveren.Venitaan en Bouterse zijn dus een pot nat want ze respecteren geen van allebei de mensenrechten, en nu lacht de hele wereld Su uit.Eerst die jappenrs steunen met hun Walvis vangst en nu iemans aan de yankees uitleveren.Hoe laag kan Suriname nog zakken????


  Maak melding
 19. surinamer,je hebt helemaal gelijk.iedereen roept moord en brand over die khan,terwijl wij rustig alles vanop een afstand bekijken.de beste stuurlui staan aan wal,sur heeft niet de capaciteiten om zo,n grote crimineel te huisvesten,en dan heb je ook nog al die corrupte mensen die daar rondlopen.plotseling zou je horen dat die man was gevlucht(tjoekoe).nee het is goed zo,laat hij lekker naar amerika gaan,die hebben een hele zure appel met te schillen.

  Leggs


  Maak melding
 20. Het zijn allemaal idioten die denken dat Venetiaans optreden deugd. Het is de Surinaamse soevereniteit die met de voeten wordt betreden. En daar werkt Vene aan mee. Dat mag je nooit en te nimmer toestaan. Vind je het gek dat maar weinig,maar dan ook weinig Surinamers het gevoel van eigen waarde hebben. criminaliteit moet je echt bestrijden en criminelen berechten. Maar hier gaat het om onze grondrechten die overboord worden gegooit. Als je dat niet snapt ben je inderdaad een idioot.


  Maak melding
 21. Yo Venitiaan wanneer ga je Gilds en Bouterse uitleveren aan nederland die waren toch al langer verdacht, een onze Bouta is inmiddels
  veroordeeld in nederland, dus gelijke monikken gelijke kappen, of durf je dat niet???? hahahahah


  Maak melding
 22. Wat een gezeur allemaal. Nu Vene handelend optreedt, vanuit veiligheidsperspectief en ook ter voorkoming van (want dat doen wij dagelijks), is het wederom niet goed.
  De man de mogelijkheid geven om te ontsnappen (want dat is het eerstvolgende act) waarna de oppositie wederom moord en brand zal schreeuwen (en terecht) is een realistich beeld.
  Nog de logistieke noch de financiele middelen zijn aanwezig om deze crimineel in de gevangenis te houden dus waarom niet uitleveren?
  Na ontsnapping (denk aan de Hollandsche boy die zijn vriendin vermoord heeft die nu vrij rondloopt in Holland)zal deze man in een ander land zijn oud beroep (coke dealer) weer oppakken.
  A tan so mi boi laat hem zijn straf niet ontlopen. Hopelijk volgen er meer om te brommen.
  Waar zal Gilds moeten brommen als spin in het web van de witwas praktijken????????? In het paleis van justitie (Santo Boma)


  Maak melding
 23. hoelang moetenh wij nog accepteren dat ons land wordt geleid door een gefrusteerde man
  met een zeer negatief zelfbeeld
  hij leid dit allen maar met lose kreten en de domme massa juicht hem toe
  hij geeft hun geen wer eten en scholing
  nog nooit hebben wij in de geschiedenis van Su zo´n boeriekie meegemaakt


  Maak melding
 24. Wat ik niet zo goed snap is waarom Guyana niet om zijn uitlevering heeft gevraagd. In Guyana wordt hij toch ook gezocht en hij heeft de Guyanese nationaliteit. Misschien dachten ze in Guyana nu eindelijk van het probleem af te zijn.


  Maak melding
 25. 1. fajasiton joe abie littie ma vene wanie verpest ette 3 jarie foe ding sanangmang want a verpest 12 jarie keba. daarom vene no mang doe nottie tegen somo, brunsie en co anders a moes go ns osso likkie balk en vene no wanie liebie a stoeroe toe. joe no ai sie alla ding politieke partijen abie wang “n”? a “n” diesie a no foe “nationaal” ma foe “njang” dus “nf”betekent “njang frie”+. joe ai snap now dattie vene moes verdedig ding criminelen diesie?


  Maak melding
 26. Khan is een notoire crimineel, die mogen ze flink straffen. En dat is maar ook goed. Er moet een signaal worden afgegeven aan toekomstige boeven.

  Vene cs zijn geen haar beter, het zijn mensen met een wit boordje. Kijk maar naar de Somo.
  Elkaar financiele middelen toeschuiven die aan het land toebehoren.

  De verandering kan alleen vanuit de basis in Suriname komen. Er moet gewoon nieuw elan opstaan. Anders is Suriname over 30 jaar de nieuwe biafra van Zuid-Amerika.

  Waar zijn de echter Surinamers gebleven.


  Maak melding
 27. goed zo vene,laat die Khan maar lekker naar amerika gaan,en sital ook .dit heeft nog een staartje.daarom ging Sital zo tekeer.hij heeft zeker ook aandeel in die smerigheid van Khan.oprotten met Sital.hij weet meer wacht maar af.


  Maak melding
 28. Waarom doet het front voorkomen alsof de oppositie het opneemt voor Khan. Als Doekhie dit niet had aangekaart was het ook niet ter sprake gekomen. Venetiaan heeft zijn verklaring gegeven, maar had niet verwacht dat Brunswijk er roet in het eten zou gooien. Hij is verantwoordelijk voor het beleid naar buiten toe. Hij dient het parlement zo omstandig en eerlijk uiteenzetting tegeven van het gebeurde. Dus een uitspraak dat de oppositie het opneemt voor criminelen is een achterlijke uitspraak die een president niet waardig is. Twee leden van het parlement zijn eruit gezet. Is dit nu de manier waarop deze zaak is afgehandeld? Wordt deze zaak met zo’n verdeeldheid afgesloten? Moet hij als president niet ervoor zorgen dat het volk als een man achter deze beslissing gaat staan? Is er hier wel sprake van duidelijk beleid of dictatuur?


  Maak melding
 29. iedreen schteewt moord ewn brand door de uitlevering van een drugscrimineel.Heeft men ooit afgevraagd waarom.Als de DEA door het in handen krijgen van deze crmineel een hele drugskartel kan ontmantelen,zijn onze kinderen en kinds kinderen bespaard van al de ellende wat deze lui kunnen veroorzaken in een samenleving.
  Oud Hermandad


  Maak melding
 30. Overal ter wereld zijn er wetten en heeft elke burger rechten,nu in dit geval van de hr. KHAN heeft men hem dat ontnomen,hij heeft zelfs de kans niet gekregen zich te verdedigen.
  Dit land,waar overwegend de afstammelingen van de slaven wonen heeft voor de zoveelste maal weer haar ware slaafse gezicht getoond.
  Onderdanig naar de blanke man,doen wat de meester zegt.
  De zaak in Suriname tegen de hr. Khan ging over 300 kg coke,in amerika word hij verdacht,geen bewijs voor maar 5 kg.
  Welke zaak is nu belangrijker de Surinaamse of die van die Amerikanen.
  Binnekort word hij vrijgesproken in de states en is hij een vrij man,alles en alleen omdat wij in suriname zo onderdanig en slaafs zijn en alle bevelen van de meester amerika blindelings opvolgen..
  Binnekort krijgen wij weer een rubberbootje van ze om op de surinamerivier te varen,bedankt amerika,heel de wereld lacht ons uit.
  Voor verdere informatie over deze zaak verwijs ik een ieder naar http://www.stabroeknews.com,de guyanese krant,dan kan ook zien hoe de guyanees denkt over deze zaak


  Maak melding
 31. Er wordt moord en brand geschreeuwd, omdat Suriname heeft bewezen dat ze niet capabel zijn om een zware crimineel te berechten.
  Hoe is het in godsnaam mogelijk dat een minister van justitie bang is dat deze crimineel zou kunnen vluchten???? Heeft ie de facilieiten niet om het tuig in bewaring te stellen?Neen Santokie laat Amerikaanse agenten op Surinaams grondgebied een crimineel ontvoeren,met toestemming van de lafaard Vene.
  Bahhhhhhhh wat een stelletje kontelikkers van de VS.
  Als dit tuig in Suriname berecht zou worden en dan aan de VS was uitgeleverd ,dan pas zou ik een hoge dunk van Vene en Santokie hebben.


  Maak melding
 32. Hector

  Ik denk het,en jij zegt het.Idd de slaafse en onderdanige houding van Lafaards als Santokie en Venetiaan,zet Suriname te kijk.Maar het merendel van de reactie`s hier laat ook blijken dat ze niets geleerd hebben van het verleden.

  Dat bedoelde ik nou,die crimineel heeft misdaden gepleegd in Suriname,het zou Santokie sieren om hem in Suiname te berechten,daarna had er bekeken kunnen worden als ie uitgeleverd had kunnen worden.Tja wat doe je tegen kontelikkers als Santokie en Venetiaan.Ze hebben de domme massa weer een poets gebakken,hahhahhaah zie de reactie`s die twee worden de hemel ingeprezen voor hun laffe daad.Anderen vragen zich af, of we ook familie van die crimineel zijn hahahahah,want van schending van de mensenrechten hebben ze nooit gehoord,die DOMBO`s.


  Maak melding
 33. “Wat Stoer”jij bent de grootste dombo en Kontelikker. Als je het beter kan, waarom doe je het niet zelf. Hou je waffel dicht en rot toch op man. Wat doe je toch stoer misselijke vent. Ik walg van reacties.

  Dillen


  Maak melding
 34. haha ,de vraag is ,wie zal de volgende?
  wij zijn benieuwd sital jij hoeft niet bang te zijn.want jij wordt niet gezocht door interpool
  haha.


  Maak melding
 35. Hahahahahah,Dillen,dat betekent,dat ik het bij het rechte eind heb,anders reageer je niet zo DOMBO.Zeker ben je een kontelikker van Santokie en de rest,hahahahhaahha je krijgt alles gedaan van ze hé?
  Heb j zowiezo ooit gehoord van vrije meningsuiting? Of van respekteren van de mensen rechten???Boi goh srebie jere boerikie joe.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES