dinsdag, april 16, 2024
HomeOnderwerpenEconomieChina biedt Surinaamse douane technische steun

China biedt Surinaamse douane technische steun

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 30 jun – De Volksrepubliek China heeft de douane technische steun aangeboden, die vooral de controle te water moet helpen opvoeren. De Chinese ambassadeur, Chen Jinghua en minister Hildenberg van Financiën hebben de schenkingsovereenkomst getekend, die onder meer de overdracht regelt van drie rivierboten.

De boten zullen ingezet worden bij onder meer de grenzen met Guyana en Frans-Guyana. Routes van en naar beide landen en Brazilië kunnen zo beter in het oog gehouden worden. Communicatieapparatuur en technisch materiaal voor opsporing van drugs behoren ook tot de schenking. Er zal ook geholpen worden bij het controleren van importen uit China.

De indruk bestaat dat met name textiel vaak wordt aangegeven beneden de werkelijke waarde. “Vaak genoeg moet de douane de wenkbrauwen fronzen bij het zien van de opgegeven waarde van een container vol importgoederen”, zegt Hildenberg. China is bereid administratieve data ter beschikking te stellen. Een Chinese functionaris, die de overeenkomst zou tekenen, kon niet meer afreizen.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

15 REACTIES
 1. Straks wordt Suriname Chiname, er komt een invasie van chinezen. Ze zijn goed bezig zich met ‘kadootjes’ het land in te werken om daarna nooit meer terug te keren. Want sur moet tegenover china straks als goedmakertje de chinezen binnenlaten. En zitten we met 25 miljoen chinezen………

  Ik weet dat alle hulp welkom is, maar china biedt geen hulp zonder reden en dat beangstigt me. Suriname is een groot land, genoeg plek voor zoveel mensen zou je zeggen maar het moet niet zo zijn dat één van de weinige nog ongerepte landen met zoveel prachtige natuurwonderen kapotgemaakt wordt door alles te kappen voor huizen etc. voor de vele mensen die Suriname willen bewonen. Ik ben gewoon bezorgd….


  Maak melding
 2. Aangezien de Surinamers eerder op de vlucht slaan dan dat ze hun handen uit de mouwen steken, maakt t geen drol uit of t nou Chinezen zijn die hun plaats komen innemen om een beetje ontwikkeling te brengen in Suriname.Zij zijn tenminste wanhopig genoeg om offers te brengen en zich volledeig in te zetten voor een beter leven.En als ze de kans krijgen om te plunderen doen ze dat ook ja…maar wie niet ?


  Maak melding
 3. Wat wil je als de ratten het zinkend schip verlaten?Ja ik ben blij met de Chinezen,laat maar komen het gros van de Surinamers loopt toch te niksen maar willen alles in de schoot toegeworpen krijgen.
  Niemand heeft ooit last vn de Chinezen ze werken hard,zie maar ale supermarkten hebben ze overgenomen ,want de eigen bevolking heeft geen zin in werken.Als de chinezen er niet waren ,zou Suriname nog dieper in de shit zitten.
  Wat er nu over de Chinezen hier uitgekraamd wordt hadden de Nederlanders toen moeten doen,nadat jullie het zinkend schip verlieten terugsturen,ga jullie land opbouwen,maar neen jullie waren welkom hier,paradijs op aarde was het,gelijk naar de socialedienst,huisje en ja met jullie kont in de boter vallen,en nu maar afgeven op de Chinezen.Let wel, ze worden niet verzorgd door de Surinaamse staat,neen ze worden opgevangen door hun eigen mensen,en moeten verder hard werken om te overleven,en dat doen ze ook zonder te mokken.Alle Surinamers profiteren daarvan,ze kunnen alles in de Chineze supermarkt kopen,de bouw gaat heel goed,tja jullie moeten zelf maar `s gaan kijken,een lust voor het oog hoe deze mensen dag en nacht staan te ploeteren.


  Maak melding
 4. Komt tijd, komt raad. Zo spraken de hol landers ook eerst over de turken en marokkanen toen ze hier toegelaten werden om alles te doen wat de witjes niet wilden doen. Zoveel jaar later………… probleem dit, probleem dat en moeten ze weer opzouten naar eigen land. Tja……..


  Maak melding
 5. In China heb ik veel gezien. Niet alle Chinezen ploeteren dag en nacht. Chinezen die in de bouw werken, beginnen 4 uur s’morgens tot 10 uur in de nacht. Deze komen van arme delen van het land, het zijn de ware slaven. Ze mogen niet naar de rijke steden verhuizen. Zien hun gezin na een jaar. Als het kontrakt afgelopen is moeten ze terug. Chinezen van rijke steden werken van 9 uur s’morgens tot 12 uur, pause tot 3 uur in de middag en 5 uur in de middag thuis. Wel is bekent, waar Chinezen zijn hebt je welvaart. Geef toe, Chinezen zijn toch heel lieve mensen. Werken hard, geen tijd om te klagen. Ik ben heel blij met ze.

  Dewanand Makhan


  Maak melding
 6. Vandaar dat BRUSWIJK een visum heeft aangevraagd voor de chinesen .
  Hij krijgt de toestemming van Boekstaaf en hij is mee acoord .
  Brunsie komt straks met 58 chinesen naar Sur .

  Hoe is dat mogelijk ????

  Brunswijk Lonnie ontvang per kop 5000 U$ dollars .

  Lonnie is nu miljoenaire !!
  Mensen smokkel .

  En de regering slaapt ALS EEN ROOS !!!

  eN HOEVEEL KRIJGT DIE bOEKSTAAF ????????

  SARIE MET DE BEVOLKING !!!!!


  Maak melding
 7. Zoals in elk land zullen er rijken minder rijken en armen zijn in de samenleving.
  Kromopawiro jij moet effe dimmen daar jij een nageslacht bent van een gastarbeider die ook geen toekomst zag in zijn land van herkomst. Een surinamer van oorsprong is de indiaan. Al het overige is afstammeling van importen en hebben eerst de Ned. nationaliteit ontvangen, ja ontvangen, en hierna de Sur. nationaliteit waar je erg trots op moet zijn.
  Ik ben het eens met Bler (1e reactie niet het 2e) dit moet gekanaliseerd worden. Maar kan mij ook vinden in so sad en makhan dat zij meehelpen en bouwen aan de economische vooruitgang enerzijds doordat China geeft en leent eb anderzijds dat de chinezen fysiek helpen aan de opbouw van Suriname. Beiden zijn onontbeerlijk voor Suriname ook omdat de zogenaamde surinamers niet thuis geven en het laten opknappen door anderen die hard werken niet schuwen.
  Waarom zijn bepaalde bevolkingsgroepen economisch veel verder hetgeen ook leidt naar maatschappelijk verder zijn dan anderen? Door hard te werken en de tering naar de nering zetten (ooit een uitspraak van mijn leraar Haymee van de Paulusschool)


  Maak melding
 8. We worden straks opzij gedrukt door de ghanezen.
  We gaan op het gegeven moment onze eigen identiteit verliezen en straks moeten we ghanees gaan spreken. over x aantal jaren wordt het GHanees officiele taal in suriname.
  Het is wel zo dat de Ghanezen harde werkers zijn ze zijn in staat van een stukje bos een rijstveld te maken. En bij andere volken zie je dat ze van een rijstveld een oerwoud maken. Overal zie op de wereld zie dat de Ghanezen het bankwereld beheersen en ze zijn heer en meester in mensensmokkel en het vervaardigen van valse documenten.
  Daarom vond ik het al vreemd dat Ghana Suriname technisch wil ondersteunen op douanegebied. Mocht het zijn dat deze ondersteuning slaagt dan komt er geen enkel chinees, libanees, togolees, canadees, rwandanees, soedanees, kameroenees het land meer binnen en dan zijn we eindelijk verlost van deze invasies.
  Met vriendelijke groet,

  Blakamaribo


  Maak melding
 9. Brunswijk gefeliciteerd met het niet intrekken van je visum aanvragen voor de Chinesen .

  Maar de vraag is ?
  ken je die Chinesen wel die je voor hun visum heb aangevraagd ??
  Alles wat jij en boekstaaf doet is vreemd voor de bevolking .

  Je maakt er geld voor he`?
  en dat is cker!!

  Brunswijk en boekstaaf doet aan visum
  handel .

  Wij Surinamers zijn trots op je omdat je aan visum kan handelen .
  En dat is de grootste voordeel voor de Suriname.
  Het verwonderd mij niet dat er vandaar wordt gevochten voor de buitenposten.
  metname Beijing Ambassade .
  De Chinsesn betalen graag tjoekoe .

  Brunswijk ga zo door en Vene die slaapt als een roos.

  Sarie met de bevolking want straks hen je geen Suriname meer maar chinatown.
  Dat is het ook al .

  Boekstaaf en Brunsie jullie kunnen meer maken en hoepel dan gauw uit ons midden .


  Maak melding
 10. Chinesen in de bouw. Zoek jullie het daar zelf uit, hebben ze hun gezin bij zich, ja of nee. Als ze hun gezin niet bij zich hebben, dan is het echt sarie. Sarie hoor Suriname word geplunderd en vergiftigd, zie al die zelfmoorden. Gif kan je zo in de winkel kopen. Tot heden is niet bewezen dat gif en kunstmest het land hebben geholpen. Vroeger hadden wij deze middelen niet nodig, alleen troep. Zie buitenlanders nemen jullie plaats in, alleen omdat ze in Suriname geloven dat hun diploma meer waard is. Ik ben de enige Entomoloog of Insektenkundige van Suriname, hebt meer dan 250 nieuwe soorten beschreven. Search Dewanand Makhan Maar toch is het tot heden niet gelukt om wat te lenen uit de Surinaamse Universiteit. Niet vergeten, dat mijn materiaal in Surinaamse Universiteit zit. Als alleen Chinezen slaven In Suriname werken, dan is er wat mis. Jullie weten allemaal, dat uit China alleen mannen het land uit kunnen, vrouwen niet, omdat ze dan niet terug keren. Rijken komen met hun vrouw, ze willen naar America, waat het grote geld zit.

  Dewanand Makhan


  Maak melding
 11. Hadden de meeste Surinaers hun gezinnen bij zich toen ze Nederland bevolkten? Huh neen toch?Suriname wordt niet geplunderd door de Chinezen, zie de Kwattaweg, vroeger zag je tig Hindustaanse winkels,ons belangs enz. ,en nu zijn ze allemaal door Chinezen over genomen, How Comes?????????????Door de Chinese supermarkten, hebben de achtergebleven Surinamrs geen kopzorgen,want hun eigen mensen hebben ze laten barsten en naar Ned. of Amerika gevlucht.Zo ook de bouwsector, dag en nacht zie je de Chinezen ploeteren,de huizen moeten af,die de Surinds laten bouwen.
  Al met al ,ik ben blij met de Chinezen.


  Maak melding
 12. Het halen van Chinezen is een pyramidespel. De investeringen die de Chinezen doen is bedoeld om nog meer CHinezen te halen. Als all supermarkten zijn overgenomen, kan de groei allen worden bevorderd door nieuwe consumenten (uit China) te halen.


  Maak melding
 13. Mensen niet slapen ook niet onnodig schelden…men geeft cadeau’s maar je moet klaarwakker blijven….er was ooit een hoofdcommissaris van politie die kreeg +/- 300.000 USD als cadeau… eind resultaat heel Zeedijk vol gepompd met….Drugs…real china wang.
  Dus cadeau, mi no lobing ba…Soema njang e go pai…later pai-pai voor zijn/haar nakomelingen… tiki joe ai loekoe.

  Houd de top mannen in de gaten mi boi.
  onderdeel SOMO….PL..PL..
  Ti joe sa Bari joe latie


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES