Suriname levert Guyanese verdachte aan VS uit

8

PARAMARIBO, 30 jun – De van drugssmokkel verdachte Guyanees, Shaheed Roger Khan, is uitgeleverd aan de Verenigde Staten. Volgens het Openbaar Ministerie is Khan het land uitgezet onder meer omdat hij een “gevaar vormde voor de openbare veiligheid, orde en rust.” Maar de uitzetting is niet verlopen via de grens met Guyana. Khan is uit de gevangenis te Santo Boma gehaald.

Volgens het OM gebeurde dit door manschappen van het Arrestatieteam van de politie. Hij is naar de Johan Adolf Pengelluchthaven vervoerd en op het vliegtuig gezet naar Trinidad & Tobago. Drie politieagenten hebben voor de begeleiding gezorgd tijdens de vlucht. De opdracht tot uitzetting komt van het ‘plaatselijke hoofd van de politie’, een uit de wet gegrepen term.

Dat hoofd moet de hoogste politiefunctionaris zijn in het administratief ressort waar de gevangenis zich bevindt. Volgens de Uitzettingswet van 1992 is de minister van Justitie & Politie verantwoordelijk voor uitzetting van vreemdelingen. Tegen Khan was reeds een strafrechtelijk onderzoek aangevangen wegens drugssmokkel en verboden wapenbezit. De VS had daarom verzocht.


8 REACTIES

 1. Grote drugsvissen wil de Surinaamse justitie niet hebben. Stel je voor dat de man namen gaat noemen van zijn Surinaamse zakenpartners en opeens de naam van Ramon Abrahams (NDP), Errol Alibux (DNP2000), Jules Ajodhia (VHP), PG Punwasi of andere kopstukken die met hun neus in de cokehandel zitten, in de openbaarheid gooit! Dat geeft gelazer in de tent en daar zitten al die politieke en bestuurlijke prominente boefjes niet op te wachten.


  Maak melding

 2. This is the most disgraceful act ever committed by our government with regards to a foreigner arrested in Surinam for crimes still under investigation. Khan has been allowed to escape our justice. Is this the way to treat top criminals with power and wealth? The guy was guilty as sin, but his extradition instead of conviction, has made our legal and justice system look so foolish after all that professional work. Surinam is now likely to become more of a haven for drugdealers.


  Maak melding

 3. controleer de rekeningnummers van santoppie. en natuurlijk ook onder zijn pet.

  Zeker 20000 us dollars gekregen van bush.

  maar ja gelijk heeft hij. nu moet hij vene nog uitzetten dan is alles weer goed.

  en liep pa somo met rust.


  Maak melding

 4. Wat een smerige streek van Venetiaan en Santokhi om John Jones als politiefunctionaris voor het karretje te spannen. Waar is de PG in dit geval? Als gezegd wordt dat hij is gearresteerd met 200kg coke, is dat dan niet strafbaar in Suriname? Venetiaan moet geen anderen gaan beschuldigen dat zij criminelen in bescherming nemen. Hij als president is degene die omringd is door criminele ministers.


  Maak melding

 5. Als je vergelijkt wat er in de bouw froude in nederland is opgelicht en handje geklapt daar zijn die rekeningen waar jullie het over hebben kinderspel.zonder zwart geld kan geen land draaien .wat denk je dat de iligale teeld van wiet voor nederland betekent.nu kunnen gewone burgers zo als u en ik met hun tuintje nog een beetje consumeren een kopje kofee met iets lekkers 7/8 euro geloof me elk welvaarend land is dat geworden door ooit dingen te doen waar ze niet trots op waren


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.