Nog geen fondsen voor wederopbouw rampgebied

1

PARAMARIBO, 22 jun – Er zijn nog geen fondsen beschikbaar voor de wederopbouw van woongemeenschappen in het rampgebied. Dit zegt minister Michel Felisi van Regionale Ontwikkeling, RO. In het noodfonds zit slechts tien miljoen Surinaamse dollar (ongeveer drie miljoen euro), maar dat is slechts voor de directe ondersteuning.

De voedselvoorziening is veilig gesteld, maar geld voor ontwikkeling moet nog gevonden worden. “Nee er zijn niet genoeg middelen, wanneer je ervan uitgaat dat je meteen herstel en wederopbouw zou moeten uitvoeren”, zegt Felisi tegenover de Ware Tijd. Vooorlopig is er nog sprake van een noodsituatie. Verscheide gebieden staan nog blank.

Hier en daar is de situatie zelfs zo erg dat mensen geëvacueerd moeten worden. “Zeker in Oost-Suriname is het water nog bijzonder hoog, op precies hetzelfde niveau als rond de periode van 10 tot 12 mei”, aldus Felisi. Verwacht wordt dat tegen augustus het droge seizoen aanbreekt en dat dan het herstelwerk zal moeten aanvangen.


1 REACTIE

  1. De voedselvoorziening is zeker voor jaren veilig gesteld in het binnenland maar de werkvoorziening helaas geen antwoord.
    en straks al Coronie, Nickerie, Commwijne, Saramacca is ondergelopen dan is er niets veilig gesteld want die mogen sterven. Maar ja ze overleven het wel op rijst, zout en peper.
    Maar anderen overleven het niet zonder zoutvlees en bruine bonen enz.

    Yangkaba


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.