dinsdag, februari 27, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieGuyana wast handen in onschuld in zaak Khan

Guyana wast handen in onschuld in zaak Khan

-

Does Travel & Cadushi Tours

PARAMARIBO, 22 jun – Guyana wast liever de handen in onschuld als het gaat om drugsverdachte Shaheed Khan. Volgens minister Chandrikapersad Santokhi van Justitie & Politie heeft de Guyanese minister van Binnenlandse Zaken, Gail Texeira, aangegeven dat de berechting overgelaten wordt aan Suriname. Er zal niet om uitlevering gevraagd worden.

Opmerkelijk is wel dat Khan in zijn geboorteland gezocht wordt voor diefstal van legerwapens en drugssmokkel. Texeira heeft dit bevestigd. Santokhi zegt dat uitlevering gen prioriteit geniet, ook nu de Verenigde Staten daar om gevraagd heeft. Suriname heeft zelf een appeltje te schillen met Khan, die officieel verdacht wordt van drugssmokkel.

Bij zijn aanhouding is ruim tweehonderd kilo cocaϊne in beslag genomen. Volgens Santokhi is Khan’s criminele netwerk in Suriname al in kaart gebracht. Het is slechts een kwestie van tijd voordat ook wordt toegeslagen bij andere contacten. Shaheed Khan wordt in de VS verdacht van cocaïnesmokkel tussen 2001 en 2006.

opening
Fernandes Express
Werken in de Caribbean

4 REACTIES
  1. De Guyanzen spelen een schaakspel die zij niet zullen verliezen. Ze weten immers dat wanneer Suriname geen gehoor geeft aan hun oproep, de Suri’s wel voor Amerika zullen zwichten. En omdat men in Guyana ook weet dat de Suri’s niet zo snugger zijn (in tegen stelling als hoe men zich voorstelt) laten ze dit varkentje (Khan) over aan de USA om gewassen te worden.
    De Suri’s zullen tzt bekaaid en berooid van deze vent afkomen, hoewel ze aanvankelijk in een riante positie zaten om hier munt uit te slaan. Triest volk wij Surinamers.


    Maak melding
  2. Om te verstaan waarom Guyana Khan niet wil hebben moet je eerst weten wat Khan in Guyana heeft kunnen doen met de hulp van de huidige regering en instituten. Men vreest hem daar, en zijn terugkomst, in boeien of niet, zou een gevaar voor de staat zijn. Het is met dat uitzicht dat Geil Taxeira het liever heeft dat Suriname Khan berecht.


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES