zondag, juni 16, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieVervolging Decembermoorden pas eind dit jaar

Vervolging Decembermoorden pas eind dit jaar

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 22 jun – De strafrechtelijke vervolging van verdachten van de Decembermoorden zal niet voor eind dit jaar plaatsvinden. Dit meldt de Ware Tijd. Alleen al het hoger beroep van de drieëntwintig verdachten zal nog maanden in beslag nemen. De behandeling is op zijn vroegst in oktober als het Hof van Justitie terug is van reces.

Het reces loopt van 15 augustus tot en met begin oktober. Pas na afhandeling kan worden overgegaan tot de strafzaak. Rechters willen niet in de betreffende Raadskamer, omdat ze dan niet meer zouden mogen meedoen in een Raadskamer voor de strafzaak zelf. “Maar er is geen wettelijk beletsel en ik ben van mening dat je wel zitting kan hebben in het andere hoger beroep”, zegt advocaat Fred Kruisland.

Gehoopt op inkeer bij de heren rechters. Veel ruimte voor variatie is er niet, omdat het Hof sterk onderbemand is. “Het ligt dus aan de leden van het hof en het is een kwestie van geweten”, aldus Kruisland. Hij is niet gelukkig met de extra vertraging. Aanvankelijk zou het hoger beroep in juli worden afgewikkeld, zodat de strafzaak in september kon beginnen.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

7 REACTIES
 1. Mischien denken jullie dat er alleen maar ezels rondlopen in su.zeker krijgen we een ander keer te horen dat hij te oud en zwak is om berecht te worden.ik heb niks tegen bouta maar blijkbaar heeft hij alles achter zich gelaten ,en jullie maar zogenaamd blijven lullen om berechting,de nabestaanden menem jullie in de maling en niet de rest.


  Maak melding
 2. Acht lossen jullie (Front)eerst je eigen problemen !!
  Ga maar de problemen van Gils oplossen .
  hij moet toch ook gearresteerd worden ??
  En waarom loopt hij nog steeds vrij en blij rond ?
  Of is hij onschuldig volgens jullie ?
  En waarom maken jullie ook zo druk om de ene Guyanees ?
  Hij werkt toch ook voor Gils ?
  Dat weten jullie niet he `?

  De Regering is een boef dus zo ook de kinderen (volk).
  Zo de vader zo de kinderen !!!

  Bah ik heb een hekel aan deze vieze ,vuile regering !!


  Maak melding
 3. Kunnen wij 8 december niet veranderen in een het festijn van 5 december waarbij de goede witte man rechter met baard en staf langskomt om stoute kinderen op te pakken en de lieve kinderen volladen met cadeautjes.
  De knechten kunnen dan meehelpen om de gedaagden op te pakken en vervoeren naar hetquillotine-eiland


  Maak melding
 4. … en op het witte paard mag zitten: BlankeEllende, Bush, de bazen van Doorwin of Cambior.

  En als Hoofd-piet niemand minder dan onze eigen Ronald Bavie.

  Heel goed idee,rijdendesinterklaas!

  Groet,
  mede namens mijn om S.G. en de rest van de orga


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES