maandag, juni 17, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieSurinaamse paspoorten doorverkocht aan Chinezen

Surinaamse paspoorten doorverkocht aan Chinezen

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 17 jun – Surinaamse paspoorten worden doorverkocht aan Chinezen. Dit zegt procureur-generaal mr. Subhas Punwasi. Personen die legitiem een Surinaams paspoort hebben verkregen, schijnen dit af te staan aan derden. Slechts een deel van de reisdocumenten die in beslag zijn genomen op de Nederlandse Antillen zijn vervalst. De overige zijn authentiek.

Zoveel is intussen reeds achterhaald sinds de justitie op de Antillen om een onderzoek vroeg ruim een maand geleden. “Het onderzoek gaat misschien niet snel genoeg zoals men wil, maar ik denk dat het tot nu toe goed gaat”, zegt Punwasi tegenover de Ware Tijd. De meeste aandacht gaat nu naar degenen die hun paspoort willens en wetens hebben afgestaan.

“Maar het is niet zo makkelijk”, aldus Punwasi. Hij ontkent dat het onderzoek wordt vertraagd om bepaalde personen te beschermen. “De zaak wordt wel onderzocht.” Minister Ganeshkoemar Kandhai van Openbare Werken, tot vorig jaar directeur van het Centraal Bureau voor Burgerzaken heeft elke betrokkenheid ontkend. De paspoorten zouden in zijn periode ontvreemd zijn.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES