Low income-program wil nu richten op middenstand

2

PARAMARIBO, 17 jun – Het Low Income Shelter Program, Lisp, wil zich nu ook gaan richten op de middenklasse. Dit zegt Judith Brielle, managing director van het Lisp. Die groep is nu uitgesloten van bouwsubsidie, hoewel de vraag er groot is. Het Middle Income Shelter Program moet over niet al te lange tijd ook degenen accomoderen die net iets boven de huidige grens liggen.

Mensen die meer verdienen dan 1.070 Surinaamse dollar (ongeveer driehonderd euro) vallen nu nog buiten de boot. Een groot obstakel vormt ook de bureaucratie rond het verlenen van titels op gronden. Het aantal aanvragen groeit nog immer. “De organisatie heeft al 1.440 aanvragen goedgekeurd, waarvan bij 500 het werk reeds is opgeleverd,” zegt Brielle tegenover de Ware Tijd.

Dit jaar zullen tenminste duizend aanvragers uit de lage inkomensklassen bouwsubsidie verkrijgen. Het Lisp is in 2003 begonnen met fondsen van de overheid en de Inter-Amerikaanse Ontwikkelingsbank. Het programma wordt in 2008 officieel afgebouwd. “Met de gelden die nog op de bankrekeningen staan, kunnen we nog ongeveer 4.300 mensen helpen”, aldus Brielle.


2 REACTIES

  1. Wil men dit projekt contenueren, dan moeten die lui de nu geholpen zijn netjes en optijd gaan aflossen. Anderen kunnen dan ook aan de beurt komen. Wie z’n afspraak niet nakomt, gewoon vervangen om de wachtlijst niet lang te maken. Een beetje strengheid mag in deze tijd.


    Maak melding

  2. Er zijn bar weinig arme mensen in Suriname,zo te zien.Die LISP kan maar niet van het geld af,want ze zitten nog met geld waarme ze 43oo mensen kunnen helpen.Wat heb je aan een programma waarvan de voorwaarden zo erg zijn geformuleerd dat je maar niet aan hulp toekomt.Ik snap er de ballen van.
    duuck


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.