vrijdag, april 19, 2024
HomeNieuws uit SurinameParlementsvoorzitter weer in controverse beland

Parlementsvoorzitter weer in controverse beland

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 6 jun – Parlementsvoorzitter Paul Somohardjo is opnieuw middelpunt van een politieke controverse. Nog maar nauwelijks bekomen van de heibel rond de benoeming van een partijbons, wordt de samenleving nu geconfronteerd met een omstreden grondaanvraag. Somohardjo’s verklaringen in de nasleep benadrukken het controversiële karakter alleen nog maar meer.

De stichting DIKIN, die een stuk domeingrond heeft gekregen in de wijk Ma Retraite, zou hij alleen maar van advies hebben gediend. “Daar heeft mijn partij Pertjajah Luhur niets mee te maken”, zegt Somohardjo. Dat de partij op het punt staat uit het huidige huuronderkomen te worden gezet, is puur toeval. Hij is zelfs zo verontwaardigd over associaties, dat hij een journalist voor het gerecht wil slepen.

Journalist Steven van Fredikslust van Radio 10 mag een rechtszaak tegemoet zien, omdat hij de zaak heeft aangesneden in het opbelprogramma Negentig Seconden. Het steekt vooral dat Pertjajah Luhur genoemd wordt, maar volgens de Ware Tijd zijn de redenen gegrond. De oprichtingsakte van DIKIN geeft Vanessa Moesliman aan als enige oprichter, een werknemer van Somohardjo.

Vanessa werkt in het restaurant van Pertjajah Luhur. “Ik weet van niets”, zegt vader Robby Moesliman, die in de akte staat aangemerkt als vervangend bestuurslid. Hij kent niet eens de doelstelling van de stichting. “Dat moet u aan Somohardjo vragen”, aldus Moesliman. Saillant detail is dat de grond is toegewezen op 20 februari, een maand voordat DIKIN is opgericht.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

43 REACTIES
 1. Van somo zijn wij jaar en dag bekend, met zijn praktijken. belasting ontduiking,grootste oplichter alletijd.
  nooit heeft hij wat gedaan.hij is clean, de Front delegatie zijn stelletje oplichters.
  ze blijven het Surinaams volk te benadelen.
  kies den mooi ,tog den e go stem dji den baka

  Stem frontaal.
  Akuba


  Maak melding
 2. ik had al eerder gezegd dat men moet oppassen voor deze Pa-olo Somo.Baas Vene en Ram sardjoe moet deze gast gewoon uit hetcoaltie opdonderen.En Brunsie ook.Deze gasten komen alleen voor hun partij genoten op.Dus Staatsbelang mag naar de klote.Ga liever samenwerken met Bouterse,die is tenminste een nationalist.

  Weg met Pa-olo Somo en Brunsie die alleen opkomt voor zijn mensen,als of die alleen in Suriname wonen.

  Stelltje analfabeten in de Surinaamse politiek.
  Allemaal corruptelingen.


  Maak melding
 3. Somo, de verkrachter, oplichter, belasting opduiker, de vertrapper van alle wetten, wilt een journalist voor het gerecht slepen. Hebben we geen recht meer op vrije meningsuiting???? wie is somo, hij doet wat hij wilt, hij maakt en breekt wetten. Vene opgepast wanneer het erop aankomt gaat hij jou laten vallen, alleen om in de coalitie steeds te blijven. Stuur hem naar huis ok


  Maak melding
 4. Ja, het lijkt alsof men maar op twee partijen kan stemmen. De NDP wiens leider betrokken is bij 8-december en het Nieuw Front dat uit raddraaiers, knopedraaiers, vermeende drugshandelaren,witwassers, oplichters bestaat, geleid door een onverlaat met tien schone vingers.
  Volk van Suriname het wordt tijd dat u voor andere spelers gaat kiezen die het met u menen, want dit zootje zal u niet verder brengen dan u te gebruiken als stemvee. Vindt u dat de huidige regeerders representatief voor u zijn? Voor mij zeker niet.


  Maak melding
 5. Ik ben een Surinamers die naar Nederland is verhuisd om te studeren. Ik en vele met mij willen graag terug om te helpen mijn land op te bouwen, maar van dit soort activiteiten worden wij diep ongelukkig. Ik heb een geweldige jeugd in Suriname gehad, en zou graag een steentje willen bijdragen dat de kinderen van nu straks ook op die manier kunnen terugkijken op hun jeugd maar helaas weerhouden dit soort actie mij en vele anderen ervan om terug te keren. Hier wordt ik diep ongelukkig van!!!


  Maak melding
 6. En zo gaat het al jaar en dag in Suriname.
  In dat land zitten we allemaal poppenkast te spelen, we zijn altijd een ander slimmer af, maar als land staan we meer en meer voor gek. Dan vragen we ons af waarom geen geld direct geven wordt aan de instanties in Suriname. Sterker nog we zijn beledigd.
  Welnu de enige die beledigd zijn, zijn die mensen die weer hadden wil graaien.
  Het heeft geen zin om namen te noemen want dan zijn we nog lang bezig. Van hoog tot laag zitten we lekker te graaien. Nu gaan we ook al groente importeren. Gekker kan het niet worden.

  Hoe lomper je bent hoe meer kans dat je het gaat maken in Suriname.

  Komen we hier een ooit van af? Ik vrees van niet, want dit gezwel gaat van generatie naar generatie.

  Streng


  Maak melding
 7. Klagen heeft geen zin / schelden helmaal niet…

  Wie heeft deze figuren gekozen..

  Toch geen buitenstanders..

  Een volk kiest zijn eigen regering zoals hij die dat wil..

  U heeft dit gewild en succes ermee..

  Tjé potie zal noch enige generaties duren,intussen bent u al oud en gestorven,,lange leve de n.p.s/v.h.p.


  Maak melding
 8. Ik schreeuw al enig tijd van de daken af dat de het grootste gedeelte van de leiding in Suriname niet deugt.

  Degene die deugen komen niet aan de bak.

  Ik moet voorzichtig zijn, maar het lijkt dat Somo via een rechtspersoon, een stuk grond heeft geritseld voor een vrouw.

  Wat is zijn relatie met die vrouw??

  Volgens de Ware Tijd van vandaag heeft de Stichting de grond toegewezen gekregen alvoor de Stichting opgericht was. De bestuurder zou een vrouw zijn die werkt in bij of in het gebouw van PL.

  Mang het lijkt of de zaak stinkt.

  Zulk soort leiders hebben ons land onafhankelijk gemaakt een naar de filistijnen gejaagd.

  Waarom stemmen de mensen nog op ze.


  Maak melding
 9. Steven,

  Ik ben ook naar Nederland gekomen om te studeren alleen zie ik hierin juist een uitdaging.
  A san e go so. Als je echt gemotiveerd bent, maar dan ook echt- en niet dat sang sranan e fokkop boi mi no sa’- dan vind je daarin je kracht. Athans zo zie ik het. Niemand die daar iets (eerlijk) particuliers heeft opgebouwd heeft iets met de overheid te maken. Als je je laat beinvloeden met de BS die de overheid doet, dan volg ik je wel, ma mi advies en jij moet dat zelf afwegen:
  Maak je shit af en probeer je te laten leiden door de challenge rather dan de afschrikking door deze common behaviour. We zijn nou eenmaal een ontwikkelingsland en deze tribulations zullen er nou eenmaal zijn!
  Ik keur het ook helemaal af, maar het is een proces en ik denk niet dat het voorlopig gaat veranderen.
  Ik weet niet wat je precies studeert, maar ik hoop dat het een studie is die geen raakvlakken kent met de overheid.
  Verder is alles in Suriname braakliggend gebied dus ontwikkeling zat! DE kennis en de expertise hebben ze in het westen genoeg! The challenge! dat moet je drijven kil!
  De keus is aan jou!
  Ik zie je misschien daar;)
  A tan so!
  Krakti!

  Raoul


  Maak melding
 10. Toch niet zo moeilijk om te begrijpen??NDP en oppositie houden de deur steevast wagenwijd open voor Somo….Deze maakt Sardjoe en Vene met opgeheven vinger dreigend kijkend daar telkens attent op…29 -6 =23…En dan vervolgens neuriend de ene njang na de andere binnenhalend …Hoe heet deze verderfelijke politiekvoering ook al weer..????


  Maak melding
 11. Somo misbruikt de javanen, brunwijk misbruikt de auccaners, vene misbruikt de creolen en de sardjoe de hindustanen. Het Nieuw Front Plus misbruikt de surinaaamse natie.

  De enige oplossing is dat een groep jonge millitairen deze bende (nieuw front plus)met geweld naar huis stuurt.
  Wie is het met mij (on)eens?


  Maak melding
 12. Jullie kletsen, denk even na waar het allemaal werkelijk omgaat. …. Weten jullie t al? Dacht ik al!! Omdat wan jampanesie kies a gron wi klets, t stuk grond was al jaren onbewerkt, vol met ongedierte en shit, nu komt een javaan t bewerken wi kong klets.
  Ti deng koelie nanga deng blakaman kis gron alla san bun meer dan 50 jari di man bin ab a beheer over gronaversie geen enkele vooruitgang nu is het de tijd voor de javanen,chinezen,armen en andere minderbedeelden. Het is nu onze tijd om te groeien, dit alles dankzij Somo, en niemand kan ons tegenhouden ook geen militairen met hun waterpistooltje if den wani mik den kong want den man fu Somo ou bos den gun tap den man idi. Nobody can stop us, cause we believe in God.

  Biatches


  Maak melding
 13. Het volk heeft gekozen toch?
  Voorzitter assemblee – veroordeeld
  Minister Gilds – (bijna) veroordeeld
  Brunswijk – Veroordeeld
  wie maakt de lijst af?


  Maak melding
 14. Marcel,

  Het volk heeft niets te kiezen als alleen boeven zich kandidaat stellen. Het is kiezen tussen kwaden. En afgaande op de schandalen en chaos rond het jeugdparlement zal dat de komende decennia ook wel zo blijven. En moeten we met een pedofiel en oplichter als Somo leren leven. Of opsluiten natuurlijk, maar dan komt er weer een andere crimineel voor in de plaats.


  Maak melding
 15. Zijn wij nog verbaasd in SME? Niet echttoch? De politieke elite (welke partij dan ook) zit er enkel met één OOGMERK n.l. EIGEN BELANG. In SME gaat men enkel nog de politiek in om er zelf BETER van te worden, en niet om het landsbelang te dienen.
  SME heeft nog lang niet het nivo van “politieke volwassenheid bereikt”.

  Na 31 jaar srefidensie voert op politiek nivo nog steeds de etnische sentimenten de boventoon.Zelfs bij het uitgeven bvvan mabassade posten wenst men een javaan in Indonesië, een hindostaan in India en een chinees in china.Gaat het opm capaciteit of niet? Laat ons hopen dat “politieke volwassenheid”gauw zijn inrede doet in SME en het verstand zegeviert.


  Maak melding
 16. Biatches, het gaat niet erom wie zich verrijkt heeft nu. Ten allen tijde is het te veroordelen als mensen zich verrijken over de rug van een ander. Je moet werken om zaken te verkrijgen. Hard werkende landbouwers en arme onvermogende gezinnen komen in aanmerking voor toegewezen gronden en niet slinkse loeders zoals we er veel van hebben. En dan maakt het niet uit hoe ze heten. Op deze manier kan je toch niet een volk motiveren om eerlijk en met hard werken iets te bereiken. Nee, de “leiders” en de jet set geven het voorbeeld. Weinig arbeid verrichtten, veel manipuleren en bedonderen. Daar gaat de meeste tijd in op.
  Zet hem op Suriname, we komen er wel.
  Nog even en Suriname kan voor toekomstige leiders een Universitaire opleiding opzetten “Volksverlakkerij”. De docenten hebben we wel in ons land in overvloed.
  Way to go people


  Maak melding
 17. Raoul,

  Daar wringt de schoen nou juist. Ik heb Economie gestudeerd aan de UVA en ben nu bezig met mijn MBA. Ik heb helemaal geen interesse om iets voor mezelf te beginnen. Mij interesse gaat uit naar openbaar bestuur. Ik wil voor mijn land werken, maar als ik deze dingen hoor ben ik bang dat gedesillusioneerd naar Nederland terug zal keren. Zodoende ga je twijfelen, en denk je eraan om pas teug te keren als je gepensioneerd bent en verder niets met de politiek/regering te maken hebt, en ik ken velen die er zo over denken en dat is diep triest. In plaats van de kinderen van het land te stimuleren en te faciliteren om terug te komen worden ze op deze manier verjaagt.


  Maak melding
 18. Vol verbazing en verwondering lees ik al deze berichten. Alle politici in Suriname die volgens jullie (en het is ook zo) enkel voor eigen belang in de DNA (De Nationale Acteerschool) zitten, grijpen alleen hun kans omdat ze weten dat het gros van ons Surinamers toch geen stappen onderneemt om terug te gaan om iets van het land te maken. Surinamers zijn laf! Wat dat betreft zijn we net Hollanders. Als het erop aankomt zijn we te laf om zekerheden op te geven, ook al gaan deze gepaard met een hoop stress en vernedering. Je hoort het toch vaak dat personen uit Nederland in Suriname zeggen dat het zo relaxed is, geen stress etc. Alleen maar klagen, klagen en klagen maar zelf geen bal doen om enige verandering aan te brengen. Al heb je het maar geprobeert. Dezelfde mensen die klagen over corruptie en vriendjespolitiek zijn dezelfde die het niet zullen laten om er zelf gebruik van te maken als ze een stukje grond zoeken. Het is me ook opgevallen dat de meeste klagers zelfs te besodemieterd zijn om daar moeite voor te doen, hopende dat er iemand aanklopt en vraagt of ze een stukje land willen hebben. Ik hou van mijn land en doe er heel veel voor, nu vanuit andere landen maar als de tijd komt ben ik ook weg. Er is nog veel te doen en hier is er te veel gedaan. En voor Steven, ik begrijp je maar over een jaar of 5 á 10 wil ik je wel eens horen.
  Succes allemaal.

  Josy


  Maak melding
 19. Oh ja, En ik ben niet bang om met naam en toenaam genoemd te worden want ik zeg waar het op slaat. Men mag hier en daar weten hoe ik erover denk.
  Nogmaals ik hou van mijn land en haar bevolking.

  Josy


  Maak melding
 20. Landsbelang, algemeenbelang armoedebestrijding, natievorming ga zo maar door zijn in Suriname ongepaste termen.

  Zelfverrijking, groepsbelang en cliëntisme zijn normaal.

  Rechtstaat?! Een parlementsvoorzitter vertelt aanzijn achterban dat hij machtiger is dan de president van het land. komen jullie maar halen het is nu onze tijd!!!


  Maak melding
 21. Steven,

  no spang ,we gaan samen met een hele groep in nederland opgeleiden naar paramaribo en richten een politieke partij op.Ee partij zonder corruptelingen.Gewoon een westerse visie met een transparante beleid en
  goede perspectieven voor het bedrijfsleven zodat zij makkelijk kunnen investeren en exporteren.Een complete tweede nederland.Alle analfabeten bij de overheid omscholen zodat deze op een zeer hoog niveau hun werk kunnen verrichten.

  Gewoon strak beleid.Alle ten onrechte verstrekte percelen intrekken die aan politieke partijgenoten zijn verstrekt.

  Betere onderwijs.Niet meer die oude boeken waar ik uit heb gestudeerd.Die tijd is al lang voorbij.Gewoon werken met new technology.Betere communicatie onderling met verschillende instanties. Net als in nederland.

  voordat alles verjaard moet dit gebeuren.wij zijn stateloos en worden raar aangekeken.
  ik weet niet welke opleiding paolo somo heeft samen met brunsie.

  ik denk technische bedrijfskunde zonder titel voor zijn naam.deze gasten kunnen nieteens uit hun woorden komen laststaand een project begeleiden.

  snekie


  Maak melding
 22. Josy,

  je zegt: ik hou van mijn land en doe er heel veel voor. Maar als de tijd komt ben ik ook weg. Waarom niet nu a la minuut? Pak de eerste beste vliegtuig (enkeltje) richting evenaar.

  Ramon van Randwijk


  Maak melding
 23. Steven,

  Thanks voor je verduidelijking. Ik begrijp je frustratie volledig. Ik ken die verhalen ook totdat het verhaaltje cliche werd.
  Mijn persoonlijke mening wat er nu aan de hand is dat, de oude garde krampachtig probeert vast te houden. Ik bedoel ze weten zelf ook dat ze helemaal geen kwaliteiten hebben kijk maar naar Brunswijk of een Somo. Welke bruikbare concrete tools hebben ze nou daadwerkelijk? Een mooi voorbeeld is wanneer je ze hoort praten in de media dan voel je al meteen dat deze mensen leken zijn, maar door het makkelijk te beinvloeden volk daar zijn geplaats. Anyways wat ik bedoel te zeggen is dat wanneer een Surinamer met een gestructureerde aanpak aan t werk wil krijg je het cliche fenomeen dat deze worden tegengewerkt.
  Binnenkort start ook ik met een MBA, terug ga ik zeker.
  Niets dat ik heb aangehaald is je onbekend, maar ik denk daar een kern van waarheid in ligt. Het klimaat gaat echter zo blijven de komende jaren heb ik het idee.
  Het vervelende is dat als je wil meedoen met de politiek moet je gelieerd zijn aan een partij, maar wat mij betreft is er geen 1 partij op te noemen voor zover ik weet met oprechte doelstellingen.
  Jammerlijk genoeg…Anyways ik hoop heel erg dat je de moed hebt om een proeftijd te gaan observeren desnoods. You be the judge.
  Ey wo tak ete kil!
  Krakti!

  Raoul


  Maak melding
 24. ik zat dicht bij die heren dus ik weet zowie zo wat er gaande is vene weet percies wat somo allemaal aan het doen is zo genaamd heeft hij schone vingers hij is debet van wat somo allemaal aan het uit halen is en somo weet ook percies wie vene aan het bevoordelen is neem maar een voorbeeld aan de minister van buitelandse zaken wie is zij van vene, dus het zijn allemaal stuk voor stuk pajong waaiers en boeven die de surinamers alleen aan het uit zuigen zijn en zich zelfe maar te verrijken


  Maak melding
 25. Ik zag dit alles 25 jaar terug al aankomen en had stilletjes gehoopt dat ik aan het verkeerde eind zou hebben. Maar helaas it is the nature. 99.99% van de huisvestingprojekten waren toegewezen aan de “creolen” de rijstvelden en plantages ook voor 99.99% voor de hindoestanen, hun “….lijders” hebben het goed voor de achterban gezorgd. Alleen de groep Javanen moeten het doen van de afgedankte plantages en die waren altijd misbruikt door hun ook zogenaamde ” …lijders” ( ja allemaal met ij zoals bv. sars lijder etc. ) En nu hetzij een beetje laat, maar liever laat dan nooit, ja voor 99.99% zeker met tegenprestatie, gaat de welbekende ook doen wat zijn voorgangers allemaal hebben gedaan en “hij” heeft nog veel in te halen….vind je niet?


  Maak melding
 26. dit is de eerst keer dat ik mij aanmeld.gaarne wil ik verder op alle onderwerpen reageren.
  over suri aangelegenheden.
  Ik heb de verschillende comms gelezen allemaal prachtige reacties maa rde suri geschiedenis zullen toch een keer op papier moeten zetten er is meer dan dit laten we geschiedenis vanaf 1975 onder de loep nemen en na 1980 van bouterse de redder van een echt suri.waarbij er een volk was/is je bent voor de refo of tegen en dat heet suri een eenheid gebracht.en dat suri afgijdt naar de verscheidenheid hebben we weer aan de oude politiek te danken wat we zelf hebben gekozen


  Maak melding
 27. Venitiaan,wilde koste wat kost blijven regeren(zijn zakken waren nog niet vol),vandaar dat ie in zee is gegaan met een coalitie van lik me r…,voor hem geldt slikken of stikken,op dit moment.
  Het is altijd zo geweest met de Surinaamse regeerders”Ieder Komt En Pikt Zijn Deel.
  Maar nospang,de SuriNeds,met Cabeza komen er aan.
  Is er niet iemand,die aktie gaat voeren om de afgestuurden in Nederland te ronselen om orde te gaan scheppen in Ons Mooi Suriname.
  Ik zelf ga over 2 jaar voorgoed (ik studeer criminologie)naar Suriname en ben volop aan het solliciteren.Ik heb er een goed gevoel over,dat ik aangenomen word op het min.van Justitie.Voor mij geldt Alle Hens Aan Dek.


  Maak melding
 28. Het is tocht misdadig dat de buitenvrouw van Somohardjo, die ook aangeklaagd is wegens seksueel molest van en minderjarige
  een stuk grond krijgt.

  Als Venetiaan ballen heeft breekt hij met Somo. Deze ongeletterde en ongemanierde als een op hagedis lijkende individu moet het veld ruimen en met hem de hele corrupte bende in Suriname.

  Tijd voor een nieuwe wind, een echte democratische omwenteling?? Wie zal het zeggen.


  Maak melding
 29. Sneki,

  Jou commentaar is een droom van elke goed opgeleidde Surinamer. Ook ik deel deze droom graag met je. Alleen jij beseft ook wel neem ik aan dat het een utopie is.
  Een partij oprichten met alleen kader is ook geen makkie denk ik. Je zal als nieuwe partij toch de nodige frustraties moeten ontberen wanneer verkiezing na verkiezing resulteert een geen enkele zetel. Een dergelijk voorbeeld is wat er met DOE is gebeurt. Die partij zit redelijk vol met goed opgeleiden.
  We zullen toch moeten aanvaarden dat dit een langdurig proces zal worden naar onwikkeling, wanneer de oude garde plaats ruimt voor new blood hoop ik dat deze nieuwe politici niet omvormen in dezelfde crooked minds als hun voorgangers.
  Mind you dat USA en het geweldige westen waar wij onze kennis vandaan halen niet meteen zijn opgebouwd. Het is ook een proces geweest van een paar eeuwen. Ik denk zelf dat Suriname een snellere groei zal doormaken omdat het wiel al is uitgevonden dus het wordt meer een kwestie van implementeren. Maar goed genoeg gespeculeer. A san na um go tek a pina gewoon en wie weet worden we de Patriots van Suriname 😉 You never know:D
  Krakti!

  Raoul


  Maak melding
 30. Raoul eindelijk krijg je het gelijk aan je zijde. Zie hoe de leider van UPS Suriname H.Orie na enkele maanden politiekleider te zijn het tot de grond afgekraakte onderwijsbeleid tenvolle gaat verdedigen om zo zijn consultantsbedrijf te gelde te maken. Ook een hoogopgeleide in het westen maar door de verkeerde partij ( HPP ) uit de boot gevallen nu terwille van de smeer likt hij Wolf zijn (kandeleer)kotolleer. Indra Djawalapersad kan het weten. KOKO.


  Maak melding
 31. Een partij oprichten met alleen kader,is makkelijk te verwezenlijken,maarrrrrrrrrrrrr,als erop je gestemd wordt is een ander verhaal,het volk,wordt systematisch dom gehouden,tenminste de stemmers uit de volksbuurten.Dat ze zich laten beetnemen is hun eigen schuld,de regeerders steunen sinds jaar en dag op de DOMME MASSA.Volgens mij weten ze niet beter,dan enkel op partijen stemmen,met een NPS/VHP gehalte,mensen als Somo en Brunswijk,profiteren daarvan,en zie daar wederom stront aan de knikker,de stemmers kan het niets schelen en maar klagen en klagen, bij een volgende verkiezing gaan ze naar de massa-meetings en roepen jajajajaja ,dit houdt nooit op mensen.

  Somo,Brunswijk en rest pakken wat ze pakken kunnen voor hun familie en vrienden,buitenvrouwen niet te vergeten.
  En het volk staat erbij en kijkt er naar.
  SARIE TORIE.


  Maak melding
 32. Kunnen wij de ABOP niet de grootste partij maken en brunswijk tot minister president bombarderen. Ik denk dat we over 10 of 20 jaar kunnen meten met het westen. En over 50 jaar een superpower in de wereld met echte afrikaanse technologie.

  Redi Musi


  Maak melding
 33. Allen die mij wellicht verkeerd hebben begrepen. Ik hou inderdaad van mijn land en soms moet je naast je hart ook je verstand gebruiken. Als ik mijn hart had gevolgd zou ik nu inderdaad in Suriname zijn en minder voor het land kunnen doen dan wat ik nu in Nederland en Europa voor elkaar krijg. Soms is het gewoon effectiever om je land te dienen in het buitenland. En voor alle afgestudeerden onder ons: Surinamers moeten ook eens ophouden om anderen dom te vinden zodra ze zelf iets gestudeerd hebben. Alle economen, econometristen, juristen etc tec ten spijt, De Brunsies, Somos, bouta’s enzovoorts hebben iets wat jullie niet hebben en dat is de opleiding. Daarentegen hebben jullie niet wat zij weer hebben en dat is leiderschap. Hoe je het ook wend of keert, die mensen hebben het vermogen delen van het volk achter zich te krijgen en daar gaat het om in de politiek. Je kan 10 maal cum laude afgestudeerd zijn in wat voor studie dan ook maar als je niet kan besturen, ben je niks en krijg je ook niks voor elkaar. Van mij mag een NONO minister zijn, als hij maar adequate adviseurs achter zich heeft en ook bereid is naar ze te luisteren. Zelfs in NL heb je enkele ministers, nu en in het verleden die misschien pienter waren maar absoluut geen bestuurders. Och, wat is politiek toch mooi!!
  Ramon, ik hoop dat in het eerste gedeelte van mijn betoog, jou vraag waarom ik niet morgen het vliegtuig pak is beantwoord.


  Maak melding
 34. Josy,

  Velen zijn u voorgegaan en met een enkeltje weer vertrokken naar het noordelijk halfrond.
  Ben benieuwd hoe lang jij het volhoud.
  Heel veel succes, geluk en goede gezondheid.

  Ramon


  Maak melding
 35. Raoul,

  je zult wel begrijpen waarom hoogopgeleiden van uit Paramaribo vertrekken.
  Als jij een opleiding met succes hebt afgerond en je weet waarvoor jij staat dan kom je een situatie tegen waarbij je onder supervisies van analfabeten moet gaan werken.Want in Suri hebben ze geen respect voor kaders,omdat men denk dat je te veel praat.Maar men vergeet dat je daarvoor opgeleid bent.
  Het is niet moeilijk om Sur succesvol te maken,waarbij iedereen beter kan hebben.Je kunt een hoop doen.
  Wat mij heel erg verbaasd is wanneer je productie-middelen moet aanschaffen moet je meteen belasting gaan betalen terwijl je nog niks verdiend hebt.De aanschaf kan niet in Parbo,dus je bent genoodzaakt het van buiten te halen.Maar er is geen stimulance om de productiesector te stimuleren zijdens de overheid.

  Als je een bedrijf runt ,moet je belasting betalen op basis van je vermogen en niet je inkomsten.Zo dom zijn ze daar.Als je je administratie op tafel legt,worden dit soort dingen niet serieus genomen.Of je nou een lening heb staan voor de investering ,gaat het de belasting dienst niet aan.
  Hoe wil je voor werkgelegenheid zorgen.
  Arbeiders willen veel geld verdienen.maar daartegenover wordt weinig arbeid verricht.
  Dus het is totaal chaotisch.

  Ik geloof niet dat je zo’n chaotische situatie krijgt met nog geen 400.000 inwoners.

  Onverharde straat worden nieteens aangepakt.Als je hoort wat de mensen bij de OW doen.Dan zul je schrikken.Iedereen is ziek,niemand kan werken en nu?

  dus het is oo te verwachten dat men misbruik maakt van de inwoners die niet goed opgeleid zijn met een stukje zoutmetie en een biertje en de belofte voor een stuk perceel.


  Maak melding
 36. Er zijn nog steeds mensen in Suriname,grote groepen,die bouta als de verlosser zien.dat geeft al aan dat een partij met alleen maar kader geen schijn van kans maakt.Surinamers stemmen traditiegetrouw op de grote oude partijen,daar kan niets tussen komen.wil je dat doorbreken dan dient er geinvesteert te worden in onderwijs en voorlichting.om die oestomme massa een keerttje goed wakker te schudden.Die idioten die constant stemmen voor verloedering,moeten nu wel een keertje in willen zien dat het zo niet verder kan.Dat wil ik wel denken,maar in feite is het een droombeeld.

  Jij nu,als jij daar wat aan kan veranderen ;doet dat dan.


  Maak melding
 37. Biatches

  als iedereen net als jouw zou denken,kunnen we niet veel verwachten van Suri en de bestuurders.ik geloof dat je ook deel uit maak van het analfabetismen die in de politiek zitten voor zelfverrijking en groepsverrijking.

  denk eens na wat in de wereld allemaal gebeurd.
  en maak van Suri een goed , bewoonbaar en beleefbaar land.

  stop de corruptie!

  Perceel kun je nog altijd krijgen maar als je achter loopt in de wereld kun je deze niet makkelijk meer terug dringen.Achterstand in ontwikkeling betekent achteruitgang.


  Maak melding
 38. Dames en Heren,

  Ik ben het met Josy eens dat we mensen met een mindere of geen opleiding niet meteen stom moeten noemen.
  Voor mij is één van de weinige lichtpuntjes (ondanks dat ik het niet eens ben met zijn peaktijken) dat Bouterse erin is geslaagd een partij op te zetten die niet gestoelt is op etnische basis die toch mooi de grootste partij van Suriname is (gezien de verkiezingsuitslag). Hij is erin geslaagd de hegemonie van de traditionele grote partijen (NPS, VHP, KTPI) te doorbreken.

  En daar kunnen wij (gestudeerden) wat van leren

  Misschien kunnen wij dat ook, maar dan op een eerlijke manier.


  Maak melding
 39. Sneki tere,

  Je hebt het heel goed verwoordt.
  Dit soort issues heb ik ook heel vaak aangehaald op dit forum maar steeds word ik geconfronteerd om positief te blijven. Ik ben na de onafhankeijkheid al ongeveer 30 jaar al positief maar nu begint de weegschaal om te slaan naar meer negatief gewicht. Ik weet dat ik heel veel kritiek krijg zometeen maar het doet me niets meer.
  Een ge-amputeerde opbouwer.

  krasnapol……..


  Maak melding
 40. Sorry maar Ramon begrijpt me weer niet!
  Maar om mijn aandeel in deze discussie af te sluiten;
  Mensen als Ramon hebben ze dus niet nodig in Suriname. Blijf jij maar lekker hier en probeer ook niets te doen voor Suriname. Wacht maar tot anderen ervoor gezweet en gebloed hebben en dan kijken of ze je nog moeten hebben.
  Ik wens jou een goede toekomst en veel goede gezondheid toe. Wie het laatst lacht, lacht het best en het hardst.

  JP


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES