Risicoberekening bij uitbraak ziektes wordt beter

0

PARAMARIBO, 6 jun – De risicoberekening bij uitbraak van ziektes zal worden opgevoerd. Dit stelt het Bureau voor Openbare Gezondheidszorg, BOG. Bij het onder controle houden van ziektehaarden, zal gebruik worden gemaakt van moderne technieken en inzichten. Technische assistentie komt van het in Peru gevestigde Amerikaanse Navy Medical Research Center.

Ook wordt samengewerkt met het Academisch Ziekenhuis Paramaribo en de Anton de Kom Universiteit. Er is onder meer een workshop opgezet, waarin de expertise van personeel van het BOG wordt bijgespijkerd. “Het gaat er vooral om dat de tijd wordt ingekort tussen het vaststellen van ziektehaarden, het trekken van conclusies en het adviseren van de juiste aanpak”, zegt BOG-directeur Lesly Resida.

Dit betekent een betere dienstverlening aan onder meer het binnenland. Vanwege de verhoogde gezondheidsrisico’s na de overstroming, komt de capaciteitsversterking uitermate tijdig aan. “Dit is een gelukkige omstandigheid”, aldus Resida. Verwacht wordt dat de dienstverlening aanmerkelijk zal verbeteren. In het binnenland richt het BOG zich voornamelijk op malariabestrijding.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.