woensdag, mei 29, 2024
HomeNieuws uit SurinameVerdachte architect in zaak Gilds op vrije voeten

Verdachte architect in zaak Gilds op vrije voeten

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 1 jun – De architect Elfried Macnack, verdachte in de witwaszaak rond ex-minister Gilds, is op vrije voeten gesteld. MacNack heeft ruim een maand in voorarrest gezeten. Hij zei tegenover de rechter geen geld te hebben ontvangen van Gilds of diens in Nederland veroordeelde neef Andy Groenewoud. De rechter vindt dat Macnack zichzelf in een lastig parket heeft gemanoeuvreerd.

Door vaker overbodig in het gezelschap te vertoeven van de overige verdachten bij onder meer de notaris en thuis bij een verkoper van percelen, heeft hij zichzelf negatief in de kijkers gespeeld. Gilds die nooit is aangehouden, swrdt evrdacht van medeplichtigheid bij witwaspraktijken van Groenewoud. Hij zou in zijn periode als minister van Justitie & Politie hand en spandiensten hebben verleend.

Groenwoud is zo geholpen aan onroerend goed. Macnack zegt alleen maar als taxateur te zijn opgetreden voor Groenewoud, die zich zou hebben voorgedaan als vertegenwoordiger van een Nederlands exportbedrijf. Groenewoud gaf als referentie de minister van Justitie & Politie op, wat hem helemaal acceptabel moet hebben gemaakt en geloofwaardig.

Volgens Macnack heeft de zaak Gilds hem enkele lucratieve opdrachten gekost en is de reputatie van zijn bureau geschaad. Volgens de vervolging heeft hij zich niet gehouden aan de Anti-Witwaswet en de wet Identificatieplicht Dienstverleners. Deze verplichten dienstverleners, inclusief architecten, om navraag te doen bij cliënten over grote geldbedragen en die te melden bij de autoriteiten.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES